Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 636
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12741 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 August 2019 - 01:04 PM

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-142-0-18655500-1565693975.jpg

Mi se.ntampla si mie sa gatesc (din cand in cand si de pofta) 🙂

Fleica (sau ce.o fi fost) in tigaia cu riduri, rucola, capsuni, sare, (putin) ulei, (mult) balsamic
Tre' sa recunosc cinstit, mi.a placut

Vezi postareamihamarky, la 12 August 2019 - 07:57 PM, a spus:

M a destabilizat Geany cu chifteaua, ale mele sunt la cuptor, azi cand am intrat pe forum si am citit din urma, am murit inceeeeet.
Atasament IMG_20190812_195735.jpg
Pupicei, miha


Nici ale tale nu.s mai prejos

la abur sau in cuptor?

cubulete de rosii sau ardei/gogosari ?
fiica dacilor

#12742 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 13 August 2019 - 09:27 PM

Nici ale tale nu.s mai prejos

la abur sau in cuptor?

cubulete de rosii sau ardei/gogosari ?
Cubulete de ardei, in tava la coptor.
Multzu!

#12743 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 August 2019 - 09:38 PM

Vezi postareamihamarky, la 13 August 2019 - 09:27 PM, a spus:

Nici ale tale nu.s mai prejos

la abur sau in cuptor?

cubulete de rosii sau ardei/gogosari ?
Cubulete de ardei, in tava la coptor.
Multzu!


Si eu multu 🙂
fiica dacilor

#12744 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2019 - 10:12 AM

Am gasit smintina adevarata fara lactoza in Franta.
Unul dintre motivele pentru care ma duceam sa fac cumparaturile in Franta era smintina adevarata, imi pare rau daca dezamagesc pe cineva dar mi se pare mult mai buna decit cea care se comercializeaza in magazinele romanesti de aici.
Apoi n-am mai putut s-o maninc si nici nu ne-am mai dus.
Lunea trecuta am fost iar si mare mi-a fost mirarea sa o gasesc, am insfacat rapid din pacate doar una. Cind am folosit-o mi-a parut rau ca n-am mai luat altele, acu ma gindesc ca as fi putut sa o congelez.
Si daca tot am luat-o mi-am facut una dintre pohtele ce-am pohtit adica ciuperci cu smintina si mamaliga.
Ciupercile din pacate erau champignon congelati, la fel ca mamaliga :rolleyes: dar rezultatul a fost mai mult decit multumitor asa ca am mincat foarte bine :P :)
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-09171600-1566288752.jpeg

#12745 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 August 2019 - 12:23 PM

Azi am in plan sa fac chiftele, ca asa pofteste domnul.

Vezi postareaAdriana, la 20 August 2019 - 10:12 AM, a spus:

Ciupercile din pacate erau champignon congelati, la fel ca mamaliga :rolleyes:


Mamaliga congelata? :) Eu nu pastrez niciodata mamaliga, ca nu mi-a dat prin cap, drept este ca am un ceaunel mic si fac una mica de obicei, cat sa o mâncăm odata,

#12746 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2019 - 07:01 PM

era cumparata asa, sint rezervele pe care le fac in cursul anului pentru cind tre sa fac ceva rapidulescu
si acu incerc sa le termin in ideea ca poate opresc unul dintre cele 2 congelatoare :rolleyes:
dar cind o fac eu si fac multa mi se intimpla sa congelez feliile, e mai simplu si rapid de decongelat si incalzit decit de facut uneori
azi am facut putina rapid in microunde ca sa termin ciupercile si am mai pus alaturi si 2 ochiuri, ies perfecte si exact asa cum trebuie sa fie dupa parerea mea cu tigaia aia noua
din ciclul homealonewithmysonontuesday :)
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-22909400-1566320480.jpg

#12747 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 August 2019 - 11:31 PM

Astazi n-am facut nimic. Dar am mancat ce am facut ieri... chiftelute de dovlecei (zucchini, cum le zice la Romanica... ca mi-am loat cu mine). Si la mancai cu urda si rosii. Urda de Romanica, rosii din curte. Fara poze :rolleyes:)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12748 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 August 2019 - 06:57 AM

Cum am zis, am facut chiftele! Am reusit sa le si pozez :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2019/post-343-0-06270800-1566363452.jpg


#12749 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2019 - 11:23 AM

Vezi postareadragos, la 20 August 2019 - 11:31 PM, a spus:

dovlecei (zucchini, cum le zice la Romanica).

da, am observat si eu asta si nu pricep de ce inainte de 89 se puteau numi dovlecei si acu tre sa se numeasca zucchini ca poate suna mai exotic si parem mai nu stiu cum
si cei care vin sa-mi zica virgula ca zucchini sint cei verde inchis le zic ca sint tot dovlecei
ca daca se iau dupa italiana in italiana toti sint dovlecei adica zucchine si aia verzi deschis si aia verzi inchis si aia cu liniute portocalii (aici evident exagerez voit) :rolleyes:

#12750 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 August 2019 - 12:42 PM

Hiieellooww''!! "I'm baaack"!!! :) :P pt. putin timp insa ca iar o sterg la mare,dar imi era dor sa gatesc :rolleyes:

O supita simpla de pui(mie imi place servita cu usturoi tocat in farfurie) si crutoane

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-405-0-29582700-1566383926.jpg

Si mancarica de pui (cu ceapa,morcov,rosii,fasiute de ardei copt,usturoi...)

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-405-0-96200100-1566384032.jpg

Pt. unii cu mamaliguta ,pt. altii cu turtite cu masline sau simple(astea-s cumparate nu le-am facut eu)

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-405-0-10529000-1566384085.jpg

#12751 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 August 2019 - 01:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2019 - 11:23 AM, a spus:

nu pricep de ce inainte de 89 se puteau numi dovlecei si acu tre sa se numeasca zucchini ca poate suna mai exotic si parem mai nu stiu cum


ptr ca globalizare.
daca pe toate etichetele din supermarketuri (sau poate doriti "magazine mari"?) scrie zucchini, de ce n-ar invata si-un roman acest cuvant ca apoi sa-l foloseasca? si, da, aia verzi au eticheta cu zucchini.
basca se vand seminte la agrosem, de are toata lumea in gradina, si eu!
basca doi :rolleyes: , f multe cuvinte straine se folosesc in magazine, la tv, la vara din Italia/Spania, in discutiile mai mult sau mai putin elevate etc, asa ca romanu'. istet din fire, prinde si reproduce.
nfine, nu mi se pare un capat de lume, ba chiar ma distreaza maica-mea ca stie cuvinte straine, vorbeste pe wa, foloseste netul si are si cont de fb...io n-am!

on: somon cu legume si porc cu ardei copti si rosii

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-100-0-13323300-1566386209.jpg Imagine atasata: monthly_08_2019/post-100-0-49639800-1566386222.jpg

#12752 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 August 2019 - 01:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2019 - 11:23 AM, a spus:

Vezi postareadragos, la 20 August 2019 - 11:31 PM, a spus:

dovlecei (zucchini, cum le zice la Romanica).


si cei care vin sa-mi zica virgula ca zucchini sint cei verde inchis le zic ca sint tot dovlecei
ca daca se iau dupa italiana in italiana toti sint dovlecei


Exact cum zice Moatza, nu ne luam dupa italiana ne luam dupa etichete si denumirile de pe plicurile cu seminte care diferentiaza cele doua soiuri de dovlecei. Anul asta am luat un plic si mi-au iesit 5 cuiburi din care am mancat de am spart si eu si mama si gainile soacra-mii, ca soacra nu mananca asa ceva :rolleyes:

#12753 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2019 - 03:23 PM

valeu, daca iar ajungem la etichete ma ia durerea de cap la cite timpenii sint scrise pe ele :P
Bravo de mama moatzei tehnologica.
Mino nici soacra-mea nu maninca dovleceii daca sint un picut mai mari, de pe vremea cind facea gradina socru, mi-i trimitea mie, eu nu refuz nimic, decit doar daca e stricat, chiar si mare ii gasesc jdemii de intrebuintari
in italiana sint toti dovlecei de diferite soiuri mai apoi. de exemplu
https://www.ingegnol...a-orto/zucchine
si cu ocazia asta aflu ca exista si unul care se numeste Adriana si e tocmai dintr-ala verde inchis care nu-mi place =))

inteleg ce ziceti voi, e ca pizza americana peperoni care are salam de fapt :rolleyes:
dar tot la fel ma oripilez, n-aveti ce-mi face :)

#12754 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 August 2019 - 03:57 PM

Deci mie imi plac maxim dovleceii ăștia cu coaja verde inchis, mai ales cand sunt mai mari si au pulpa mai consistenta, ideala pentru supa sau mancarica. Cei cu coaja verde deschis mi se par mult mai aposi.
Azi am fost la mama la gratar, așa ca zic pas la bucatareala.

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2019 - 03:23 PM, a spus:


Bravo de mama moatzei tehnologica.



Cred ca ar trebui sa le facem cunostiinta mamelor noastre, Moatzo! Si a mea are cont de FB, whatsapp, mess, isi cauta retete si multe altele :headbang:

#12755 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 August 2019 - 08:59 PM

la noi pe unii dovlecei pe care nu-i cheama zucchini ii cheama marrow (marrow inseamna si maduva din os)

#12756 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 August 2019 - 10:58 PM

E și puțin dulce, dar nu e desert, așa că îl pun aici, pentru că a constituit cina noastră de azi: brie en croute. E rețeta pe undeva pe aici pe site. Eu îl fac cu dulceață de ardei iute, nuci, zahăr brun, totul împachetat în foietaj, uns cu ou și băgat la cuptor.

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-233-0-50324100-1566420919.jpg

#12757 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 21 August 2019 - 11:55 PM

Bună tuturor și bine v-am găsit! Vă urmăresc de ceva timp, mă inspir din meniurile voastre și m-am hotărât să și postez.

Astăzi am gătit varză călită cu pulpă de porc afumată.
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-2240-0-67236700-1566424463.jpg

Acum două zile, fasole verde cu piept de porc.

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-2240-0-74477200-1566424455.jpg

#12758 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 August 2019 - 07:02 AM

Vezi postareaOana Adriana, la 21 August 2019 - 11:55 PM, a spus:

m-am hotărât să și postez.


buna hotarare! :headbang:
stai in Romania si gatesti pana noaptea tarziu? :lol:

#12759 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 August 2019 - 07:27 AM

Vezi postareamoatza, la 22 August 2019 - 07:02 AM, a spus:

Vezi postareaOana Adriana, la 21 August 2019 - 11:55 PM, a spus:

m-am hotărât să și postez.


buna hotarare! :headbang:
stai in Romania si gatesti pana noaptea tarziu? :lol:


Aseară m-am apucat sa fac o iahnie de fasole pe la ora 20, ca mai devreme nu am avut curaj din cauza caldurii si mie pofta de o salata de ardei copti dar nu i-am cumparat :lol:

#12760 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 August 2019 - 07:34 AM

Eu planuiesc o salata de vinete! :lol:

Bine ai venit Oana! :headbang:

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 636
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi