Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 557
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11161 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 September 2018 - 06:36 PM

Hai povesteste detaliat că arată splendid

#11162 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 September 2018 - 02:29 PM

Pai e simplu de tot:
Pieptii de pui feliati ii pun intru-un castron mare, adaug cam 4 linguri de ulei de floarea soarelui la3 kg de carne, 1 ou batut, praf de pui la grill ( e paprica cu sare si cateva mirodenii) , praf de usturoi. Las cam 5-10 min sa intre aromele, tavalesc carnea prin pesmet si le aranjez pe hartie de copt pe tava de cuptor . Le dau la cuptor preincalzit 180 de grade cam 7 min pe fiecare parte depinde de cat de grosute sunt feliile. Le scot si am grija sa le pun pe un capac plasa ca sa nu faca condens si sa se inmoaie. Gata.
Eu fac cam 3 kg de snitele in fiecare saptamana si mu s-a acrit de mirosul de prajeala , asa ca mi-a dat prin cap sa le fac la cuptor. Mai sanatos, si mult mai rapid. :lol:

#11163 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2018 - 10:03 PM

ok mersi

#11164 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2018 - 09:02 AM

Nu azi, fiindca e prea de dimineata, ieri:
- supa de pui cu taietei de casa,
- mancarica de fasole verde (am gasit la Auchan o fasole congelata foarte subtirica si frageda de la Edenia),
- pilaf de pui
- chiftelute din carnea si legumele din supa (pe principiul "totul se transforma).

#11165 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 07 October 2018 - 04:32 PM

Azi, la pranz

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-174-0-68491100-1538922721.jpg

#11166 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 07 October 2018 - 06:26 PM

Ce facui nu astazi ci in ultima perioada si merita mentionat :rolleyes:))

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-05219000-1538929592.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-07717600-1538929611.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11167 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 October 2018 - 12:20 PM

La noi e cald si bine ,inca putem manca pe balcon la soare(balconul e inchis) asa ca nerusinari ,cereri de la domnu' Geany :rolleyes: are niste pofte de zici ca e insarcinat :floare: insarcinat cu probleme de serviciu ,normal,...pai ce credeati?! :hungry:

Pui la ceaun asta e ce-a mai ramas din el la poza,direct din ligheanul in care fusese servit,cu mujdei si mamaliguta

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-57678700-1539079986.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-77049300-1539079996.jpg

In ceaunul cu grasime fierbinte dupa ce am scos cu paleta bucatile de pui eu mi-am pus niste ciupercute brune (champinioane'')...MMMM Bune rau cu mujdei si mamaliga ! :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-71423600-1539080006.jpg

Azi din resturi de branza si cuburele de carnita de carnaciori ceva slaninuta,bulz pt. domnul Geany ca e topit dupa asa ceva(poze nashpa ca e soare puternic si a trebuit sa ma ascund dupa verticale ca altfel te zgaria la cretina''...aaa!!! asta retina ,voiam sa zpun' =)) scuze!!

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-39796300-1539080016.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-61970200-1539080025.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-51804300-1539082362.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 09 October 2018 - 12:52 PM


#11168 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 October 2018 - 09:11 PM

Geany, merci de inspirație! Mi-a fost așa de poftă de mămăligă cu ceva, că am făcut și eu, chiar dacă eu n-am mîncat :boohoo:
Am luat cîrnați de vită și oaie, brînză de burduf, am pus unt, smîntînă... voiam să fac și ouă, dar bine că m-am oprit, era parcă prea mult. A, și castraveți murați.

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-233-0-04133400-1539112127.jpeg

Pentru mine salată cu frunze, roșii, ardei, telemea de vacă și un dressing din iaurt, ulei de măsline și oțet balsamic. Nu mămăligă, nu cîrnați :cheers:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-233-0-07797600-1539112227.jpeg

#11169 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 October 2018 - 09:27 PM

Stiu ce spui draga Carmella,si eu am mancat prima oara doar ciupercute si azi la cuptor facut precum vinetele alla parmigiana,dar eu am pus asa sos de rosii pe fundul tavitei,rondele de vinete prajite inatai si scoase pe hartie absorbanta si le-am intercalat ,gen solzi de peste cu rondele de rosii proaspete,rondele de ceapa proaspata si asta, si rondele de ardei,deci doar rondelele de vinete fura prajite in prealabil ,si presarat cu oregano uscat de la plic,fulgi de ardei iute,putina sare iar stropit cu soso de rosii,pus putin parmezan (ca nu mai am nu de alta) si dat la cuptor...asa de bune sunt!!! ...mai am si pe maine ,o sa le incalzesc putin si pun pe paine prajita sa fac ,ceva ca niste bruschete...Si salata ta arata f.f. apetisanta...O sa-mi fac si eu pofta cat de curand cu pastele aglio olio peperoncino,fusei azi la lidl,luai una alta ,dar nu am gasit paste cu condiment alaturi,dar mi-am amintit ca hunii mei nu vor ,ierburi si destea ca domnul Geany le numeste parfumuri si in opinia lui strica mai mult mancarea,asa ca oricum nu-mi serveau si paste am de alea bune din Italia...in opinia mea si ii place mult lui Ale' sunt f. bune de la lidl,foile de lasagnia,4 lei cutia dar eu fac de 2 ori dintr-o cutie asa ca in opinia mea chiar merita si-mi plac,in rest mai erau rosii uscate si simple si in ulei,pizza iataliana congelata 9,99 lei sau ceva de genul,paste cu spanac(culoare verde) si paste in 3 culori,chiar si cu negru de sepia, deshtia :boohoo:
Chiar ma bucur daca te-am inspirat... :cheers:

#11170 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2018 - 10:42 AM

Hahaha ! imi cer scuze,dar recitind mesajul meu imi dau seama cum tot o trag eu cu ''in opinia mea'' ''in opinia mea'' :cheers: ideea e ca eu daca recomand ceva,un produs sau o reteta,vreau sa specific,clar ca e doar dupa gustul meu sau alor mei sau dupa bugetul meu,si poate altii care incearca sa nu fie dezamagiti sau sa nu le placa in sensul ca sa nu fie pe gustul lor ,si de asta :boohoo:

#11171 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2018 - 11:35 AM

Despre legumele la cuptor despre care v-am povestit ieri,jur ca daca asi fi facut poza ieri ar fi iesit mai bine,acum arata de parca ar mai fi fost mancata o data :cheers: dar zau ca e buna rau,tocmai deaceea o si postez ,sper ca nu veti arunca cu ''Petre'' dupe' mine :boohoo:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-52015400-1539164011.jpg

Azi pe paine prajita( gen bruschete)

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-60418800-1539164099.jpg

Dar merge foarte bine si de condimentat paste cu ele :cheers:

#11172 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 October 2018 - 08:49 PM

Geany, bultz-ul ala .......mmmarata tare bine :boohoo:

#11173 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2018 - 09:11 PM

Vezi postareaclau_ash, la 10 October 2018 - 08:49 PM, a spus:

Geany, bultz-ul ala .......mmmarata tare bine :cheers:

E facut doar din resturi,atat de branzeturi cat si bucatele de carnita,de carnaciori,de cateva fasiute de slaninuta ,chiar nu am cumparat nimic special pt. el,doar am golit de prin frigider :boohoo: (Vasul de sticla rezistent la foc e cu capac si l-am primit cadou de la tanti Aurica de la Asau )bulzul e printre preferatele sotului ,asa ca il rasfat de cate ori pot ! ma gandesc sa cumpar un vas de ala special pt. bulz...



Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-23680200-1539198522.jpg

Asta fusese comandat de el la un local si a fost o dezamagire,i-a cazut greu,f. gras,slanina aia am gustat si eu o bucatica scartaia in dinti...brr!! si oul parpalit,el a spus ca nu se compara cum ii fac eu acasa ,asa ca trebuie sa-mi cumpar si eu o chestiuta de asta...

#11174 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 October 2018 - 07:35 PM

poza nedemna de arta culinara, dar... mi-era pofta de mancarica de gulii cu ceva proteina, da' sosul sa fie mult si alb... si fu alb si din belsug :boohoo: (de la smantana, proteina e un salam picant, bine picant)

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-142-0-16403400-1539279322.jpg
fiica dacilor

#11175 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2018 - 01:22 PM

Azi la orele unshpe' trecute fix =)) abea coboram la magazinasul meu din spatele blocului la cumparaturi,ca ma luasem cu shmotrul si zau ca nu stiu cand zboara timpul asta ;) asa ca hunii mei au ajuns f. flamanzi la ora 1 ,nici nu am crezut ca o sa mai trag poze dar aveam camera foto deja pregatita asa ca scuzati pozele dar sunt facute direct de la locul comiterii faptei :cheers:

Salata de vinete cu rosii dintralea buneee,ca inca mai sunt ;)( poza direct din lighenasul unde am frecat salata ca asta e,acolo ne-am balacit,inca e calduta mai tarziu va fi mai buna,desi domnul Geany spune ca acum ii place asa calduta :boohoo: servita cu paine neagra )

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-54298300-1539343073.jpg

Dovleceii mei patrunjel si usturoi ...

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-00825300-1539343116.jpg

Dar doar garnitura ca trebuia si fleicuta de ceafa de porc conform hunilor mei,si Ale a servit cu cartofi prajiti,aici o pozica de grup asa ca idee :cheers: ...ca la noi fiecare mananca altfel,eu de ezemplu' m-am delectat doar cu salata de vinete si ceva dovlecei...

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-47332000-1539343124.jpg

Desert un checulet rapid cu iaurt(1-2-3) il pun la dulciuri...

#11176 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 October 2018 - 02:09 PM

Vezi postareabristena, la 11 October 2018 - 07:35 PM, a spus:

poza nedemna de arta culinara, dar... mi-era pofta de mancarica de gulii cu ceva proteina, da' sosul sa fie mult si alb... si fu alb si din belsug :cheers: (de la smantana, proteina e un salam picant, bine picant)

Atasament mancarica gulii salam.jpg



Acum că știu să fac țușpais, cred că fac și cu gulie, pare foarte interesantă.

Geany, și eu am făcut ieri salată de vinete :boohoo: dacă am noroc să mai găsesc niște vinete uriașe, de cîte un kil fiecare, fac și zacuscă la borcane pentru iarnă mîine. Am mai făcut o tură, dar s-a și mîncat deja :cheers: Am ocolit vinetele astea mari toată vara, alegeam dintr-un morman mare doar pe cele potrivite ca mărime, pînă cînd nu s-au mai găsit mici și am fost nevoită să iau de-alea mari. Așa de bune s-au dovedit, că de acum numai de-alea caut. Au foarte mult lichid și se coc foarte bine în interior, rămîn albe, cremoase, gustoase.

#11177 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2018 - 02:12 PM

Si cum le coci Carmella?! ca eu adevarul e ca nu fac niciodata cantitati mari,am o tabla pe care o pun direct pe flacara de la aragaz,dau drumul la hota si deschid geamul,dar iau vinete mai potrivite nu mari

#11178 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2018 - 04:33 PM

Vezi postareaGeany, la 12 October 2018 - 02:12 PM, a spus:

ca eu am o tabla pe care o pun direct pe flacara de la aragaz,dau drumul la hota si deschid geamul,dar iau vinete mai potrivite nu mari

Si eu fac exact ca tine.
Ce-i drept alea mari sunt mai spornice, arunci mai putin, dar pana se patrund pe tabla, se dezmembreaza de nu le mai poti tine in mana sa le cureti...
Ieri, din 15 kg, din astea mai potrivite, mi-au ramas dupa curatat, scurs si ales un pic semintele 4,5 kg. Nici macar o treime!

#11179 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2018 - 06:35 PM

Vezi postareabellamama, la 12 October 2018 - 04:33 PM, a spus:


... se dezmembreaza de nu le mai poti tine in mana sa le cureti...



:cheers: Eu nu le tin in mana sa le curat,am tehnica mea ashea,pun un tocator mai mare,din plastic am eu,inclinat pe marginea ghiuvetei(ca sa stea inclinat pun sub el o carpa mai mare rasucita asa cum ai stoarce-o)asfel incat cand pun vinetele sa stea pe plan inclinat si sa mi se scurga in ghiuveta zeama pe care o lasa,cand le-am depus fierbinti pe tocator asa cum sunt ele cu tot cu coaja le fac cu cutitul o despicatura de la cotor spre vf,si le acopar cu o carpa curata uda si bine stoarsa (se poate folosi si o punga sau folie alimentara,dar eu asa m-am invatat)si cand s-au racorit bine,lichidul din ele/zeama lor s-a scurs in deja in ghiuveta,pun in ghiuveta o craticioara cu apa,imi inmoi mereu vf. degetelor in craticioara cu apa si fara a tine vanata in mana incep sa o jumulesc direct de pe tocator,de acolo de unde sta ea,la sf le tai coditele,si cu cutitul tot de la cotor inspre vf. le fac fasii,si le las in continuare tot acolo sa se mai scurga in continuare.Nu e cea mai corecta tehnica dar la mine asta functioneaza cel mai bine,asa m-am invatat :boohoo:

#11180 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 October 2018 - 07:58 PM

Eu: le coc pe tablă pe aragaz, de fapt o tablă cu marginea întoarsă 1 cm, ca o tigaie, cu coadă chiar, e perfectă pentru așa ceva, vă pun eu și poze. Sau pe grătar cu cărbuni afară, așa am făcut tura de vinete și ardei pentru pus la borcane. Lasă și zeamă în tigaia asta, se evaporă pe foc, mai iese și fum, așa e la noi la șatră :boohoo: Apoi, indiferent cum le coc, le scot pe o tavă perforată, asta e achiziționată de curînd, le las și puțin la scurs, dar între timp le scot și miezul astfel: tai vînăta pe jumătate pe lungime, orizontal cu planul pe care le pun, desfac cele 2 jumătăți să stea cu partea fără coajă în sus, apoi iau miezul copt cu o lingură și îl pun într-o altă sită la scurs bine-bine. Răzui bine și coaja arsă de miez cu aromă de fum, aia e partea cea mai bună. E o metodă minunată pe care o folosesc cu mult succes.

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 557
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi