Forum Culinar: Zucchini... what else? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zucchini... what else? :D

#21 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 August 2012 - 10:38 PM

Sorella, cre'ca ochelarii tai sînt prea buni, iar eu tre' sa-mi fac noi! :-*
Nu am vazut sa aibe asa perisori/tepi, dar o sa-i caut neaparat! Chiar mîine, ca merg la cules :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2012 - 10:40 PM

Pai probabil n-au pentru ca se vede din poza cit is de luciosi, eu de regula ii cumpar extrem de rar pe cei verzi inchis si n-au tepi, ca in mod sigur nu sta nimenea sa ii spele inainte de a-i vinde. Probabil tepii sunt o caracteristica a astora verde deschis :-*

#23 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 August 2012 - 11:19 AM

Nici eu n-am vazut dovlecei cu tepi, sunt tare curioasa.... oare pe aici or fi?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 August 2012 - 01:58 PM

In cosul asta am avut 3 culori diferite de dovlecei. Galbeni, verde închis si verde deschis. Nu au tepi pe coaja nici cei verde deschis, doar pe codita/vrej, au toti. Poate ai tai or fi alt soi.
Castravetii în schimb, au tepi :-*

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-5-13439951270566.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2012 - 06:12 PM

Castravetii au tepi si aici :)
Sunt alt soi cred, pentru ca vad ca ai tai iau alta forma decit cei de aici.

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 August 2012 - 09:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 August 2012 - 06:12 PM, a spus:

Castravetii au tepi si aici :)
Sunt alt soi cred, pentru ca vad ca ai tai iau alta forma decit cei de aici.

Ai mei au toate formele. Drepti, cîrni, grasi la mijloc sau cu talie... cum le vine lor :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2012 - 07:16 PM

Vezi postareaMaya, la 31 July 2012 - 10:50 PM, a spus:

Zacusca fierbinte, imediat ce opresc focul, o torn în borcane curate si uscate, închid bine capacele si dau în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute, apoi opresc cuptorul si o las acolo pîna dimineata/a doua zi/pîna e rece.

Grazie sorella mea :love7:
Am facut citeva borcanele de sos de rosii in weekend si le-am sterilizat in cuptor asa cum mi-ai spus, am pus 175°C pentru 30 de minute, dupa vreo 10 mi se pare fierbea sosul in borcan si mi-a fost un pic frica si am coborit la 150°C ca Stefano comenta ca in oala ajunge la 100°C apa fierbind in timp ce asta era mult mai inalta, am continuat pina la 30 de minute si apoi am lasat in cuptoras sa se raceasca, cind le-am scos nu erau perfect reci ca-mi trebuia cuptorasul.
La zacusca asa fac ca la cite borcane tre sa fac cuptorul e o salvare in loc sa stau cu oloaie si oale si sa fac atita abur cu aragazul.

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 August 2012 - 08:50 PM

Sorella, nu am înjura, ca acum m-am uitat în notita mea, unde mi-am lasta "memo" 150°C , iar borcanele nu pline ochi :love7:
170°C e bun pt. sterilizare de borcane/sticle goale. Asta fac la sticlele de bulion, borcanele pentru marmelada de capsune... etc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2012 - 10:12 PM

Bine ca n-au explodat ca atunci te injuram :love7:
Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 August 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 August 2012 - 10:12 PM, a spus:

Bine ca n-au explodat ca atunci te injuram :love7:
Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc

Nu explodeaza, dar posibil sa curga :)

Deci, nu pun nika, doar borcanele sau sticlele în cuptor, într-un vas de metal sau sticla, sau pe gratar. Ca aici

Eu sterilizez sticlele si borcanele în cuptor la 170°C - 200 °C aproximativ 10-15 minute. Capacele, daca au guma, le fierb într-o oala cu apa timp de cîteva minute, apoi le las la uscat. Normal ajunge si mai putin, nu trebuie neaparat 170 sau 200 grade, dar daca tot nu patesc nimic, de ce nu? :love7:
Mai, eu sterilizez în multe feuri... dupa chef si timp, sau mai si experimentez :(, si egal cum am facut, a tinut bine mereu si fara probleme! Sterilizarea borcanelor goale sau/si cu tot cu continut, este mama conservantului! Niciodata nu folosesc nimic, nici macar 1 g de aspirina, ca vad ca se poarta. Mama daca nu baga si o aspirina pe undeva, nu e sanatoasa :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 August 2012 - 07:49 AM

Vezi postareaMaya, la 07 August 2012 - 10:53 PM, a spus:

Mama daca nu baga si o aspirina pe undeva, nu e sanatoasa =))

asa s-au obisnuit si dupa parerea lor asa se face :)
Mersi, am recitit tot, o sa sterlizez borcanele in cuptor si goale si pline pentru ca imi intra mult mai multe decit mi-ar intra in oale pe aragaz.

#32 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 August 2012 - 06:26 PM

Ai mei sunt la cuptor!

Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.
"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"
"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"

#33 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2012 - 10:23 AM

Vezi postareayoyo, la 23 August 2012 - 06:26 PM, a spus:

Ai mei sunt la cuptor!

Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.
"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"
"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"


Merci, yoyo. Nu conservez eu dovlecei, dar pe vremuri o mai faceam. Niciodata nu i-am oparit, cum de altfel nici o alta leguma pe care am congelat-o. Am observat ca multi fac asta, si mereu m-am întrebat de ce. Mama face la fel, si am întrebat-o... cica, asa se face (asta apropos de aspirina, Adriana ) :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#34 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 September 2012 - 08:59 AM

PS: Sunt deliciosi dovleceii acestia.

#35 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 July 2014 - 11:42 PM

Nu am poză dar mă credeți voi pe cuvânt... Am făcut rețeta săptămâna trecută cu zucchine rotunde. Superbune!
Cu siguranță am să o mai repet. Mulțumesc mult, Maya!
Sorina

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 November 2014 - 09:27 PM

Tot eu si bine inteles tot fara poze. Le-am facut ieri. Ce-mi mai plac... :toothy9;
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi