Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 555
  • 556
  • 557
  • 558
  • 559
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11121 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2018 - 01:21 PM

Vezi postareaGeany, la 19 March 2018 - 06:27 PM, a spus:

Ce fel de carne e cea la cutie de care spui?!


carne de vita maturata, vrabioara mai precis.

orez sarbesc ii zice in zona Buzaului, fiindca are multe legume care provin de la "sarbarii" din zona, adica cei care au gradini mari de legume si se ocupa doar cu asta. la inceputuri cica ar fi venit din Serbia si s-ar fi stabilit pe-aici, dar acum asa le-a ramas numele, sarbari. tot ei fac babic doar din carne de vita si boia iute, produs de care eu nu auzisem pana in 2001 cand m-am mutat in zona.

aseara am comis un sacrilegiu: am incercat sa fac un piept de rata pe gril, dar rata era prea hotarata si am decretat ca nu se poate manca asa, era tare-tare. asa ca am pus pieptul la fiert, dar in 3 ore tot n-a vrut sa se predea. lupta va continua si azi, ori eu, ori el :tongue3:

#11122 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2018 - 01:42 PM

Merci de raspuns Motulin',sper sa salvezi mac-macul... :drool:

Nu stiu cum o fi prin alte parti,dar pe la noi e bataie de joc cu carnea :tongue3: ,eu stiu ca un unchi de-al meu a avut o macelarie f. cunoscuta in oras,si restaurantele comandau de la el si carnea dar si pasta de mici si osul de ciorba etc,si el vindea doar carne de la animale sacrificate doar de o anumita varsta(varsta,in nr. de luni vreau sa spun),la porci e o varsta,la vitel o varsta ,vita etc...Altfel cumperi carne batrana si nu e buna chiar pt. orice preparat..

#11123 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2018 - 08:55 AM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2018 - 01:21 PM, a spus:

aseara am comis un sacrilegiu: am incercat sa fac un piept de rata pe gril, dar rata era prea hotarata si am decretat ca nu se poate manca asa, era tare-tare. asa ca am pus pieptul la fiert, dar in 3 ore tot n-a vrut sa se predea. lupta va continua si azi, ori eu, ori el :tongue3:

imi pare rau, piepturile care se gasesc aici in citeva minute pe gril sint deja gata, ba mai mult, tre sa fie roz inauntru ca sa fie bun si e extrem de fraged
cine stie ce fel de rata o fi fost :drool:

#11124 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 March 2018 - 10:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2018 - 08:55 AM, a spus:

cine stie ce fel de rata o fi fost :tongue3:


o rata neaosa, de Buzau.
adica nici rata noastra nu-i ca rata lor.
s-a dus intr-un ghiveci, ca spezzatino nu pot sa-i zic.

#11125 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2018 - 12:18 AM

Frunzele de hrean cresc ca nebunele, azi am facut iar sarmalute, umplutura facuta cu carne macinata, piine uscata muiata cu lapte, ceapa si usturoi verde taiate, ou, sare si marar. Ar trebui sa le tai si sa le congelez probabil ca sa le mai pot folosi ca poate mai incolo devin tari
Imi place gustul pe care il au
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-152616349944.jpg

#11126 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2018 - 07:52 AM

bune sarmalutele, par chiar dietetice!

am facut doar in stevie, in afara de clasica varza sau vita de vie.

frunzele de hrean congelate crezi ca raman intregi dupa congelare? sunt mai viguroase decat stevia, adevarat, dar nu cred c-ar fi bune decongelate.

#11127 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2018 - 02:54 PM

nu stiu, pot sa incerc cu 2 sa vad ce se intimpla

#11128 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 May 2018 - 04:08 PM

și eu tot dietetic Imagine postata porc cu polenta fries sau "cartofi" prăjiți de mămăligă
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-1215-15262202964043.jpg

#11129 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2018 - 04:19 PM

Mor cind vad sosurile astea care mie nu-mi ies :thumleft:
Mamaliga ai prajit-o in ulei sau in cuptor?

#11130 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 May 2018 - 04:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 May 2018 - 04:19 PM, a spus:

Mor cind vad sosurile astea care mie nu-mi ies :thumleft:
Mamaliga ai prajit-o in ulei sau in cuptor?

sosul e sucul lăsat in Zepter plus un pic de cornstarch (cred că e același lucru cu Zeamil) și omogenizat cu blenderul băț
în cuptor cu un pic de ulei deasupra. Am lăsat cam mult să se "rumenească" și s-au cam întărit, tocmai buni de băgat la înmuiat în lapte Imagine postata

#11131 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 May 2018 - 04:37 PM

să vă arăt și ceva ce a ieșit perfect, nu a fost nevoie de nici un retuș Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2018/post-1215-15262221391588.jpg

#11132 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2018 - 05:45 PM

Coaste?
le cumperi condimentate sau le pregatesti tu?

#11133 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 May 2018 - 11:03 PM

da, coaste. le pregătesc eu.

#11134 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2018 - 09:35 AM

Hot dog :D
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15268881444602.jpg

#11135 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2018 - 12:54 PM

Crema de mazare
am mincat-o la restaurant in vacanta cu Peter si am promis ca o voi reface. Am calit o ceapa, pus mazarea congelata deasupra si cind s-a evaporat apa pe care o lasa am adaugat supa si lasat sa fiarba pina cind mi s-a parut ca va avea consistenta dorita, am pus mixerul bat in ea si apoi am servit cu seminte de tot felul mie, plus parmigiano celorlalti. Buna :D tre sa-l intreb pe Peter daca a facut-o si el :D
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15269863604976.jpg

#11136 Userul este online   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 May 2018 - 06:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 May 2018 - 12:54 PM, a spus:

Crema de mazare
Ce culoare frumoasa are! Imagine postata

#11137 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2018 - 09:04 AM

Mersi, e doar culoarea mazarei, parca cea pe care am mincat-o era si mai verde, tre sa caut poza sa ma uit bine

#11138 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 June 2018 - 11:48 PM

Sparanghel invelit in speck
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15282350179551.jpg
Bruschette cu rosioare si crema facuta din mult ulei, busuioc si usturoi
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15282352726777.jpg

#11139 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 June 2018 - 09:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 05 June 2018 - 11:48 PM, a spus:

Sparanghel invelit in speck
Atasament IMG_20180603_203739.jpg
Bruschette cu rosioare si crema facuta din mult ulei, busuioc si usturoi
Atasament IMG_20180603_140315.jpg



Adriana, cum ai pregatit sparanghelul? Nu cred ca merge cu cel congelat, nu am pregatit niciodata si m-ar tenta
fiica dacilor

#11140 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2018 - 05:05 PM

Nu cred sa fi luat vreodata congelati, in general congelat cumparat la capitolul verdeata doar "minestrone" sau cartofi pai de facut la cuptor sau piure de la Bofrost care e superlativ.
De cite ori zic sa iau ceva sa am acolo pentru urgente imi repromit sa nu mai fac.
Sesizez de exemplu diferenta dintre mazarea congelata cumparata care e oribila si cea proaspata pe care o dezghioc eu din pastaie si o pun in congelator si care ramine la fel ca cea proaspata.
Ii cumpar doar acum cind e sezonul lor, ii spal si iau pe fiecare in parte si il indoi, acolo unde se rupe spre virf e partea buna pe care o tin si in partea cealalta e cea tare lemnoasa pe care o arunc.
In cazul de fata i-am fiert putin in apa apoi i-am invelit in speck si pus la cuptor.
Am vorbit noi mult de sparanghel si in vremurile trecute sunt multe idei, imi amintesc ca la un moment dat scrisesem ca mi-a zis Marco: iar sparanghel? :occasion14:
Mie imi plac mult mai mult cei albi care sint mai delicati mai grasani si mai fragezi crocanti nu's cum sa zic, doar ca in zona noastra se gasesc rar de tot, citeodata pe la lidl dar sint deja vestejiti si amari de cele mai multe ori.

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 555
  • 556
  • 557
  • 558
  • 559
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi