Forum Culinar: Zucchini... what else? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zucchini... what else? :D

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 July 2012 - 11:52 PM

Cu toate ca si ai mei manînca dovlecei în toate formele si felurile, dau semne ca s-au cam saturat. Mai ales fiica-mea. Sotul înca îi tolereaza. Daca îi este foame, nu are pretentii. Eu? Dovlecei? No problem! Invizibili, grilati, salata, mousse, marinati, umpluti, în paste, lasagne, supa crema, supa picanta... nu conteaza cum, pe mine nu ma plictisesc. Nu au cum, îi iubesc la maxim :)

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429073724414.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429073814834.jpg


Ingrediente:

  • 3 dovlecei marisori/ cei folositi de mine aveau între 28-30 cm
  • 400 g carne macinata (vita 70% + porc 30%)
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 fire usturoi verde, tocat grob
  • 8-10 frunze busuioc proaspat, tocate grob
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, chili
  • 4-5 rosioare cherry (optional)


Starletele - din productie proprie
(ca de altfel si rosioarele cherry, ceapa, usturoiul si busuiocul).

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074088693.jpg

Se spala dovleceii, li se îndeparteaza capetele si se taie în bucati de 5-6 cm.
Se scoate o parte din pulpa, lasînd cam 1 cm pe fund, si se sareaza.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074182565.jpg

Se pregateste umplutura. Se toaca ceapa si usturoiul si se rumeneste timp de 2-3 minute pe foc domol în putin ulei de masline.
Se adauga carnea macinata si se lasa pe foc pîna scade zeama lasata.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074292857.jpg

Se adauga pulpa. Se amesteca cînd si cînd, pîna bucatile de dovlecei se înmoaie.
Se condimenteaza dupa gust si se adauga verdeata, se amesteca bine apoi se lasa putin la racorit.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-1342907439471.jpg

Se aseaza bucatile de dovlecei pe o tava de fonta sau un alt vas termorezistent si antiaderent daca posibil,
daca nu, folositi hîrtie de copt, sau folositi un vas uns cu putin ulei.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074534846.jpg

Eu am asezat cîte o felioara de rosii cherry deasupra.
Se da tava în cuptorul fixat la 200°C si se lasa pîna se rumenesc deasupra,
iar dovleceii se înmoaie putin. Mie îmi plac mai crocanti.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074628479.jpg

Noi i-am servit asa cum se vede, cu cîte un colt de pîine de casa.
Potrivesc bine si cu cartofi piure, orez natur sau chiar si pe lînga niste paste.
Pecorino romano sau parmigiano reggiano, razuit fin deasupra... mmm!

Pofta buna si o duminica frumoasa va doresc... din ploioasa Bavarie!

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074886421.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-5-13429074800848.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 July 2012 - 06:32 AM

Foarte frumos, ca de obicei, felicitari.
Vreau si eu ploaie......

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 July 2012 - 10:05 AM

Foarte fain arata si noua ne plac.Mi-ar place unii galbeni,da n-am :)
Uite cum ai facut dovlecei galbeni,cum a iesit soarele, vine vremea frumoasa si la noi :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2012 - 12:34 PM

Ce idee faina ai avut sa-i faci asa in picioare :)
eu ii fac numai taiati in doua pe lungime
is faini de tot astia galbeni, n-au par pe ei cum au astia verde deschis de aici?

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 July 2012 - 01:43 PM

Frumos si gustos. O reteta perfecta pentru vara.

Ne-ar prinde si noua bine ceva ploaie...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2012 - 03:43 PM

Vezi postarearedivivus, la 22 July 2012 - 06:32 AM, a spus:

Foarte frumos, ca de obicei, felicitari.
Vreau si eu ploaie......

Multumesc! Daca as putea, as trimite ploaie la pachet!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaIoana, la 22 July 2012 - 10:05 AM, a spus:

Foarte fain arata si noua ne plac.Mi-ar place unii galbeni,da n-am :scratch:
Uite cum ai facut dovlecei galbeni,cum a iesit soarele, vine vremea frumoasa si la noi :tongue3:

Ioana, astia galbeni îmi plac mai mult. Lui Dan îi plac cei verzi. Anul trecut am avut si verde deschis (plante din România).
Da, iesea si cîte o raza de soare, dar taaaare întunecat a mai fost zilele astea. Azi e mai luminos, si tot se chinuie soarele, doar ca nu prea-i reuseste figura. Ieri a fost de-a dreptul frig!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2012 - 03:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 July 2012 - 12:34 PM, a spus:

Ce idee faina ai avut sa-i faci asa in picioare :scratch:
eu ii fac numai taiati in doua pe lungime
is faini de tot astia galbeni, n-au par pe ei cum au astia verde deschis de aici?

Am atîtia dovlecei, ca nu stiu cum sa-i mai fac, asa ca tre' sa-mi pun tartacuta la lucru :help:
I-am facut si taiati pe lungime, umputi cu sunca, altii cu umputura de brînza (ovo-lacto), apoi altii vegani, grilati, cruzi, marinati... de invizibili nci nu mai zic. Astia-s ce-i mai "vizibili" pe masa mea :tongue3:

Adriana, eu am avut anul trecut verde deschis, dar nu-mi amintesc sa fi avut vreunu par. Toti sînt chiar foarte lucuiosi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2012 - 03:52 PM

Vezi postareaaura, la 22 July 2012 - 01:43 PM, a spus:

Frumos si gustos. O reteta perfecta pentru vara.

Ne-ar prinde si noua bine ceva ploaie...

Aura, noua ne-ar prinde bine ceva caldura. Asa greu se coc rosiile...
Multumesc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 July 2012 - 10:44 PM

Ti-a venit rindul tie sa nu stii ce sa mai faci cu ei :drool:
Cei de aici, verde deschis, si cei din gradina lui socrumeu anii trecuti si cei cumparati de la ferma acum au toti parul asta tepos.

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 July 2012 - 10:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 July 2012 - 10:44 PM, a spus:

Ti-a venit rindul tie sa nu stii ce sa mai faci cu ei :drool:
Cei de aici, verde deschis, si cei din gradina lui socrumeu anii trecuti si cei cumparati de la ferma acum au toti parul asta tepos.


Sa faci o poza, ca eu nu-mi dau seama de ce tepi vorbesti.

Da, deci am în frigider înca 4 mai maroci ( cu toate ca-s mari, sînt foarte fragezi si gustosi), si în seara asta am luat înca 4 care-s acum pe terasa peste noapte, ca e racoare), tot mai mari... iar azi la prînz am avut dovleci invizibili forma aia mare alba- PLINA cu vîrf si îndesat!!! :drool:
Am si dat, dar acum, cui îi dadeam e în concediu, iar cealalta persoana e deja satula :drool:
Pot sa-i conservez într-un fel? Cumva la borcan? Poate asa ca un ratatouille?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 31 July 2012 - 04:45 AM

Foarte faina reteta, trebuie sa le fac si eu musai la baieti pentru ca si noua ne plac dovleceii. Eu am pus in gradina dar din pacate mi i-au mancat fie veveritele fie chipmuncks, nici frunzele nu mai sunt, am ramas doar cu tulpina. :drool: Asa am patit si cu capsunile, asa ca la anul cred ca ma las pagubasa cu gradinaritul....

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2012 - 07:41 AM

O sa incerc sa le fac miine cind ii iau, in speranta ca o sa reusesc sa pozez tepii :occasion15:

Eu facusem niste dovlecei acri dulci daca-ti plac, care se pot pune la borcan
http://artaculinara....dpost__p__99693
dar daca ai si alte legume cea mai sfinta e ratatouille-a, e coapta, o pui in borcan, o sterilizezi si n-ai treaba.

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 July 2012 - 01:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 July 2012 - 07:41 AM, a spus:

O sa incerc sa le fac miine cind ii iau, in speranta ca o sa reusesc sa pozez tepii :occasion15:

Eu facusem niste dovlecei acri dulci daca-ti plac, care se pot pune la borcan
http://artaculinara....dpost__p__99693
dar daca ai si alte legume cea mai sfinta e ratatouille-a, e coapta, o pui in borcan, o sterilizezi si n-ai treaba.

Poti sa detaliezi un pic. Adica raportul aproximativ dintre legume, ceva timpi... sa nu înmoi zuccini, de sa-i fac praf... etc.
Merci :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2012 - 05:36 PM

Eu am facut asa in slowcooker si sunt bune ambele variante, le poti verifica dinainte si opri cind au consistenta pe care o doresti
http://artaculinara....post__p__159014

Apoi traditional ratatouille-a se face prajind in putin ulei fiecare tip de leguma in parte si amestecindu-le la sfirsit tocmai pentru ca fiecare are un timp de coacere diferit.

Deci facuta oricum cind e gata o pui in borcan si fierbi borcanele si gata, le ai pentru iarna.

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 July 2012 - 05:55 PM

Merci mult. Ai sterilizat sub apa sau în cuptor?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 July 2012 - 09:53 PM

Mereu in apa, cind as vrea sa fac in cuptor nu stiu cum sa fac si n-am timp sa caut ce s-a scris. Tu sterilizezi la cuptor?

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 July 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 July 2012 - 09:53 PM, a spus:

Mereu in apa, cind as vrea sa fac in cuptor nu stiu cum sa fac si n-am timp sa caut ce s-a scris. Tu sterilizezi la cuptor?

Si, si!
De exemplu, compoturile din fructe le sterilizez sub apa. De fapt acolo le si fierb. Adica pun fructele crude în borcane, adaug 2-3 linguri de zahar la borcan mare, torn apa, închid bine, apoi le fierb 25 minute (sau depinde de fructe) acoperite cu apa într-o oala mare. Minutele le numar din momentul în care apa începe a clocoti.

Zacusca fierbinte, imediat ce opresc focul, o torn în borcane curate si uscate, închid bine capacele si dau în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute, apoi opresc cuptorul si o las acolo pîna dimineata/a doua zi/pîna e rece.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 August 2012 - 07:39 AM

Vezi postareaMaya, la 31 July 2012 - 10:50 PM, a spus:

Zacusca fierbinte, imediat ce opresc focul, o torn în borcane curate si uscate, închid bine capacele si dau în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute, apoi opresc cuptorul si o las acolo pîna dimineata/a doua zi/pîna e rece.

Mersi, in weekend daca reusesc si daca gasesc azi rosiile care imi plac vreau sa mai fac citeva borcanele de sos de rosii si am sa le sterilizez asa ca e mai simplu, mersi :love7:

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2012 - 10:36 PM

uite tepii :-* nu's cum sa fac altfel poza sa se vada mai bine
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-4-13439397819853.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi