Forum Culinar: Ce oja avem azi! - Forum Culinar

Salt la continut

• 175 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce oja avem azi! Cu poze

#1701 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 December 2012 - 07:30 PM

[quote name='Daniella' date='10 December 2012 - 04:55 PM' timestamp='1355154935' post='174173']
[quote name='Ioana' date='28 November 2012 - 04:16 PM' timestamp='1354112195' post='172513']

Ioana, daca dai cu chiureta nu se ingroasa ulterior si mai rau si trebuie sa folosesti apoi mereu chiureta?
moama cate burghie ai, zici ca esti maestru lacatus ... mi-as prinde urechile intr-atatea!

A gasit cineva in Bucuresti un DM unde are produse P? Merci :hug:
[/quote]

Danilla, normal ca nu, chiureta se foloseste si la bataturi,defapt cea din talpa este tot o batatura.Ea propriu zis se scoate,apoi trebuie atentie, uns cu creme,folosit la baie gen piatra ponce.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1702 Useril este offline   mihamarky 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 11 December 2012 - 09:40 AM

M-am decis: dupa sarbatori declar razboi cuticulelor.
pana atunci albastru e cerul si maaaaarea!!

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-124-1355211550537.jpg

pupicei, miha

am incercat si eu water marble dar mi-au iesit culori mai pale, chiar daca in sticluta era oja intens colorata. oare trebuie un anume fel de lac?

#1703 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2012 - 09:48 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 December 2012 - 06:53 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 December 2012 - 06:09 PM, a spus:

Eu cu mavala remover, nu am simtit nici un imbold sa bag foarfecuta si inclusiv manichiurista a ramas gura casca de rezultat! si ajunge destul de multisor; cutia contine si betisor din lemn de trandafir.

deci cuticle remover marca mavala? ca pe ea o gasesc in satul meu

da-da, asta este si o recomand, topeste foarte bine cuticula, dupa 2 min vii cu betisorul si o cureti ca pe o mazga. Pana acum nu am avut cu ce face comparatia, dar acum cand am luat si gelul Cuticle Peeler de la Farmec, care: 1 ca se usuca prea repede de nu ai timp sa le cureti pe toate ; 2 curge prea mult cand desfaci tubul si folosesti la prima unghie si 3 nu vad ca topeste asa de bine ca si Mavala cuticle remover. Apai peelingul de fapt nu e remover e doar un scrub, deci categoric astea 2 nu fac aceeasi treaba!
Singurul inconvenient, ca trebuie sa nu ai oja cand o folosesti, spre deosebire de ulei, cu care iti poti da toata ziua buna ziua si pe unghiile ojate pt inmuierea si subtierea cuticulei. La tine cat costa Adriana? Aici am gasit-o doar in farmacie si as mai extinde si la alte produse, dar 11 eur mi se pare multicel, desi am folosit maini-picioare si m-a tinut mai bine de 6 luni.
Betisorul face treaba f bine, eu nu am gasit de cumparat, sau am uitat sa intreb la drogheriile cu produse doar pt unghii. De cand am pierdut betisorul de lemn, zici ca sunt ciunga! Acum am obs ca sunt magazine doar cu produse de unghii gen Flormar si altele ... :hungry: ! so, exista destui clienti doamnelor doar pt produse de unghii, si vorbim de 4-8 lei sticluta ...si totusi rezista :unsure:
Anyway, nu uitati sa va spalati pe maini dupa ce folositi cuticle remover, sau peeling cuticle.

Moatzo, probeaza, ca vad ca in ceea ce priveste cuticulele esti mare catâr! Eu inteleg ce zici/temerea ta: ca o bucatica de pielita netaiata se va revarsa peste unghie - respectiv peste lunala si implicit, unghia va parea mai scurta si inestetica - cu pielita crescuta! Vei vedea: Cuticle remover, va face dupa cateva folosiri in mod mai putin agresiv ce face si foarfecuta, nu este ca la mama ta, care nu mai taie cuticula deloc. Daca ti-e atat de teama ai o solutie, in fiecare seara le cureti de oja si aplici cuticle remover, in 3 sapt de aplicare o sa vezi un super rezultat, dupa care incepi sa raresti aplicarea incet incet. Ideea e ca la fobia ta de pielita crescuta pe unghie ca iedera pe zid, trebuie musai sa aplici cuticle remover si sa cureti bine cu betisorul la fiecare curatare de oja, ceea ce eu nu fac consecvent, ca imi mai uit ba removerul acasa, ba betisorul.
By the way gagici la Mavala eu nu am impins cuticula, ea pur si simplu se topeste si se transforma intr.o mazga, pe care o indepartezi cu betisorul. Nu am simtit nici nevoia si deci nici nu mi-a dat prin cap cu impinsul, decat dupa ce am pierdut betisorul, sau cand ajungeam la manichiura si nu aveam cuticle remover la mine :headbang: .
Tuturor celor care vor sa inceapa, le recomand Mavala cuticle remover (eau emoliente) - FACE UN CONTUR AL UNGHIILOR PERFECT!!! Eu nu am avut decat 2 experiente, dar e dif mare intre cele 2 produse. Poate fetele au experinte mai variate. By the way, dc fetele din RO/Buc au gasit Mavala si in alte locuri (hipermarket sau similar) decat in farmacie, sau mai ieftin de 44, va rog sa imi dati si mie de stire, ca poate mai largesc gama achizitiilor. Adriana, retin ca ai postat o foto, cum ca tu achizitionasei mai multe de la ei, le-ai testat/ le folosesti?

mihamarky, frumoasa si mana si unghiile si manichiura si culoarea, inclusiv inelul!!! splendid, brava! verde, personal nu imi place, dar albastrul il ador, in mod special la voi!
Sorry ca m-am lungit, nevorbita de mine! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1704 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2012 - 10:11 AM

Vezi postareaIoana, la 10 December 2012 - 07:30 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 10 December 2012 - 05:55 PM, a spus:

Ioana, daca dai cu chiureta nu se ingroasa ulterior si mai rau si trebuie sa folosesti apoi mereu chiureta?
moama cate burghie ai, zici ca esti maestru lacatus ... mi-as prinde urechile intr-atatea!
A gasit cineva in Bucuresti un DM unde are produse P? Merci :hungry:

Danilla, normal ca nu, chiureta se foloseste si la bataturi,defapt cea din talpa este tot o batatura.Ea propriu zis se scoate,apoi trebuie atentie, uns cu creme,folosit la baie gen piatra ponce.

Eu am retinut, din experienta altora, ca folosirea briciului O SINGURA DATA pe talpi e deja PREA MULT, de ce il folosesti de aceea va trebui folosit mai des si stratul cornos va creste mai puternic si mai repede, asa ca am evitat-o. Poate am retinut gresit, din variate opinii si experiente citite. Astept si expunerea altor experiente, daca doriti.
Timp de insistat cu vaseline diverse zone nu prea gasesc, asa ca mi-e teama sa nu fac vro prostie, sa creasca si mai groasa "batatura" din talpa. :headbang:

#1705 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,490
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 December 2012 - 01:20 PM

Aici se gasesc doar in farmacii Daniella, eu acum folosesc uleiul dar mi-l dau inainte de a da oja si a ajusta unghiile, pielitele. Mai folosisem solutia de intarit unghii dar a functionat acu multi ani, recent vad ca nu mai face fata si nu mi-a dat nici un beneficiu.
Cind am drum la farmacia in care le gasesc caut cuticle asta si-ti zic cit costa, o sticluta mica de oja costa 5.50 €

#1706 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2012 - 02:04 PM

aaa, pai stai, Adriana, ca ai mai scris odata ca ai facut baie, apoi ulei si la final oja si am vrut sa te intreb cum vine asta? Stiu ca tb stearsa orice urma de ulei/crema inainte de oja, altfel nu prinde bine pe unghie si e pericol sa faca si bulbuci. Uleiul se aplica ep citicula dupa oja (chiar dc nu e oja uscata, nu-i bai) asa stiam, corect?
In schimb cuticle remover sa aplica inainte de ojat, dar apoi se spala bine mainile, sau se sterg urmele de solutie, inainte de a aplica oja. Pe scurt unghia tb sa fie perfect uscata, inainte de a aplica oja.
Daca ma insel, va rog sa ma corectati. Merci :headbang:
Deci si la voi tot doar in farmacii Mavala. :hungry:

#1707 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 11 December 2012 - 08:20 PM

Eu mi-am luat până la urmă gel ȋmpotriva cuticulelor de la Farmec. Nu-mi permit mai mult :appl: M-am dat o singură dată până acum, că scrie pe cutie 1 dată pe săptămână. Să vedem dacă dă ceva rezultate.

Azi am pe unghii albastru super ȋnchis...cel puţin aşa credeam eu că e când l-am cumpărat. De fapt, e un negru cu tentă albăstruie :)
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#1708 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 December 2012 - 11:11 PM

Manichiuri facute de cand nu ne-am mai vazut :appl:

1. Oja Sally Hansen cu benzi aurii lipite peste:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-120-13552600445895.jpg

2. Oja Revlon bleumarin inchis cu model facut cu liner alb si argintiu:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-120-1355260080265.jpg

3. Oja nude rose Sally Hansen cu varfuri facute cu liner alb:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-120-13552601618936.jpg

4. Oja Fiji Fling by China Glaze cu model stampilat:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-120-13552602068934.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-120-13552602168552.jpg

#1709 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 December 2012 - 09:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2012 - 02:04 PM, a spus:

aaa, pai stai, Adriana, ca ai mai scris odata ca ai facut baie, apoi ulei si la final oja si am vrut sa te intreb cum vine asta? Stiu ca tb stearsa orice urma de ulei/crema inainte de oja, altfel nu prinde bine pe unghie si e pericol sa faca si bulbuci. Uleiul se aplica ep citicula dupa oja (chiar dc nu e oja uscata, nu-i bai) asa stiam, corect?
In schimb cuticle remover sa aplica inainte de ojat, dar apoi se spala bine mainile, sau se sterg urmele de solutie, inainte de a aplica oja. Pe scurt unghia tb sa fie perfect uscata, inainte de a aplica oja.
Daca ma insel, va rog sa ma corectati. Merci :floare:
Deci si la voi tot doar in farmacii Mavala. :)

Normal ca n-am pus crema peste ulei, mai intii am stat apoi am masat pina s-a absorbit tot.
M-am uitat ieri dupa Mavala si erau 2 chestii, o crema si o apa care dizolva cuticule, costa apa 11,50 € dar n-am luat-o pentru ca am gasit alta marca care costa 8,50 €.

#1710 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 December 2012 - 09:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2012 - 02:04 PM, a spus:

Daca ma insel, va rog sa ma corectati. Merci :floare:
Deci si la voi tot doar in farmacii Mavala. :)

Dani, eu Mavala am luat si de la parfumerie (Limoni).

#1711 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2012 - 10:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 December 2012 - 09:23 AM, a spus:

Normal ca n-am pus crema peste ulei, mai intii am stat apoi am masat pina s-a absorbit tot.
M-am uitat ieri dupa Mavala si erau 2 chestii, o crema si o apa care dizolva cuticule, costa apa 11,50 € dar n-am luat-o pentru ca am gasit alta marca care costa 8,50 €.

O fi bun si cel pe care l-ai luat, farmecul vine la 2 euri, sa ne spui ... . Pe cutia de Mavala (e primul si singurul produs pe acre l-am luat pana acum si sticluta e pe gata, cam dupa 6 luni) scrie ca denumire produs (principal) Cuticle remover, pe sticla pe langa denumire mai scrie si EAU Emolliente (mie nu mi se pare ca usuca, asta o fi vrand sa spuna, ca apa nu e, e ca un gel), am uitat sa pun si foto data trecuta, scuze

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-685-13553881714569.jpg

in schimb, m-am uitat acum pe net si crema de cuticle de care spui:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-685-1355388319477.jpg

seamana ca ambalaj (tub) cu produsul peeling cuticle de la farmec, de care, personal, prin comparatie cu mavala, nu sunt multumita. Cea de la mavala, am citit ca are review-uri bune.

deci si la voi sunt scumpe si se gasescc doar in farmacii.

#1712 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 December 2012 - 11:26 AM

ok, atunci era apa cum banuiam si eu, aici e scris pe cutii doar in franceza si italiana

#1713 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 December 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaany_annette, la 13 December 2012 - 09:47 AM, a spus:

Bun de stiut, any, mersi

#1714 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 December 2012 - 11:58 AM

la mine-n satuc am vazut Mavala si la OVS, nu mai stiu pretul (in jur de 10 euro, parca) daca ajung azi pe-acolo ma uit si la preturi
fiica dacilor

#1715 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2012 - 12:02 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 December 2012 - 09:47 AM, a spus:

la noi nu stiu sa mai fie parfumerii ... :) Poate cel mult sphora sau douglas ... O sa ma uit, dar eu ajung asa de rar in oras .... :floare: , ca am serviciul langa casa si programul de lucru lung .... :)
tu ce ai luat de la mavala? ai fost multumita? ce pret?

#1716 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2012 - 03:04 PM

ca sa nu editez, raportez:)

am fost la OVS, 13,50 euro
fiica dacilor

#1717 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 December 2012 - 11:20 PM

OVS e oviesse?
is mai scumpe ca in farmacie?

#1718 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2012 - 07:28 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 December 2012 - 11:20 PM, a spus:

OVS e oviesse?
is mai scumpe ca in farmacie?

scuze, da, OVS e oviesse

atata e pretul la apa de dizolvat cuticule, ulei nu era

in farmacie nu m-am uitat niciodata la produse de genul asta
fiica dacilor

#1719 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 December 2012 - 08:34 AM

Daniella, eu folosesc cuticle remover de la P2, care costa nici 2 euro si sînt suuuper multumita. Dupa 5-6 saptamîni cuticulele aproape-s disparute. Tin sa precizez ca dupa curatare, le uleiez si le împing. Alte fete nu le împing, doar le "razuiesc" cu batzul, iar altele le mîngîie doar cu betigasul cu vata. Na, fiecare cu metodele personale.

Raport/jurnal cuticular dupa aproximativ 6 saptamîni:

- la degetele mici si mari disparute complet
- la inelare mai apare ceva cuticula partial
- la degetele mijlocii si aratatoare subtiri si uniforme, pe cale de disparitie, dar prevad ca va mai dura ceva

Aaa, si eu nu le curat mai des de 2 ori pe saptamîna, rar de 3 ori, cu gelul ala de dizolvat cuticule. În rest le-am uleiat la greu. De 1-7 ori pe zi în functie de chef si aducere aminte - cu creioane cu ulei. Unu de caise si altul de lamîie. Am mai si cremuit cu crema de cuticule (1 x saptamîna), la fel si scrub-at cu gelul de kiwi (1-2 x saptamîna). Se aude mai mult de cît este de facut. Unghiile mi le tin scurte, ca asa reusesc sa le tin la o lungime, sa arate bine/ordonat.

Cuticle remover, scrub/peeling kiwi, crema de cuticule si creion cu ulei, toate de la P2 = împreuna 10 euro :71: Deci produsele astea sînt super bune.
Ojele p2, au culori frumoase, dar nu tin bine deloc/cel putin pe unghiile mele.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-1355466055988.jpg Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-13554661114813.jpg

Mîna dreapta. Cuticula de la degetul mic disparuta. Pe inelar mai e olecuta, vezi în partea stînga a degetului.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-13554646419782.jpg

Am fost afara în zapada. Da bine rosu Muppets în neaua alba, dar mi-au degerat labele.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-13554649447838.jpg

Am iesit la joaca cu Mike :-* Cînd am plecat în casa, s-a suparat, dar eu eram degerata =))

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-13554649545515.jpg

Sam a stat în casa, el s-a multumit sa linga zapada topita de pe degetele mele degerate :)

Comparatia. Mîna stînga - inelarul.

Cuticula degetul mic disparuta, ca dreapta, iar la inelar, la fel ca la dreapta, s-a subtiat bine, dar într-o parte e mai grosuta.
Degerata si inmuiata, dar deja subtiata bine - poza de ieri 13. decembrie (manichiura din 12.12)_________________ si___________________ 27 noiembrie. Atunci era mai groasa, mai voluminoasa si devenea translucida.
_
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-13554650192952.jpg Imagine atasata: monthly_12_2012/post-5-1355464884372.jpg

Ce am observat, de cînd nu mai bag forfecuta, chiar si înmuiate, degerate - pielea în jurul unghiei nu se mai înmoaie si "sfredeleste" si capata aspectul ala murat =))
Aaaa, si între timp am învatat sa lacui asa mai frumos, fara sa moscolesc cuticula. Chiar si cu pensula de la OPI am reusit! Asa încet, devin pro :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1720 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 December 2012 - 09:03 AM

Bravo sorella, multumesc si pentru explicatii, din pacate P2-ul asta pe aici nu cred sa fie dar o sa folosesc altele sa vedem cum ma descurc :71:

Arata acest topic

• 175 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul