Forum Culinar: Don't light my fire - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Don't light my fire Topic fara cuptor

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 July 2012 - 10:35 AM

Nu stiu daca caldura va stinge si pofta de dulce.Mie nu!
Si de mult aveam in cap un topic de vara, cu deserturi care nu necesita interventia cuptorului.Eu incep si va rog si pe voi sa va alaturati sezatoarei.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418228749404.jpg


Incalziti cuptorul la 200 de grade... :) ...glumesc!

Aveti nevoie de savoiardi moi, piscoturi moi, nu crocante ca pentru tiramisu.Nu i-am numarat.

Caise sau orice alt fruct doriti.Aproximativ 300 de grame.
1 plic agar agar.Sau gelatina.
Zahar

Pentru mousse de cioccolata:

250 gr ciocolata dark
100 gr zahar
3 galbenusuri
300 ml frisca lichida
1 plic de agar agar.Puteti folosi gelatina in foi(pentru 500 ml de lichid).In general pe plic e scris cata gelatina aveti nevoie pentru 500 ml lichid.

Caisele le-am pus la fiert cu zahar.Nici aici n-am cantitate pentru ca veti pune zahar in functie de gust, poate fructele-s mai dulci sau nu.
Am dizolvat agar-agar intr-o lingura de apa.Cand caisele noastre s-au transformat intr-un pireu am adaugat agar-agarul si am mai lasat la fiert 3 minute.

Daca folositi gelatina, o hidratati si o adaugati dupa ce ati luat fructele de pe foc.

Am turnat pireul de fructe intr-o forma si am lasat la racit.Puteti pregati gelatina de fructe cu o zi inainte.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418215592292.jpg

Pentru mousse:

Punem ciocolata la topit pe baie de aburi.
Separat punem la fiert 100 ml apa cu zahar timp de 8 minute aproximativ.Daca folosim agar agar il dizolvam in sirop si mai lasam la fiert3 minute.Daca folositi gelatina o hidratati in apa rece si o adaugati la siropul cald, nu fierbeti.

Mixam galbenusurile si adaugam treptat siropul cald, ca la maioneza, amestecand mereu.Galbenusurile de la siropul cald se vor "coace", deci nu este o mousse cu galbenus crud.
Isi va dubla volumul si intre timp se si raceste.

Adaugati treptat ciocolata topita.

Si la sfarsit adaugati frisca batuta.Puneti compozitia la frigider.

Pregatim o tava ce chec, o tapetam cu folie, a imbracam cu savoiardi:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-1341822171313.jpg

Decupam din gelatina de fructe un dreptunghi de marimea tavii.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418222111993.jpg

Turnam deasupra mousse-ul de ciocolata:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418222481854.jpg

Inchidem tot cu savoiardi.

Dam la frigider minim 4 ore.Scoatem desertul din forma si-l pudram cu cacao.

Servim:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418223359603.jpg

Din cantitatiile date de mine, mi-au iesit doua tavi.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13418223946231.jpg


Mousse-ul de ciocolata il puteti folosi cu incredere la torturi sau alte deserturi.

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 July 2012 - 11:59 AM

bravo, Lili! ciocolata e mereu pe gustul meu. am gem de caise, daca i-as pune ceva gelatina, as putea sari etapa asta de preparare.

saptamana trecuta am facut si eu un sufleu monti, tot fara cuptor, doar putin am folosit flacara aragazului. reteta de la paprika. rezultatul a fost ceva afanat si destul de asemanator cremei diplomat.

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2012 - 12:36 PM

Superba idee de topic, imi vin in minte panna cotta si aspicul de fructe, revin cu linkurile :)

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 July 2012 - 03:04 PM

Vezi postareamoatza, la 09 July 2012 - 11:59 AM, a spus:

bravo, Lili! ciocolata e mereu pe gustul meu. am gem de caise, daca i-as pune ceva gelatina, as putea sari etapa asta de preparare.

saptamana trecuta am facut si eu un sufleu monti, tot fara cuptor, doar putin am folosit flacara aragazului. reteta de la paprika. rezultatul a fost ceva afanat si destul de asemanator cremei diplomat.


Motzulina, pune aici reteta, chiar si fara poza.Sa ne inspiram!

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2012 - 12:36 PM, a spus:

Superba idee de topic, imi vin in minte panna cotta si aspicul de fructe, revin cu linkurile =))


Daca tot e cald si cuptorul e un chin.Un ochi de aragaz pentru pofticiosi tot il aprindem.
Eu-s cu Manu acasa in vacanta si nu pot sa nu-i fac ceva bunutz!

Al meu a slabit 10 kile in doua luni.Asa ca mananc numai eu cu Manu dulciuri.Restul dau la prieteni.
Cand nu-mi mai deschid usa, nu le mai fac.Inseamna ca s-au saturat de mine! :)

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2012 - 04:51 PM

Panna cotta
http://artaculinara....__panna%20cotta

Parfait de lamiie
200 ml smintina de frisca
2 galbenusuri
1 albus
100 gr zahar pudra
sucul de la o lamiie
coaja rasa de la o lamiie

Am facut frisca din smintina si o lingura de zahar praf, am batut albusul spuma cu o lingura de zahar si apoi galbenusurile cu restul de zahar. Peste galbenus am adaugat mai intii sucul de lamiie si coaja apoi amestecind incet si in acelasi sens frisca si albusurile.
Imagine postata
Am pus compozitia in forme
Imagine postata
si am pus-o la congelator, cind a trebuit sa o servesc am scos-o direct din congelator, am scos-o din forma si asezat-o in farfurie si am decorat-o si servit-o.
Imagine postata

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2012 - 05:00 PM

Aspic cu fructe
Regula e: straturi de fructe, cu cit vor fi mai diferite si colorate cu atit va fi mai frumos si bun rezultatul, peste care se varsa lichidul in care am dizolvat cantitatea corecta de gelatina.
Lichidul poate fi vin spumos, champagne, vin dulce sau suc de fructe daca e pentru copii, facultativ se adauga zahar sau pentru Monti fructoza.
Se aseaza fructele in forma, se varsa lichidul si se lasa la racit in frigider de pe o zi pe alta e cel mai sfint, daca e urgenta se poate lasa la intarit si in congelator citeva ore dar atentie sa fie scos inainte de a incepe sa inghete.
Citeva exemple facute de-a lungul timpului
- cirese, caise, piersici si Muscat Otonel de Murfatlar
Imagine postata
- felii de piersica, de para, de percoche (incrucisare intre piersica si caisa), coacaze rosii, mure si afine
Imagine postata
- grepfruit roz si cirese
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-4-13418460236904.jpg

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 July 2012 - 05:29 PM

Eu nu ma plang de caldura, ca mai mult de 24 de gr nu avem,dar uite o reteta care am pus-o acum 2 ani
http://artaculinara....-de-napolitane/
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 July 2012 - 08:06 PM

sufleu cu fructe proaspete

6 oua
3 portocale, zeama cu putina pulpa + 1lg coaja rasa
25 gr gelatina
500ml smantana dulce ptr frisca
90 gr fructoza sau 150 gr zahar
o mana de zmeura
o mana de visine fara samburi, taiate in jumatate
doua nectarine taiate bucatele
se stoarce sucul portocalelor, se adauga coaja rasa si se dau la blender ca sa nu se mai simta coaja. daca nu va deranjeaza, puteti sari etapa.
peste suc se pun galbenusurile, cam jumatate din cantitatea de fructoza (zahar), se omogenizeaza amestecul, se coaguleaza pe baie de abur.
se spumeaza sosul de galbenusuri, adaugandu-se treptat gelatina hidratata in prealabil.
se face frisca
se bat bine albusurile cu restul fructozei (zaharului)
se imprietenesc toate: sosul de galbenusuri+frisca+albusurile+fructele
se da la rece, eventual peste noapte.
iese un sufleu f aerat, parfumat, cu tinuta.
poate fi folosit drept crema diplomat intre doua blaturi subtiri, cu piscoturi sau chiar biscuiti.
daca nu exista restrictie de zahar, pot fi folosite fructe din compoturile normale.

#9 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 July 2012 - 05:36 PM

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-90-13419344959057.jpg

Pentru toti ciocoholicii ---> Sorbet de ciocolata

Ingrediente:
550ml apa
200g zahar (reduceti daca credeti ca va fi prea dulce)
75g cacao de buna calitate
170g ciocolata neagra sau cu lapte
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta de vanilie

Puneti 350ml apa la fiert cu cacaoa, sarea si zaharul. Im momentul in care da in clocot, mai fierbeti 1 minut, amestecand continuu cu grija caci tinde sa se umfle. Compozitia se va ingrosa usor. Luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati si restul de apa amestecat cu vanilia. Amestecati pana ciocolata se topeste si compozitia e omogena. Lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei, apoi turnati in vasul masinii de inghetata sau puneti intr-un vas si dati la congelator, amestecand din cand in cand pentru a evita formarea de ace de gheata.
Imagine postata

#10 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 July 2012 - 07:35 PM

Si eu, si eu:

Inghetata cu ness-adaptare dupa FOXY
Ingrediente:
4 oua
4 linguri zahar
500 ml frisca
1 lingura ness

Eu am separat albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le-am frecat cu ness si putina sare
Albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul
Am batut si frisca si-apoi am amestecat toate ingredientele
In final, am obtinut doua cutii pline cu o crema delicioasa, care s-au dus sa se racoreasca la congelator.
Dupa cura de racorire, a rezultat asa ceva!
Va invit s-o savuram impreuna !


Imagine atasata: monthly_07_2012/post-73-13419417337847.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 July 2012 - 09:14 AM

eu am de la mama 2 reţete preferate de pe vremea când încă nu aveam cuptor în bucătărie. Ştiu precis că pe una am văzut-o pe aici dar nu reuşesc să o găsesc...


Ruladă din salam de biscuiţi cu cremă cu nucă de cocos
Foaia de rualdă
200-300 ml. lapte (sau mai mult, depinde cât sunt de uscaţi biscuiţii - compoziţia trebuie să fie moale, ca cea de salam de biscuiţi)
4-5 linguri cacao
400-500 gr. biscuiti

Umplutura
un pachet de unt = 200 gr.
100 gr. nuca de cocos
5 linguri zahar pudra (sau după gust)

şi arată cam aşa (poza de pe net)
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-84-13419903179964.jpg


Foi de napolitană umplute cu cremă de rahat
- 1 kg rahat
- 1 pachet unt
- 1 lămaie
se dă rahatul si lămâia la maşina de tocat, după care se amestecă cu untul.


şi ar mai merge aici cam toate reţetele din topicul cu foi de napolitane.

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2012 - 10:21 AM

Vezi postareamoatza, la 09 July 2012 - 08:06 PM, a spus:

sufleu cu fructe proaspete




Multumesc Motzulina, abia astept sa incerc si eu sufleul!

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2012 - 10:24 AM

Olguta, Zozo va multumesc. :occasion14:

Boni, foaia de la rulada e atat de fina ca nu pare facuta din biscuiti, zici ca-i ciocolata de casa.Musai trebuie incercata!

#14 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 July 2012 - 11:19 AM

Vezi postareaEataly, la 11 July 2012 - 10:24 AM, a spus:

Boni, foaia de la rulada e atat de fina ca nu pare facuta din biscuiti, zici ca-i ciocolata de casa. Musai trebuie incercata!
Depinde cum marunţeşti biscuiţii. Dacă îi marunţeşti cu făcăleţul, ca la salamul de biscuiţi, iese si foaia cu altă consistenţă, mai groabă. Dacă îi bagi la blender ies ca o făină, şi iese foaia aşa. În varianta asta mie mi se pare cel mai uşor de lucrat cu ea, şi efectul final mai fain. Dar cred că ţine si de gusturile fiecăruia.

Asta era reţeta originală, dar se pot face sute de mii de variante plecând de la ideea asta şi jonglând cu aromele fie la "blat" fie la umplutură.

#15 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 July 2012 - 03:17 PM

Mi-e tare drag topicul asta, de mare inspiratie pe caldurile astea.Eu astazi am facut budinca de pepene rosu, o sa scriu si aici reteta fiindca nu o pot aduce cu coppy/paste de pe blog, apare scrisul imprastiat in patru zari, :pupic: asa ca trebuie sa o mai redactez inca o data si pentru aici si nu mai pot sta la PC.(nu mai pot sta pe scuan de fapt,pentru ca ma doare spatele si nu am voie).Pun o poza numai si mai pe seara sper sa pot scrie si reteta.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13420126147698.jpg

#16 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 July 2012 - 02:48 PM

Budinca de pepene rosu
Ingrediente:
1 litru de suc de pepene rosu
90 grame amidon alimentar de porumb
100/150 grame zahar-in functie de dulceata pepenelui
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13420973713794.jpg
Mod de preparare:
Se curata de samburi si taie cubulete sau cum vreti miezul de pepene rosu.(Eu am avut o jumatate de pepene micutz, nu l-am cantarit, ca era din gradina noastra si nu se fac mari). Se blenduieste miezul, eu cu sticul l-am facut imediat,dupa care se strecoara sucul.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13420975206899.jpg
Se opresc cateva linguri de suc din litrul masurat si se dizolva amidonul, iar restul se pune la foc intr-o cratita antiaderenta impreuna cu zaharul, atentie in functie de cat de dulce e pepenele puneti 150g. , sau mai putin, eu am pus 100 de grame.Va face un pic de spuma, dar trece repede, se aduaga amidonul dizolvat, se respecta pasii unei budinci, practic.Cand e gata sticleste si se poate face proba picaturii , ca la dulceata, arata asa.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13420977354336.jpg
Se lasa sa se racoreasca si se toarna in ce forme, sau tava doriti.Italienii, fiindca este un dulce specific, lor, il servesc cu fistic si ciocolata rasa, la fel l-am servit si noi si a fost tare bun.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13421104110341.jpg
E aromat, aspectuos si racoritor, rezista cateva zile in frigider.
O muscatura, si pofta buna!
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1400-13421104298933.jpg
Pofta buna!

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 July 2012 - 04:17 PM

Boni, arata super rulada, de retinut modul asta cu biscuitii facuti faina.Am si eu reteta asta, cu mici modificari, dar tot timpul am zdrobit biscuitii.

Gela, m-ai terminat cu budinca din pepene, trebuie neaparat incercat.

Daca tot e rost de pepene, vin si eu cu o reteta.
Sorbet pepene rosu

1 kg pepene rosu
100 gr zahar(eu am folosit 80 gr fructoza)
100 ml apa
zeama de la 1 limé

zaharul se dizolva in apa, daca n-ai rabdare sa-l lasi sa se dizolve singur se fierbe pana se dizolva poi se lasa sa se raceasca.Pepenele se paseaza pana devine un piure apoi se amesteca cu zaharul si sucul de la limé.Se pune in forme si se da la congelator.In primele 6-8 ore se amesteca din 30 in 30 de minute.Eu n-am amestecat decat de 2 ori si mi-a facut ceva ace.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13421026175292.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 July 2012 - 06:19 PM

Vezi postareaboni, la 11 July 2012 - 09:14 AM, a spus:

eu am de la mama 2 reţete preferate de pe vremea când încă nu aveam cuptor în bucătărie. Ştiu precis că pe una am văzut-o pe aici dar nu reuşesc să o găsesc...


Ruladă din salam de biscuiţi cu cremă cu nucă de cocos
Foaia de rualdă
200-300 ml. lapte (sau mai mult, depinde cât sunt de uscaţi biscuiţii - compoziţia trebuie să fie moale, ca cea de salam de biscuiţi)
4-5 linguri cacao
400-500 gr. biscuiti

Umplutura
un pachet de unt = 200 gr.
100 gr. nuca de cocos
5 linguri zahar pudra (sau după gust)

şi arată cam aşa (poza de pe net)
Atasament rulada_cocos.JPG


Foi de napolitană umplute cu cremă de rahat
- 1 kg rahat
- 1 pachet unt
- 1 lămaie
se dă rahatul si lămâia la maşina de tocat, după care se amestecă cu untul.


şi ar mai merge aici cam toate reţetele din topicul cu foi de napolitane.

Am notat tot, dar rulada mi-a facut cu ochiul rau de tot, cum s-ar zice mai pe romaneste, m-a agatat! :scratch:

#19 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 12 July 2012 - 06:22 PM

Vezi postareaIoana, la 12 July 2012 - 04:17 PM, a spus:

Boni, arata super rulada, de retinut modul asta cu biscuitii facuti faina.Am si eu reteta asta, cu mici modificari, dar tot timpul am zdrobit biscuitii.

Gela, m-ai terminat cu budinca din pepene, trebuie neaparat incercat.

Daca tot e rost de pepene, vin si eu cu o reteta.


Budindca e buna, buna si spornica, azi am papat si cu o cupa de ingheatata deasupra si a a vut efect mortal!
Tot ce e cu pepene e pe rol zilele astea si se pare ca ne terminam reciproc! :scratch:

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 July 2012 - 02:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 July 2012 - 05:00 PM, a spus:

Aspic cu fructe



Cu spumos, da! Imi gadila papila! :rolleyes:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi