Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1101 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 June 2010 - 03:13 PM

Cartofii noi la putere!

Friptura de porc in sos de usturoi(Arrosto di lonza al aglio) si cartofi noi.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127600274469.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127600276338.jpg

#1102 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 June 2010 - 05:37 PM

Rulada din carne tocata de pui,in aluat brioshat...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127601133956.jpg

Sectiune cu carnat sau cu ou fiert...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127601135374.jpg

Foarte gustoasa si de efect...

#1103 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 09 June 2010 - 07:17 PM

Iubitul meu nu-mi ofera buchete de flori... imi ofera buchete de sparanghel :scratch:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-477-127610372473.jpg

O fi bine, nu stiu... :icon_fessee:

Asa ca mi-am dat un refresh cu o salata de paste, sparanghel si masline verzi si dulci.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-477-127610379458.jpg

Tari bun! :angryfire:

#1104 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 June 2010 - 08:48 PM

Nu-s chiar de azi, ci de zilele trecute: Aripioare crocantoase (de Geany), cu piure si salata de varza si cu mult marar.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127610930994.jpg

#1105 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 June 2010 - 10:00 PM

Am facut si-o Ciorba de salata acu' cateva luni (parca prin februarie), da' abia acu' mi-am adus aminte de ea:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127611345454.jpg

E foarte buna si cred ca o sa repet isprava curand - ca tot e sezonul salatei!

#1106 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 June 2010 - 10:36 PM

Ceva mai recent (zilele trecute), am facut din nou Ciorba de vita, cu multe legume, cum ne place!

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127611570461.jpg

Si-o sectiune:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127611573844.jpg

#1107 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 June 2010 - 11:04 PM

Am facut recent si cateva Ciuperci umplute cu legume:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127611746241.jpg

#1108 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 June 2010 - 12:21 PM

Sunt din Ardealul cezaro-craiesc asa ca the ciorba is a must!
Or is a ... musai ! :D

Musai cu smantana si galbenus de ou. La sfarsit.
E vara:
Morcov tanar, telina, ardei, conopida, cimbru, sare, otet de vin. Al meu homeade-facut-in-casa.
Conjuctural:
Am luat pentru cineva bolnav pe care il iubesc nespus :D niste cremvursti subitri de vita. Nu a avut slobod de la doftor.
I-am bagat in ciorba in ultimele trei minute, taiati rondele.

Si o felie de gorgoonzola pusa in strachina cu zama fierbinte, pentru impresia artistica, pentru a ridica stacheta coborata (poate ?) de cremvursti.

A mea tine postul. I-am copt-o!
O astept cu salata de ardei copti.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1109 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 June 2010 - 09:52 PM

Cum e frati-miu in vacanta acasa, eu fac buruieni:

ciorba de loboda
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127619946666.jpg

mamaliga cu urzici si pui cu sos de rosii si busuioc

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127619950861.jpg

chec de brinza cu mangold

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127619952655.jpg

raluca elena

#1110 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 June 2010 - 09:57 PM

Raluca,te rog reteta la checul cu branza.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1111 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 June 2010 - 10:34 PM

sa-tzi iegzplic: n-am reteta :floare:

Am vrut sa fac tarta, dar aluatul mi-a ajuns doar pentru o parte din umplutura, asa ca am scos repede de la congelator niste foi de placinta. Usor decocongelate le-am farimitat peste compozitie:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127620189697.jpg

am incorporat

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127620191333.jpg

am inecat in lapte - oricit de mult, va fi absorbit de foile de placinta, eu zic ca trebuia sa fiu chiar mai generoasa...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127620193888.jpg

si o sexiune, nu tocma' reusita

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127620199711.jpg

Umplutura este cu urda si telemea, oua si mangold.
raluca elena

#1112 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 June 2010 - 12:47 PM

Paste cu cabanos si zucchine
Snitel de carne de porc cu flori de zucchine pane

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-13-127625319095.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-13-127625320106.jpg

#1113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 June 2010 - 12:47 PM, a spus:

Paste cu cabanos si zucchine
Snitel de carne de porc cu flori de zucchine pane

Adica ceva ce mie imi place foarte mult :(
Eu aveam oua multe pe care trebuia sa le termin ca au expirat de o zi :( asa ca le-am facut cum ni le face vecina mea de la munte.
Am calit putin o cepusoara in tigaie cu un strop de ulei si cu capacul pus, am adaugat sos de rosii facut de mine de anul trecut, mult patrunjel si ouale fierte taiate in doua, am fiert un pic la foc mic mic cu capac si papat, sunt exceptional de bune.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127628980785.jpg

#1114 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 June 2010 - 05:00 AM

Ieri am facut un gratar de porc cu risotto cu ciuperci (champignons). Nimic impresionant insa la final am picurat cativa stropi de ulei de trufe italian.
In premiera pentru mine. L-am mai folosit acum 10 zile cand era bambina acasa insa nu am apucat sa gust. Doar i-am simtit mirosul.
Deci asta era!
Acum stiu care e gustul.

?
Oare la ce fel de mancaruri s-ar mai potrivi uleiul de trufe :pupic:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1115 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 12 June 2010 - 05:22 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 12 June 2010 - 05:00 AM, a spus:

Oare la ce fel de mancaruri s-ar mai potrivi uleiul de trufe :pupic:

alb sau negru?

... pînă găseşti reţeta incercă'l peste omletă :pupic:

Io am descoperit uleiul din sîmburi de dovleac - care iniţial l'am luat pt căţel, pentru totul altceva, dar am văzut că este f. bun ca dipping oil. N'am încercat peste îngheţată de vanilie încă... (nevastă'mea nu vrea să'l atingă)
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#1116 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 June 2010 - 07:07 AM

Vezi postarearaluca elena, la 10 June 2010 - 10:34 PM, a spus:

sa-tzi iegzplic: n-am reteta Imagine postata



Sa-ti iegzplic,
Retetele astea fara reteta ie de cele mai multe ori cele mai reusite.Imagine postata

Pupiu.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#1117 Useril este offline   sacramento 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 12 June 2010 - 07:41 AM

Vezi postareaBebe, la 12 June 2010 - 05:22 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 12 June 2010 - 05:00 AM, a spus:

Oare la ce fel de mancaruri s-ar mai potrivi uleiul de trufe :pupic:

alb sau negru?

... pînă găseşti reţeta incercă'l peste omletă :pupic:

Io am descoperit uleiul din sîmburi de dovleac - care iniţial l'am luat pt căţel, pentru totul altceva, dar am văzut că este f. bun ca dipping oil. N'am încercat peste îngheţată de vanilie încă... (nevastă'mea nu vrea să'l atingă)

Uhuuu!

Imi aduc aminte in copilarie ai mei mincau ulei de simburi de dovleac(are o culoare mai inchisa?) turnat peste ceapa frecata cu sare.Mincau cu piine calda...
Man,ce amintiri.

Unde ai gasit uleiul?

#1118 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 June 2010 - 08:39 AM

Uleiul de trufe pe care l-am primit intr-o sticluta cat cele de parfum e alb si fabricat in Italia.

Uleiul de samburi de dovleac e la mare cinste in Ardeal.
Traditional se preseaza in doar postul Pastelui. Eu il cumpar de pe piata, de la producatori in martie (anul acesta la pretul de 50 RON - 12 Euro litrul)si la frigider se pastreaza si peste 6 luni, daca il legumim cu grija :pupic:

Unul din cele mai bune uleiuri ever! Culoarea e intunecata, maro cu reflexe verzui, iar aroma ....
In afara de salata de ceapa (rosie) cu un pic de sare si cine doreste otet se preteaza de minune la salata de varza acra si chiar si la cea de varza dulce.

Il mai folosesc cateodata si cand fac pesto in asociere cu miejii de samburi de dovleac parajiti, busuioc, usturoi si parmezan

Nu ma puneti sa fac un top personal intre untdelemnul de masline si cel de samburi de dovleac ca nu pot.
E ca intrebarea (tembela :pupic: ) :
- Pe cine iubesti mai mult? Pe mamica sau pe taticul?

Insa, fata de untdelemnul extrafeciorelnic, pe cel de doveleac in cunosc de cateva zeci buni de ani.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1119 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 12 June 2010 - 05:00 PM

Vezi postareasacramento, la 12 June 2010 - 07:41 AM, a spus:

Unde ai gasit uleiul?


http://www.mountainr...eed+oil&x=0&y=0

cel mai ieftin aici.... Amazon are ~$25 pentru 8.5 oz

... eu am luat un galon
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#1120 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 June 2010 - 06:04 PM

Si aici e uleiul de seminte de dovleac la mare cinste. De altfel, e o varietate de uleiuri impresionante aici: din samburi de struguri, din samburi de limette, de susan, de nuci, de seminte de in, de ce vrei si nu vrei.
Eu il folosesc, de exemplu, pe cel de seminte de in pentru ca face extraordinar de bine sistemului digestiv. Asta se foloseste doar la salate si nu toata lumea il place, pentru ca e amar.


Dar revenind la cel de trufe, Paparotti, tu cunosti mai bine obiceiurile bucatariei germane. Un fel cotidian este aici bockwurst in clatita sarata cu remoulade.

Ai putea sa faci niste clatite sarate cu el, cu umplutura de ciuperci spre exemplu, sau chiar carne. Pus pe un carpaccio si cu un parmezan de calitate este wow. Cum a spus si Bebe mai sus, in omlete si fritate.
In risotto. In piure cu aroma de trufe si usturoi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi