Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 791 Pagini +
  • « Prima
  • 550
  • 551
  • 552
  • 553
  • 554
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11021 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2017 - 01:43 PM

Am fost azi la cumparaciuni'...vreau sa spun ca s-a tzicnit lupu' bre' :hug: ''asta nu mai ie' asta nu mai avem'' :71: mai incercati,poate mai primim''...cozi peste cozi,parca se dau de pomana,n-ai vazut ashea' ceva' =)) domnu' Geany,moare incet ,el nu suporta asa ceva,se cearta cu oamenii la coada care se baga in fatza, se cearta cu vanzatoarele ,etc..asa ca azi am avut oarecum noroc,el fiind ocupat am putut sa ma desfasor in voie singura,el a venit doar sa ma culeaga'' la carat bagajele =)) eu ma uit la pret la calitate,ma duc ma intorc inapoi,ma iau si pe mine,vb. cantecului =)) ,am luat slaninuta,toba(nu in plastic ,ca domnu' Geany e pretentios la asa ceva =)) )leibar,caltabos(toate in matz),carnati diversi,mai afumati mai semiafumati etc ,branza ,smantana pt. sarmalute (de aia buna),etc,mai urmeaza sa iau carne tocata pt. sarmalute,rasol si adidasi pt. racitura si ceafa pt. tochitura,fructe ,suc etc...

Asa ca in lipsa de timp am pacalit hunii flamanzi care tropaiau nerabdatori ashea' :-*

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15138564661219.jpg

Pe seara imi ajunge si cel mare ,deja e intrat in tara,acum cat mai face pe drum,ca tare lung mai e drumul asta :P

#11022 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 21 December 2017 - 06:54 PM

Iooi, mai Geany! Barbatii astia parc-ar fi dintr-un ou toti! Si eu tot singura merg la sopinguiala! Din aceleasi motive!
Dar azi am ajuns la Braila, la mama! Yeeesss! Saracuta, a facut singurica tot! Mai are racitura, dar nu-si bate mintea, ca-n ziua de Craciun suntem in vizita si pe 26 decembrie ne-ntoarcem la Bucuresti, ca se plictiseste domnul meu! Asa ca eu IAR nu fac mai nimic!Imagine postata
Sa-ti ajunga flacaul cu bine acasa!
Sarbatori linistite si cu sanatate va doresc!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11023 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 December 2017 - 07:48 PM

Da Zoazo' asa e ! =)) :-* sarbatori fericite si voua!

Cat despre cel mare stii ca nu pot sta linistita pana nu-l vad ajuns cu bine =))

P.S edit> A ajuns cu bine,manca-l-ar mama :hug: =)) :71: off!! ca pana-mi ajunge ma trec toate alea',ca eu sunt panicoasa rau ,mai ales la deastea' :P

Inca o data sarbatori fericite tuturor! :P (ma scuzati dar sunt f. fericita =)) )

#11024 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2017 - 01:57 PM

Raciturile date la rece pe balcon...

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15140302228522.jpg

S-au inchegat f. bine :hug:

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15140313031849.jpg

Sarmalutele sunt rasucite,numa bune de dat la fiert la foc mic maine dimineata =)) a si nins frumos la noi,chiar se simte craciunul :71:

#11025 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2017 - 04:10 PM

Aici n-a nins! E ger si bate vantul! De Craciun cica vor fi 12* C
Geany, tare-mi placi cand esti fericita! Esti ca o vrabiuta! Imagine postata Asa mi-ar placea sa fii mereu!Imagine postata

#11026 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 23 December 2017 - 07:54 PM

Vezi postareaGeany, la 23 December 2017 - 01:57 PM, a spus:

Raciturile date la rece pe balcon...

Atasament SAM_6257.JPG

S-au inchegat f. bine :hug:

Atasament SAM_6258.JPG

Sarmalutele sunt rasucite,numa bune de dat la fiert la foc mic maine dimineata =)) a si nins frumos la noi,chiar se simte craciunul :71:

Geanny sa nu te lasi mama!
Esti tonica,optimista si ça o sfirleaza.Imi pui si mie o foto cu ninsoarea te rog?

#11027 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2017 - 08:14 PM

Zoazo si eu te iubesc mult :71: =))

Draga Verb' poza cu ninsoarea nu am,ca eram ocupata in timpul ala cu spumuitul carnii ce fierbea pt. racitura,si cum aragazul meu e chiar la geam,vedeam cum ninge frumos ''ca-n povesti'',desi habar n-am cum ninge in povesti =)) dar zau ca ningea frumos tare,apoi s-a oprit si nu s-a depus deloc,dar zau ca mi-a dat o stare tare faina :hug: pe care se vede ca,cumva am transmis-o =)) Ma bucur daca v-am incarcat cu optimism,maine la han va pun poze cu bradul(sper sa fie frumos,ca nici eu nu l-am vazut inca)si cu sarmalele si tochitura...

PS, Uite Verb',o poza pusa de var-miu pe facebook cu ninsoarea de azi din Bacau

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15140534042373.jpg

#11028 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 23 December 2017 - 08:56 PM

Vezi postareaGeany, la 23 December 2017 - 08:14 PM, a spus:

Zoazo si eu te iubesc mult :71: =))

Draga Verb' poza cu ninsoarea nu am,ca eram ocupata in timpul ala cu spumuitul carnii ce fierbea pt. racitura,si cum aragazul meu e chiar la geam,vedeam cum ninge frumos ''ca-n povesti'',desi habar n-am cum ninge in povesti =)) dar zau ca ningea frumos tare,apoi s-a oprit si nu s-a depus deloc,dar zau ca mi-a dat o stare tare faina :hug: pe care se vede ca,cumva am transmis-o =)) Ma bucur daca v-am incarcat cu optimist,maine la han va pun poze cu bradul(sper sa fie frumos,ca nici eu nu l-am vazut inca)si cu sarmalele si tochitura...

PS, Uite Verb',o poza pusa de var-miu pe facebook cu ninsoarea de azi din Bacau

Atasament 25550445_1639180839494218_1979700945521526601_n.jpg

Merci draga mea si Craciun féricit si sanatos!

#11029 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2017 - 09:25 PM

Merci mult! la fel si voua =))

Acum sa va povestesc cu raciturile > mama si matusa nu fac asa,ele pun totul intr-un singur vas mare(al mamei e dreptunghiular din sticla cu peretii inalti,al matusii e tot din sticla dar round,apoi se incalzeste intr-un alt vas cu apa calda forma si prin rasturnare,e pus pe platou si se taie din el ca dintr-un tort ca sa spun asa)domnul Geany e ''batman si batman'' la capitolul asta ,ca asa stie el de la mamicuta lui (dumnezeu sa o odihneasca)o vrea pusa in castroane si castronele ,strachinute si cutiute si tot ce s-o mai gasi prin casa =)) asa incat (eu am incetat demult sa mai intru in polemici de genul cu el ca nu o scoti la capat)ceea ce vedeti in poza e opera dumnealui =)) Rezulta ashea,ca din casa de la noi numa el mananca,eu si hunii nu ne atingem ca nu ne place,asa ca eu m-am ocupat de fiertura,el de restul inclusiv dat gust ,pisat usturoi,ales de pe oase,pus intr-o mie si unu de strachinute ,si sa fereasca dumnezeu sa-i ceara cineva,ca pe asta nu vrea sa o imparta deloc,mai bine-i ceri o mana si un picior decat sa-i ceri sa-ti dea din racitura lui =)) Dar una i-o duc lui mama ca ea nu face acum,una i-o dau la pachet la scarbici' (cu toate ca nu o sa vrea ca va trebuie sa o imparta cu colegii ,dar eu o sa ii dau oricum) si vechile lamentari,ca e prea putina zeama :71: eu nu o fac cu gelatina,ci efectiv cum se leaga ea de la picioarele de porc,si stiu ca atata apa cata pui de la inceput atat ramane ca nu mai poti adauga ca dupaia nu se leaga,iar cratita cea mai mare pe care o am eu atata e,ei bine el nu vrea sa priceapa,deatatia amar de ani aceeasi si aceasi poveste,si asa va fi si deacum inainte si daca am trai o suta de ani :P eu la inceput ma enervam teribil,acum ma amuza de una ,il stramb cu Ale' pe la spate,si soptesc deja cu ochii dati peste cap ceea ce el urmeaza sa spuna in clipa imediat urmatoare" numai atatea castroane avem?''...''Doar atat zeama ti-a iesit?!'',''In ce sa pun oasele ?!'' (ca le mai roade el dupaia si pe alea ) + unde-i aia!'' ,''da-mi aia..'',''ada-mi aia'' si etc etc etc ...Pff!! daca nu ar mai face asa sa mor io' daca nu mi-ar lipsi :P
Si azi eram in bucatarie la aragaz langa geam tot spumuind din supa pt. racitura,intre timp mai impatuream o sarmaluta,Ale' statea langa mine la geamul de la bucatarie cu limba scoasa sa prinda fulgii mari care intrau si in casa (datorita unui curent ascendent ,cred, la mine sub geam,la mine ninge de jos in sus,deci jur pe roshu',n-ai vazut asa ceva :P ,si intra fulgii si in casa daca e fereastra deschisa )domnu' Geany se tot foia si el pe langa noi sa vada si el si sa mai fure cate o bucatica de sorici ,de parca n-ar mai fi avut geamuri toata casa sa stea sa vada cum ninge,ci toti inghesuiti in bucataria mea micuta cat o cutie de chibrite ,cu siguranta ar fi fost si cel mare pe acolo daca era acasa,dar era la prietena :hug: asa incat eu nu stiu cum o fi nins pe la altii,dar la mine a nins ca-n povesti :-*

#11030 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 December 2017 - 09:26 PM

Azi am bagat in viteza:ciorba de curcan cu zeama de varza,piftia trebuie s-o degresez si am terminat sarmalele la cuptor si acum am terminat o placinta cu carne tocata promisa unui prieten! Maine doar friptura mai am de facut la cuptor.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11031 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2017 - 09:48 PM

Vezi postareazerda, la 23 December 2017 - 09:26 PM, a spus:

Azi am bagat in viteza:ciorba de curcan cu zeama de varza,piftia trebuie s-o degresez si am terminat sarmalele la cuptor si acum am terminat o placinta cu carne tocata promisa unui prieten! Maine doar friptura mai am de facut la cuptor.

Harnicuto :hug: Sarbatori fericite :71:

#11032 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 December 2017 - 11:22 PM

Si voua Sarbatori fericite!
Geany :hug:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11033 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 December 2017 - 04:17 AM

Geany deci eu ma topesc cand te citesc, e imposibil sa nu zambesc, mi te inchipui graind moldoveneste, parca ai fi langa mine.
Raciturile acasa la mama tot asa se fac si se pun in castroane si castronele. Fiecare cu strachinuta lui.
Pupici de la mine, la noi afara sunt 5-8 grade si ne plangem ca e frig. As vrea si eu sa ninga ca-n povesti si sa stau cu gura deschisa sa prind fulgii.
Sarbatori fericite tuturor !

#11034 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 December 2017 - 12:57 PM

Off, cu racitura si la mine-i la fel: in cutiute mici, sa se manance una odata! Si tare-mi plac strachinutele tale, Geany!
Sa le mancati sanatosi!

#11035 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 December 2017 - 04:18 PM

Hi hi hi! va pup si va iubesc si eu nespus :71: =)) Si pe Giorgi' care abea m-a sunat :hug:

Va pun aici tochitura si sarmalutele,bradutul il pun la han,sun f. multumita de el,ca de obicei in realitate arata totul mult mai bine decat in poze =))

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15141250404185.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15141250456241.jpg

#11036 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,440
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 December 2017 - 07:27 PM

Eu am inceput ieri dimineata prin a taia bucati un pui mare intreg crescut liber si fericit de niste prieteni :71:
A fiert in doua oale pe soba de lemne impreuna cu cartofi si morcovi.
Am facut apoi salata boeuf pentru miine, salata de cartofi de toate zilele =)) si o parte din supa am folosit-o la risotto-ul nostru cel de toate simbetele la prinz :hug: Din carcasa puiului am facut o supa cu cereale si alte verdeturi tot pentru toate zilele.
Cealalta supa o voi folosi miine la prinz pentru tortellini in brodo si poimiine pentru un risotto al gorgonzola.
Carnea o voi face apoi friptura la cuptor pentru Sfintu Stefan.
Mama a facut sarmale si au copt molcut toata noaptea in slowcooker pe terasa.
Azi am pregatit vinetele pentru kuku di melanzane si acu e la cuptor.
Am fiert o verdeata urita care se numeste cardo aici si am facut un flan pentru miine.
Am pus sa stea in lapte brinza numita fontina si miine fac fonduta pe care o pun peste flanul de mai sus si in vol-au-vent.
Pentru cina din seara asta fac peste asa ca sunt off topic aici =))

#11037 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2018 - 02:23 PM

La multi ani dragilor! :thumleft: multa sanatate,fericire si tot ce va doriti in noul an :sad3:

Azi am facut o varza calita(varza murata, pusa de mama)

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15148090963785.jpg

Cu tochitura( avusei de la craciun,carnati de casa cu carne de porc crescut la curte,sunculita de casa,toate preparate si date cadou de un coleg de-al sotului,multumim si bodaproste :blink: )era la borcan in untura ei ,asa ca numai am scos si am incalzit

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15148090829744.jpg

Alaturi de mamaliguta

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15148090890968.jpg

Poza de grup (cu out ochi,ardei iuti si branza iute de oi)...poza cu soare =))

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15148090776046.jpg

Si fara soare

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15148090721305.jpg

#11038 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2018 - 01:48 PM

Azi fusei la cumparaciuni',deja se vede prin magazine ca parca au trecut tatarii,sau mai stiu eu ce hoarde :thumleft: in fine...zic sa pacalesc hunii cu un pui ''alla cacciatora'' adica pui vanatoresc :blink:

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15149798130384.jpg

Deja Ale' a spus ca el nu vrea puiul vanatoresc''..''ok. de care pui vrei dragule?!''...el cica > ''eu vreau pui romanesc''...(patriot pana-n varful unghiilor )...''Ok. dragule' romanesc sa fie pt tine''' :sad3:

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15149798208383.jpg

#11039 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2018 - 02:21 PM

P.S tot aman niste paste,chiar abea astept sa le comit.... :thumleft:

#11040 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip