Presupun ca stie toata lumea reclama de la Pate Ardealul, aia cu “Ai pus ficat, slanina, da’ ai pus si fainosag?”, nu? Ei bine, am gasit reteta de fainosag si, daca vreti sa faceti pate exact ca ala, cititi in continuare.
Deci, pe langa ficat si slanina, mai puneti urmatoarele:
- apa
- ulei vegetal de floarea soarelui
- proteina vegetala din soia
- amidon din cartof
- zaharuri (zahar, dextroza)
- condimente si extracte din condimente (piper, ghimbir, nucsoara)
- sare
- legume (ceapa 0.8%, rosii pudra)
- potentiator de aroma (glutamat monosodic)
- antioxidanti (ascorbat de sodiu, vitamina C)
- colorant (carmin)
- maltodextrina
emulgatori (esteri de mono si digliceride)
- gelifiant (caragenan)
- aroma
- conservant (nitrit de sodiu)
Da, asta-i reteta de fainosag. Asa ca nu va mai mirati ca nu va iese reteta de pate facut acasa, da?
Oricum, eu ma mir c-au divulgat secretul fainosagului chiar pe eticheta de pe cutie…
(spre conformitate... http://www.sebastian...ta-de-fainosag/ )
Pagina 1 din 1
Pateu cu fainosag ;)
Postat 08 July 2012 - 05:46 PM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 08 July 2012 - 06:12 PM
Pai asa... mai bine ma duc la ferometal sa mai iau si de-acolo ceva, ca sa fie si mai fainosag!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Postat 08 July 2012 - 06:24 PM
dragos, la 08 July 2012 - 05:46 PM, a spus:
Presupun ca stie toata lumea reclama de la Pate Ardealul, aia cu “Ai pus ficat, slanina, da’ ai pus si fainosag?”, nu? Ei bine, am gasit reteta de fainosag
Pfu, ma enerveaza si termenul si reclama si, daca l-as cumpara, probabil m-ar enerva si pateul
Ma gindeam si eu daca chiar exista termenul asta printre alte ardelenisme, ei zic ca da si au facut pentru asta si un site la fel de timpit ca si reclama
http://ce-este-fainosagul-domnule.ro/#
dragos, la 08 July 2012 - 05:46 PM, a spus:
Da, asta-i reteta de fainosag. Asa ca nu va mai mirati ca nu va iese reteta de pate facut acasa, da?
Cred ca de pateu nu s-a plins nimeni ca nu iese ca ala din comert, cel de casa iese intotdeauna mult mai bun si fara condimentele pur ardelenesti ca nucsoara, ghimbirul, busuiocul, anasonul
Postat 09 July 2012 - 11:53 AM
M`am lipsit de mult de ''fainosagurile'' astea.
Pateul meu de casa este intodeauna laudat de toata lumea care maninca la masa mea. Chiar asa nu avem nevoie sa punem fainosaguri ptr ca atunci nu ar avea rost sa mai murdarim mixerul si vasele am cumpara de`l cu fainosaguri gata facut si am bea cafe si am traje o tigara in putinul timp pierdut ptr al pregati acasa pe d-nul pate.
Pateul meu de casa este intodeauna laudat de toata lumea care maninca la masa mea. Chiar asa nu avem nevoie sa punem fainosaguri ptr ca atunci nu ar avea rost sa mai murdarim mixerul si vasele am cumpara de`l cu fainosaguri gata facut si am bea cafe si am traje o tigara in putinul timp pierdut ptr al pregati acasa pe d-nul pate.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1