Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 552
  • 553
  • 554
  • 555
  • 556
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11061 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 January 2018 - 10:27 PM

Pai daca e fara poze :occasion14: am facut pe linga salata de vinete si mamaliga cu ardei cu smintina:
- o fripturica mica
- pirjolute micute micute cu putin vin
- salata "scarola" in tigaie cu hamsii si usturoi
- pastai in tigaie si apoi dovlecei in tigaie
- fenel si conopida fierte fiecare in oala ei
- ragu si de consecinta lasagna si paccheri la cuptor cu ragu si besciamella
- cirnat cu cartofi la tigaie ca in ceaun
- ficat de vita la tigaie ca pe gratar
- supa din aripi de curcan in care o sa pun tortellini sau canederli

#11062 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 16 January 2018 - 09:48 AM

Doamnelor, m-ati batut si la "fara poze"... ati gatit, nu gluma!
M-as invita la masa voastra, ca prea ati facut papa bun, dar sunteti departeeeeeeeeeee.

#11063 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 January 2018 - 12:44 PM

Ce harnicute ati fost! :occasion14:

Eu inspirata de ardeii cu smantana ai Adrianei :tongue3: ,am facut pastai cu smantana (cu mamaliguta pt. unii :tongue3: )

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15160994391257.jpg

Si doar cu salata pt. altii :love7:

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15160994687983.jpg

#11064 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2018 - 01:38 PM

Azi intunericeala,plictiseala,asa ca am reciclat de prin frigi' :tongue3: ...un fel de 2 feluri :love7: aluat ca de saratele cu toping pizza sau simple..


Eu am folosi o cesuta mica de cafea cu capacitatea de aproximativ 70 de ml.

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15161884489321.jpg

,deci 1/4 cubulet de drojdie (24/ 4= 6 gr. drojdie proaspata) am pus cu o lingurita de zahar si 4-5 linguri de apa calduta la crescut 10 min.,1 ou ,1 cescuta de vin alb,1 cescuta de smantana,1 cescuta de margarina moale,1 cescuta de branza de burduf,iute de oi, 1 lingurita de mac,1 lingurita de praf de copt,faina cat cuprinde,dat la rece juma de ora in folie de plastic ...Toping sos pizza,cascaval afumat si ne.,putin parmezan,fulgi de ardei iute,cateva cuburele de salam si oregano uscat de la plik,

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15161884967428.jpg

Sexiune

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15161884911951.jpg

Si din capete simple cu mac

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15161884839364.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15161884556672.jpg

Bune rau rapide si ieftine cu ce ai ,iese o tava mare de aragaz plina/inghesuite :tongue3: super langa o bere rece :occasion14: (pacat ca-s la dieta..iar :love7: )

#11065 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 January 2018 - 10:50 AM

Giani, de care fasole verde folosesti? la borcan, congelata?
Eu m-am lasat convinsa de-o batranica si-am cumparat putina fasole verde congelata, da-aia la kil. Ca ea lua ptr o ciorca si-a zis ca-i buna. Mie mi se pare cam rigida, adica-i simt si teaca si boabele si coaja aia din interior...nu prea ma incanta.

pe om l-a muscat un caine asa ca 5 zile de meniu fara sare (ca face un tratament)
peste copt, oua, supa de curcan,legume la tigaie, branza de veci...de-astea.

#11066 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 January 2018 - 11:07 AM

Draga Motzulin',in primul rand multa sanatate domnului (mie imi e tare frica de caini,desi mi-s f. dragi) :tongue3:

Pastai sunt aici aproape de mine la un magazin,congelate la kg. pui cu causul cat vrei,am luat de 3 lei o gramada,galbene am luat eu,f.f fragede si dulci si bune,se vad si in poze ,sunt tubulare,si subtirele,nu se simte nici o cojita nimik,eu am inabusit o ceapa in ceaunel,si cand a fost aurie am pus pastaile asa congelate,ele s-au inmuiat lasand si putin apa lor,in acest punct fie puneam sos de rosii sa le fac cu sos,fie de data asta am pus putin lapte si smantana putin usturoi tocat marunt si piper ,putin marar uscat de la plic,si la sf. un pic de faina ca era totul scazut asa ,am lasat cat a mai fiert si faina si gata,eu am luat de mai multe ori pastai de acolo,ba am si la punguta in congelator sa mai pun intr-o ciorbita cateva cand vreau :occasion14:

Azi sunt singura cu Ale' ca domnul Geany e de scarbici' doshjpa' de ore,lui Ale am sa-i dau piure de cartofi cu o pulpita de pui,eu o sa-mi fac o mega salata,doar asa pot sa mai tin si eu un pic de dieta ,ca in rest cu hunii mei e cam grele' :tongue3:

#11067 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 January 2018 - 05:33 PM

Giani, voi da o sansa si celei galbene, eu am luat de-aia verde acum.
Intre timp, fripura de porc la gratar, superfasolea verde si salata verde/rosii/castraveti/praz, totul nesarat, vis!

#11068 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 January 2018 - 06:38 PM

Vezi postareamoatza, la 20 January 2018 - 05:33 PM, a spus:

Giani, voi da o sansa si celei galbene, eu am luat de-aia verde acum.
Intre timp, fripura de porc la gratar, superfasolea verde si salata verde/rosii/castraveti/praz, totul nesarat, vis!


Moțu, aia verde și proaspătă e mai crocantă! Mama a pus galbenă în grădina și-apoi la conge. Dar opărită.
Varză călită cu ciolan afumat. Cumpăat din Gura Râului-Sibiu. Afumat de om acasă. Are un gust...Varza de la mama.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11069 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 January 2018 - 09:03 PM

Draga Motulin',parerea mea e ca poti nimeri si pastai galbene cu cojita tare si care se simt boabele asa cum ai patit tu,pt. ca nu au fost de calitate(au fost batrane cum se spune,..nu au fost culese la timp sa fie fragede si bune)Eu am patit des la mazare boabe,chestia asta,dar stiu un mic secret,de la doamna mea din Italia ,ea m-a invatat ca mereu la mazare sa scrie pe pachet mazare fina,la fel e valabil si la pastai.Ei ii placea de la o firma din Italia Findus,se numesc ''pisselini primavera''Findus

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164736668984.jpg

Tare fragede si bune

Sunt si la noi pachete pe care scrie mazare fina(cateva exemple la nimereala de pe net)

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164736752502.png


Si Bonduel scrie mazare verde fina

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164736858882.png

Si la pastai ..extra fine

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164736934785.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164736593418.png

daca observi la eticheta scrie in colt ''fasole verde pastai intreaga fina''

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15164744274584.png

Cand gasesti o firma de care esti multumita cumpara de la ei ca sa nu ai surprize,eu de la magazinul meu mereu am luat de astea la kg. ca stiam ca sunt bune ca mai luasem,dar la altele cine stie?!

Scuzati off topicul dar poate o mai fi de folos cuiva :occasion14:

#11070 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 January 2018 - 01:58 PM

Tot ce vedeti e gatit azi..din pacate.. :tongue3:

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15166218055434.jpg

ragu

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15166217950551.jpg


Snitele

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15166217854659.jpg

Ghebe la ceaun cu ceapa si usturoi

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15166217775701.jpg

Carne din porc crescut de tara cu carnaciori semiafumati

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15166217681902.jpg

Rezulta ca trec din nou prin perioada ''toate mi se-ntampla numa' mie' '',a trebuit sa-mi schimb frigiderul,comandai pe net o combina inox,conforma cu dimensiunile care-mi veneau mie(ca la mine e mic inghesuit,gheul, etc...)a ajuns de la Bucale' f. bine.e f. frumoasa,f. faina atata numa ca nu raceste de nici o culoare :tongue3: ,nici frigi' nici congi',asa ca facem retur dar mai dureaza,eu deja stau cu toate cele pe balcon de 2 zile,noroc ,ca e frig afara si ninge la noi,sper sa tina jmecheria''..eu urasc sa risipesc sau sa arunc mancare,doamne feri',asa ca sper sa bobineze hunii mei la greu :love7: ..fac si eu haz de necaz,adevarul e ca mi-e ciuda de mor,da mna' ce sa fac acu'?!..o patzii,o patzii.. :occasion14:

#11071 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2018 - 06:24 PM

Mamaliga cu ciuperci cu smintina si mincarica de pipote
Imagine atasata: monthly_01_2018/post-4-15166382906407.jpg

#11072 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 January 2018 - 07:11 PM

Vezi postareaGeany, la 22 January 2018 - 01:58 PM, a spus:

Tot ce vedeti e gatit azi..din pacate.. :tongue3:

Atasament SAM_6350.JPG

ragu

Atasament SAM_6352.JPG


Snitele

Atasament SAM_6353.JPG

Ghebe la ceaun cu ceapa si usturoi

Atasament SAM_6354.JPG

Carne din porc crescut de tara cu carnaciori semiafumati

Atasament SAM_6355.JPG

Rezulta ca trec din nou prin perioada ''toate mi se-ntampla numa' mie' '',a trebuit sa-mi schimb frigiderul,comandai pe net o combina inox,conforma cu dimensiunile care-mi veneau mie(ca la mine e mic inghesuit,gheul, etc...)a ajuns de la Bucale' f. bine.e f. frumoasa,f. faina atata numa ca nu raceste de nici o culoare :tongue3: ,nici frigi' nici congi',asa ca facem retur dar mai dureaza,eu deja stau cu toate cele pe balcon de 2 zile,noroc ,ca e frig afara si ninge la noi,sper sa tina jmecheria''..eu urasc sa risipesc sau sa arunc mancare,doamne feri',asa ca sper sa bobineze hunii mei la greu :love7: ..fac si eu haz de necaz,adevarul e ca mi-e ciuda de mor,da mna' ce sa fac acu'?!..o patzii,o patzii.. :occasion14:


Da nu-l mai ai pe cel vechi?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#11073 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 January 2018 - 08:27 PM

Nu-l mai am ca l-au ridicat tot ei,la insistentele noastre :occasion14: nu aveam de unde sa stiu ca voi avea surprize cu asta nou!

#11074 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2018 - 02:21 PM

Vezi si tu partea plina a paharului: daca era in luna iulie?
O puneai la greu...

#11075 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2018 - 03:41 PM

Vezi postareabellamama, la 23 January 2018 - 02:21 PM, a spus:

Vezi si tu partea plina a paharului: daca era in luna iulie?
O puneai la greu...

Daa! asa e! e rau da' se putea si mai rau :tongue3: inca nu au venit nici sa-l ridice pe asta,apoi dureaza sa-l duca la Bucuresti inapoi sa se sesizeze defectiunea,si abea apoi imi trimit altul inapoi,cica poate dura 14 zile :occasion14: La noi incep sa curga stresinile,deja s-a mai incalzit !

Cel mai rau mi-ar fi parut de ghebe,ca-mi si plac f. mult,(eu azi asta am mancat,)si stiu cat de greu sunt de cules,si de curatat,oparit etc...si de carnita de porc primita de la tzara,cu carnaciorii si alte alea ,ca stiu cat de greu se creste si se prepara toate alea,asa incat chiar ar fi fost o mare risipa...

Azi am vazut la emisiunea mea preferata prova del cuocco pe rai uno,o reteta care m-a inspirat...http://www.ricettein...avid-povedilla/...nu chifla umpluta ci acel spezatino ,(a aurit ceapa a pus carnita de porc cuburi a pus ardei sos de rosii si mazare totul scazut asa in tigaie,deci nu e mancarica noastra de mazare cu carne din cratita e mai alfel') o sa fac si eu...inca un exemplu http://www.cucinarecreare.it/?p=1191

#11076 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2018 - 01:50 AM

Pate din ficat de pui
Imagine atasata: monthly_01_2018/post-4-15170970109643.jpg
Salata de vinete cu ardei copti
Imagine atasata: monthly_01_2018/post-4-15170970333149.jpg

#11077 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 29 January 2018 - 10:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2018 - 01:50 AM, a spus:

Salata de vinete cu ardei copti

Ma uitam ca proasta si nu intelegeam de ce sunt vinetele atat de inchise la culoare.
Abia apoi am inteles ca ai inversat titlurile pozelor intre ele :occasion14: ...
On topic:
- ciorba a la greque din limba de vaca
- limba cu masline
- carnati afumati cu piure si muraturi
- placinta cu branza si stafide

#11078 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 January 2018 - 01:10 PM

La fel si eu ca tine Bella' dar cand am dat cu ochii de salata de vinete a Adrianei cu ardei copti,am salivat intens si am murit instant '' =)) =))

Eu cum spuneam ceva mai sus,m-a inspirat acel spezatino cu mazare,la tigaie ,si abea azi i-a venit randul

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15172241005274.jpg

Alaturi de orez cu legume(sarbesc l-am vazut eu ca se numea prin meniuri pe unde am mai fost,dar nu vreau sa debitez calamitati :toothy6: ) si cu salata

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15172241868795.jpg

(salata verde pt. acasa, ca pt. domnu' Geany la scarbici' salata de varza,ca asta verde s-ar cam fi fleshcait de tot,asta ca sa mai schimbam si noi muraciunile :toothy9; )

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15172270888152.jpg

#11079 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2018 - 06:42 PM

Vezi postareabellamama, la 29 January 2018 - 10:36 AM, a spus:

Ma uitam ca proasta si nu intelegeam de ce sunt vinetele atat de inchise la culoare.
Abia apoi am inteles ca ai inversat titlurile pozelor intre ele :toothy6: ...

:toothy9; nici n-am remarcat
acu e corect =))

#11080 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2018 - 01:23 PM

Omleta

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976615343.jpg

Si bulz (sau mamaliga in straturi)

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976536503.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976398131.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976275389.jpg

Nu ma pricep sa tin cu o mana camera si sa ridic cu cealalta furculita ca sa vedeti firele branzei topicioase,dar va imaginati voi :toothy6:

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976146985.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2018/post-405-15173976040615.jpg

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 552
  • 553
  • 554
  • 555
  • 556
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi