Ce ati gatit astazi?
#10861
Postat 20 July 2017 - 06:32 PM
#10862
Postat 21 July 2017 - 07:40 AM
Adriana, la 20 July 2017 - 06:32 PM, a spus:
Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere.
#10863
Postat 21 July 2017 - 08:10 AM
koral, la 21 July 2017 - 07:40 AM, a spus:
Eu n-o stiu si m-ar tenta! Poti -o dezvolti? Multumeeesc!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#10864
Postat 21 July 2017 - 08:45 AM
#10865
Postat 21 July 2017 - 01:59 PM
zoazorel, la 21 July 2017 - 08:10 AM, a spus:
Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri.
Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa.
#10866
Postat 21 July 2017 - 08:35 PM
koral, la 21 July 2017 - 01:59 PM, a spus:
Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri.
Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa.
Multam mult, Koralinda! N-am cuptor electric, dar le voi incerca oricum!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#10867
Postat 21 July 2017 - 08:54 PM


Data prin fum de conuri de pin si, apoi, cu bere. Facut salata de andive, cu salvie, rozmarin si menta.

Baut bere Timisoreana

De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10868
Postat 22 July 2017 - 09:53 PM
#10869
Postat 22 July 2017 - 11:59 PM


#10870
Postat 23 July 2017 - 12:15 AM
Adriana, la 22 July 2017 - 11:59 PM, a spus:
Ai sensibilitate la lactoza?
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10872
Postat 23 July 2017 - 12:37 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#10873
Postat 23 July 2017 - 11:40 PM

#10874
Postat 25 July 2017 - 12:34 PM



Cu sos ragu de carne tocata si sos alb beshamel',ceva resturi de branza topicioasa si parmezan..


Ce am mai facut eu si nu am apucat sa postez a fost menemen(menemen alla Geany

Poza de pe net

http://www.youtube.c...h?v=krbNqknlw94
Capodopera mea




Eu am pus de la mine putere feta ,masline,si lipie cumparata



Lui domnu Geany i-a placut f. mult ..
#10875
Postat 25 July 2017 - 02:20 PM
#10877
Postat 27 July 2017 - 08:24 AM

#10878
Postat 27 July 2017 - 01:12 PM



#10879
Postat 28 July 2017 - 09:20 AM
Geany, la 27 July 2017 - 01:12 PM, a spus:

Intr-adevar, dupa caniculele din iunie, sa avem in luna lui Cuptor astfel de temperaturi placute e o bucurie.
On topic: chiftelute de dovlecei, vinete pane si mancarica de vinete, rosii si usturoi. Sa ne saturam!
#10880
Postat 28 July 2017 - 10:28 AM


