Forum Culinar: Obatzda - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Obatzda Crema de Camembert

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 June 2012 - 01:22 PM

Pentru ca de la serbarea de ieri nu putea lipsi crema de branza des intalnita in restaurantele bavareze si diverse serbari,am ales si eu sa o fac pentru gradinita.
E prima oara cand o fac,si a iesit chiar bine,dupa gustul meu.
Exista multe retete si variante,eu am ales-o pe cea de mai jos,inspiratie de la chefkoch.de

Avem nevoie de:
-3 Camembert(in poza apar doar doua,am mai adaugat unul mai apoi ca sa fie mai multe)
-1 pachet jumate de Brie(jumatate am pus mai apoi)
-unt(multi pun crema de branza)
-iarba ciorii
-sare,piper,boia dulce,chimen macinat,zeama de lamaie
-cateva linguri de bere,cat sa iasa consistenta buna de intins pe paine.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

In reteta scria ca se taie branza in cuburi mici,eu am dat-o prin masina de carne.Se mixeaza untul cu branza,se condimenteaza dupa gust cu cele de mai sus.Se adauga si berea si se amesteca bine.La sfarsit se adauga iarba ciorii.Se lasa cateva ore pana la servire ca sa se imbine bine aromele.
Se serveste cu brezeln/crackers/sticks-uri sau cu covrigi proaspeti,paine,etc cum va place.


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-59-13404504454558.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-59-13404504469696.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-59-13404504494864.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-59-13404504528501.jpg

"Sectiune" nu am ,ca am dus castronul la gradinita si am uitat sa las macar o lingura pt acasa :P
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 June 2012 - 01:36 PM

Petu , mie-mi place crema asta..chiar ma intrebam ce-o fi inauntru =))...

Dar modul in care ai prezentat-o e bestial! Ma face sa incerc retzeta , cat mai repede!

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 June 2012 - 01:40 PM

Vezi postareaMutti, la 23 June 2012 - 01:36 PM, a spus:

Petu , mie-mi place crema asta..chiar ma intrebam ce-o fi inauntru Imagine postata...

Dar modul in care ai prezentat-o e bestial! Ma face sa incerc retzeta , cat mai repede!


Si eu m-am gandit ca cine stie ce complicat o fii de facut,mai ales ca m-au intrebat pe la gradinita ca o cumpar?(Tot timpul la diverse Feste,se pune o lista la intrare si parintii trebuie sa se treaca pe lista cu ce aduc)

Sunt mai multe variante,cum am mai scris,dar mie asta mi s-a parut cea mai ok.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2012 - 03:07 PM

Prezentarea e nemaipomenit de frumoasa.
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 June 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 June 2012 - 03:07 PM, a spus:

Prezentarea e nemaipomenit de frumoasa.
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?

Daca o faci nu renunta de tot la unt. Pune macar cît o nuca =)) În rest, da, poti pune philadelphia si folosi chiar "resturi" de camembert, brie, limburger... adica amestec de brînzeturi de genul asta.

Foarte frumos ai decorat, Petu! Cred ca fac si eu mîine.


Eu mai fac cu ceapa si usturoi verde, asa-mi place mai mult.

Ingrediente:

  • 150 g Camembert
  • 150 g brînza cremoasa gen Philadelphia
  • 20-30 g unt
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • sare, piper, boia iute, chimen macinat fin
  • erba cipollina pentru decor/servit
  • 1 catel mic de usturoi (optional)
  • 2-3 linguri bere sau vin


Camembertul îl strivesc cu furculita, adaug untul moale, crema de brînza, ceapa tocata si usturoiul, condimentele, amestec bine. Bere sau vin se adauga în functie de consistenta dorita. Las sa traga la rece vreo juma' de ceas, si gata! Cel mai bine e daca se serveste în ziua în care a fost facut. Se poate folosi cu succes si bere nealcoolizata. Servesc cu erba cipolina tocata fina... sau grob si covrig proaspat.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2012 - 04:25 PM

Ok, mersi sorella =))

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 June 2012 - 05:04 PM

I so h8 U!
...si eu care in alta existenta am fost soarece intr-o fabrica de branza...
=)) :) :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2012 - 08:35 PM

Mare bucurie mi-ai facut, in toamna trecuta cand am fost la rude, am mancat zi-lumina ca disperata, mi-au dat o cutie cand sa plec la aeroport, ca au zis ca asa cineva disperat dupa Obatzda n-au vazut!
O sa-mi fac!!
Chiar vroiam sa pozez cutia sa va rog sa-mi spuneti ce contine!!Acum nu mai am nevoie!! =)) :) :) :)
Poate o pozez dupa ce fac ca tot trebuie sa depozitez branza in ceva!
Petunie, dar mie mi se pare ca ai pus si branza tip Philadelhia, aia original franzosischer weiskase, nu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 June 2012 - 10:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 June 2012 - 03:07 PM, a spus:

Prezentarea e nemaipomenit de frumoasa.
Pe mine ma derajeaza pe creier cantitatea aceea de unt, se poate inlocui cu ceva gen philadeplhia, la asta te referi cind zici crema de brinza?


Mersi frumos!Sa stii ca nu am pus pachetul intreg de unt,cam jumatate.Da ,la branza gen Philadelphia ma refeream.

Vezi postareaMaya, la 23 June 2012 - 03:22 PM, a spus:

Daca o faci nu renunta de tot la unt. Pune macar cît o nuca Imagine postata În rest, da, poti pune philadelphia si folosi chiar "resturi" de camembert, brie, limburger... adica amestec de brînzeturi de genul asta.

Foarte frumos ai decorat, Petu! Cred ca fac si eu mîine.


Eu mai fac cu ceapa si usturoi verde, asa-mi place mai mult.

Ingrediente:

  • 150 g Camembert
  • 150 g brînza cremoasa gen Philadelphia
  • 20-30 g unt
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • sare, piper, boia iute, chimen macinat fin
  • erba cipollina pentru decor/servit
  • 1 catel mic de usturoi (optional)
  • 2-3 linguri bere sau vin


Camembertul îl strivesc cu furculita, adaug untul moale, crema de brînza, ceapa tocata si usturoiul, condimentele, amestec bine. Bere sau vin se adauga în functie de consistenta dorita. Las sa traga la rece vreo juma' de ceas, si gata! Cel mai bine e daca se serveste în ziua în care a fost facut. Se poate folosi cu succes si bere nealcoolizata. Servesc cu erba cipolina tocata fina... sau grob si covrig proaspat.


Mersi,Maya!Cu usturoi verde as putea sa probez zilele urmatoare.Se simte ceva aroma de la vin?O sa incerc sa vad diferenta.Berea nu s-a simtit.

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 June 2012 - 05:04 PM, a spus:

I so h8 U!
...si eu care in alta existenta am fost soarece intr-o fabrica de branza...
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Pe mine?Pai de ce ca n-am vrut :pupic:


Vezi postareazerda, la 23 June 2012 - 08:35 PM, a spus:

Mare bucurie mi-ai facut, in toamna trecuta cand am fost la rude, am mancat zi-lumina ca disperata, mi-au dat o cutie cand sa plec la aeroport, ca au zis ca asa cineva disperat dupa Obatzda n-au vazut!
O sa-mi fac!!
Chiar vroiam sa pozez cutia sa va rog sa-mi spuneti ce contine!!Acum nu mai am nevoie!! Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Poate o pozez dupa ce fac ca tot trebuie sa depozitez branza in ceva!
Petunie, dar mie mi se pare ca ai pus si branza tip Philadelhia, aia original franzosischer weiskase, nu??


In mare asta-i toata branza la "Obatzda" asta,se poate jongla insa cu ingredientele dupa gustul fiecaruia.Poti sa ti-o faci acasa si sigur o sa-ti placa mai mult ca aia cumparata.
Aia nu e Philadelphia,e Brie,are "crusta" in genul Camembert-ului.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2012 - 10:19 PM

Cu atat mai bine ca mie imi place brie!!
Mai am o nelamurire vad ca Maya pune ceapa verde, tu ai pus ceapa ciorii si inauntru?? parca asa se vede din poze.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 June 2012 - 11:07 PM

Vezi postareazerda, la 23 June 2012 - 10:19 PM, a spus:

Cu atat mai bine ca mie imi place brie!!
Mai am o nelamurire vad ca Maya pune ceapa verde, tu ai pus ceapa ciorii si inauntru?? parca asa se vede din poze.


Da,am pus si inauntru pentru ca nu aveam ceapa verde acasa :pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 June 2012 - 09:24 AM

O fac sigur !Imagine postata
Cand am vazut produsul finit cu covrigeii ,mi-au palpait ochii ca beculetele de Craciun !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 June 2012 - 09:35 PM

aoleu ce ma tenteaza, dar cand ma gandesc la cata grasime si cat colesterol incap in ea...mai ma gandesc! Pisco, tu stai bine, vad!

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 June 2012 - 09:40 PM

Vezi postareaPiscotel, la 24 June 2012 - 09:24 AM, a spus:

O fac sigur !Imagine postata
Cand am vazut produsul finit cu covrigeii ,mi-au palpait ochii ca beculetele de Craciun !Imagine postata


Imagine postata sper sa-ti placa!


Vezi postareamoatza, la 24 June 2012 - 09:35 PM, a spus:

aoleu ce ma tenteaza, dar cand ma gandesc la cata grasime si cat colesterol incap in ea...mai ma gandesc! Pisco, tu stai bine, vad!


Moatza,asta se serveste pe post de aperitiv,asa o bila-doua,ca de inghetata, ca fel principal bagi salata cu salata ,iar ca desert o tura de fuga si ai scos caloriile Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 June 2012 - 09:43 PM

io n-am incredere in mine, nu cred ca m-as opri la o bila-doua :occasion15:

in rest, de-acord cu desertu'! :lol:

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 June 2012 - 10:04 AM

Vezi postareamoatza, la 24 June 2012 - 09:43 PM, a spus:

io n-am incredere in mine, nu cred ca m-as opri la o bila-doua Imagine postata

in rest, de-acord cu desertu'! Imagine postata



Tot e bine;eu dupa aperitiv si felul principal,nu cred ca as mai servi si desertul Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 10:23 AM

La mine e simplu, mananc dimineata, la pranz si seara, intre timp bag niste verzituri, sa mai scad colesterolul cu lamaie si licopen.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 June 2012 - 10:50 AM

Vezi postareazerda, la 25 June 2012 - 10:23 AM, a spus:

La mine e simplu, mananc dimineata, la pranz si seara, intre timp bag niste verzituri, sa mai scad colesterolul cu lamaie si licopen.


Uite,inca o varianta buna pt moatza :lol:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 June 2012 - 12:45 PM

Si soarecele din mine a luat-o razna cand a vazut despre ce e vorba. Acum nu-mi ramane decat sa astept urmatoarea aprovizionare.
Pupam Petunica si Maya pentru idei.
Am niste usturoi verde in gradina si chiar ma gandeam ce as putea sa fac cu el.
Sorina

#20 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 04:24 PM

Vad ca suntem o familie de soareci pe arta!! Deci va jur, eram moarta de oboseala, nu dormisem bine, nu aveam chef sa mananc nimic, pana a deschis matusa cutia! M-am luminat la fata, ca un soarece scapat in fabrica primordiala de care zicea sheful!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi