alpha, la 01 June 2012 - 12:52 AM, a spus:
La mine sunt melci tot timpul anului, cu si fara casa, peste tot: intre flori, in iarba, ii mai gasesti si pe pereti.
Si la mine cam la fel. Toate culorile si toate modelele. Au disparut prin februarie, cand au fost 2 saptamani de ger, dupa care au aparut mai timid.
Eu nu-i rezolv in niciun fel momentan, dar varianta pe care o iau in considerare e... sa imi iau o ratusca!
Mai exista si varianta lu' var-miu, care are 7 ani (a inventat-o in toamna, cand avea doar 6 si era in vizita la noi):
1. vine la barbat-miu, alarmat c-a vazut "ceva foaaarte scarbos" si-l ia de mana sa-i arate scarbosenia; barbat-miu ii zice ca e un melc fara cochilie;
2. var-miu gaseste solutia minune pentru a scapa de melcii fara cochilie: sa-l arunce la vecinu'!
Barbat-miu-i zice, cam tot pe-acelasi ton "arunca-l tu, eu nu pun mana pe scarbosenia asta!" Var-miu, deloc usor de convins, ii arata lu' barbat-miu unde-s manusile de gradina ("nu pune mana, ia-ti manusi!")

Intr-un final a intervenit unchi-miu, si a aruncat melcul in gradina vecinului.
Reusita insa nu-i sigura mereu. Mai tarziu, cand stam la masa si se aude ceva in curtea vecinului, var-miu se duce repede sa vada ce s-a intamplat. Unchi-miu, sa-l intoarca din drum, ii zice: "s-a suparat vecinul, tati, si ne-a aruncat melcul inapoi, nu te mai duce acolo!"