Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 546
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10941 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,643
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2017 - 09:19 AM

Ciorba a la greque din tartite de curcan
Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)
Chec sarat cu dovlecei, sunca, cascaval si masline
Fripturica de porc la tava.

#10942 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 12 October 2017 - 05:52 PM

Vezi postareabellamama, la 12 October 2017 - 09:19 AM, a spus:


Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)




Si io fac asa ceva si e bun rau!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10943 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 October 2017 - 01:32 PM

Poze urate direct de la locul comiterii faptei :) ,lasagne

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15078941145352.jpg

Si primele sarmalute cu varza murata,cumparai varza murata de la o tanti din piata de la care cumpar mereu,mijlocul nu era inca murat dar primele foi le-am putut rula la sarmale,o sa iau de la ea un bidonas de moare si o sa tai miezul fideluta sa-l mai las intr-un borcan la murat pt. salata(desi merge bine si la o varza calita la o adica)..abea le-am pus la foc,da miros frumos rau :) ..

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15078942246373.jpg

P.S :)

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15078998317672.jpg

#10944 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 October 2017 - 11:55 PM

Rulada de curcan
facuta din piciorul curcanului dezosat, inauntru am pus 2 felii de kaiser si spanac, coapta in tigaie alaturi de cartofi mov
Imagine atasata: monthly_10_2017/post-4-15087093480561.jpg

#10945 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,643
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 24 October 2017 - 09:18 AM

Pate din ficat de cod,
Supa-crema de ciuperci cu crutoane,
Tocanita de inimioare cu mamaliga,
Salam de biscuiti.
Asa, de toamna intunecata...

#10946 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 October 2017 - 09:39 AM

Sambata: ciorba cu perisoare si ardei umpluti
Duminica: pui cu ciuperci si smantana (Geanny e "divina") si placinta cu mere.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10947 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 October 2017 - 11:53 AM

Ma bucur daca te-am inspirat Zoazo' :sad3: :-*

La mine inspireishan' nexam :drool: asa ca am recidivat cu lasagnea',foi ramase in pachet cam putine,asa ca am mai pus ceva strat de carlionti deasupra (fusilli) .inprovizeishan' deci sa nu cumva sa intrebati reteta :71: ...da' oricum bune rau,hunii multumiti..in casa intunericios,afara ploios ,asa ca merge..in rest sa mor io' daca stiu ce am mai avut zilele trecute :o ..tre' sa-i mai intreb pe huni ca io' iar sunt la flamanzeala... :o

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-1508838646185.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15088386546576.jpg

P.S Rulada Adrianei arata woauu :angryfire: super apetisanta..

#10948 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2017 - 07:55 PM

Flori de dovleac umplute cu ou, cartofi, sunculita si brinza
Imagine atasata: monthly_10_2017/post-4-15092997406512.jpg

#10949 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,643
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 30 October 2017 - 10:21 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 October 2017 - 07:55 PM, a spus:

Flori de dovleac umplute cu ou, cartofi, sunculita si brinza

Ce te invidiez! La noi n-am gasit niciodata flori de dovleac...

#10950 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 October 2017 - 10:45 AM

Astea erau pe dovlecei, nu cele care cresc singure, e o diferenta de gen intre ele dar n-o stiu :angryfire:
Si cum erau toate perfecte si frumoase semn ca dovleceii erau abia culesi, mi-ar fi parut rau sa nu le folosesc (mai ales ca le cumpar direct de la producator deci stiu de unde vin), asa ca am stat si le-am pigulit bine pe fiecare sa le curat si apoi le-am umplut, cred ca e prima oara cind reusesc sa fac ceva decent cu ele. Mi-au mai ramas citeva pe care le-am umplut cu urda si ou, dar astea cred ca sunt mai bune.
Asta e si prinzul nostru de azi la pachet :drool:
Aici se gasesc si la supermarket in cutiute doar flori dar e drept ca nu intotdeauna, plus ca sunt extrem de delicate.

Deci asta ar fi fost un mod de a folosi resturile.
Cu celelalte resturi adica cotoarele de la broccoli si de la conopida, frunzele de la conopida si ramurile verzi de la fenel, am facut "minestrone"

#10951 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 October 2017 - 01:53 PM

Oua umplute

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15093642868079.jpg

Tocanita de cartofi(scazuta)

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15093643131423.jpg

Ca sa gustam din primul pepenas murat de anul asta

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-405-15093643079707.jpg

:drool:(poze extrem de neartistice' ca de obicei :angryfire: )

#10952 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 October 2017 - 11:04 PM

Aseara mincarica de pipote facuta de mama cu mamaliga facuta de mine :angryfire:
Imagine atasata: monthly_10_2017/post-4-15093974876538.jpg

#10953 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2017 - 12:55 PM

Ficatei de pui trasi la tigaie cu ceapa,usturoi etc..piure (si ardei copti luati la reducere)

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15095337216983.jpg

#10954 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 November 2017 - 12:45 PM

Cotoletta alla milanese'' =)) (intunericios frig si urat la noi asa ca pozele sunt cele care sunt =)) )...mi-am spus sa fac altceva decat clasicele snitele din piept de pui,asa ca am zis la macelarie ca vreau felii subtiri de cotlet pt. snitele,si asa mi le-a taiat (6 felii 6 lei asa ca am spus sa-mi mai puna 2 =)) ) le-am batut putin cu ciocanul,sarat ,piperat,date prin faina,ou batut cu sare si piper ,si apoi prin pesmet...Le-am prajit in tigaia in care am pus atat ulei cat si unt..
Scos pe hartie absorbanta..

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15100514039461.jpg

Servite alaturi de sote de mazare si salata verde


Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-1510051437616.jpg

#10955 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 November 2017 - 01:33 PM

La noi intunericios si urat azi =)) si nu avem nici apa de ieri si cica pana vineri nu-i nici o sansa =))
Da' asta ie' noi cu drag muncim :) gasii ardei mai paralitici ce-i drept la reducere 2 lei kg. la fel si rosii,mi-am spus sa fac vreo doi umpluti ca apoi toata iarna doar sarmale o sa mancam(oricum pana de craciun nu fac)asa ca poza urata ca de obicei direct din ceaun de la locul comiterii faptei (am dat la cuptor)

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15107453321334.jpg

Din resturi de ardei ,rosii,ceapa ,morcov,etc si o ciorbita de legume dreasa cu smantana..stiu ca poza e naspa si nu se intelege nimic din ea,ar putea fi orice acolo..e dreasa cu smantana (nebranzita in zeama fierbinte dealtfel =)) ) dar zau ca e super buna,servita alaturi de crutoane si ardei iuti ...pe scurt bulibasheala' alla Geany' =))

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15107453378078.jpg

#10956 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 November 2017 - 02:02 PM

=)) am decis sa marit ardeii umpluti la pachet pt. domnul Geany pt. maine (mananca impreuna cu colegii ca sunt la doushpa' de ore' si oricum nu facusem multi ci doar cei ce se vedeau in poza )

Azi pui pui pui la mama lui =)) din nou bulibaseala alla Geany...(mai intai am luat un pui mai micut nu f. mare si nici f. gras 10 lei bucata de la profi la refrigerate,nu congelat,l-am taiat in 2 doar sarat si piperat ca domnul Geany nu vrea altfel de condimente si pus doar cu putin ulei itr-o tigaie cu borduri inalte si capac,si aurit bine cu rabdare pe toate partile ,pus 2 catei de usturoi intregi cu tot cu coaja doar zdrobiti/aplatizati cu latul lamei de la cutit si stropit cu vin alb din cand in cand,oricum si puiul isi va lasa si grasimea lui si zeama lui,apoi scosi din tigaie si dati la cuptor la foc mic sa se patrunda bine ,doar stropiti cu putin sos din tigaie )

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15108332469887.jpg

Am scurs sosul din tigaie ,asta il pun deoparte...

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15108332550401.jpg

si in doar putin 1-2 linguri de grasime de la pui am calit putina ceapa si ciupercute diverse(luat de la carefour de la mine, congelate feliate la kg., 6 lei kg. iti pui singur cu causul cat vrei,sunt diverse f. parfumate si bune)

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15108332355398.jpg

In fine asa se balaceste domnul Geany si cu mujdei si mamaliguta calda...

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15108332647466.jpg

Si Ale..

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15108332742216.jpg

Nu am vrut nici sa-l usuc prea mult,nici sa ramana crud pe langa os...din punctul meu de vedere a iesit perfect,sunt f. multumita,la fel si hunii din dotare =))

#10957 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 November 2017 - 02:11 PM

Tot io' :D snitele pt. Ale',cu cartofi prajiti, ca de' >''cine poate oase roade'' :D ..sau nu :)

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15112659428415.jpg

Si pt. babaciuni'',tocanita alla Geany ,(cu ceapa ,ciocanele de pui,rosii, sos de rosii,fasiute de ardei copt(luat la reducere de la Evrika'')ciupercute ,usturoi,fulgi de ardei iute,chiar a iesit usor picanta dar nu mult o''tzara'' numa',putin vin ) mamaliguta calda... :D

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15112660861445.jpg

Rezulta > Toata familia Geany Happyy!!! :)

#10958 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2017 - 01:59 PM

:)

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15113519069737.jpg

Si marinate'' cu sos,mamaliguta e rece de ieri..

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15113519377626.jpg

#10959 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2017 - 11:08 PM

Geany, as gusta din toate. Cum faci tu parjoalele?

#10960 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 November 2017 - 11:55 PM

Draga Anutz' :D :D ..eu am vazut in Italia cum se fac polpetele'',carne tocata,cu un ou sau mai multe ca sa le ''lege'',pesmet,sare ,piper,parmezan,facute rotunde ,prajite ...Eu asa am vazut,poate nu stiu eu bine :) f. gustoase si alea de altfel,dar nu sunt deloc parjoalele pe care le stiu eu :)

Acum chiar nu vreau sa starnesc iar polemici(ca mi s-a mai intamplat la han,tot intrebata fiind cum fac eu parjoalele,ca nu e sanatos sa prajim ,mai sanatos e la cuptor ,pe hartie de copt ,etc..o fi eu nu spun nu,dar nu sunt parjoalele pe care le fac eu si pe care le stiu eu de la mama ,bunica,matusa etc si cum se fac in zona la noi,ca mna' cate bordeie,atatea obiceie,deci sper sa nu supar pe nimeni,eu spun asa cum le fac eu .. :D )

In primul rand mie imi plac cu carne tocata de porc in amestec,cu vita(or fi mai sanatoase de pasare,de curcan,doar de vita etc..da' eu betmen' si betmen' asa ne plac asa le fac :D ) pt. 500 de grame deci juma de kil' de carne tocata de porc in amestec cu vita = cam 6 lei la noi ,eu pun la inabusit o ceapa (inabusit la mine inseamna ,pusa ceapa in putin ulei,cand tzapa' tigaia stropita cu putina apa si cu capac la foc mic sa se indulceasca/aureasca,fara sa se maroneasca,sa se arda)o sa radeti dar pt. orice fel de mancare pt. mine e f. important ca ceapa sa arate cam asa...

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15115593975827.jpg

las sa se racoreasca ceapa aurie,o pun peste carnea tocata,si mai pun,un cartof mic dat pe razatoare pe randeaua cu ochiuri mici (si stors in pumni in ghiuveta )o jumatate de morcov idem ca la cartofel,o felie mare de paine veche inmuiata in prealabil stoarsa si faramitata acolo, 1 ou mare sau 2 mai mici,sare, piper,si cam 4 catei mari de usturoi zdrobiti,1 lingura de faina alba si daca am patrunjel verde ,pun tocat din cutit,sau marar verde ,daca nu macar uscat ,si niste fulgi de ardei iute stau bine daca nu ai altceva...Cu palmele unse de ulei formez mingiute ,mai mari decat mingiuta de pinpong dar mai mici decat mingiuta de tenis :D (am incercat cu mainile inmuiate in apa si sare cand le pui in uleiul incins la parjit,date prin faina se arde si se formeaza o crusta amaruie si scoate fum,la fel date prin pesmet,date prin faina de malai ies mai crocante..chestie de gust,mna'...formate cu mainile date cu ulei e ideal in opinia mea)se pune tigaia cu ulei la incins,si se formeaza cu palmele date cu ulei,aplatizndu-le daca pot sa spun asa,ca sa fie parjoale si nu piftele,ar trebui sa fie mai ovale si mai marisoare,dar mie imi ies asa cum vedeti in poza :D
O sa starnesc poate multe controverse in legatura cu cartoful,morcovul ,etc,dar asa se fac la noi,si noua asa ne plac,nu e pt. inmultit'' compozita ci le face mai pufoase,mai dulci mai bune,si cu ghebe sau alte ciupercute/bureti ies f. bune..la fel despre prajitul in ulei..asta e ..daca nu-mi convine ,nu mai fac parjoale,fac piept de pui la gratar :D dar la cuptor nu o sa fac in viata mea,mai bine nu mai fac,ma lipsesc si gata...
Te pupez Anutz draga si bebelu' cu mare drag si tare ma bucur sa te revad..

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 546
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi