Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 586
  • 587
  • 588
  • 589
  • 590
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11741 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2019 - 10:13 PM

Vezi postareamoatza, la 16 February 2019 - 09:26 PM, a spus:

adevaru-i ca nu poti manca o prajitura din oras, mie nu-mi mai place (aproape) niciuna.
daca stau sa ma gandesc, nu-i chiar asa rau =))

imi mai plac doar mini-tartele cu fructe de la 2 cofetarii mai rasarite, dar probabil si aia pun "rahaturi" in ele
aici din pacate, s-au deschis cateva "cofetarii" frantuzesti cu eclere de-ti lingi degetele, cu tarte cu fructe idem, paine buna etc
+ cofetarii cu dulciuri vegan la care nu am ajuns inca ... si bine am facut ..., am destule dependente ... Imagine postata

Vezi postareaAdriana, la 16 February 2019 - 05:35 PM, a spus:

De fapt e un magazin care vinde vin dar da si de mincare, hai sa vedem ce echivalent ii gasim in romaneste

io i-as zice "la Mancarea-i fudulie/ Bautaura-i temelie!"
Imagine postataImagine postataImagine postata tare moatza, ca de obicei Imagine postata

Eu stiu ca la voi, sunt cateva rarisim si pe la noi, sunt acele baruri unde servesc vinuri si cate ceva uri de mancat ... , dar nu musai le zice gastronomie.
de gastronomie, o stiu numai pe aia de la hipercopp (posibil asa sa se numeasca la toate magazinele) unde iei bon sa cumperi mezeluri, branzeturi, masline si semipreparate sau anumite preparate gata. Nu la asta din interiorul hipermarchetului ai fost tu ieri, ci la cea de pe galeria centrului comercial, asa-i?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11742 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2019 - 11:41 PM

stai pe loc Daniela ca cre ca nu esti atenta ca le-ai incurcat sau nu sint eu buna profesoara si am explicat prost (valeu ce mai deviem de la subiect, imi vine sa-mi dau cu facaletu peste deshte =)) )
deci
avem:
1. gastronomie de la supermarket, aia cu bonul maslinele si jambonul
2. gastronomie de sine statatoare care e un magazinas in care se vinde mincare gatita si care poate fi de doo feluri: fara mese si cu mese (in asta din urma am fost joi la prinz) :D
3. magazin de vinuri care poate fi de mai multe feluri: unul dintre ele e cel in care am fost azi si unde se maninca citeva chestii (putine) si se bea. acu stau si ma intreb daca vindea si sticlele intregi, presupun ca da pentru ca aveau toate pretul pe ele dar nu sint sigura. si daca nu vindea sticlele nu intra la magazin ci la un fel de restaurant :P deci ne impotmolim si mai tare :o

cre ca tre sa mai deschidem alte subiecte sa studiem si problemele astea =))

#11743 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 February 2019 - 12:44 AM

totul clar, doar ziceam ca eu stiu numai acea Gastronomie din interiorul supermarketului si barurile unde bei vin la pahar si diverse chestiute de mancare, de regula traditionale locale
2. gastronomia, ala de ai luat pranzul vineri, nu ai zis ca e in galeria centrului comercial (Adica pe culoarul unde sunt magazine, servicii si "mancatorii")? deci nu chiar independent ... Imagine postata Independente sunt alea de pe strada ... M-am gandit azi la facalet in nenumarate randuri ... Imagine postata
3. de obicei la genul la care ma gandesc eu ca e localul asta al tau tip "bautura e temelie/mancarea e fudulie" are atat sticle de vin, cat si conserve de vanzare (cu produse traditionale locale)
mai simplu ne dai link catre ele si ne uitam si noi cum arata, ne imaginam in atmosfera ... Imagine postata

da, ar fi bun un subiect cu tipuri de baruri/crame/osterii/trattorii/pizzarii/terase/bodegi/magazine de degustare/...cum s-ar mai numi in tara fiecaruia, altele decat restaurantele clasice

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 17 February 2019 - 12:47 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11744 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 February 2019 - 12:56 AM

Gastronomia in care am fost joi la prinz nu e in centrul comercial, e pe o straduta din centrul Torino-ului, n-are link sa pun ca e mica. Ti-am pus pe Fb ca acolo au cont.

Mai zic o chestie sa nu uit, ca vad ca tu vorbesti de cea din centru comercial. Am vazut ca in centru comercial la Piatra era un restaurantel de asta de fast food care vindea si pentru acasa. Daca tu la asta te referi e total diferit fata de cel de aici de care vorbesc eu.

Deschid subiect separat si pun link si de unde am fost azi.

#11745 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2019 - 01:23 PM

Cand eram mici si stateam in Brasov, pe Griviţei era un Lactobar(Lacto-Bar).Uneori tata ne ducea sa mancam acolo.Erau mese inalte si mancai in picioare.In general vindeau lactate, dar si mancare gatita gen sarmale cu mamaliguta, parjoale de peste etc.Meniul se schimba in fiecare zi.Doua trei feluri, nu mare lucru.Mie imi placea cornul lor de brutarie cu sana.Sana aia in borcan de sticla.Bineinteles ca puteai sa iei si acasa.Vorbesc de epoca comunista, acum parca e banca acolo.

As numi gastronomia "chef la domiciliul lui". =))

#11746 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 February 2019 - 05:11 PM

salata boeuf
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-47954300-1550416257.jpg

#11747 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2019 - 10:21 PM

Vezi postareaEataly, la 17 February 2019 - 01:23 PM, a spus:

Cand eram mici si stateam in Brasov, pe Griviţei era un Lactobar(Lacto-Bar).Uneori tata ne ducea sa mancam acolo.Erau mese inalte si mancai in picioare.In general vindeau lactate, dar si mancare gatita gen sarmale cu mamaliguta, parjoale de peste etc.Meniul se schimba in fiecare zi.Doua trei feluri, nu mare lucru.Mie imi placea cornul lor de brutarie cu sana.Sana aia in borcan de sticla.Bineinteles ca puteai sa iei si acasa.Vorbesc de epoca comunista, acum parca e banca acolo.

As numi gastronomia "chef la domiciliul lui". :)

Domnisoarele cu "gastronomia" gresit utilizata in limba romana, la colt, pe coji de nuci, va rog!

Folositi cu incredere OSPATARIE/BIRT/CARCIUMA/LOCANTA :P Cu incredere si mai ales loialitate fata de limba de la muma de la tata! Ca e asa de variata si bogata, dragele mele, cum nu e nici o bucatarie a.k.a. gastronomie (sic!) pe lumea asta! Imagine postata Iubesc romana si o sa o protejez pana la moarte, asta sunt si n-ai ce-i face Imagine postata

Vezi postareaAdriana, la 17 February 2019 - 05:11 PM, a spus:

Auleu, salata boeuf, snitele si parjoale am in plan de vreo luna. Saptamana viitoare am musafiri si cred ca am si ocazie sa le fac in sfarsit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11748 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,555
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 February 2019 - 02:55 AM

Fasole batuta cu ceapa si pasta de rosii deasupra, gogosari in otet de la polonezi.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-178-0-28102900-1550537660.jpg
brain loading....please wait....

#11749 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 February 2019 - 10:29 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2019 - 10:21 PM, a spus:

Domnisoarele cu "gastronomia" gresit utilizata in limba romana, la colt, pe coji de nuci, va rog!

Folositi cu incredere OSPATARIE/BIRT/CARCIUMA/LOCANTA :rolleyes: Cu incredere si mai ales loialitate fata de limba de la muma de la tata! Ca e asa de variata si bogata, dragele mele, cum nu e nici o bucatarie a.k.a. gastronomie (sic!) pe lumea asta! Imagine postata Iubesc romana si o sa o protejez pana la moarte, asta sunt si n-ai ce-i face Imagine postata

Draguta (apropo mi-a mai venit in minte o chestie, tre sa ma duc sa o scriu) nu se potriveste nici un cuvint dintre cele scrise de tine pentru ceea ce vreau eu sa descriu, ce fac? zic magazin cu mincare gatita care se poate duce acasa sau minca pe loc sau acolo?
locanta ce e pe romaneste?
la faza ca e variata si bogata ca nici una pe lumea asta, cred ca sint altele si mai si =))

#11750 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2019 - 05:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 February 2019 - 10:29 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2019 - 10:21 PM, a spus:

Folositi cu incredere OSPATARIE/BIRT/CARCIUMA/LOCANTA :thumleft: Cu incredere si mai ales loialitate fata de limba de la muma de la tata! Ca e asa de variata si bogata, dragele mele, cum nu e nici o bucatarie a.k.a. gastronomie (sic!) pe lumea asta! Imagine postata Iubesc romana si o sa o protejez pana la moarte, asta sunt si n-ai ce-i face Imagine postata

Draguta (apropo mi-a mai venit in minte o chestie, tre sa ma duc sa o scriu) nu se potriveste nici un cuvint dintre cele scrise de tine pentru ceea ce vreau eu sa descriu, ce fac? zic magazin cu mincare gatita care se poate duce acasa sau minca pe loc sau acolo?
locanta ce e pe romaneste?
la faza ca e variata si bogata ca nici una pe lumea asta, cred ca sint altele si mai si :)

Uite toate sinonimele existente in limba romana la ora actuala pentru restaurant: auto-expres, bar, bistrou, braserie, bufet, buvetă, cabaret, cantină, cantină-restaurant, casă-restaurant, cârciumă, cramă-restaurant, grădină-restaurant, local, ospătărie, popotă, refector, restaurant-berărie, rotiserie, tavernă.

Eu i-as spune ospatarie, unde te ospatezi, si si bei.

Definitia cuvantului "gastronomie": Arta de a prepara mâncăruri alese sau însușirea de a le aprecia calitatea, gustul. – Din fr. gastronomie.
Poate ne spui si noua care e definitia standard a cuvantului pe italiana? Ar fi interesant de comparat.

Sigur ca exista o multitudine de limbi üe lumea asta, fiecare cu particularitatile si frumusetile lor, insa, pentru mine, ca romanca, limba mea materna este cea mai frumoasa :)

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11751 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 07:14 PM

Cat voi dezbateti noi mancam

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-178-0-74138400-1550682709.jpeg

#11752 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 February 2019 - 08:43 PM

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-102-0-37233900-1550688217.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11753 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 February 2019 - 09:27 PM

mici nu mai am dar creveți da, chiar imi trebuie inpirație pentru diseară
ieri am făcut jumări de porc cu fasole boabe și gogonele, nu a rămas nimic de pozat.
cred o să deschid un topic cu "a fost bun" unde să arătăm farfuriile cu urme de mâncare Imagine postata

#11754 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 20 February 2019 - 09:29 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 February 2019 - 07:14 PM, a spus:

Cat voi dezbateti noi mancam

Atasament 5655BA20-721A-4F53-BBB3-D09745F72C02.jpeg

;) Corect!
Fain de tot ce e pe farfuria ta.

#11755 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 February 2019 - 09:57 PM

O ceva de 2 feluri...imi e si greu sa esplichez' ;) deci vanata luata la reducere,curatata pijama, taiata felii prajita in putin ulei,scos pe hartie absorbanta,facuta mai apoi fasiute mici,tras la tigaie ceapa rosie,rosii bucatele,fasiute de ardei rosu dulce si iute,catel de usturoi maruntit,sare piper,sos de rosii,putin vin alb,putin zahar un vf. de cutit cum s-ar spune... ;)

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-86016700-1550692545.jpg

;)

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-31567700-1550692562.jpg

#11756 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 11:05 PM

Mama, ce-mi place tocano-zacusca asta!

Eu, uitate pe aragaz, dar in the making, sneak preview:

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-56025400-1550696771.jpgImagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-59291000-1550696781.jpgImagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-45333100-1550696791.jpg

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 February 2019 - 11:06 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11757 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 11:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 11:05 PM, a spus:

Hmmm ce pui tu la cale acolo? ;)

#11758 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 February 2019 - 11:12 PM

Vezi postareadragos, la 20 February 2019 - 08:43 PM, a spus:

vezi ca tre sa te duci la pesti cu tigaia asta
ma duc si eu sa postez ;)

#11759 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 11:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 February 2019 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 20 February 2019 - 08:43 PM, a spus:

vezi ca tre sa te duci la pesti cu tigaia asta
ma duc si eu sa postez :)

Tot e bine daca nu-l trimiti sa doarma cu pestii :D

#11760 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2019 - 11:29 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 February 2019 - 11:11 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 February 2019 - 11:05 PM, a spus:

Hmmm ce pui tu la cale acolo? :)

Nu recunosc nimic däcît in fata marii adunari...stii tu! Hait, ca mi-a scapat o poza de care nu trebuie din greseala aici...Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 586
  • 587
  • 588
  • 589
  • 590
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou