1.
2.
3.
4.
Legenda
------------
1. Loat pept de curcan, taiat bucati, perpelit in tigae in oloi de olive
2. Pus diverse fasoli la indemana. Dupe ce s-o perpelit carnea, scos, pus deoparte. Ce s-a prins pe fundul tigaii de fer (ca se mai prinde uneori si nu e rau) am "deglasat" cu niste vin spumos (n-am avut altceva la indemana). Apoi am trantit in tigaie fasolile verzi diverse si le-am calit si pre dansele.
3. Dupe ce se muie fasolea am adaugat carnea, ceva ai taiat feliute, ceva cimbru uscat (cat mai mult, dupa gust), si la foc mic + inca ceva spumos le lasai sa se pupe.
4. Am trantit deasupra fo trei linguri zdravene de smantana, mestecai bine si lasai sa mai dea cateva clocote tot pre foc mic spre mijlociu, cu bataie spre mic.
Asta facui acum. Da o sa fac altceva ca sa manc ca ce facui acu' o sa manc maine ca sa le dau vreme sa se pupe si altele.
Ah, ce o sa manc astazi?
Puse in cuptor cat mai sus fix sub gratar (e cuptor jmecher) ... atentie, aiul e doar zdrobit si necuratat de foi... de ce? de chichi de michi.... totul fiind stropit cu oloi de olive... Poate mai stropesc si cu ceva balsamic invechit... Iara dupa ce se fac, la manc ca garnitura la niste carnati veniti din Romanica, prajiti, fara mofturi, in tigae.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 24 October 2018 - 07:26 PM