Ce ati gatit astazi?
Postat 12 October 2017 - 09:19 AM
Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)
Chec sarat cu dovlecei, sunca, cascaval si masline
Fripturica de porc la tava.
Postat 12 October 2017 - 05:52 PM
bellamama, la 12 October 2017 - 09:19 AM, a spus:
Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)
Si io fac asa ceva si e bun rau!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 13 October 2017 - 01:32 PM

Si primele sarmalute cu varza murata,cumparai varza murata de la o tanti din piata de la care cumpar mereu,mijlocul nu era inca murat dar primele foi le-am putut rula la sarmale,o sa iau de la ea un bidonas de moare si o sa tai miezul fideluta sa-l mai las intr-un borcan la murat pt. salata(desi merge bine si la o varza calita la o adica)..abea le-am pus la foc,da miros frumos rau

P.S

Postat 22 October 2017 - 11:55 PM
facuta din piciorul curcanului dezosat, inauntru am pus 2 felii de kaiser si spanac, coapta in tigaie alaturi de cartofi mov

Postat 24 October 2017 - 09:18 AM
Supa-crema de ciuperci cu crutoane,
Tocanita de inimioare cu mamaliga,
Salam de biscuiti.
Asa, de toamna intunecata...
Postat 24 October 2017 - 09:39 AM
Duminica: pui cu ciuperci si smantana (Geanny e "divina") si placinta cu mere.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 24 October 2017 - 11:53 AM

La mine inspireishan' nexam

P.S Rulada Adrianei arata woauu

Postat 29 October 2017 - 07:55 PM

Postat 30 October 2017 - 10:45 AM

Si cum erau toate perfecte si frumoase semn ca dovleceii erau abia culesi, mi-ar fi parut rau sa nu le folosesc (mai ales ca le cumpar direct de la producator deci stiu de unde vin), asa ca am stat si le-am pigulit bine pe fiecare sa le curat si apoi le-am umplut, cred ca e prima oara cind reusesc sa fac ceva decent cu ele. Mi-au mai ramas citeva pe care le-am umplut cu urda si ou, dar astea cred ca sunt mai bune.
Asta e si prinzul nostru de azi la pachet

Aici se gasesc si la supermarket in cutiute doar flori dar e drept ca nu intotdeauna, plus ca sunt extrem de delicate.
Deci asta ar fi fost un mod de a folosi resturile.
Cu celelalte resturi adica cotoarele de la broccoli si de la conopida, frunzele de la conopida si ramurile verzi de la fenel, am facut "minestrone"
Postat 30 October 2017 - 01:53 PM

Tocanita de cartofi(scazuta)

Ca sa gustam din primul pepenas murat de anul asta

Postat 30 October 2017 - 11:04 PM

Postat 01 November 2017 - 12:55 PM

Postat 07 November 2017 - 12:45 PM

Scos pe hartie absorbanta..

Servite alaturi de sote de mazare si salata verde

Postat 15 November 2017 - 01:33 PM

Da' asta ie' noi cu drag muncim

Din resturi de ardei ,rosii,ceapa ,morcov,etc si o ciorbita de legume dreasa cu smantana..stiu ca poza e naspa si nu se intelege nimic din ea,ar putea fi orice acolo..e dreasa cu smantana (nebranzita in zeama fierbinte dealtfel

Postat 16 November 2017 - 02:02 PM

Azi pui pui pui la mama lui

Am scurs sosul din tigaie ,asta il pun deoparte...

si in doar putin 1-2 linguri de grasime de la pui am calit putina ceapa si ciupercute diverse(luat de la carefour de la mine, congelate feliate la kg., 6 lei kg. iti pui singur cu causul cat vrei,sunt diverse f. parfumate si bune)

In fine asa se balaceste domnul Geany si cu mujdei si mamaliguta calda...

Si Ale..

Nu am vrut nici sa-l usuc prea mult,nici sa ramana crud pe langa os...din punctul meu de vedere a iesit perfect,sunt f. multumita,la fel si hunii din dotare

Postat 21 November 2017 - 02:11 PM

Si pt. babaciuni'',tocanita alla Geany ,(cu ceapa ,ciocanele de pui,rosii, sos de rosii,fasiute de ardei copt(luat la reducere de la Evrika'')ciupercute ,usturoi,fulgi de ardei iute,chiar a iesit usor picanta dar nu mult o''tzara'' numa',putin vin ) mamaliguta calda...

Rezulta > Toata familia Geany Happyy!!!

Postat 24 November 2017 - 11:55 PM

Acum chiar nu vreau sa starnesc iar polemici(ca mi s-a mai intamplat la han,tot intrebata fiind cum fac eu parjoalele,ca nu e sanatos sa prajim ,mai sanatos e la cuptor ,pe hartie de copt ,etc..o fi eu nu spun nu,dar nu sunt parjoalele pe care le fac eu si pe care le stiu eu de la mama ,bunica,matusa etc si cum se fac in zona la noi,ca mna' cate bordeie,atatea obiceie,deci sper sa nu supar pe nimeni,eu spun asa cum le fac eu ..

In primul rand mie imi plac cu carne tocata de porc in amestec,cu vita(or fi mai sanatoase de pasare,de curcan,doar de vita etc..da' eu betmen' si betmen' asa ne plac asa le fac

las sa se racoreasca ceapa aurie,o pun peste carnea tocata,si mai pun,un cartof mic dat pe razatoare pe randeaua cu ochiuri mici (si stors in pumni in ghiuveta )o jumatate de morcov idem ca la cartofel,o felie mare de paine veche inmuiata in prealabil stoarsa si faramitata acolo, 1 ou mare sau 2 mai mici,sare, piper,si cam 4 catei mari de usturoi zdrobiti,1 lingura de faina alba si daca am patrunjel verde ,pun tocat din cutit,sau marar verde ,daca nu macar uscat ,si niste fulgi de ardei iute stau bine daca nu ai altceva...Cu palmele unse de ulei formez mingiute ,mai mari decat mingiuta de pinpong dar mai mici decat mingiuta de tenis

O sa starnesc poate multe controverse in legatura cu cartoful,morcovul ,etc,dar asa se fac la noi,si noua asa ne plac,nu e pt. inmultit'' compozita ci le face mai pufoase,mai dulci mai bune,si cu ghebe sau alte ciupercute/bureti ies f. bune..la fel despre prajitul in ulei..asta e ..daca nu-mi convine ,nu mai fac parjoale,fac piept de pui la gratar

Te pupez Anutz draga si bebelu' cu mare drag si tare ma bucur sa te revad..