Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 588
  • 589
  • 590
  • 591
  • 592
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11781 Useril este offline   September 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-March 17
  • LocationArad - Bayern

Postat 22 February 2019 - 07:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2019 - 07:05 PM, a spus:

in loc de bun venit, ca vad ca esti inscrisa demult, iti zic Bine te-ai decis sa scrii! :)

V-am urmarit de pe "tusa"...In sfarsit mi-am facut curaj =)) .

#11782 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2019 - 08:42 PM

Vezi postareaSeptember, la 22 February 2019 - 07:57 PM, a spus:

V-am urmarit de pe "tusa"...In sfarsit mi-am facut curaj =)) .

:) bravo, sarbatorim cu bere

#11783 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2019 - 09:23 PM

unde-i Any să ne intrebe: dar de gătit mai gătește cineva? Imagine postata

#11784 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2019 - 09:38 PM

Vezi postareaDexter, la 22 February 2019 - 09:23 PM, a spus:

Pai nu va mai intreb ca vad ca si Geany a fugit, nici macar ea nu mai gateste :).

Dar bere beau. Si asa am pacatuit in seara asta cu ciocolata =))

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 22 February 2019 - 09:41 PM

#11785 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2019 - 09:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 February 2019 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 22 February 2019 - 09:23 PM, a spus:

Pai nu va mai intreb ca vad ca si Geany a fugit, nici macar ea nu mai gateste =)).

Dar bere beau. Si asa am pacatuit in seara asta cu ciocolata :)

Paii ligheanul plin de pesti prajiti l-am pus la han de rusine =)) azi era prea intuneric pt. poza si nu era decat o tocanita de cartofi cu carnaciori prin ea,nici maine nu primiti poze,ca Ale' vrea sa faca party' cu shaorma :) ... =))

Bun venit September :)

#11786 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2019 - 10:52 PM

Mna' pt. iertaciune :) ca sa nu ma mai bateti ca nu va pun boze' =))

Lighenasul cu beshti' indecenti,dati prin malai si prajiti,crocanti ashea'...

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-92537600-1550868088.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-91771200-1550868116.jpg

Si tocanita de cartofi,pe intunericeala asa,direct de la locul comiterii faptei din ceaun..

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-405-0-83314400-1550868104.jpg

Poze urate,v-am spus ,nici nu voiam sa le mai pun aici ,dar daca ma certati ca nu pun ,na-va'!!! :) =)) :)

Si ca sa fiu sincera pana la capat ieri am cumparat un pui intreg la rotisor,l-au smotocit hunii bine,dar o bucata de piept a inceput sa se plimbe dubios pe toate rafturile din frigider ashea' ,a luat drumul amandinelor paremi-se =)) asa ca maine sunt singura cu Ale' si asa cum stiti parrttyy!!! am scos deja de la congelator lipiile , o sa ii fac cartofi prajiti,incalzesc bucata de piept de pui plimbareata' si i-o fac fasiute,ii fac o maioneza rapida cu mixerul vertical dintr-un ou, putin kechup si aia e,eu imi fac una cu fasiute de carne si salata verde si o sa-mi pun si eu maio' ,vb. lui tanti Aurica,''ca doar nu l-am omorat pe tata '',in sensul ca nu am cine stie ce pacate capitale,imi permit sa fac asa unul mic,macar din cand in gand' :)

#11787 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2019 - 11:21 PM

Vezi postareaGeany, la 22 February 2019 - 10:52 PM, a spus:

Mna' pt. iertaciune =)) ca sa nu ma mai bateti ca nu va pun boze' :)

Atasament SAM_7464.JPG

Atasament SAM_7465.JPG

Asta-i din seria cum poti sa omori aceeasi persoana de doua ori, pare-mi-se...
September, bine ai venit! Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 22 February 2019 - 11:22 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11788 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 February 2019 - 11:23 PM

Bine ai venit, September!
Geany imi lipseai :) , imi lipsea buna ta dispozitie!

#11789 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2019 - 11:25 PM

Paii daca s-a pus Any cu biciul pe mine,ce vrei sa fac?! :) in plus nu va luati de mine ca nu e vina mea,domnul Geany e de vina cu poftele lui ,asa ca pt. reclamatii,la ghiseul de alaturi va rog :) =))

#11790 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2019 - 11:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 February 2019 - 11:23 PM, a spus:

Bine ai venit, September!
Geany imi lipseai , imi lipsea buna ta dispozitie!

Daa!dar sa nu o uitam si pe Mino' =)) =)) Draga Mino sa ne mai pui poze,sau daca nu ai poze macar sa ne povestesti ce ai mai gatit ca nu e obligatoriu cu poze,si poftiti si pe la han sa mai stam la o barfa ca niste duoamne' ce suntem :) (nu mai spun ,in pana mea ca nu-i place lui Dragos :) )

Ma bucur ca iti lipseam draga Any =)) :) ,ma gandisem sa mai fac si eu un pas in spate sa mai las si pe altii ,sa vizionez si eu ashea picior peste picior din fotoliu :)

#11791 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 12:13 AM

Vezi postareaGeany, la 22 February 2019 - 11:25 PM, a spus:

Paii daca s-a pus Any cu biciul pe mine,ce vrei sa fac?!

vine adriana și pune și sucitorul că nu puseși beștii la locul lor Imagine postata

#11792 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 12:19 AM

Vezi postareaDexter, la 23 February 2019 - 12:13 AM, a spus:

vine adriana și pune și sucitorul că nu puseși beștii la locul lor Imagine postata

Topicul cu beshti' are tot respectul meu,ceea ce am facut eu,ar strica bunatate de topic ,cel putin eu asa consider,cat l-ai rasfoi nu stiu daca gasesti de astia facuti asa pe romaneste'',adica dati prin malai si prajiti in ulei.Dar daca nu e bine pot fi mutati sau chiar stersi de tot ca eu nu ma supar deloc,am fost intrebata ce am mai gatit ,eu asta am gatit,nu pot sa inventez chestii :toothy9;

#11793 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 23 February 2019 - 12:23 AM

Vezi postareaGeany, la 22 February 2019 - 10:52 PM, a spus:

Mna' pt. iertaciune :toothy9; ca sa nu ma mai bateti ca nu va pun boze' :toothy9;

Atasament SAM_7464.JPG

Atasament SAM_7465.JPG

Si tocanita de cartofi,pe intunericeala asa,direct de la locul comiterii faptei din ceaun..

Atasament SAM_6180.JPG

Poze urate,v-am spus ,nici nu voiam sa le mai pun aici ,dar daca ma certati ca nu pun ,na-va'!!! :toothy9; =)) =))

Si ca sa fiu sincera pana la capat ieri am cumparat un pui intreg la rotisor,l-au smotocit hunii bine,dar o bucata de piept a inceput sa se plimbe dubios pe toate rafturile din frigider ashea' ,a luat drumul amandinelor paremi-se =)) asa ca maine sunt singura cu Ale' si asa cum stiti parrttyy!!! am scos deja de la congelator lipiile , o sa ii fac cartofi prajiti,incalzesc bucata de piept de pui plimbareata' si i-o fac fasiute,ii fac o maioneza rapida cu mixerul vertical dintr-un ou, putin kechup si aia e,eu imi fac una cu fasiute de carne si salata verde si o sa-mi pun si eu maio' ,vb. lui tanti Aurica,''ca doar nu l-am omorat pe tata '',in sensul ca nu am cine stie ce pacate capitale,imi permit sa fac asa unul mic,macar din cand in gand' =))

Pentru pozele cu pestii, eu te-as bate ca le-ai pus, ce pofta mi-ai facut.
Geany , draga mea , tu esti o fata pe cinste, gatesti bine, ai umor esti deschisa si sincera, mereu cu o vorba buna. Eu zic ca nu e cazul sa iti ceri scuze pentru poze, in primul rand pentru ca chiar nu sint rele, si apoi nu e concurs de poze. De fapt nu e concurs de nimic, stam si noi de vorba, nu?

Vezi postareaDexter, la 23 February 2019 - 12:13 AM, a spus:

Oups, Geany mi-esti draga, dar intre tine si sucitor nu ma bag =))
brain loading....please wait....

#11794 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 12:24 AM

geany să știi că peștii matale sunt cei mai buni și mai frumoși, nu știi tu de când mă chinui să-i fac așa croncanți și nu ies neam
chiar, care-i secretul?

#11795 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 12:25 AM

Nu asta e problema,eu atat de mult ma bucur ca s-a animat forumul,incat chiar am vrut sa mai fac si eu un pas in spate si sa mai las si pe altii =)) asa am gandit eu,mna'! dar e adevarat cum spunea si doamna mea in Italia,e loc sub soare pt. toti! :toothy9; Despre poze, eu chiar le fac rapid ca nu am timp ,cand hunii tropaie,trag repede 2 poze una cu blitz una fara blitz,si ce iese aia e,nu ma pricep la fotosop sau alte alea,la mine ce e in gusa si-n capusa,aia e! :toothy9; Dar stiu ca ma iubiti cu totii f. mult,la fel si eu pe voi :toothy9; =))

#11796 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 12:51 AM

Vezi postareaDexter, la 23 February 2019 - 12:24 AM, a spus:

geany să știi că peștii matale sunt cei mai buni și mai frumoși, nu știi tu de când mă chinui să-i fac așa croncanți și nu ies neam
chiar, care-i secretul?

Deci draga Dex' nu am crezut ca o sa mi se spuna asa ceva in veci si pururi,sincer mie imi e cam rusine pe langa voi cu meniurile mele ,am mai dat-o pe dupa plop cum s-ar spune dar acum recunosc :toothy9;

Dupa cum bine stiti eu nu mananc nimic ce vine din apa (pesti fructe de mare etc) desi familia mea e mare amatoare de peste mai ales(cred dar nu sunt f. sigura,ca mi se trage din copilarie,si iar incep cu povestile dar ajung si la cum prajesc eu pestele promit,bunica Jana provenea dintr-o familie de 9 frati din Iasi,chiar in oras dar era la casa ,si acolo ma ducea la strabunici,parintii ei adica,eram micuta si una dintre surorile bunicii tanti Mioara , d-zeu sa o odihneasca,ca abea a murit recent,grea viata a mai avut draga de ea,avea si ea copii mici,desi bunica ma avea deja nepoata,ca fiind 9 la numar era diferenta mare de varsta intre ei ,si ea le dadea niste capsule umplute cu untura de peste capiilor ei,care trebuiau inghitite,eu micuta fiind,mi-a dat si mie ,dar eu nestiind nu am putut inghiti si le-am spart in dinti,mi-a fost f.f.rau ,asa ca poate de acolo mi se trage nu stiu,cert e ca eu nu mananc nimic ce are ''izu'' ii zic eu adica miros, asa ca tot ce pute,ma scuzati ca zic asa, zic pas,dar stiu sa le gatesc )si in sf. ajung la peste asa cum il prajesc eu sa fie crocant...

Deci pestele il curat de solzi,il eviscerez,il spal bine si inauntru si in afara,daca nu e mare si incape in tigaie intreg il las intreg cu tot cu cap,daca e prea mare ii tai capul,daca si asa e f. mare il tai in 2 sau chiar in trei bucati.

In acest punct eu asa stiu de la mami,il scot pe hartie absorbanta si il si tamponez bine cu hartie absorbanta pe toate partile si in interior,pt. ca daca l-asi lasa asa apos mi-ar inmuia malaiul prin care e tavalit si mi-ar fierbe in tigaie dezmembrandu-se...

Dupa ce l-am absorbit bine sa fie zvantat,il presar cu sare si piper si pe afara si pe dinauntru...

Intr-o farfurie adanca amestec,cam 2/3 faina de malai cu 1/3 cantitate faina alba,dar asta doar daca malaiul e grisat,ca daca e malai mai fin nu mai necesita si faina alba,deci depinde si de malai...

Pun la incins tigaia cu ulei ,imi pozitiones farfuria cu malai langa ea si pe cea cu pesti si ii tavalesc f. bine pe fiecare in parte prin malai si in exterior si in interior si ii pun imediat in tigaia cu ulei incins ca sa nu se umezeasca crusta,apoi nu-i intorc de o mie de ori,trebuie sa se faca bine crocant pe o parte si intors doar o singura data cu paleta sa se faca si pe cealalata parte asta etot...si apoi scosi la scurs tot pe hartie absorbanta,mamaliguta sa fie deja facuta calda si mujdeiul si aia e...la acest peste mamii ii place in mujdei sa puna si cativa stropi de otet,domnul Geany in schimb daca are de umblat pe drumuri sau urmeaza sa fie de serviciu si nu vrea sa trasneasca a usturoi isi face saramura ii spune el,adica sare fina cu piper macinat si apa,si se balaceste cu pestii lui acolo..Cam asta e,sper ca am fost explicita daca nu intrebati ce nu ati inteles..

#11797 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 February 2019 - 10:38 AM

hello, hello! vant la noi!!! si-un frig patrunzator din cauza vantului.
am iesit si-am mutat masina ca mi-e sa nu cada vreun copac pe ea, zau! da' gata, de-acum in casa, -4c dar se simt ca -15C.

Giani, si-al meu tot asa se balaceste in saramura lui, si-o face singur si tot singur o mananca. Mie-mi place pestele, dar zeama de-aia lunga, pas!

iar cu pieptul de la puii rotisati, asta se-ntampla si la mine, ori shaorma, dar noi nu mai facem cartofi, eu din constiinta si ei din lene, ca daca le-as face eu...!!!
cateodata mai fac salata boeuf, cateodata doar o salata de cruditati si bag si pieptul. puii astia rotisati sunt dieta clara, scursi de ultima picatura de grasime. totusi n-am mai luat cam demult,ca mai avem de-aia de la tara in congelator.

am prestat deja niste vinete cu maioneza, dorinta omului, am fiert carnea ptr o ciorba de rata si diseara fac sarmale, ca vremea la asta ma inspira si n-am mai facut de la Craciun
a, si mi-a scos omu' din congelator niste piept de pui peizan, dezosat, dezpielitat sa-i fac stripsuri cu susan. am si doi dovlecei si o sa-i fac cu smantana.
am ce face, dar incepem c-o pauza, coffee, please!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 23 February 2019 - 10:39 AM

#11798 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 10:52 AM

Buna! si la noi a nins serios de dimineata si cu vant(chiar s-a depus zapada) nu ies nici azi din casa,ce buna e salata de vinete,nu am mai facut de mult ca o mananc mai mult eu,asa ca o evit .

#11799 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2019 - 06:40 PM

Vezi postareaGeany, la 23 February 2019 - 12:51 AM, a spus:

Cam asta e,sper ca am fost explicita daca nu intrebati ce nu ati inteles

Geany mulțumesc, așa am să-l fac

#11800 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2019 - 07:46 PM

Eu am facut pe aragaz supa cu knodel (canederli) din piine uscata si acu e in facere in tigaia dubla omleta cu un pic de cepusoara, 2 cartofei, o jumatate de ardei si un pic de kaiser :-*
in cuptor am o tava micuta cu broccoli si alta mare cu conopida, ambele buchetele, masate cu pesmet + pasta de ceapa + pasta de usturoi + sare
ma duc sa introduc si dovleacul in cuptor partial dupa o reteta a Carmellei
pe soba de lemne de la parter am facut o supica (cea in care am fiert canederlii) dintr-un piept de pui, cotoarele de la broccoli, telina radacina, 2 cartofioi si citiva morcovei
telina si cotoarele ma duc sa le gratinez cu un sos bechamel in care voi adauga bucati de brinza
pieptu o sa-l manince mama cum vrea, morcovii fierti cre ca o sa mi-i iau eu la pachetel luni, sa-mi revin dupa excesele sfirsitului de saptamina

diminutivele si eventualele greseli de orice fel sint facute cu intentie :-*

Arata acest topic

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 588
  • 589
  • 590
  • 591
  • 592
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic