Pagina 1 din 1
Congelarea legumelor/fructelor
#1
Postat 28 June 2012 - 02:33 PM
Mazarea cum o congelati voi?
O puneti gata curatata in congelator sau o opariti pret de cateva minute?
O puneti gata curatata in congelator sau o opariti pret de cateva minute?
#2
Postat 28 June 2012 - 02:59 PM
#5
Postat 28 June 2012 - 03:47 PM
Daca pui 1/2 lingurita de bicarbonat la 1 litru de apa cand o oparesti, se pastreaza verde-verde.
Si probabil ca stii, dar nu strica sa spun aici, ca e topicul potrivit: se congeleaza frumos orice legume/fructe daca le punem in tavite intinse in congelator, si amestecam in ele de 2 ori, la interval de 2-3 ore. Abia apoi le punem in pungi.
Raman congelate individual, si putem lua din punga fix cat avem nevoie: o lingura sau juma' de kil odata.
Si probabil ca stii, dar nu strica sa spun aici, ca e topicul potrivit: se congeleaza frumos orice legume/fructe daca le punem in tavite intinse in congelator, si amestecam in ele de 2 ori, la interval de 2-3 ore. Abia apoi le punem in pungi.
Raman congelate individual, si putem lua din punga fix cat avem nevoie: o lingura sau juma' de kil odata.
#7
Postat 28 June 2012 - 06:07 PM
Si eu o congelez cruda si o folosesc congelata apoi adica o iau direct din congelator si o gatesc, imi place tocmai pentru ca bobul ramine intreg, spre deosebire de toata cea congelata cumparata care se increteste, nu's cum sa zic altfel, toata si e si moale, cind o gatesc.
Pe instructiunile congelatorului meu scria ca orice leguma se opareste, cind eram mai tinara respectam intocmai acu fac cum imi place sau cum am timp si chef in acel moment
Pe instructiunile congelatorului meu scria ca orice leguma se opareste, cind eram mai tinara respectam intocmai acu fac cum imi place sau cum am timp si chef in acel moment
#8
Postat 28 June 2012 - 11:23 PM
Adriana, la 28 June 2012 - 06:07 PM, a spus:
Si eu o congelez cruda si o folosesc congelata apoi adica o iau direct din congelator si o gatesc, imi place tocmai pentru ca bobul ramine intreg, spre deosebire de toata cea congelata cumparata care se increteste, nu's cum sa zic altfel, toata si e si moale, cind o gatesc.
La fel am patit eu cu jumate de kg oparita si pusa in congi, toata a fost creata...am crezut ca am oparit-o prea mult.
O congelez asa direct in tavite si apoi o pun in punga.
Voi o lasati la decongelat inainte de a o pune in mancare?
#9
Postat 29 June 2012 - 08:26 AM
Eu o pun direct din zbor in oala! Nici vorba de decongelat
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1