Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 622
  • 623
  • 624
  • 625
  • 626
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12461 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2019 - 01:32 PM

Pai, uite aici culegere de idei
https://www.artaculi...e__hl__dovlecei

La faza cu mozzarella cred ca cei care nu sint in Italia au o parere diferita despre ea :lol: (desi din fericire cred ca in ultimii ani chestia asta s-a mai imbunatatit in sensul ca adevarata mozzarella s-a raspindit in lume) si aici imi amintesc de o discutie de acu muuuulti ani in urma de dincolo cind incerca o fata din America sa ma convinga ca acel calup de brinza din poza ei era mozzarella.
Mozzarella cea adevarata e plina de lichid pe care il pierde si mai mult cind e gatita, de aia n-am incredere eu personal in faze de astea cu mozzarella prajita, dar repet, asta e parerea mea =))
se pot face acele retete folosind o brinza mai consistenta care sa se comporte mai bine la temperaturi inalte/prajeli

#12462 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 June 2019 - 04:29 PM

Pomenea careva pe aici de cartofi noi. Cartofi noi à la tzaränoaia cu salata de-o vedeti, mbuuuuuuni! Si cu un Chardonnay racoritor alaturi, merge de mama mama!Imagine atasata: monthly_06_2019/post-12-0-21273800-1559831324.jpgImagine atasata: monthly_06_2019/post-12-0-96871300-1559831311.jpg


Adriana, ca spuneai de salsiccia, nush, eu ii gasesc mult prea sarati...am gasit la Real sortimente noi de carnati si cum m-ati zapacit de pofta am luat si italieni - condimentati- si de Provence, cu ierburile specifice. A mers, ca nah, aveam burta goala, dar pentru mine carnatii romanesti sunt super super. O fi ca se pune si usturoi si cimbru, o fi ca e carnea de alt gust, nush...nici dupa astia din Germania eu nu ma omor neam, Astia is in cap dupa Currywurst in zona asta ca sa nu mai zicem de aia din sud, celebrii Weißwurst/Bierwurst si cum ii mai cheama...Imagine postata
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-12-0-12847700-1559831347.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12463 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 June 2019 - 06:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 June 2019 - 04:29 PM, a spus:

Pomenea careva pe aici de cartofi noi. Cartofi noi à la tzaränoaia cu salata de-o vedeti, mbuuuuuuni!
Si eu azi tot cartofi noi, tot trasi in tigaie, dar cu branza rasa, marar si un ou ochi langa + salata. Fara poza. Imagine postata

#12464 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 June 2019 - 07:48 AM

Vezi postareaboni, la 06 June 2019 - 06:44 PM, a spus:

Si eu azi tot cartofi noi, tot trasi in tigaie, dar cu branza rasa, marar si un ou ochi langa + salata. Fara poza


Dac-ar fi sa vreau ceva, asta as manca =))

Pana atunci, sfanta salata de la birou-asta cu niste ton

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-11468900-1559886079.jpg

Ce-a mai ramas din niste aripioare picante

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-00537400-1559886139.jpg

Sticks-uri din dovlecel cu pecorino

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-95058200-1559886194.jpg

Si-o tocanita cu ceapa multa, 4 cartofi noi si 2 dovlecei, plus pasta de ardei rosu. Nu am pus rosii de niciun fel, am condimentat bine cu piri-piri, piper si praf de usturoi si mi se pare mai buna asa, recomand. Fara poza ca nu-i fatzoasa :lol:

#12465 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 June 2019 - 12:30 PM

Vezi postareamoatza, la 07 June 2019 - 07:48 AM, a spus:

Sticks-uri din dovlecel cu pecorino

arata splendid, numai prin pecorino i-ai tavalit sau si prin altceva?

#12466 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 June 2019 - 01:59 PM

Chiar ca arata super (la capitolul dovlecei eu raman fan la cei facuti la tigaie precum papanasii cu mere de pe vremuri ca nu stiu cum sa-i numesc altfel) si cei patrunjel si usturoi (trifolati)

Azi domnul Geany e de scarbici' si e vineri nu avem teme asa ca eu cu Ale' parrttyy !!! :cheers: ..Sheful a zis Pizzaa!! ..asa ca am facut cu ce aveam prin frigi' ...niste cascaval afumat...el a innecat in kechup :tongue3:

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-23207800-1559908735.jpg

Eu am folosit doar ca baza,pe care am sfaramat niste feta,cu ceapa rosie ulei de masline piper si rondele + fulgi de ardei iute alaturi de salata verde cu balsamic :toothy9;

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-83471500-1559908625.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-84222800-1559908633.jpg

Plusat'' cu o bere rece :toothy6:

#12467 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 June 2019 - 11:39 AM

Azi am cumparat de la intrare K (pret 27 lei) un pui la rotisor,1 carnat alb ,1 portie de mici,toate fierbinti cu paine proaspata,in poza doar jumatate de potie :tongue3:



Imagine atasata: monthly_06_2019/post-405-0-88048000-1559986705.jpg

Asa ca eu nu am gatit decat cartofii prajiti :toothy6:

#12468 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 June 2019 - 11:51 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 June 2019 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 07 June 2019 - 07:48 AM, a spus:

Sticks-uri din dovlecel cu pecorino

arata splendid, numai prin pecorino i-ai tavalit sau si prin altceva?


doar pecorino, au iesit asa de buni incat aseara am mai facut o tava din 3 dovlecei, pe care i-am...baut - stiti scheciul lui Malaele! :tongue3:
mi-e sila de caldurile astea, c-as face zilnic.

#12469 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2019 - 07:46 PM

Vezi postareamoatza, la 08 June 2019 - 11:51 AM, a spus:

mi-e sila de caldurile astea, c-as face zilnic.

nu poti sa pui un cuptoras de-ala mic electric, pe balcon?
acu ca zic asta mi-a venit o idee, sa incerc sa-i fac in cuptorul ferrari de pizza, le bag rapid caldura mare (sperind ca nu se arde brinza) si ramin crocanti, o sa incerc

#12470 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 June 2019 - 09:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 June 2019 - 07:46 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 08 June 2019 - 11:51 AM, a spus:

mi-e sila de caldurile astea, c-as face zilnic.

nu poti sa pui un cuptoras de-ala mic electric, pe balcon?
acu ca zic asta mi-a venit o idee, sa incerc sa-i fac in cuptorul ferrari de pizza, le bag rapid caldura mare (sperind ca nu se arde brinza) si ramin crocanti, o sa incerc


:toothy6: :toothy9; ai vazut tu in Romania balcon fara termopan?
in plus, canari! :tongue3:

ardei umpluti, rasol din gat de curcan cu usturoi, vreo doua placinte...

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-14806200-1560022976.jpg Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-56483500-1560022992.jpg Imagine atasata: monthly_06_2019/post-100-0-33503900-1560023036.jpg

#12471 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 June 2019 - 09:39 AM

Foarte fain arata ardeii aia umpluti, mmmmm!
Eu ficatei si ranza de piu piu cu mamaliga si maioneza de usturoi , fara poze.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12472 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,819
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2019 - 09:55 PM

Vezi postareamoatza, la 08 June 2019 - 09:48 PM, a spus:

vreo doua placinte...

Atasament 21.jpg Atasament 3.jpg Atasament 2.jpg


Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici :sad3: =)) =)) !

#12473 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 June 2019 - 10:54 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 08 June 2019 - 09:48 PM, a spus:

vreo doua placinte...

Atasament 21.jpg Atasament 3.jpg Atasament 2.jpg


Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici :sad3: =)) =)) !


Imagine postataImagine postataImagine postata Eu vreau multe injectii cu leptina si sa dispara ghrelina din corp di la mini! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12474 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 June 2019 - 07:57 AM

Vezi postareaadi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:

Hai ca te intreb inca o data, poate n-ai vazut ca te-am mai chestionat - ce reteta folosesti, daca nu-i cu suparare? daca nu vrei sa zici, inteleg, nu mai supar, ma retrag in coltul meu - da' sa nu le mai vad p-aici =)) =)) =)) !


io sa nu spun, io care-s o limbuta? =))
am mai povestit pe undeva si, drept sa zic, ma gandeam ca stie Giani unde =)) ca io nu! ca sa raspunda ea. Giani, iarta-ma, ia-o ca pe-un compliment :sad3:
nfine, treaba devine cam asa: am avut cca 400gr urda cam uscata (si mai am destula, asa ca tineti aproape =)) ), am pus peste ea 250ml sana, ceva zahar - cred c-au fost 3 linguri =)) , 3 oua, stafide, ultimele picaturi din concentratul de vanilie (ala care seamana cu sosul piri-piri =)) ), gata umplutura!
dintr-un pachet de foi de 400gr, fac doua placinte.
am taiat foile in jumatate si le-am pus circular in tava rotunda, ca petalele unei flori, cam 3/4 in tava si restul peste peretele tavii. fiecare foaie unsa usor cu ulei. le pun pe toate, opresc doar doua.
pun umplutura si incep sa le impachetez tot circular, dar incep cu cele doua pe care le-am pastrat, deci alea sunt primele peste umplutura.
dupa ce-am strans "petalele", ung cu o lingura de smantana, iaurt, lapte...nu ou, presar niste zahar si gata!
la fel si cele sarate, doar ca deasupra la astea pun mac, susan, macar niste branza rasa...ceva-acolo!

bonus: tavile sunt foste tigai, declasate acum, pe care nu m-am indurat sa le-arunc ca au peretii si fundul din metal gros. le-a dat omul jos cozile si f bune de cuptor.

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 June 2019 - 10:54 PM, a spus:

Eu vreau multe injectii cu leptina si sa dispara ghrelina din corp di la mini!


io am apelat la metode drastice sa scap de grelina, dar ,crede-ma, ori se reface izvorul mantuirii, ori aceasta sarcina o preia cu f mare succes cerebelul, deci nu!

#12475 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 June 2019 - 08:41 AM

Scuze :sad3: cred ca tot pe aici pe la ce gatim azi ai spus dar trebuie cautat pagina cu pagina,ca daca aveau un topic separat puneam eu imediat =))

#12476 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2019 - 10:41 AM

Vezi postareamoatza, la 08 June 2019 - 11:51 AM, a spus:

doar pecorino, au iesit asa de buni incat aseara am mai facut o tava din 3 dovlecei, pe care i-am...baut - stiti scheciul lui Malaele! :sad3:
mi-e sila de caldurile astea, c-as face zilnic.

am facut doar o juma de tava si pe urma nu mai aveam nici timp nici chef sa ii bibilesc cite unul
asa ca dupa cina am pus in tava toti dovleceii care erau deja taiati, am aruncat peste ei un ou amestecat cu lapte pe care il pregatisem ca sa ii tavalesc prin ei si, dupa citeva minute de coacere si brinza care si ea era rasa
asa ca a venit nu's cum sa-i zic, in loc de bastonase un disc =)) de bastonase
dar foarte bune =))
Imagine atasata: monthly_06_2019/post-4-0-23079900-1560156111.jpg

#12477 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,007
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 June 2019 - 10:42 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 June 2019 - 01:32 PM, a spus:

Pai, uite aici culegere de idei
https://www.artaculi...e__hl__dovlecei

La faza cu mozzarella cred ca cei care nu sint in Italia au o parere diferita despre ea :sad3: (desi din fericire cred ca in ultimii ani chestia asta s-a mai imbunatatit in sensul ca adevarata mozzarella s-a raspindit in lume) si aici imi amintesc de o discutie de acu muuuulti ani in urma de dincolo cind incerca o fata din America sa ma convinga ca acel calup de brinza din poza ei era mozzarella.
Mozzarella cea adevarata e plina de lichid pe care il pierde si mai mult cind e gatita, de aia n-am incredere eu personal in faze de astea cu mozzarella prajita, dar repet, asta e parerea mea =))
se pot face acele retete folosind o brinza mai consistenta care sa se comporte mai bine la temperaturi inalte/prajeli


Sar'mana! Incep sa apara zuchinii in gradina la soacra mea, asa ca probabil de saptamana viitoare am ce testa!

Aceasta postare a fost editata de mino: 10 June 2019 - 10:43 AM


#12478 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2019 - 10:47 AM

saptamina trecuta si duminica asta am strins in total 3 kg din cele 6 plantute ale mele de pe terasa :sad3:

#12479 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 June 2019 - 10:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2019 - 10:41 AM, a spus:

am facut doar o juma de tava si pe urma nu mai aveam nici timp nici chef sa ii bibilesc cite unul
asa ca dupa cina am pus in tava toti dovleceii care erau deja taiati, am aruncat peste ei un ou amestecat cu lapte pe care il pregatisem ca sa ii tavalesc prin ei si, dupa citeva minute de coacere si brinza care si ea era rasa
asa ca a venit nu's cum sa-i zic, in loc de bastonase un disc =)) de bastonase
dar foarte bune =))


da' cum era reteta? cu ei dati prin ou?
io am facut cum am crezut: i-am taiat, dat cu sare, lasat un pic la scurs, am dat cu vreo doua servetele prin ei sa-i mai sterg si-apoi fiecare prin branza rasa.
cred c-ar merge si prin pesmet cu branza, da' io am suficienta si nu mai bag si carbs in ei.
aia care au fost mai umezi au prins branza mai bine, deci as putea elimina faza cu servetelele :sad3:

bun si discul pe avarie, poti sa-l tai dupa gatit in bastonase =))

#12480 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2019 - 11:01 AM

tu ai zis fara ou dar mi-era teama ca nu se prindea brinza pe ei
buna ideea cu taiatu discului in bastonase :sad3:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 622
  • 623
  • 624
  • 625
  • 626
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi