Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 560
  • 561
  • 562
  • 563
  • 564
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11221 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 October 2018 - 10:46 PM

Vezi postareaDexter, la 22 October 2018 - 08:55 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 22 October 2018 - 06:59 PM, a spus:

Zeama de oase e aur curat


de obicei fac zeama din oase de vaca. ăsta era un os mare de porc, momentan e în rezervă pînă apare inspirația



Ca zama de oase sa iasa buna, cheia succesului este ca oasele sa fie, mai intai, bagate la cuptor (pe treapta de gratar, daca se poate) o vreme si abea apoi bagate la fert. Atunci sa vezi zama ce iese!

De ce asa? De chici de michi, ca sa zic asa. Iar ca sa zic altfel, asa a descoperit cineva.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11222 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 October 2018 - 12:43 AM

maestre, asta cu oasele rumenite întâi am bifat-o de mulți ani. și dacă mai scapi și la un pic de măduvă pe pâine e heaven on earth.

#11223 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 October 2018 - 06:56 AM

Vezi postareaDexter, la 22 October 2018 - 10:34 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 22 October 2018 - 09:23 PM, a spus:

eu inca imi mentin parerea,chiar daca e zeama din os de porc ,eu asi folosi-o fix ca si cum ar fi cea din os de vaca

așa e, e foarte limpede și bună și nici prea grasă nu e



Pai ar fi pacat sa nu o folosesti,si daca era grasa,data la frigider la rece se coaguleaza grasimea deasupra si o strangi cu lingura ,daca te decizi sa o folosesti la o zeama limpede,am vazut la chefi la tv(prova del cuoco) ca gust si culoare frumoasa capata supa daca fierbi in zeama ceapa blonda intreaga cu tot cu coaja,si ceapa sa fie crestata in capat cu cutitul in cruce,ma gandesc acum ,ca si o supa de ceapa ar fi super cu zeama ta,sau o poti folosi la varza pe care o ai in plan,in loc de apa pui zeama ta,cu siguranta va avea un plus de gust!

#11224 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 24 October 2018 - 10:57 AM

DRAGOS ai uitat de sticla de vin nu??
Fotografia ta imi aduce aminte cit de bine se maninca in Ardenne belge
Nice!!

#11225 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 October 2018 - 11:17 AM

Vezi postareaDexter, la 22 October 2018 - 06:27 PM, a spus:

felul întâi nu mai gătește nimeni, că tare m-aș mai inspira la ceva supe/ciorbe
Eu am ciorbă de sfeclă, doar că nu am poze.
De fapt e mai mult o ciorbă de legume (pun tot ce am la-ndemână) cu multă sfeclă roșie, și iese toată frumos colorată. Se servește cu smântână.Imagine postata

#11226 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 October 2018 - 07:22 PM

1. Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-46097800-1540400883.jpg

2. Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-58639800-1540400905.jpg


3. Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-73432400-1540400941.jpg


4. Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-68374400-1540400960.jpg


Legenda
------------
1. Loat pept de curcan, taiat bucati, perpelit in tigae in oloi de olive
2. Pus diverse fasoli la indemana. Dupe ce s-o perpelit carnea, scos, pus deoparte. Ce s-a prins pe fundul tigaii de fer (ca se mai prinde uneori si nu e rau) am "deglasat" cu niste vin spumos (n-am avut altceva la indemana). Apoi am trantit in tigaie fasolile verzi diverse si le-am calit si pre dansele.
3. Dupe ce se muie fasolea am adaugat carnea, ceva ai taiat feliute, ceva cimbru uscat (cat mai mult, dupa gust), si la foc mic + inca ceva spumos le lasai sa se pupe.
4. Am trantit deasupra fo trei linguri zdravene de smantana, mestecai bine si lasai sa mai dea cateva clocote tot pre foc mic spre mijlociu, cu bataie spre mic.

Asta facui acum. Da o sa fac altceva ca sa manc ca ce facui acu' o sa manc maine ca sa le dau vreme sa se pupe si altele.

Ah, ce o sa manc astazi?

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-45622500-1540401542.jpg


Puse in cuptor cat mai sus fix sub gratar (e cuptor jmecher) ... atentie, aiul e doar zdrobit si necuratat de foi... de ce? de chichi de michi.... totul fiind stropit cu oloi de olive... Poate mai stropesc si cu ceva balsamic invechit... Iara dupa ce se fac, la manc ca garnitura la niste carnati veniti din Romanica, prajiti, fara mofturi, in tigae.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 24 October 2018 - 07:26 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11227 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 October 2018 - 09:37 PM

Voila!

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-54086000-1540409817.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11228 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 October 2018 - 10:18 PM

Garnitura de legume arata intr-un mare fel :occasion14: sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?!

Aceasta postare a fost editata de Geany: 24 October 2018 - 10:19 PM


#11229 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 October 2018 - 06:44 AM

Vezi postareaGeany, la 24 October 2018 - 10:18 PM, a spus:

Garnitura de legume arata intr-un mare fel :occasion14: sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?!


Sunt taman buni. Trebuie, insa, avut grija ca rosiile se fac mai repede decat morcovii asa ca rosiile se adauga mai tarziu putin.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11230 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2018 - 11:52 AM

Vezi postareadragos, la 25 October 2018 - 06:44 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 24 October 2018 - 10:18 PM, a spus:

Garnitura de legume arata intr-un mare fel :occasion14: sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?!


Sunt taman buni. Trebuie, insa, avut grija ca rosiile se fac mai repede decat morcovii asa ca rosiile se adauga mai tarziu putin.

Pai de asta ma intrebam si eu,ca acele legume au puncte de coacere diferite,mie si ceapa coapta imi place la nebunie,vad ca ai pus si tu ! Arata f. apetisant pt. gustul meu cel putin, garnitura ta de legume! :toothy9;

#11231 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2018 - 01:07 PM

Musaca...din nou! :toothy9;

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-03197500-1540465535.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-91270100-1540465541.jpg

pt. maine planuiesc o fasole,batuta :occasion14: (facaluita) cu carnati...asta daca nu m-oi razgandi pana atunci :105:

#11232 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 27 October 2018 - 12:44 PM

Mama ce de bunataturi aici...😍

Noi am aprins iar cuptorul si am facut focaccia si am incercat si o bucatica de carnita de vaca, ce a iesit nemaipomenit de frageda ( cu ajutorul termometrului) :occasion14:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-591-0-73931500-1540636921.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-591-0-19134600-1540636942.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-591-0-83115700-1540636959.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-591-0-62504700-1540636975.jpg

#11233 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2018 - 01:50 PM

Bravo, e superb tot ceea ce faceti in cuptorul asta

#11234 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2018 - 02:01 PM

Placinta cu spanac si telemea
Imagine atasata: monthly_10_2018/post-4-0-97296100-1540814499.jpg

#11235 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,009
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 29 October 2018 - 06:15 PM

Adrianaaa vreau si euuuu....

#11236 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2018 - 06:38 PM

Vezi postareaclau_ash, la 29 October 2018 - 06:15 PM, a spus:

Adrianaaa vreau si euuuu....

Daaaaa!
Bine ca n-a pozat si sectiunea, ca ar fi fost aici "corul cersetorilor"! :love3:

#11237 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2018 - 09:45 PM

Vezi postareaclau_ash, la 29 October 2018 - 06:15 PM, a spus:

Adrianaaa vreau si euuuu....

hai ca mai e

#11238 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 October 2018 - 01:31 PM

Arata super placinta :lol:

Azi pt. domnul Geany o radauteana (facuta fix precum ciorba de burta dar cu pui,https://www.artaculi...de-burta-geany/) nu am dezosat carnea pt. ca ii place sa roantzaie la oase :-* asa ca e un soi de radauteana alla Geany,pe placul lui domnul Geany :( atata vreme cat el e fericit ... :love3:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-98008700-1540985239.jpg


I-am servit ca la restaurant :-* oliviera..smantana,paine prajita si ne' ,ardei iuti alea alea,''auzi bre' ia' ca ti-o iei in cap deacu' :hug:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-405-0-92011200-1540985258.jpg

PT. mine si Ale' am facut separat ciorbita de pui simpla,neusturoiata etc.,spuneti si voi acu' daca nu prea le caut eu in coarne sau nu?! de nu mi s-or urca in cap sa-mi spuneti mie cutzu' :( oi merge cu ei la vreun restaurant si or da cu ospatarul de pamant de nu i-o servi adecvat =))

P.S Ma bantuie niste ardei umpluti acum cat mai sunt,sa vad cand ii comit ..

Aceasta postare a fost editata de Geany: 31 October 2018 - 02:37 PM


#11239 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 03 November 2018 - 11:10 AM

Vezi postareaGeany, la 31 October 2018 - 01:31 PM, a spus:

Arata super placinta :lol:

Azi pt. domnul Geany o radauteana (facuta fix precum ciorba de burta dar cu pui,https://www.artaculi...de-burta-geany/) nu am dezosat carnea pt. ca ii place sa roantzaie la oase :-* asa ca e un soi de radauteana alla Geany,pe placul lui domnul Geany :( atata vreme cat el e fericit ... :love3:

Atasament SAM_7006.JPG


I-am servit ca la restaurant :-* oliviera..smantana,paine prajita si ne' ,ardei iuti alea alea,''auzi bre' ia' ca ti-o iei in cap deacu' :hug:

Atasament SAM_7008.JPG

PT. mine si Ale' am facut separat ciorbita de pui simpla,neusturoiata etc.,spuneti si voi acu' daca nu prea le caut eu in coarne sau nu?! de nu mi s-or urca in cap sa-mi spuneti mie cutzu' :( oi merge cu ei la vreun restaurant si or da cu ospatarul de pamant de nu i-o servi adecvat =))

P.S Ma bantuie niste ardei umpluti acum cat mai sunt,sa vad cand ii comit ..

Geanny draga mea tu gatesti minunat necontenit....nu ti mai pune intrebari tu ai har la gateala si la cocolosit apropiatii!

#11240 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 November 2018 - 11:55 AM

Daa!! =)) :-* te pup si eu draga Verb'!

Nu am comis inca ardeii umpluti,imi ramasese smantana de la ciorbita si am facut pui cu smantana(ciulama) cu mamaliguta,i-am dat si lui domnul Geany la pachet asa ca azi sunt singura cu Ale' si cum facem noi mishto de tati' spunem ca facem paaarrttyy :hug:(aka' ne facem de cap fara el singuri acasa,e gluma noastra) si ne facem shaorma ,(lui domnul Geany oricum nu prea-i place zice ca e gumoasa' ,de la lipie,dar lui Ale' ii place f. mult) dar maine fiind duminica am promis ca facem parttyy :lol: si cu tati ca sa nu mai fie gelos,cu o pizza ceva,mai vedem :-* asa ca la noi fiecare cu gustul lui cu pofta lui dar fac in asa fel sa le fac tuturor pe plac , :love3: inclusiv mie ca sa fim intelesi :(

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 560
  • 561
  • 562
  • 563
  • 564
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi