moatza, la 10 June 2019 - 07:57 AM, a spus:
adi_edi, la 09 June 2019 - 09:55 PM, a spus:



io sa nu spun, io care-s o limbuta?

am mai povestit pe undeva si, drept sa zic, ma gandeam ca stie Giani unde


nfine, treaba devine cam asa: am avut cca 400gr urda cam uscata (si mai am destula, asa ca tineti aproape



dintr-un pachet de foi de 400gr, fac doua placinte.
am taiat foile in jumatate si le-am pus circular in tava rotunda, ca petalele unei flori, cam 3/4 in tava si restul peste peretele tavii. fiecare foaie unsa usor cu ulei. le pun pe toate, opresc doar doua.
pun umplutura si incep sa le impachetez tot circular, dar incep cu cele doua pe care le-am pastrat, deci alea sunt primele peste umplutura.
dupa ce-am strans "petalele", ung cu o lingura de smantana, iaurt, lapte...nu ou, presar niste zahar si gata!
la fel si cele sarate, doar ca deasupra la astea pun mac, susan, macar niste branza rasa...ceva-acolo!
bonus: tavile sunt foste tigai, declasate acum, pe care nu m-am indurat sa le-arunc ca au peretii si fundul din metal gros. le-a dat omul jos cozile si f bune de cuptor.
Lapona Enigel, la 09 June 2019 - 10:54 PM, a spus:
io am apelat la metode drastice sa scap de grelina, dar ,crede-ma, ori se reface izvorul mantuirii, ori aceasta sarcina o preia cu f mare succes cerebelul, deci nu!
Hai sa te pup, mersi!
Nu pricepeam cum de-s asa perfecte, rotunde, infoiate. Sa stii ca fac cu prima ocazie.
Buna ideea cu tigaile, tot ma bate gandul sa-mi iau una din aia pe care o poti pune si in cuptor, ma tot invart pe langa ele dar au niste preturi... Am gasit una mai ieftina dar din aluminiu, cred ca o iau pana la urma.