Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12341 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 May 2019 - 10:58 AM

Din ciclul ''atentiune,atentiune,s-a suit matza pe caini'!! :) '' :) Va spusesem mai sus ca-mi ramasese sos de carne ragu si ca voiam sa-l imprietenesc intr-o mancarica cu niste cartofei noi...Cartofei noi ,2 rosii de mancaruri si o vanatat mai paralitica primite cadoo la mine la magazinas,tocmai le facea reducere de pret,am intrebat cat ar costa si mi-a spus ca pt. mine ca si client fidel pot sa le iau ,asa ca azi am comis-o.Am oparit cartofeii noi,apoi i-am tras putin si la tigaie cu putin ulei si cu capac,am incalzit sosul ragu,rosiile le-am taiat capacele,miezul l-am pus in sos sa-l inmultesc si am mai pus ardei iute,usturoi,capacelele de rosie te-am tras si pe ele rapid la tigaie,am pus la scaldat cartofeii in sos,am curatat vanata pijama taiata rondele si prajit si asta la tigaie scos pe hartie absorbanta,am imprietenit totul,servit cu marar tocat deasupra si mot de smantana castraveciori murati ...in fine asta-i ''capodopera''... =))

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-29293000-1558256137.jpg

Pt. maine planuiesc bors de perisoare cu afumatura...

#12342 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 May 2019 - 11:16 AM

@ Bristena: Olandez, olandez, dar de la magazin , ca nu am avut nici timpul nici cheful sa il fac eu. Daca gasesti, ia de la Thommy, ala mi se pare ok la gust. Desi, fix ca si Hazel, dupa ce mananc din astea de cumparat am niste dureri de stomac... vedeti cum va impacati cu ele.

@ Hazel: fix asa si eu cu glutamatu si mama lor de otravuri pe care le mai pun in ele. Plus ca, nu doar susbtantele astea provoaca asa ceva, dar am urmarit de curand un documentar in care se spune ca organismele manipulate genetic cauzeaza multe probleme de sanatate, dar cine dracu sa le dea in vileag, ca doar marile concerne si-ar pierde intreaga baza existentiala daca s-ar reveni la agricultura curata...Si mie imi place sa ma duc din an in Pasti la chinez si numai eu stiu ce dureri de stomac ma iau dupa aia ... multumesc de reteta, am trecut la catastif.

Germania cultiva sparanghel alb si capsuni la greu si nu las an fara sa ma infrupt din el. Habar nu aveam ce e, dar l-am iubit de la prima degustare.
Am vazut la stiri ca si in Romania au inceput sa il cultive unii.

Bafta sa il gasiti fetelor! E bun, bun!

@ Geany: Cartofii aia , castravetii aia Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12343 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2019 - 11:38 AM

Hihi !! daa!! uitasem ca aveam si carnat alb gratarit ramas de ieri asa ca l-am taiat rondele si l-am pus si pe ala :)

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-43906900-1558258709.jpg

#12344 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 May 2019 - 11:44 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 May 2019 - 11:16 AM, a spus:

daa, si-l numeau shparanghel :)

la noi e cam scump, am luat si eu o data, verde, nu m-a dat pe spate, dar as mai incerca dac-ar fi mai accesibil. stiu ca atunci l-am facut pe gratar, invelit in bacon.

eu am facut ca Giani,o inventie! am facut un kil de champignoane inabusite la tigaie, ca sa-si lase apa, in care sa fiarba doi cartofi dulci mai marisori. cand erau aproape gata si zeama dusa, am mai tras niste fasuri de ulei cu chilli si le-am parpolit pe toate ca sa capete o fatza maronie. la sfarsit am pus si niste praf de usturoi, a iesit f gustos. unii au vrut niste sira de miel langa.
incredibil cat de multa apa au ciupercile astea, au ramas trii-hire

#12345 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 19 May 2019 - 12:26 PM

Vezi postareamoatza, la 19 May 2019 - 11:44 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 May 2019 - 11:16 AM, a spus:

daa, si-l numeau shparanghel :)

la noi e cam scump, am luat si eu o data, verde, nu m-a dat pe spate, dar as mai incerca dac-ar fi mai accesibil. stiu ca atunci l-am facut pe gratar, invelit in bacon.

eu am facut ca Giani,o inventie! am facut un kil de champignoane inabusite la tigaie, ca sa-si lase apa, in care sa fiarba doi cartofi dulci mai marisori. cand erau aproape gata si zeama dusa, am mai tras niste fasuri de ulei cu chilli si le-am parpolit pe toate ca sa capete o fatza maronie. la sfarsit am pus si niste praf de usturoi, a iesit f gustos. unii au vrut niste sira de miel langa.
incredibil cat de multa apa au ciupercile astea, au ramas trii-hire

Nici eu am fost data pe spate de sparanghelul verde, in plus, se elimina compusi de sulf prin rinichi dupa ce-l mananci, si am parte de "odoare" neplacute cand ma duc la baie =)) dar tot as fi curioasa sa-l incerc pe cel alb, din pacate aici nu se gaseste.
Imagine postata

#12346 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2019 - 12:29 PM

Mi se pare lojic!
Spargel (care se pronunta shpargl) si sparanghel. Ergo, shparanghel Imagine postata E fusion? E!
Ma, sparanghelul chiar nu are un gust care sa te dea pe spate, sincer! Crud, asta alb, are un gust de boghi verzi, adica fasole care nu e inca uscata si o scoti din teaca ...asa mancam noi uneori la bunici vara, de pe harag, däriect.

Insa, nu stiu de ce, mie pi-a placut din prima, desi e mai degraba un gust fad...
De regula aici se serveste cu cartofi noi, obligatoriu unt si sos olandez alaturi si vin alb. Dupa care exista o gramada de variatuni pe aceeasi tema: cu sunca (gen Praga), cu ochiuri etc.

Anul trecut eu l-am ratat asa ca am tinut mortis sa il mananc anul asta. Chiar ma gandeam ca daca ar fi sa plec din tara asta, ar fi unul din putinele lucruri de care mi-ar fi dor Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 19 May 2019 - 12:30 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12347 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • LocationSuffolk

Postat 19 May 2019 - 12:36 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 May 2019 - 12:29 PM, a spus:

Mi se pare lojic!
Spargel (care se pronunta shpargl) si sparanghel. Ergo, shparanghel Imagine postata E fusion? E!
Ma, sparanghelul chiar nu are un gust care sa te dea pe spate, sincer! Crud, asta alb, are un gust de boghi verzi, adica fasole care nu e inca uscata si o scoti din teaca ...asa mancam noi uneori la bunici vara, de pe harag, däriect.

Insa, nu stiu de ce, mie pi-a placut din prima, desi e mai degraba un gust fad...
De regula aici se serveste cu cartofi noi, obligatoriu unt si sos olandez alaturi si vin alb. Dupa care exista o gramada de variatuni pe aceeasi tema: cu sunca (gen Praga), cu ochiuri etc.

Anul trecut eu l-am ratat asa ca am tinut mortis sa il mananc anul asta. Chiar ma gandeam ca daca ar fi sa plec din tara asta, ar fi unul din putinele lucruri de care mi-ar fi dor Imagine postata

Pai daca e musai cu vin alb, ochiuri, sunca de Praga, etc, gustul sparanghelului nu mai conteaza asa de mult =)) . Cred ca as insista cu vinul :)
Imagine postata

#12348 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2019 - 12:48 PM

Doamna mea in Italia ii adora de cum era perioada lor invita prieteni la restaurant si isi comandau sparanghel cat ii ducea burta :) reteta preferata a doamnei era alla bismarck (cu ou ochi) https://blog.gialloz...-alla-bismarck/,sau gratariti inveliti in jambon http://blog.gialloza...osciutto-crudo/ ceva de genul' ,acasa in schimb ii faceam doar opariti in apa cu sare si stropiti atunci fierbinti cu ulei de masline bun de calitate si putina zeama de lamaie ,fara prea multe alte ingrediente,dar ar fi apreciat clar si sosul olandez bine facut :) ,mie la inceput nu mi-au placut deloc,dar apoi ma obisnuisem ,la fel si cu anghinarea =)) Dintre acestea doua in schimb,daca ar fi sa aleg, trebuie sa recunosc,ca prefer anghinarea...

Aceasta postare a fost editata de Geany: 19 May 2019 - 12:56 PM

#12349 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2019 - 01:28 PM

Anghinarea e mai amaruie din cate imi aduc aminte...nu prea am mancat multa.

Iaca, gatii si eu Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-08450500-1558265303.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12350 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 May 2019 - 07:34 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 May 2019 - 01:28 PM, a spus:

Anghinarea e mai amaruie din cate imi aduc aminte...nu prea am mancat multa.

Iaca, gatii si eu Imagine postata

Atasament 60548633_313313656231952_10089200300851200_n.jpg

Ce fain arata, imi vine sa ling telefonul!

#12351 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 May 2019 - 09:59 AM

Geany vad ca s-a invatat minte si nu mai lasa cate un castravecior singur si ostracizat sa puna orice pofticios mana pe el :)
Sparanghel alb nici eu nu cred ca am mancat. Cel verde imi place. Si mai imi placea cel murat la borcan de la Lidl marca Deluxe, anul asta nu l-am mai vazut.
Pentru ca mi-ati facut pofta, cartofi noi care erau cam marisori asa ca i-am taiat in sferturi, cu marar.
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-178-0-98919800-1558338989.jpg
Si fara poze, am mai facut o ciorba de fasole verde cu smanata si multa verdeata si un steak la plancha cu salata de varza proaspata si mult marar. Eu nu am stiut ca varza de primavara poatr fi toxica, acum am citit la voi. Noi nu am patit nimic .
brain loading....please wait....

#12352 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 01:23 PM

Hi hi hi! daaa,Blacky' mi-am invatat lectia =)) ... :) Ce apetisanti arata cartofeii taii!! :)

Eu cum spuneam ciorbita de perisoare cu afumatura( =)) stiu ca lui Laponica i-ar placea sa rontaie la dintrashtia' =)) )

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-95719700-1558351304.jpg

Servita cu smantana,ardei iute proaspat sau de la otet,si paine neagra ...

#12353 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 May 2019 - 02:49 PM

eu nici nu stiam ca exista varza pe anotimpuri, de fapt ce e varza de primavara?

#12354 Useril este offline   bellamama 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 20 May 2019 - 02:59 PM

Vezi postareaDexter, la 20 May 2019 - 02:49 PM, a spus:

eu nici nu stiam ca exista varza pe anotimpuri, de fapt ce e varza de primavara?

Din cate stiu eu, e varza noua, prima recolta pe anul in curs.
M-oi insela?

#12355 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 May 2019 - 06:03 PM

Vezi postareabellamama, la 20 May 2019 - 02:59 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 20 May 2019 - 02:49 PM, a spus:

Din cate stiu eu, e varza noua, prima recolta pe anul in curs.
M-oi insela?

f mult vreau sa stiu!
adica o seamana cumva,pune rasad de varza toamna sau iarna si in aprilie-mai e gata infoiata?
adica de unde rezulta aceasta prima recolta?
sau o fi facuta doar in solarii? dar nu cred ca s-ar justifica economic treaba cu solariile, ca e 1,5lei/kg.

edit, ce-am gasit pe-un site cu agricultori:- extratimpurie: Pandion: semanare ian - feb in tavite / cuburi, plantare in solar feb - mar, 0.8 - 1.8 kg, recoltare la 55 de zile de la plantare. Avantaj: poti prinde un pret mai bun, specific trufandalelor, asta daca nu au mai multi producatori aceeasi idee.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 20 May 2019 - 07:10 PM

#12356 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 07:54 PM

Vezi postareaGeany, la 20 May 2019 - 01:23 PM, a spus:

Hi hi hi! daaa,Blacky' mi-am invatat lectia ;) ... =)) Ce apetisanti arata cartofeii taii!! :P

Eu cum spuneam ciorbita de perisoare cu afumatura( :P stiu ca lui Laponica i-ar placea sa rontaie la dintrashtia' ;) )

Atasament SAM_7697.JPG

Servita cu smantana,ardei iute proaspat sau de la otet,si paine neagra ...

Laponica ti-ar da o spargere scurt pe doi, daca ar sta pe langa mataluta...dupa ce ar hali juma de oloi pe nerasuflate, te-ar rapi si tine ostateca sa ii faci de mancare Imagine postata Harachiri e vrajeala pe langa ce imi fac eu intrand p-aciia...

@Moata: Am citit povestiara cu ardeii copti la borcan, bagat la cap. Buna idee! Bai sa nu faci tu foto la capul ala, da-o-ncolo. Ne faci vana de dac de rusine ! Imagine postata

Si eu am gatit! Stiu, stiu, poate unii nu vor atinge complexitatea acestui nivel de bucatareala nici intr-o viata viitoare. Don't even try it Imagine postata
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-85804400-1558374781.jpg

Lasand gluma la oparte....am o veste tragica pentru toti: ähm...se apropie sezonul estival, savvy? Ha! Iar v-am stricat fengshuiu, este?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12357 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 May 2019 - 08:10 PM

Bucatareala mea e si mai complexa, dar cu o salata pe zi toti suntem datori

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-94321500-1558375700.jpg

Am impresia ca salatele tb sa fie in alta parte, se cunoaste ca nu-i sefa-Adriana - pe-aici

#12358 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 08:37 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 07:54 PM, a spus:

Laponica ti-ar da o spargere scurt pe doi, daca ar sta pe langa mataluta...dupa ce ar hali juma de oloi pe nerasuflate, te-ar rapi si tine ostateca sa ii faci de mancare .... Harachiri e vrajeala pe langa ce imi fac eu intrand p-aciia...

H hi hi! sa-ti povestesc,cum statu treaba! Eu cand fac ciorbita de perisoare imi place sa pun mai intai la fiert la fundul oalei un os (cheie de vitzel gasesc la noi la macelarie mi-o sparge macelarul ca nu ma complic eu ) dar cum nu am mai ajuns tocma' pana la macelarie ca eram cu domnul Geany dupa mine,vad scarita afumata,dar chiar carnoasa si arata tare proaspata si bine (ca uneori e numa oase cu ceva urme de carnita intarita pe os,seaca asa) si ii spun vanzatoarei sa-mi taie o parte din ea(ca voiam doar cateva tzambalushe' de alea sa pun numa de gust la fundul oalei)....Ei ashi?! ;) ,ce barbat pot sa am n-ai putut sa vezi asa ceva,cand da cu ochii de carne e mai rau ca un caini' ;) nii ashea' ii faceu ocheanele in cap,ca girofarili',Si-i spune vanzatoarei : ''Puneti-o pe tooaattaa!!! :P '' ...Pff 16 lei am dat pe ea,eu voiam in ciorbita sa pun si cativa cartofei noi...de unde sa mai incapa si aia?! ca loc in oala ioc :P ... =))

#12359 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 08:54 PM

Vezi postareamoatza, la 20 May 2019 - 08:10 PM, a spus:

Bucatareala mea e si mai complexa, dar cu o salata pe zi toti suntem datori

Atasament 20190520_120524.jpg

Am impresia ca salatele tb sa fie in alta parte, se cunoaste ca nu-i sefa-Adriana - pe-aici

Cand pisica nu-i acasa Imagine postata

Vezi postareaGeany, la 20 May 2019 - 08:37 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 May 2019 - 07:54 PM, a spus:

Laponica ti-ar da o spargere scurt pe doi, daca ar sta pe langa mataluta...dupa ce ar hali juma de oloi pe nerasuflate, te-ar rapi si tine ostateca sa ii faci de mancare .... Harachiri e vrajeala pe langa ce imi fac eu intrand p-aciia...

H hi hi! sa-ti povestesc,cum statu treaba! Eu cand fac ciorbita de perisoare imi place sa pun mai intai la fiert la fundul oalei un os (cheie de vitzel gasesc la noi la macelarie mi-o sparge macelarul ca nu ma complic eu ) dar cum nu am mai ajuns tocma' pana la macelarie ca eram cu domnul Geany dupa mine,vad scarita afumata,dar chiar carnoasa si arata tare proaspata si bine (ca uneori e numa oase cu ceva urme de carnita intarita pe os,seaca asa) si ii spun vanzatoarei sa-mi taie o parte din ea(ca voiam doar cateva tzambalushe' de alea sa pun numa de gust la fundul oalei)....Ei ashi?! ;) ,ce barbat pot sa am n-ai putut sa vezi asa ceva,cand da cu ochii de carne e mai rau ca un caini' ;) nii ashea' ii faceu ocheanele in cap,ca girofarili',Si-i spune vanzatoarei : ''Puneti-o pe tooaattaa!!! :P '' ...Pff 16 lei am dat pe ea,eu voiam in ciorbita sa pun si cativa cartofei noi...de unde sa mai incapa si aia?! ca loc in oala ioc :P ... =))

Imagine postataImagine postataImagine postata Cum va mai dezmierdati tu si cu Moata barbateii aia ai vostri Imagine postata

Eu nush ce fac uneori...ca imi ies perisoarele foarte vartoase...mie nu imi plac foarte carnoase. Ultima oara le-am facut dupa indicatiile lu' ma' care mi-a zis ca la un kg de carne (fifty-fifty) sa pun cateva linguri de orez...ni-or iesit taaari vartoasî. Imagine postata Voi cum le faceti? Eu : carne, orez, ou, sare, piper si imi mai place sa pun si cimbru...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12360 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2019 - 09:07 PM

Si eu tot la fel le fac,carne tocata de porc in amestec cu vita ,1 ou, orez,sare piper,doar ca eu fac din ochi nu am masurat niciodata,dar intr-adevar daca pui mult orez pot iesi mai tarisoare,in plus le formez mai micute ca la fiert din cauza orezului ele se mai umfla,le formez cu plalmele umezite de apa ,opresc focul la cratita le dau drumul usor cate una ,pe cat posibil sa nu stea prea una peste alta,apoi dau drumul la foc mic,si incep sa spumuiesc,cand nu mai iese spuma pun ceapa ,morcov dat pe randeaua mica,ceva albitura ce am(rad. de telina sau de patrunjel,pastarnac,ce am la indemana),ardei gras daca am si e sezonul,rosie sau sos de rosii etc,si musai imi place sa pun crengute de cimbru ,apoi dupa ce e gata ciorbita le scot ca si-au facut datoria,si cum spuneam la fundul oalei imi place sa pun os.

Arata acest topic

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul