Forum Culinar: Don't light my fire - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Don't light my fire Topic fara cuptor

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 July 2012 - 02:57 PM

Vezi postareaIoana, la 09 July 2012 - 05:29 PM, a spus:

Eu nu ma plang de caldura, ca mai mult de 24 de gr nu avem,dar uite o reteta care am pus-o acum 2 ani
-tort-de-cocaze-cu-blat-de-napolitane/


Ioana, nu te-am uitat.A vrut sa studiez bine reteta.

Imi place baza, napolitane si unt.In loc de biscuiti ca la cheese cake.

De restul...e de vis.
Racoritor, fresh!

#22 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 July 2012 - 02:58 PM

Vezi postareaGelutza, la 12 July 2012 - 02:48 PM, a spus:

Budinca de pepene rosu

E aromat, aspectuos si racoritor, rezista cateva zile in frigider.
O muscatura, si pofta buna!



Gelutza, ar fi pacat sa nu incercam budinca asta macar o data vara asta.
Cooming soon! :rolleyes:

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 July 2012 - 03:00 PM

Sorbet pepene rosu


[/quote]

Ioana, si eu o mai fac.Dar nu mai pun apa.Frulez pepenele asa cum e si atat! :rolleyes:

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2012 - 10:14 AM

Clatite din Nutella:

90 ml lapte batut(kefir sau iaurt de baut)
2 linguri de nutella
1 ou
6-7 linguri de faina
1 varf cutit de bicarbonat

"Frulati" toate ingredientele.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422534337958.jpg

Folositi o tigaie antiaderenta spray-ati ulei si turnati aluatul de pancakes:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422534844291.jpg

Bineinteles ca le-am servit tot cu nutella:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422535753785.jpg

Secshion:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422536322799.jpg

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2012 - 02:45 PM

Experiment nascut din necesitatea de a consuma iaurt pe cale de expirare :)
Bavarese de iaurt si afine
- 625 gr de iaurt (eu am folosit un iaurt cu zahar si de aceea n-am mai pus, daca se foloseste un alt tip de iaurt si se simte nevoia se poate adauga)
- 30 de gr de gelatina (eu folosesc una cumparata la Metro care are putere foarte mica, sfatul meu e sa se citeasca instructiunile de pe gelatina care se foloseste si sa se puna cantitatea corespunzatoare pentru circa 600 gr lichid)
- 100 ml lichior fruit passion (se poate folosi orice alt lichior, spumos sau suc de fructe, e nevoie de el doar pentru a topi gelatina)
- 500 gr afine sau orice alt fruct bucatele
Am pus gelatina in apa rece, am incalzit lichiorul in mo si topit gelatina in el. In alt castron am amestecat iaurtul cu afinele. Am amescat impreuna cele doua compozitii varsind lichiorul peste iaurt amestecind din interior ca la maioneza. Pus in forma si 2 ore la congelator pentru ca era tirziu.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-4-13429611030717.jpg

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 July 2012 - 01:54 PM

Tiffin Cake

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13431303484501.jpg

Sau cand fudge-ul intalneste salamul de biscuiti! :thumleft:

Din cate am inteles e o specialitate Scotiana si in general se folosesc biscuitii Digestive.Eu am facut cu toate resturile de biscuiti ramase.

100 gr ciocolata dark
100 gr ciocolata lapte
75 gr unt
200 ml lapte condensat
150 gr biscuiti sfaramati intr-o punga cu facaletul

Am pus la topit pe foc mic ciocolata, untul si laptele condensat.
Cand s-a topit toata ciocolata, luam de pe foc si adaugam biscuitii.
Amestecam bine si turnam intr-o forma unsa cu unt.
Bagam forma la frigider, in doua ore e numai buna de feliat si mancat.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13431307576018.jpg

#27 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 July 2012 - 02:06 PM

Lily, nu am lapte condensat, am dulce de leche, o fi bun?

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 July 2012 - 02:12 PM

Aoleu, nu stiu ce sa zic.Cred ca daca scoti o parte din ciocolata(poate cea cu lapte), ca dulce de leche are o cosistenta mai vartoasa decat a laptelui concentrat.
Sunt curioasa acum, daca faci sa-mi spui ce si cum. :thumleft:

#29 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 July 2012 - 02:51 PM

Si daca n-am nici d-ala nici de-ala, ce-as putea folosi?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#30 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 July 2012 - 03:04 PM

Nu , nu , nu vreau sa fac reteta asta ...am spus NU !Plec de aici pana nu ma apuc de sfaramat biscuiti :thumleft:

#31 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 July 2012 - 04:20 PM

Vezi postareaEataly, la 24 July 2012 - 02:12 PM, a spus:

Aoleu, nu stiu ce sa zic.Cred ca daca scoti o parte din ciocolata(poate cea cu lapte), ca dulce de leche are o cosistenta mai vartoasa decat a laptelui concentrat.
Sunt curioasa acum, daca faci sa-mi spui ce si cum. :occasion14:

Chiar am sa incerc si fac poze, sa vedem ce si cum, nu are cum sa nu iasa, dar niste modificari voi face sigur! Mi-am facut in week. trei borcanele de dulce sa fie la indemana si acum mi-e gandul numai la el, tre' sa-i fac inaugurarea. Nu e ptr. prima data cand fac, dar acum n am facut nimic cu asta din transa asta si-mi sta pe creier! :))))))))))))))

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 June 2019 - 01:35 PM

Tort caise fara oua, fara faina, fara unt, fara grasimi, fara nimic.😁

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-21926800-1561635245.jpg

Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐

Reteta de aici.

500 -800 gr caise coapte bine
1 mar decojit si taiat bucatele
2-3 linguri zahar depinde cat de dulci sunt caisele(eu 4-5 picaturi de Tic indulcitor)
150 gr caise uscate
120 gr fulgi ovaz
6 foi gelatina(pentru varianta vegana folositi agar agar)
50 gr ciocolata amaruie topita cu 50 ml lapte vegetal

Mixam fulgii ovaz impreuna cu caisele uscate.In functie de gradul de dezhidratare al caiselor mai adaugati eventual una sau doua.
Rezulta o compozitie sfaramiciasa, nelegata, dar presati bine cu degetele pe fundul tavii si dati la frigider.

Caisele si marul le punem la fiert la foc mic, dupa 20 de minute adaugam zahar si mixam cu mixerul vertical.

Adaugam gelatina hidratata si turnam deasupra bazei fulgi ovaz+caise uscate.

Lasam la rece 2-3 ore, glazuram (cioco+lapte), lasam la frigider, servim :)

#33 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 June 2019 - 01:59 PM

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Tort caise fara oua, fara faina, fara unt, fara grasimi, fara nimic.😁
Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐

Io-s aici si astept cuminte reteta. Imagine postata

#34 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 June 2019 - 02:00 PM

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐


tu poti sa scrii de pe telefonul fix? :)

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 June 2019 - 02:01 PM

Vezi postareamoatza, la 27 June 2019 - 02:00 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐


tu poti sa scrii de pe telefonul fix? :happy2:


:) :) :(

computer fix

#36 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,734
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 June 2019 - 02:04 PM

Vezi postareaboni, la 27 June 2019 - 01:59 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Tort caise fara oua, fara faina, fara unt, fara grasimi, fara nimic.😁
Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐

Io-s aici si astept cuminte reteta. Imagine postata



Si io...mama cum arata! Bravo Lili!

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 June 2019 - 02:31 PM

Am editat.
Reteta e sus👆.

#38 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 June 2019 - 02:38 PM

Vezi postareamoatza, la 27 June 2019 - 02:00 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐


tu poti sa scrii de pe telefonul fix? :)

Iar mi-ai facut ziua!!! Esti de coma! Imagine postataImagine postataImagine postata


Lili, asta e de mine! Sa vad cum imi fac timp de ea.
Vin cu dovada, ca acum pot sa fac poze (mi-am luat si eu telefon destept, ca radea Maia mea de mine si de butoanele mele Imagine postata)

#39 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 June 2019 - 02:48 PM

Mistooo tareeee! Salvat! Pupat! Plecat!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2020 - 10:46 AM

Vezi postareaEataly, la 27 June 2019 - 01:35 PM, a spus:

Tort caise fara oua, fara faina, fara unt, fara grasimi, fara nimic.😁

Atasament 20190627_132123.jpg

Revin cu reteta, ma mut pe fix ca vad mai bine.🤓🤓🧐

Reteta de aici.

500 -800 gr caise coapte bine
1 mar decojit si taiat bucatele
2-3 linguri zahar depinde cat de dulci sunt caisele(eu 4-5 picaturi de Tic indulcitor)
150 gr caise uscate
120 gr fulgi ovaz
6 foi gelatina(pentru varianta vegana folositi agar agar)
50 gr ciocolata amaruie topita cu 50 ml lapte vegetal

Mixam fulgii ovaz impreuna cu caisele uscate.In functie de gradul de dezhidratare al caiselor mai adaugati eventual una sau doua.
Rezulta o compozitie sfaramiciasa, nelegata, dar presati bine cu degetele pe fundul tavii si dati la frigider.

Caisele si marul le punem la fiert la foc mic, dupa 20 de minute adaugam zahar si mixam cu mixerul vertical.

Adaugam gelatina hidratata si turnam deasupra bazei fulgi ovaz+caise uscate.

Lasam la rece 2-3 ore, glazuram (cioco+lapte), lasam la frigider, servim :rolleyes:


Facuta cu capsuni:

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-9-0-61373300-1589359578.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi