Forum Culinar: Supa-crema din dovleac Butternut - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa-crema din dovleac Butternut

#21 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaRia, la 07 November 2011 - 05:21 AM, a spus:

Adriana, Maya, sa va fie de bine! :icon_fessee:
Si eu am refacut-o azi, cu dovleacul copt si parfumata cu chimen.

Ne-a fost, dara! Multumim mult! Lecker! :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 09:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 06:45 PM, a spus:

Maya,
aici protagonistul, nu e butternut, tu stii ce e ... ca eu sunt pierduta cu atatea sorturi
Atasament IMG03039-20111029-1908.jpg

Multumesc de retete si te urez si aici: LA MULTI ANI! Si nu in ultimul rand: Abia astept sa vad meniul de azi :lol:
Ambele retete placute de picea si asta cu somonul am mancat si mi-a placut si mie tare! :notworthy:

Daniella, protagonistul tau e un Casper Pumpkin ( e albicios spre gri ca virgula Casper, fantoma prietenoasa) :71:

Meniul meu de azi a fost hrana raw, hrana semi raw, hrana aproape vegana neraw :lol:
Denise a avut azi ultima ora libera(ei stiu din'nainte cînd pica vreo ora), asa ca si-au programat de ieri, toate fetele din clasa, o iesire la un restaurant chinezesc, iar eu am gatit "nimicuri" pentru noi.
Dan a avut pofta de un guacamole iute-iute, eu aveam pofta de salata de vinete doar cu putin ulei de masline, lamîie, ceapa si sare... si ca sa avem si ceva cald la masa am facut o supa crema de ardei kapia inspirata de Dana, care la rîndul ei a fost inspirata de tine :71:
Deci am facut chestii picante, sau condimantate diferit fata de cum îi plac Denisei. Ea înca e satula. A mai halit doar un kaki(sharon) si a zis ca nu mai vrea de mîncare pîna saptamîna viitoare. Chinezii au servit un bufet de prînz cu enshpe feluri de mîncaruri, iar ele au mîncat din tot ce s-a oferit :71:

Merci de uratura! :icon_fessee:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 November 2011 - 10:17 PM

Vezi postareaMaya, la 08 November 2011 - 08:56 PM, a spus:

Problema ei de fapt era la fel ca si la mama ta, nu-si putea închipui dovleacul în supa, doar dulce în placinta, strudel...

Cred ca e general valabil in RO, dovleacul se stie manca doar in dulce, poate doar in Ardeal sa fie si ale reguli, ca acolo se consuma supe dulci.
Mie nu mi-ai zis sa aromatizez somonul cu usturoi si ace de rozmarin :icon_fessee: . Mmmmm, faina ideea!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#24 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 10:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 10:17 PM, a spus:

Problema ei de fapt era la fel ca si la mama ta, nu-si putea închipui dovleacul în supa, doar dulce în placinta, strudel...

Cred ca e general valabil in RO, dovleacul se stie manca doar in dulce, poate doar in Ardeal sa fie si ale reguli, ca acolo se consuma supe dulci.
Mie nu mi-ai zis sa aromatizez somonul cu usturoi si ace de rozmarin :notworthy: . Mmmmm, faina ideea!

Da, dovleacul ala mare e un verde - gri. E bun de ceva? sau doar de purcei cum se crede pe la noi. Eu l-am folosit la cele 2 supe si la dovleacul cu scortisoara la cuptor (oare ti.am zis ca am facut si reteta aia?) pe cel mai mic si mai galbui. A fost tare buna si supa mea, dupa reteta ta, eu am aromatizat-o pe ea, pe supa, cu o ramurica de rozmarin si o crenguta de busuioc, pe langa lehgatura de patrunjel. Nu mai stiu la care reteta mi.ai indicat asa, anyway mi-am facut dosar cu supele de pumpkin copyright Maya. :icon_fessee:

#25 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 10:25 PM

Mie nu mi-ai zis sa aromatizez somonul cu usturoi si ace de rozmarin :icon_fessee: . Mmmmm, faina ideea!

Pai acum ca a pomenit Cristina de maica-sa, mi-am amintit si eu de a mea, si supa de dovleac. Eu tot timpul bag-scot ceva di reteta. Modific, o reinventez :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 10:29 PM

Sa vezi: cand a venit prima bona la asta mica, la 5 luni, doamna profesoara de la Orsova, cand a auzit ca dau dovleac copilului, a spus: Doamne si cati dovleci aveam noi la tara, dar ii dadeam la porci, nici prin cap nu mi.a dat sa dau bebelusului. Si asta ...doar pt ca am forumat cu voi, pentru ca inca aici nu recomanda nimeni la diversificare dovleacul. Maya, oare nu toate sorturile sunt bune? or fi unii furajeri? :icon_fessee:
Toti aia cu forma de para sunt butternut? am vazut la Lidl.

#27 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 10:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 10:20 PM, a spus:

Mie nu mi-ai zis sa aromatizez somonul cu usturoi si ace de rozmarin :notworthy: . Mmmmm, faina ideea!

Da, dovleacul ala mare e un verde - gri. E bun de ceva? sau doar de purcei cum se crede pe la noi. Eu l-am folosit la cele 2 supe si la dovleacul cu scortisoara la cuptor (oare ti.am zis ca am facut si reteta aia?) pe cel mai mic si mai galbui. A fost tare buna si supa mea, dupa reteta ta, eu am aromatizat-o pe ea, pe supa, cu o ramurica de rozmarin si o crenguta de busuioc, pe langa lehgatura de patrunjel. Nu mai stiu la care reteta mi.ai indicat asa, anyway mi-am facut dosar cu supele de pumpkin copyright Maya. :icon_fessee:

Daniella, poti baga tot felul de verdeturi, condimente. O faci în functie de chef si bunul plac. Eu le fac dupa inspiratia de moment :lol:
Si egal cît de picante le fac, sau egal ce nota au, un fruct nu strica niciodata. Un mar, o para, fileuri de portocala, gutuie...

Casper merge bine în supe, gratin-uri, piure.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#28 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 10:35 PM

ai incercat cu jumatati de nuca prajite putin tigaie, pusa deasupra in farfurie, la reteta cu para bine coapta? sa incerci, asa am citit ca e cea mai mare finete la supa de dovleac! desigur individul nu o cunostea pe regina supelor crema, care face cu portocala, cu somon cu crispy etc! :occasion14: Si eu i-am dat un fir de ulei picant pe deasupra. Si minune ca am putut manca si somonul desi aveam o lunga perioada de cand nu am mai putut. Deci buna-buna. Pe aia cu gorgonzola nu am gustat-o ca a facut socrella numai 2 portioare mici pt picea si oricum a pus cartof si eu il evit.

#29 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 10:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 10:35 PM, a spus:

ai incercat cu jumatati de nuca prajite putin tigaie, pusa deasupra in farfurie, la reteta cu para bine coapta? sa incerci, asa am citit ca e cea mai mare finete la supa de dovleac! desigur individul nu o cunostea pe regina supelor crema, care face cu portocala, cu somon cu crispy etc! :occasion14: Si eu i-am dat un fir de ulei picant pe deasupra. Si minune ca am putut manca si somonul desi aveam o lunga perioada de cand nu am mai putut. Deci buna-buna. Pe aia cu gorgonzola nu am gustat-o ca a facut socrella numai 2 portioare mici pt picea si oricum a pus cartof si eu il evit.

Daniela, merge foarte bine cu orice nucoase rumenite, sau cu seminte, crutoane aromate bine, sau cu frunze de salvie sau ace de rozmarin prajite în ulei de masline... deliciu pur!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#30 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 10:40 PM

Multumesc de toate indicatiile, trec la inamicul numarul 2, Casper cel mare! Mai am 3 retete de incercat =)) Desi una peste alta se face ca o supita crema normala cu ceapa+evetual usturoi calite-ametite, ce legume mai vrei a pune (ardei, capia, gogo, morcov, telina, cartof), ceva frunzaraie si tocco finale alla Maya ... file de portocala, somon, crutoane aromate, gorgonzola, etc ... Nu?

nu stiu de ce ultimamente mi se pare (sau nu) ca salvia are un gust de mucegai? initial mi.a placut mult aroma, cand am descoperit-o oe salvia proaspata, in 1998 B). Mi se pare mie sau si voi simtiti asa?

La chimen nu ma gandisem. :occasion14: Face bine si la digestie =((

#31 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 November 2011 - 11:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 10:40 PM, a spus:

Multumesc de toate indicatiile, trec la inamicul numarul 2, Casper cel mare! Mai am 3 retete de incercat :o Desi una peste alta se face ca o supita crema normala cu ceapa+evetual usturoi calite-ametite, ce legume mai vrei a pune (ardei, capia, gogo, morcov, telina, cartof), ceva frunzaraie si tocco finale alla Maya ... file de portocala, somon, crutoane aromate, gorgonzola, etc ... Nu?

nu stiu de ce ultimamente mi se pare (sau nu) ca salvia are un gust de mucegai? initial mi.a placut mult aroma, cand am descoperit-o oe salvia proaspata, in 1998 =)). Mi se pare mie sau si voi simtiti asa?

La chimen nu ma gandisem. :occasion14: Face bine si la digestie B)

Mie nu mi se pare asa, dar cred ca fiecare simte altfel. În orice caz, frunzele rumenite au total alt gust. Încearca =((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 01 February 2012 - 12:11 AM

Ia uite ce mancam eu in timp ce ma relaxam in fatza PC-ului!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-97-13280477383483.jpg

Supa crema din dovleac butternut. Mersi mult de reteta, e foarte gustoasa si fina. Am respectat reteta intocmai, insa smantana parca nu s-a dizolvat cum trebuie. Nevermind, gustul e divinal. :)

#33 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2012 - 10:19 AM

Din fericire ferma la care ma duc sa cumpar legume si fructe acum il are mereu, imi tin permanent unul in casa, mai nou l-am mincat ca garnitura simplu de tot, copt intreg in cuptor, scos coaja si taiat cuburele, foarte bun e, mersi sorella ca m-ai facut sa-l descopar :)

#34 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 01 February 2012 - 01:32 PM

Intr-adevar foarte foarte bun, barbata-miu a fost foarte incantat de supa a zis ca-i "very exquisite" si mi-a cerut sa-i fac si o placinta cu dovleac. Din fericire la noi se gasesc acum cam peste tot, eu il cumpar de la Lidl. :)

#35 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 09 February 2012 - 06:06 PM

super buna e Maya! Mersi pt reteta! :lol:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-120-13288035756356.jpg

#36 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 February 2012 - 06:19 PM

aseara am cinat cu

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13288043623364.jpg

Maya, multumesc
fiica dacilor

#37 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 16 February 2012 - 08:31 PM

Foarte buna!!

dovada...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13294170697146.jpg

Multumesc pt reteta :blackeye:

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#38 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2012 - 08:01 PM

Am cautat *pisti* tàt si n-am mai gasit...si nu cred ca mi-s chiar zuza, ca parca Pisco a facut o supa cu pastarnac...
si eu azi am avut succes colosal cu asa supa de pastarnac, servita cu un motz de pesto...sau doar presarata cu parmezan /gruyere...dupa cum a dorit *papila* fiecarui mesean.
Buuuuuuuuna rau supa de pastarnac.
si ca sa fiu in tema, aseara am fost invitata, si am mancat o delicioasa supa de dovleac.

#39 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 November 2012 - 09:45 PM

Vezi postareastella, la 25 November 2012 - 08:01 PM, a spus:

Am cautat *pisti* tàt si n-am mai gasit...si nu cred ca mi-s chiar zuza, ca parca Pisco a facut o supa cu pastarnac...
si eu azi am avut succes colosal cu asa supa de pastarnac, servita cu un motz de pesto...sau doar presarata cu parmezan /gruyere...dupa cum a dorit *papila* fiecarui mesean.
Buuuuuuuuna rau supa de pastarnac.
si ca sa fiu in tema, aseara am fost invitata, si am mancat o delicioasa supa de dovleac.

Pe-aici nu catasi!!! :71:

#40 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • LocationSibiu

Postat 17 October 2013 - 05:20 PM

Maya dragă hai sa te pup!!! Imagine postata

Te-aș fi pupat eu acum câțiva ani dacă îl convingeam pe domnul boni, dar n-am reușit decât anul acesta, și nu a fost ușor, a trebuit să fac conspirație cu Maia mea. Imagine postata
Nu-i exact rețeta ta că n-are brânză ci smântână (trebuie să-i luăm pe începători cu binișorul Imagine postata) iar lângă ceapă, la călit, am pus și un cățel de usturoi. Nu se simte, doar îi dă un ceva...

Vă rog să faceți cunoștință cu doamna supă, servită cu crutoane din pâine neagră.
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-84-13820231222196.jpg

Aceasta a fost doar începutul... Cât timp vor mai fi bostani pe piață mâncăm săptămânal.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi