Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1081 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 08:40 PM

Am executat,deci azi is' cam intoarsa,n-am chef de nik...mai sunt si zile de-astea...habar n-aveam ce sa fac de mancare...mi-am bagat mainile pana la coate in frigider,iaca ce-am gasit..

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567594714.jpg

Carnati taranesti crud uscati,cascaval,rosii ardei,castraveti,ceapa,oua ....n-aveam chef de carnati prajiti nici sa ma bati...am gasit in congi o fasie de aluat ''frantuzesc''(pt. foietaj)avansata...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567591883.jpg

Am facut ceva pateuri,desi mi-au iesit(nu-mi place sa-mi recunosc esecurile :hug: si prefer sa vad jumatea plina a paharului) ma duc sa povestesc la dezastre...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567593859.jpg

Am mai facut o salata,cu ulei de masline,balsamico si un ardel iute de plangi...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-12756759567.jpg

Cartofi noi cu ''mai'rar'' B) si cascaval pane...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567596643.jpg

O fost vb. lu' sormea':''super,mega,hiper''...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127567597403.jpg

Off topic de off topic:

(La desert avem eclere
Nu ne saturam de ele
Pt. la-la dedicate
Si pt.fetele toate)

Am baut un pahar de vin...se cunoaste??!... B)

#1082 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 June 2010 - 09:56 PM

Geany, pai ce sa se cunoasca de la un pahar??? B)

Ce bunatati ai facut tu acolo.. mai ales cascavalul pane si salata de rosii.. le-as da gata una-doua :hug:

Eu azi, fara poze, pulpe de piu-piu rumenite si cartofi natur cu sos de iaurt... buuuun buuun B)
Imagine postata

#1083 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 June 2010 - 10:18 PM

Faleeeu Geany :happy4: :happy4: cascaval pane, mi-e dor de tataaaaaaaaa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1084 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 June 2010 - 10:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 June 2010 - 10:18 PM, a spus:

Faleeeu Geany :happy4: :happy4: cascaval pane, mi-e dor de tataaaaaaaaa!

Maica, da' la tine-acas' numa' tat-to gateste??? El cu sfecla, el cu hreanu', acu' si cu cascavalu'... :D

#1085 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2010 - 10:56 PM

Hi hi hi !!!mie ,cand is' ''depresata''imi vin neshte' idei de numa'...cascavalu' de se-ntinde e preferatul meu... :happy4:

Bravo foxule,hai c-o dai si tu in versuri!!

#1086 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 05 June 2010 - 01:03 PM

Geany, de-ai sti de cand n-am mai mancat cascaval pane! Merci ca mi-ai amintit :floare: !!!!!!
Eu am fost si-am luat un pui la rotisor, de-a gata, cu cartofi prajiti tot de-a gata :D !

#1087 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2010 - 09:31 PM

quote name='Foxyy' date='04 June 2010 - 10:29 PM' timestamp='1275683376' post='40785']
[quote name='Lapona Enigel' date='04 June 2010 - 10:18 PM' timestamp='1275682682' post='40777']
Faleeeu Geany :occasion14: :) cascaval pane, mi-e dor de tataaaaaaaaa!
[/quote]

Maica, da' la tine-acas' numa' tat-to gateste??? El cu sfecla, el cu hreanu', acu' si cu cascavalu'... :D
[/quote]

Nici vorbaaaa, ai mei gatesc in tandem sau fac cu schimbul. Fiecare cu specialitatile lui. Tata nu se baga la sarmale, borsuri, cozonaci d'astea.
Dar mama ii lasa indicatii: maine, pana vin io de la servici tai aia, aia, ailalta, te duci faci piata :).

Faza cea mai cea e cand il pune mama sa faca el borsul si il vezi la fiecare 5 minute la telefon: am facut aia, acum ce mai fac? :) Ai mei gatesc amandoi foaret gustos.

Specialitatile tatei sunt: racitura, shir cu brînzî, cascaval pane, salata de primavara, miel (ca numai eu si el mancam miel in casa aia), batutul friscai, ornatul salatei boeuf, mamaliga si ar mai fi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1088 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 05 June 2010 - 09:56 PM

shir cu brînzî = ce-i? branza am priceput-o, da' shir-ul ce-i? La mine doar mama si eu gatim, eu cand am timp(cateodata in We), deci, mama!
Tata se pricepe la multe dar ... ora sexuala, bat-o vina!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1089 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 05 June 2010 - 09:58 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 June 2010 - 09:31 PM, a spus:

Nici vorbaaaa, ai mei gatesc in tandem sau fac cu schimbul. Fiecare cu specialitatile lui. Tata nu se baga la sarmale, borsuri, cozonaci d'astea.
Dar mama ii lasa indicatii: maine, pana vin io de la servici tai aia, aia, ailalta, te duci faci piata :).

Faza cea mai cea e cand il pune mama sa faca el borsul si il vezi la fiecare 5 minute la telefon: am facut aia, acum ce mai fac? :occasion14: Ai mei gatesc amandoi foaret gustos.

Specialitatile tatei sunt: racitura, shir cu brînzî, cascaval pane, salata de primavara, miel (ca numai eu si el mancam miel in casa aia), batutul friscai, ornatul salatei boeuf, mamaliga si ar mai fi.

Beton famelia ta!
La mine tata a invatat-o pe bunica-mea dinspre mama (si implicit si pe mama si surorile ei) sa faca..... cozonac!!!!!!! :D O framantat, o ametit ingredientele.... pana le-a dat pe bietele femei pe spate!!!!! :)
Si apoi, considerand ca a facut destule, s-a retras de pe scena bucatariei, in plina glorie culinara! :) (mai revine din cand in cand, de voie, de nevoie - cand e singur acasa si-si mai face cate-o mancarica de mazare ori ceva asemanator :P).

#1090 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 05 June 2010 - 09:59 PM

Vezi postareazoazorel, la 05 June 2010 - 09:56 PM, a spus:

shir cu brînzî = ce-i? branza am priceput-o, da' shir-ul ce-i? La mine doar mama si eu gatim, eu cand am timp(cateodata in We), deci, mama!

ciru' e un fel de maliga, da' mai lunga.

#1091 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 June 2010 - 12:25 AM

Vezi postareaPiscotel, la 01 June 2010 - 09:50 PM, a spus:

Raluca,

Ai undeva reteta de somon in manta ?
Vreau si eu.Imagine postata
Eu am sa conving un Tilapia sa stea imbracat.Imagine postata

Pisko, uite aici doar ca de data asta nu am tocat marunt spanacul, ca era proaspat, si in plus am folosit aluat de foietaj intins subtire.
raluca elena

#1092 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 06 June 2010 - 01:06 AM

Vezi postarearaluca elena, la 06 June 2010 - 12:25 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 01 June 2010 - 09:50 PM, a spus:

Raluca,

Ai undeva reteta de somon in manta ?
Vreau si eu.Imagine postata
Eu am sa conving un Tilapia sa stea imbracat.Imagine postata

Pisko, uite aici doar ca de data asta nu am tocat marunt spanacul, ca era proaspat, si in plus am folosit aluat de foietaj intins subtire.

Multumesc.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1093 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2010 - 03:37 AM

Vezi postareaFoxyy, la 05 June 2010 - 09:59 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 05 June 2010 - 09:56 PM, a spus:

ciru' e un fel de maliga, da' mai lunga.

Offtopic:
Bancul cu ciobanul spunea:
- E tot un fel de #@^&, da' mai mica, decat a noastra.

Revenim la cirurile noastre. Apa cu sare pusa la fiert se incetoseaza cu doar un pumn de malai (de la moara !) si iaca cirul. Intr-ansul se scapa dintr-o data tot castronul cu malai si se lasa , cam o ora sa fiarba pe indelete apa (cirul) pe langa movila aurie si incinsa. Se crapa in patru cu cutitul - malaiul - se mai lasa 10-15 la fiert, se pastreaza o parte din cir, prin urechile ceaunului se implanta doi pari sa stea locului si un cioban sau - de ce nu? - o bacita vanjos(asa) se opinteste cu mestecaul in mamaliga pana nu mai raman cocoloase si lemnul ramne falnic si falic implantat. Din cirul pastrat se regleaza eventual vartosenia mamaligii (explozive - vorba sopranei Ileana Cotrubas :occasion14: )Socotiti ca-i gata? Mamaliga pripita e un oximoron. Pricepatorii, o lasa inca cinci minute pe carbuni sa se prinda o leaca de ceaun - Sa nu va sara acu pe mana cataplasma de lava galbena! - o rastoarna, luna aburinda pe un carpator si o taie cu atza.

Stiati ca si ata isi are rosturile ei ancestrale?
O poti tine olteneste in pumni, sau daca vrei sa uimesti pruncii adunati in jurul mesei si sa-i deprinzi cu instrumentarul stanei ardelene sau al bunicilor, indoi in forma de arc o nuielusa de alun mai lunga un pic de-un cot si grosa cat aratatorul, cu o coarda zbarnainda de macrame si iaca ti-ai croit "cutitul ceramic"
Dar inainte sa tai daraburile aburinde cu arcusul, o inchini crestineste cum se face si cu pita neinceputa, sau cu fruntea porcului parlit cu paie, inainte de a-l despica,
Doamne-ti, mulţam!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1094 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2010 - 09:44 AM

:) :) Paparotti se tine de nazbatii azi :pupic: . Asadar cu bacii vanjosi de p'acolo de la voi?

Iaca reteta tatei. Dar tin sa va spun ca toata treaba asta are un ritual bine stabilit si un anume context situational este necesar, fara de care gustul nu va mai fi acelasi.

Sa descriu pe scurt: Se iau o mama si un tata care de muuulti ani au trecut mana in mana prin vijeliile, suisurile si coborasurile vietii, mai cu dragoste mai cu naduf...viata care a dat trei rezultate, toate de sex femeiesc :), spre dezamagirea tatei care, dupa o treia incercare, a capitulat mioritic: of, asta-i soarta me.

Asdar se ia o zi de sambata cand cele trei gratii innca mai dorm dulshi in camera lor - dupa ce s-or foit in pat pe la 6 dimineata cand aud galagia de pe hol, ca mama pleaca la servici si tata ii striga din bucatarie: hai iti pun cafea?

Se ia tatal care, dupa ce a baut cafeaua, rasfoit presa locala dat vrei cateva telefoane si facut si un rebus - nemaiputant sta asa de unul singur - vine si tuna in camera celor trei gratii: Baaaaaiii, da' voi nu va treziti, uite ca or inceput desenele animate :) . Silfida cea mai mare -adica subsemnata- deschide un ochi tulbure de somn si spune bosumflata mi-e soooomn. Tatal, foarte diplomat el: 'Ai nu vrei o cafea? El abia asteapta, ca doar stie ca gata, nu mai e singur si incepe:
- Hai va fac un shir cu branzî, vretz?
Subsemnata cam stramba din nas, nu prea e pe gustul ei cir-ul asta, dar tace, caci stie ca e placerea lui sa il faca si, mai ales, sa ne vada mancandu-l.

Shir cu brînzî:

Se ia fainî di papushoi da' di-sheie di la mämaia Nicusor -citat mama-, un tuci, apa de la chiuveta, sare. Se pune apa cu sare si cu un fir de faina la fiert. Cand a dat in clocot se adauga faina de malai atat cat sa iasa o zeama mai groasa de mamaliga, ca o compozitie de clatite mai groasa, ei hai ca cea din prajitura turnata a AneiT.

Cand a fiert bine bine malaiul, se adauga un cub generos de unt, doua oua batute bine si turnate in fir peste zeama si piesa de rezistenta: cash di oai di la nenea Victor (odihneasca-sa in pace!), framantat cu talent si pus la borcane de acelasi tata intreprinzator. Se lasa sa se topeasca branza, se pune in castronase si se striga dupa plozi. La masaaaa. Daca nu e nici o reactie, tatal trimite solul lui de baza, respectiv gratia cea mai mica- mandria lui care, in ciuda sexului femeiesc ii seamana leit- sa le aduca pe cele doua lenese d'an dormitor. Aia mica vine si-si baga capul pe usa aruncand sageti din ochii maslinii: " A mashî (adica la masa!) n-auzitzi leneselor?!" :)

Sfarsit.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1095 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2010 - 11:09 AM

Avionul nu sta dupa mine ieri, sa fac aranjamente - le-am trantit in farfurie - sau sa astern fata de masa ha faina, da' bucatele fura acceptabile
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127581526603.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127581527976.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1096 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2010 - 11:24 AM

Iar azi, ramasi mai putini cu una :pupic: , dupa 2 saptamani in care am incercat sa dam tot ce am putut mai bun din mainile noastre am lasat borcanele sa vorbeste si am bruschettizat.

Am extradezvirginat :) un borcan cu vinete grillate in ulei aromatizat (http://artaculinara....in-ulei-aromat/), le-am intovarasit cu rucola si rosii cherry si am datara atacul si la un borcan cu branza feta cu rosii uscate (http://artaculinara....-uscatein-ulei/)

#1097 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 June 2010 - 04:15 PM

Candava saptamana trecuta:
Mazare foarte noua cu sos de smantana cu usturoi (reteta lui Don Mariano cu usturoiul oparit 8 secunde)
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127592003211.jpg
.
( · )( · ) adica piepţi de pui in bere
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127592006695.jpg
.
Si un ţuzamăn:
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127592008709.jpg
.

#1098 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 June 2010 - 04:23 PM

Si păpărădeala de azi (oua, smantana, vinete grillate, fasole "spaghetti" ceafa afumata, branza - cuptor :notworthy: )
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127592058736.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127592062634.jpg
.

#1099 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 June 2010 - 07:19 PM

Waaauu!!sefule deci m-ai lasat maska!!!

Eu spaghetti super arabiate(suparate rau,alla diavola) :D ....

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127593108554.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-12759311026.jpg

Merge o bere rece de numa'... :P

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127593109456.jpg

#1100 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2010 - 11:55 AM

Tocanita de cartofi noi cu afumaturi(carnaciori si kaiser),cu marar si castraveciori murati...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127599090616.jpg

Mai pe seara voi face o rulada de pui in aluat...

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul