Zucchini... what else? :D
#21
Postat 02 August 2012 - 10:38 PM
Nu am vazut sa aibe asa perisori/tepi, dar o sa-i caut neaparat! Chiar mîine, ca merg la cules
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 02 August 2012 - 10:40 PM
#23
Postat 03 August 2012 - 11:19 AM
#24
Postat 03 August 2012 - 01:58 PM
Castravetii în schimb, au tepi
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#25
Postat 03 August 2012 - 06:12 PM
Sunt alt soi cred, pentru ca vad ca ai tai iau alta forma decit cei de aici.
#26
Postat 03 August 2012 - 09:26 PM
Adriana, la 03 August 2012 - 06:12 PM, a spus:
Sunt alt soi cred, pentru ca vad ca ai tai iau alta forma decit cei de aici.
Ai mei au toate formele. Drepti, cîrni, grasi la mijloc sau cu talie... cum le vine lor
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#27
Postat 07 August 2012 - 07:16 PM
Maya, la 31 July 2012 - 10:50 PM, a spus:
Grazie sorella mea
Am facut citeva borcanele de sos de rosii in weekend si le-am sterilizat in cuptor asa cum mi-ai spus, am pus 175°C pentru 30 de minute, dupa vreo 10 mi se pare fierbea sosul in borcan si mi-a fost un pic frica si am coborit la 150°C ca Stefano comenta ca in oala ajunge la 100°C apa fierbind in timp ce asta era mult mai inalta, am continuat pina la 30 de minute si apoi am lasat in cuptoras sa se raceasca, cind le-am scos nu erau perfect reci ca-mi trebuia cuptorasul.
La zacusca asa fac ca la cite borcane tre sa fac cuptorul e o salvare in loc sa stau cu oloaie si oale si sa fac atita abur cu aragazul.
#28
Postat 07 August 2012 - 08:50 PM
170°C e bun pt. sterilizare de borcane/sticle goale. Asta fac la sticlele de bulion, borcanele pentru marmelada de capsune... etc.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29
Postat 07 August 2012 - 10:12 PM
Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc
#30
Postat 07 August 2012 - 10:53 PM
Adriana, la 07 August 2012 - 10:12 PM, a spus:
Hai povesteste si cu sterilizarea borcanelor goale, le pui un pic de apa in ele si apoi 170°C pentru cit timp? Capacele nu? numai borcanele? ca atunci cind am citeva capace in buna stare nu ma indur sa le arunc si le fierb si le refolosesc
Nu explodeaza, dar posibil sa curga
Deci, nu pun nika, doar borcanele sau sticlele în cuptor, într-un vas de metal sau sticla, sau pe gratar. Ca aici
Eu sterilizez sticlele si borcanele în cuptor la 170°C - 200 °C aproximativ 10-15 minute. Capacele, daca au guma, le fierb într-o oala cu apa timp de cîteva minute, apoi le las la uscat. Normal ajunge si mai putin, nu trebuie neaparat 170 sau 200 grade, dar daca tot nu patesc nimic, de ce nu?
Mai, eu sterilizez în multe feuri... dupa chef si timp, sau mai si experimentez , si egal cum am facut, a tinut bine mereu si fara probleme! Sterilizarea borcanelor goale sau/si cu tot cu continut, este mama conservantului! Niciodata nu folosesc nimic, nici macar 1 g de aspirina, ca vad ca se poarta. Mama daca nu baga si o aspirina pe undeva, nu e sanatoasa
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#31
Postat 08 August 2012 - 07:49 AM
#32
Postat 23 August 2012 - 06:26 PM
Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.
"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"
"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"
#33
Postat 10 September 2012 - 10:23 AM
yoyo, la 23 August 2012 - 06:26 PM, a spus:
Asa ca iti scriu dintr-o revista cum poti sa congelezi dovleceii.
"Se aleg dovlecei mici si tineri, cu textura ferma, deoarece dovleceii mari pot fi prea aposi. Se taie felii groase si se oparesc sau se soteaza 1 minut"
"Legumele opărite se depozitează în congelator cel mult nouă luni"
Merci, yoyo. Nu conservez eu dovlecei, dar pe vremuri o mai faceam. Niciodata nu i-am oparit, cum de altfel nici o alta leguma pe care am congelat-o. Am observat ca multi fac asta, si mereu m-am întrebat de ce. Mama face la fel, si am întrebat-o... cica, asa se face (asta apropos de aspirina, Adriana )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#35
Postat 28 July 2014 - 11:42 PM
Cu siguranță am să o mai repet. Mulțumesc mult, Maya!
#36
Postat 21 November 2014 - 09:27 PM