Ce ati gatit astazi?
				
						#11181
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 12 October 2018 - 08:52 PM
				
						#11182
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 14 October 2018 - 11:57 AM
						
						
				
						#11183
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 15 October 2018 - 12:17 AM
Eu in weekend am facut pirjoale, la cuptor of course ca de obicei

citeva le-am facut in tigaie cu o conserva de ardei acri dulci facuta anul trecut.

Apoi am facut pulpe in tigaie cu bere, in sosul lasat de ele am facut mai intii dovlecei si mai apoi cum mai ramasese sos am mai facut si o conopida.
Din resturile de la pulpe care dupa parerea maica-mi trebuiau eliminate (de pe pulpe) am facut o supa in care am fiert si cartofi si morcovi deci salata boeuf.

Cu supa am facut azi la prinz risotto cu speck si dovleac
https://www.artaculi...post__p__244016
o parte am congelat-o.
Cu dovleacul pe care l-am copt in prealabil si in cuptor am facut ieri la prinz gnocchi cu sos de gorgonzola, in sosul ramas am pus varzucile de bruxelles.
Cu umplutura de la pirjoale am facut si niste rulade mici de porc pentru ca aveam felii subtiri din carne de porc si am invelit in ele umplutura, le-am copt in cuptor.
Asa ca in seara asta am mincat pirjoalele cu cartofi la cuptor
						
						
				
						#11184
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 15 October 2018 - 09:59 AM
				
						#11186
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 15 October 2018 - 12:36 PM
La noi o zi de toamna splendida,soare ,caldut,cred ca din lipsa de imaginatie,nimic iesit din comun dar simplu si bun zic eu...
Pulpite de pui dezosate ,la tigaie ,la sf. le-am stropit doar cu vin(poza direct de la locul comiterii faptei)

Cu salata de ardei copti (nu am gasit gogosari frumosi in zona mea) ,m-am ascuns dupa perdea sa fac poza ca era soarele prea puternic

Servite cu piure de cartofi si mujdei
						
						
				
						#11187
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 17 October 2018 - 12:28 PM

Cu soare ,fara soare,nu ma pricep la poznat' si pace

In fine asta ie'...
						
						
				
						#11188
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 17 October 2018 - 02:15 PM
clau_ash, la 15 October 2018 - 12:01 PM, a spus: 
pai e simplu de facut
eu o fac destul de des pentru ca o luam la pachetel
cre ca am mai zis de jdemii de ori cum fac, bag totul la oala si am salata boeuf, eventual daca am chef si depinde de bucata de carne pe care o pun fac si vitello tonnato, plus supa pe care o pot folosi ori la risotto ori la facut supa cu ceva, deci multiple posibilitati
				
						#11190
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 17 October 2018 - 11:23 PM
bellamama, la 17 October 2018 - 04:59 PM, a spus:
Dar ce? Oala ta si toaca? Face si maioneza?
Asta mananca timp si descurajeaza: tocatul.
Oala nu, dar alligator face treaba buna.
Iar maioneza se pregateste rapid dintr-un ou crud, o lingurita de mustar, 300 ml ulei si o lingura cu zeama de lamiie, totul fiind amestecat cu ajutorul unui mixer vertical.
				
						#11191
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 18 October 2018 - 07:33 AM
				
						#11192
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 18 October 2018 - 08:40 AM
Iar cind nu e mama aici (care tine mortis sa le taie ea) cum zice Dana, cu aligatorul, mintenas cuburesc orice aproape
Si daca e de taiat felii bucata de carne pentru vitello tonnato am feliator personal, care ori taie cu cutitul ori cu feliatorul electric
Deci pentru mine tot repede se face
				
						#11193
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 18 October 2018 - 08:54 AM
				
						#11194
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 18 October 2018 - 09:47 AM
Adriana, la 18 October 2018 - 08:40 AM, a spus: 
Aici nu ne mai potrivim, eu prefer de departe maioneza facuta in casa, caci o fac pe gustul meu si imi ia fix 45 secunde s-o fac cu mixerul.
Dar aligatorul ala pare o solutie desteapta, care economiseste timp, o sa-l caut si eu.
				
						#11195
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 October 2018 - 11:59 AM

Azi zi cu peripetii
						
						
				
						#11198
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 October 2018 - 07:47 PM
Geany, la 19 October 2018 - 11:59 AM, a spus: 
M-am... cacat... pe... mine... de... ras!!!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
				
						#11200
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 October 2018 - 09:14 PM
bellamama, la 18 October 2018 - 09:47 AM, a spus: 
Adriana, la 18 October 2018 - 08:40 AM, a spus: 
Aici nu ne mai potrivim, eu prefer de departe maioneza facuta in casa, caci o fac pe gustul meu si imi ia fix 45 secunde s-o fac cu mixerul.
Dar aligatorul ala pare o solutie desteapta, care economiseste timp, o sa-l caut si eu.
La fel si eu, mai ales la salata beof neaparat maioneza de casa. La salata de vinete mai bag de la borcan, dar la beof niciodata.

 Ajutor
			
		










