Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • 622
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12381 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 May 2019 - 09:35 PM

Geany, strategic, tiptil Imagine postata
Moata, tu ma faci sa mai cumpar o schinari de sparanghel...eu cand te vad cu alea 3 fire Imagine postata, mie nici pe un incisiv nu-mi ajung !
Carnea arata intr-un mare fel, banuiesc ca de la acelasi furnizor de incredere.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12382 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 May 2019 - 09:52 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 09:35 PM, a spus:

Geany, strategic, tiptil Imagine postata


Paii se shtie'! ;) ...La' ca un pic de strategie nu strica ..... :) :)

Moato' nota 10 cu felicitari :rolleyes: coronita (vb. lui Dex') :-*

P.S Edit ( ca nu putui sa abtzinez ,Moatzo la chefi la cutite au fost Morodan si Teleshpan,cu Cocuta si Boanta ,Morodan a dat foc la reteta :lol: :) )

Aceasta postare a fost editata de Geany: 21 May 2019 - 10:02 PM


#12383 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 May 2019 - 07:04 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 09:35 PM, a spus:

Moata, tu ma faci sa mai cumpar o schinari de sparanghel...eu cand te vad cu alea 3 fire Imagine postata, mie nici pe un incisiv nu-mi ajung !
Carnea arata intr-un mare fel, banuiesc ca de la acelasi furnizor de incredere.


din vitelul ciopartit de curand + o legatura de sparanghel
le-a placut, mai ales ca aveau sos calorios si plin de colestorol



Vezi postareaGeany, la 21 May 2019 - 09:52 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 09:35 PM, a spus:

Geany, strategic, tiptil Imagine postata


P.S Edit ( ca nu putui sa abtzinez ,Moatzo la chefi la cutite au fost Morodan si Teleshpan,cu Cocuta si Boanta ,Morodan a dat foc la reteta :lol: :) )


am vazut-o pe contesa :rolleyes: pana la urma cica le-a iesit mancarea mai buna decat la restaurantele indiene.

#12384 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 May 2019 - 07:44 AM

Mama ce fete harnice aici! Bravo tuturor! Eu am comis-o cu o pizza ieri, nu am mai facut poza ca era ca aia de o pusei pe aici acu catva timp. Am asortat-o cu un cidru cu fructe de padure!

#12385 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 May 2019 - 09:01 AM

Vezi postareamoatza, la 22 May 2019 - 07:04 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 09:35 PM, a spus:

Moata, tu ma faci sa mai cumpar o schinari de sparanghel...eu cand te vad cu alea 3 fire Imagine postata, mie nici pe un incisiv nu-mi ajung !
Carnea arata intr-un mare fel, banuiesc ca de la acelasi furnizor de incredere.


din vitelul ciopartit de curand + o legatura de sparanghel
le-a placut, mai ales ca aveau sos calorios si plin de colestorol



Eh, ai vazt, asta-i spilul Imagine postata. Da' cum ai facut sosul ala fleurette? As fi jurat ca e hollandaise.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12386 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2019 - 09:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 May 2019 - 09:01 AM, a spus:

Da' cum ai facut sosul ala fleurette? As fi jurat ca e hollandaise.

Ezact: ce e sosul fleurette, Moatzo?

#12387 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 May 2019 - 11:28 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 May 2019 - 09:01 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 22 May 2019 - 07:04 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 May 2019 - 09:35 PM, a spus:

Moata, tu ma faci sa mai cumpar o schinari de sparanghel...eu cand te vad cu alea 3 fire Imagine postata, mie nici pe un incisiv nu-mi ajung !
Carnea arata intr-un mare fel, banuiesc ca de la acelasi furnizor de incredere.


din vitelul ciopartit de curand + o legatura de sparanghel
le-a placut, mai ales ca aveau sos calorios si plin de colestorol



Eh, ai vazt, asta-i spilul Imagine postata. Da' cum ai facut sosul ala fleurette? As fi jurat ca e hollandaise.



Vezi postareabellamama, la 22 May 2019 - 09:40 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 May 2019 - 09:01 AM, a spus:

Da' cum ai facut sosul ala fleurette? As fi jurat ca e hollandaise.

Ezact: ce e sosul fleurette, Moatzo?


pai am facut olandez stil propriu, doar cu o chestie diferita. adica reductia aia de otet cu apa am inlocuit-o cu niste sos de rodii, ca n-aveam timp de fiert, scazut, racit, in rest la fel. si-asa ar fi fost olandez.
dar vazand cat a iesit la final, c-am facut doar din 2 galbenusuri, m-am gandit sa-l lungesc cu niste smantana grasa, de-aia de-i aproape unt. asa ca olandez ai fost, fleurette te cheama! de fapt, creme fleurette.
concluzie: un olandez plus smantana se cheama fleurette. howght!

#12388 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 May 2019 - 07:15 PM

Vezi postareamoatza, la 22 May 2019 - 11:28 AM, a spus:

Citeaza

Ezact: ce e sosul fleurette, Moatzo?


pai am facut olandez stil propriu, doar cu o chestie diferita. adica reductia aia de otet cu apa am inlocuit-o cu niste sos de rodii, ca n-aveam timp de fiert, scazut, racit, in rest la fel. si-asa ar fi fost olandez.
dar vazand cat a iesit la final, c-am facut doar din 2 galbenusuri, m-am gandit sa-l lungesc cu niste smantana grasa, de-aia de-i aproape unt. asa ca olandez ai fost, fleurette te cheama! de fapt, creme fleurette.
concluzie: un olandez plus smantana se cheama fleurette. howght!


Imagine postata Cum vrei tu, da' io tot iti spun: fleurette e smantana lichida de frisca. Ce ai facut tu se cheama mousselline Imagine postata = hollandaise + smantana grasa. La hollandaise nu se pune otet, ala e doar in olandezu' de cumparat. Se pune doar zeama de lamaie Imagine postata
Si ca tot va intretineati mai sus pe tema asta, iaca io:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-61235700-1558545380.jpg

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 22 May 2019 - 07:16 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12389 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 May 2019 - 09:18 PM

de-aici ma mai documentez
vad c-ar fi asemanator mousseline cu fleurette :toothy9;

#12390 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 May 2019 - 09:31 PM

Simpatic blogul! Radu nu era si pe forumul vechi sau visez?

Eu nu stiu decat de reteta cu zeama de lamaie si e aia veche, di pi vremuri. Posibil sa il fi adaptat el? Nu am acces la Larousse Gastronomique pe care il da el la bibliografie ca sa verific. Poate pun si eu gheruta pe un exemplar. Eu ma inspir doar de pe site-uri de chefs francezi cand vine vorba despre sosuri din astea si din cartea mea de capatai, Joy of cooking.

Cat despre fleurette, cred ca Radu se refera la un sos facut cu fleurette, a preluat denumirea frantuzeasca a smantanei de frisca si a facut un sos nou... ori oi fi io chioara, dar pe netul frantuzesc nu gasesc nici un sauce fleurette... daca il gaseste altcineva sa il posteze, rog frumos!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 22 May 2019 - 09:32 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12391 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 May 2019 - 11:18 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 May 2019 - 07:15 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 22 May 2019 - 11:28 AM, a spus:

Citeaza

Ezact: ce e sosul fleurette, Moatzo?


pai am facut olandez stil propriu, doar cu o chestie diferita. adica reductia aia de otet cu apa am inlocuit-o cu niste sos de rodii, ca n-aveam timp de fiert, scazut, racit, in rest la fel. si-asa ar fi fost olandez.
dar vazand cat a iesit la final, c-am facut doar din 2 galbenusuri, m-am gandit sa-l lungesc cu niste smantana grasa, de-aia de-i aproape unt. asa ca olandez ai fost, fleurette te cheama! de fapt, creme fleurette.
concluzie: un olandez plus smantana se cheama fleurette. howght!


Imagine postata Cum vrei tu, da' io tot iti spun: fleurette e smantana lichida de frisca. Ce ai facut tu se cheama mousselline Imagine postata = hollandaise + smantana grasa. La hollandaise nu se pune otet, ala e doar in olandezu' de cumparat. Se pune doar zeama de lamaie Imagine postata
Si ca tot va intretineati mai sus pe tema asta, iaca io:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-61235700-1558545380.jpg


Lori, ce bine arata (ochiul vrea si el partea lui, ar spune talianu' in romana 🙂), de bun nu ma indoiesc ca a fost super bun
fiica dacilor

#12392 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 May 2019 - 06:28 AM

Ori neamtu': Das Auge isst mit. Adica si ochiul mananca :toothy9;
Eu mai rar cu ele, dar imi plac mult. Simple, hranitoare si mega mega rapid de facut. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12393 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2019 - 07:11 AM

Vezi postareabristena, la 22 May 2019 - 11:18 PM, a spus:

ce bine arata (ochiul vrea si el partea lui, ar spune talianu' in romana 🙂),



Vezi postareaLapona Enigel, la 23 May 2019 - 06:28 AM, a spus:

Ori neamtu': Das Auge isst mit. Adica si ochiul mananca :toothy9;


sau romanu': il mananci cu ochii sau il mananci din ochi

#12394 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 May 2019 - 08:17 AM

Vezi postareamoatza, la 22 May 2019 - 09:18 PM, a spus:

de-aici ma mai documentez
vad c-ar fi asemanator mousseline cu fleurette :toothy9;


Ce fain e scris articolul! Parca si eu stiu ca era un Radu pe forum, de prin nordul Moldovei. Nu stiu daca este acelasi cu autorul blogului, dar imi place de amandoi.

#12395 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 May 2019 - 11:38 AM

Da, parca din Piatra Neamt...posibil sa-l confund si eu.
E dragut scris blogul insa, si chiar nu sunt genul carcotas - ma rog, nu il ale gastronomiei ca nu sunt nici pe departe solid informata-, contine erori si dezinformari la topicul asta. Asta o confirma si o tipa care scrie la comentariu ca a facut sosul la scoala :toothy9; si ca pune zeama de lamaie.
Eu iubesc toate retetele de baza, mereu am fost de principiu ca ce e simplu si de demult, de aia a dainuit atata, pentru ca e megabun.
Motiv pentru care sunt mai purista in privinta asta si am invatat retetele de baza cu reteta lor originala si din surse verificate ori, cand am avut bafta, la muma lor acolo. Carbonara nu se face cu smantana! Imagine postata Imagine postata

Despre fleurette si mousselline am zis mai sus. De asemenea spune ca sosul maltez se potriveste in special la sparanghel...aici se consuma traditional sos olandez la sparanghel. Si, credeti-ma, se consuma la greu (alb si violet - care e alb cu putin violet spre varf ) sparanghel in tara asta...

In afara de asta, Radu sfatuieste sa pui la blender sosul (asta a dus de fiecare data la taiat sosul, in cazul meu) , daca te grabesti. Daca se taie ( in cazul meu -dupa ce se taie Imagine postata) spune ca il poti reface cu un galbenus.
Dupa ce am taiat de vreo cateva ori sosurile/cremele/emulsiile/ astfel din motive de timp...am iesit in fonal mult mai in pierdere si de timp si de materie plus pierdere de nervi si energie/chef cu tot refacutul ala: enervat ca s-a taiat, cautat alt vas, spart ou, refacut usurel lingura cu lingura etc. Nope, no blender for me, thank yee kindly Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12396 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 May 2019 - 11:44 AM

Asa ca daca va duceti la restaurant la el si va serveste vreun fel scump cu sauce hollandaise originale, cereti reducere la nota Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12397 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 23 May 2019 - 11:57 AM

Eu nu prea fac sosuri, asa ca nu sunt experta iar ce spui tu Lori, este logic, olandezul de ex. l-am facut o singura data si este ca o maioneza, iar eu maioneza o repar rapid cu alt galbenus sau mai nou cu o lingurita de apa clocotita.

#12398 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2019 - 12:06 PM

io nu-s purista, de fapt am mai zis, o reteta batuta-n cuie mi-o imaginez doar la propriu :toothy9;
carbonara originale am mancat la Roma, si la restaurant si la o romanca stabilita de muuulti ani pe-acolo...si io, si omu' am conchis ca preferam pastele cu smantana, care nu se numesc carbonara, evident :floare: de fapt, nici nu-mi plac pastele, cel mult admir cum arata, mananc de doua ori pe an.
iar olandezul meu, il trec la variante, ptr ca din prima am trecut la inovatii si-am folosit sos de rodii turcesc :lol: deci nici nu mai conteaza ce-a urmat dpdv al purismului :D

aseara snitele, azi la birou salata zilnica, azi cu niste cu piept de pui rotisat.

diseara fac mamaliga ca am o branza buna de burduf, gata, nu mai aman!

edit: buey, io chiar daca o dau in bara cu un preparat si nu iese chiar ce-as fi vrut, rar mi s-a intamplat sa-l ratez total si s-ajunga la gunoi
bine orez cu lapte plus sos de chilli, deh! nu se pune!
sau fasole carbonizata!
sau gaina carbonizata!
nu mai zic!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 23 May 2019 - 12:09 PM


#12399 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 23 May 2019 - 12:25 PM

Salata de vinete ca mi se facu pofta si un pateu ca am avut un cocos de tara cu toate alea prin el. Cocosul s a transformat in supa cu taietei.
Pupicei, Miha

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-124-0-98617100-1558606993.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-124-0-23655000-1558607011.jpg


#12400 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 May 2019 - 12:44 PM

Vezi postareamoatza, la 23 May 2019 - 12:06 PM, a spus:

io nu-s purista, de fapt am mai zis, o reteta batuta-n cuie mi-o imaginez doar la propriu :toothy9;
carbonara originale am mancat la Roma, si la restaurant si la o romanca stabilita de muuulti ani pe-acolo...si io, si omu' am conchis ca preferam pastele cu smantana, care nu se numesc carbonara, evident :floare: de fapt, nici nu-mi plac pastele, cel mult admir cum arata, mananc de doua ori pe an.
iar olandezul meu, il trec la variante, ptr ca din prima am trecut la inovatii si-am folosit sos de rodii turcesc :lol: deci nici nu mai conteaza ce-a urmat dpdv al purismului :D

Corect! A iesit bun, burtile pline, uaminii veseli? Aia e! In farfurie la tine faci ce vrei, claro! Parerea mea: Fa-ti rapid patent pe el! Iti arat mai jos de ce...
Eu ma agitam doar pentru ca se propaga dezinformarea pe cai considerate oficiale...e si normal sa aiba un grad mare de credibilitate, din moment ce are restaurantul lui. Imagine postata Atat ete...


aseara snitele, azi la birou salata zilnica, azi cu niste cu piept de pui rotisat.

diseara fac mamaliga ca am o branza buna de burduf, gata, nu mai aman!

edit: buey, io chiar daca o dau in bara cu un preparat si nu iese chiar ce-as fi vrut, rar mi s-a intamplat sa-l ratez total si s-ajunga la gunoi
bine orez cu lapte plus sos de chilli, deh! nu se pune!
sau fasole carbonizata!
sau gaina carbonizata!
nu mai zic!




Imagine postata Nici noi! La nimeni!


Asa, à-propos de patentul de care vorbeam mai sus, ma duc ieri la Aldi - va mai povesteam eu prin alte threaduri ca e o marca autohtona cu produse proprii, etc. etc., rival mare al lui Lidl.

Si ... ce sa vezi? Produs nou la Aldi, din categoria lor de produse bio...
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-32579200-1558608142.jpg


Ähm...mda, snitele, pate de casa si salata de vinete: mi s-a luat maul elegant!
Mai bine nu mai fac gargara si ma duc sa fac vreo cateva matanii ca sa trec de ziua de astazi stoic si eroic. Azi am in plan doar nuci, fructe si legume Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 618
  • 619
  • 620
  • 621
  • 622
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi