Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13461 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 January 2020 - 07:49 PM

Piept de pui la grătar cu amestec de legume din 2 pungi începute, una de fasole verde din care am pus puțin o dată la o ciorbă de văcuță, și una de conopidă, broccoli și morcov din care luasem cîteva rondele de morcovi pentru bulgurul de mai sus. Le-am făcut la tigaie legumele, la final am pus un strop de smîntînă pentru gătit și niște schinduf, pe lîngă sare și piper.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-66529200-1580307939.jpg

Am mai făcut un mușchiuleț de porc la tigaie, bucăți mai mari prăjite, apoi cu smîntînă și piper verde murat. Fără poze. Și duminică am făcut șnițele cu piure, tot fără poze.

#13462 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 January 2020 - 10:24 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2020 - 05:22 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2020 - 04:21 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 January 2020 - 02:34 PM, a spus:

Vai Lori tre sa iau alt cuptor 😭!

dupa ce-l iei pe undeva pe la Tehnici sa ne povestesti


Chiar nu stiu incotro s-o apuc, ce sa iau.
A fost bun Smeg-ul meu, a copt orice excelent plus ca si designul mi-a placut mereu la el. Acum chiar nu stiu ce sa iau. M-am uitat pe net, pentru unii e buna o marca, pentru altii e mai buna alta marca si tot asa. Am vazut ieri unul asa pe fuga, avea o placa pe fundul cuptorului jos pe care cica se coace pizza in 4 minute. Dar la cata pizza fac eu 🤣....

Daca as putea mi-as lua un Lachance rosu Lori 😎, din ala in care poti coace 5 cozonaci deodata (sau sa-i arzi, ma rog ..🤣).Numai ca la mine aragazul e pe insula deci nu as putea cel putin deocamdata. In afara faptului ca un astfel de aragaz costa o avere.



Psshhhhhhh...nu trezi demonii, nu nu! Imagine postata
Hai ma arata oloiu ca is curioasa. Eu am 3 de la Creuset si ma impac maxim cu ele.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13463 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2020 - 11:41 PM

Oala de 24 cm. Am facut si sarmale in ea la cuptor, timpii de coacere se injumatatesc.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-96196100-1580333988.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-14372400-1580334005.jpg

Eu numai pe asta o am, dar vreau o cratita din aia joasa si larga de 30 cm sa pot face si risotto, carne, etc.

#13464 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 January 2020 - 11:53 PM

Tocmai ce mi-am luat la rasfoit blogul sa caut pozele cu oala si am gasit o reteta faina de duminica pe care nu am facut-o de multa vreme si care e foarte buna, de aceea v-o dau si voua.

Timbal de tortelloni cu ragu si sos besamel

Ingrediente pentru o tava rotunda de 20 cm cu inel (ies 4 portii mari sau 6 normale):
1 aluat brisèe de circa 250 gr
2 pachete de tortelloni umpluti cu hribi(pachetul are 250 gr)
280 gr ragù
350 gr sos bechamel

Se pun tortelloni la fiert si se lasa al dente, deci sa nu fiarba de tot. Se amesteca apoi cu ragù-ul facut dupa reteta care va place mai mult si cu sosul beschamel facut tot dupa reteta care va place mai mult :scratch:
Se  pune aluatul in tava cu tot cu hartia in care a fost infasurat (sau cu hartie care merge la cuptor), se adauga tortelloni si se da la cuptor la 180 de grade pentru circa 30 - 35 de minute.
Se scoate di cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute, iar apoi se pune timbalul pe un platou. Se serveste taiat felii.

Eu cand am facut prima data timbalul, l-am rasturnat cu fundu-n sus pe platou chiar nu stiu ce mi-a venit, e mult mai fain lasat ca in poza, rustic asa.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-88112200-1580334580.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-56212500-1580334592.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-00327100-1580334604.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-35257500-1580334627.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 29 January 2020 - 11:57 PM


#13465 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2020 - 03:38 PM

Lori am mutat mesajul aici
https://www.artaculi...ai/page__st__80
hai sa dezbatem

#13466 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 31 January 2020 - 01:16 AM

Ciorbă de perișoare
Imagine atasata: monthly_01_2020/post-2240-0-72273100-1580426169.jpg


Cârnați cu piure și murături
Imagine atasata: monthly_01_2020/post-2240-0-25434800-1580426177.jpg

#13467 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2020 - 02:50 PM

:love7: Omleta cu salata verde :pupic: .... :wub: Am descoperit apa calda... :wub:

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-405-0-12377800-1580475002.jpg

#13468 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,541
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 31 January 2020 - 08:46 PM

Am luat in ciolan crud, semiafumat si l-am facut la cuptor. O sa fac un piure de cartofi, muraturi si sos de hrean langa. Vina e a Gianinei - ma rog, de fapt a domnului Geany, cu rasoalele lor.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-178-0-26209100-1580496335.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2020/post-178-0-25576800-1580497212.jpg

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 31 January 2020 - 09:00 PM

brain loading....please wait....

#13469 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 January 2020 - 09:14 PM

Ce misto ca ai gasit ciolan semiafumat(crud afumat) pe la noi nu este decat ori crud ori produs fiert si afumat :pupic:

#13470 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 January 2020 - 09:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2020 - 03:38 PM, a spus:

Lori am mutat mesajul aici
https://www.artaculi...ai/page__st__80
hai sa dezbatem


Am vazut, Adriana! Multumesc!
Eu cica am gatit...pentru niste invitati spontani am scos rapid branzeturile de prin frigi si noroc ca mai aveam si un boudin , un fel de sangerete frantuzesc cu piure de mere in el, näshtie rosioare, un vinut etc., ffffiuuuu am scapat cu obrazu curat.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-12-0-99868000-1580500288.jpgImagine atasata: monthly_01_2020/post-12-0-87718200-1580500302.jpg


Nush cum sunteti voi, dar mie imi sta pe creier daca stiu ca imi vine omu si are mai multe de vorbit si eu nu ii servesc decat un ceai ori cafea, e aiurea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13471 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 January 2020 - 09:54 PM

Mușchiuleți de porc sigilați la tigaie și definitivat la cuptor, uns cu muștar bobițe.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-22405400-1580500123.jpg

Bame cu sos de roșii picant, am pus niște condimente minunate, am găsit și un tub de sos de gulaș picant, am pus și de-ăla, pe lîngă ceapă ușor prăjită la început.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-69433800-1580500130.jpg

Și mușchiulețul cu bame :pupic:

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-233-0-66748600-1580500137.jpg

#13472 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 January 2020 - 10:01 PM

Vezi postareablack_cat, la 31 January 2020 - 08:46 PM, a spus:

Am luat in ciolan crud, semiafumat si l-am facut la cuptor. O sa fac un piure de cartofi, muraturi si sos de hrean langa. Vina e a Gianinei - ma rog, de fapt a domnului Geany, cu rasoalele lor.

Atasament IMG_20200131_194133_010.jpg
Atasament IMG_20200131_195907_559.jpg


Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata Ma preling pe monitor, mama draga!

Eu am avut saptamana trecuta asta:
Imagine atasata: monthly_01_2020/post-12-0-48950800-1580500804.jpg
Plus zacusca de la mamonu meu si ciocolata de casa facuta de ea si dulceata de gutui Imagine postata
Imagine atasata: monthly_01_2020/post-12-0-65130100-1580500822.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13473 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 January 2020 - 10:29 PM

File de vitica (asa se zice nu?) cu ciuperci si smantana.

Imagine atasata: monthly_01_2020/post-13-0-31729600-1580502411.jpg

Carmella fain fileul de porc, eu am in plan pe duminica file de porc fiert in lapte. Dar nu sunt hotarata inca, mai bine gratar de vitel ca scap repede.

#13474 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 February 2020 - 12:51 PM

De vita, sau te referi ca e de animal tanar?
Arata super fain! Cu champignons, nu? Tu le preferi pe alea maro sau pe alea albe?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13475 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 01 February 2020 - 02:05 PM

Toate arata super pe pagina asta dar ciolanul ala blackie m-a lovit direct in suflet! Si bamele Carmellei, ca imi aduc aminte de copilarie, mama mea facea un ghiveci cu toate legumele si eu alegeam bamele ca-mi placeau tare mult. Aici nu am vazut inca, tre sa mai caut.

Lori, eu prefer champignioanele maro, nu stiu sa spun de ce ca nu cred ca e diferenta mare. Eu am in plan pe azi pulpe de pui cu ciuperci (maro) si smantana.
Imagine postata

#13476 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2020 - 04:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 February 2020 - 12:51 PM, a spus:

De vita, sau te referi ca e de animal tanar?
Arata super fain! Cu champignons, nu? Tu le preferi pe alea maro sau pe alea albe?


De animal tanar.
Cu ciuperci mixte printre care si hribi.
Lori eu ciupercile le iau congelate sau uscate. Proaspete am luat de foarte putine ori, sincer nu am incredere dar din vina mea. Adica am impresia ca sunt mai controlate asa.

Se vede maro pentru ca am pus smantana cu gust de ciuperci care e inchisa la culoare, smantana UHT pe care nu o folosisem de muuult tare.

Eu n-am servit, a servit sotul, eu am avut un ou fiert si minestrone. De lene nu am facut minestrone asa ca cina mea s-a rezumat la 15 secunde cred pana am mancat oul fiert. Cam trist, dar se sufera la frumusete. M-am refacut azi la pranz cu acelasi file la gratar cu cime di rapa.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 01 February 2020 - 04:20 PM


#13477 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 February 2020 - 06:20 PM

zacusca cu ingrediente de la congelator si penne cu smantana, sunca, zucchini si parmezan, la cererea omului

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-95176400-1580573990.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-65874700-1580573997.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-38666100-1580574010.jpg

and the we is still young!

#13478 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2020 - 07:01 PM

Vezi postareamoatza, la 01 February 2020 - 06:20 PM, a spus:

and the we is still young!

io am rulade mici din carne de vita facute de macelar care se fierb in sos de rosii jos pe soba
afara pe inductie prajesc 2 bulane de curcan si pe urma le inec in bere in slowcooker sa se ameteasca toata noaptea
si in bucatarie ma duc sa fac niste pirjolute cu mazare uscata
si in Bimby tot afara patè de ficatei de puiut

#13479 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,999
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 February 2020 - 06:26 PM

Un fel de quiche de praz, dar fara blat, doar compozitia, inspiratie dupa Carmella.

Inainte de copt:
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-343-0-75221200-1580660684.jpg

Dupa copt:

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-343-0-60635100-1580660729.jpg

Si alaturi de o portie de salata:

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-343-0-36991300-1580660789.jpg

#13480 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 02 February 2020 - 09:02 PM

Arată extraordinar, Mino! Și sunt convinsă că e și bun. Eu n-am făcut quiche în viața mea, nu știu de ce n-am curaj...

De vineri până azi:

Pulpă de vițel coaptă pe placă de sare, servită cu salată de spanac, rucola și pătrunjel:
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-2240-0-22522400-1580669879.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-2240-0-93553100-1580669889.jpg

Un fel de stir fry cu pulpă de vițel, paste de orez, morcovi, ceapă și sos de soia:
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-2240-0-94081400-1580670000.jpg


Pui cu cartofi la cuptor, servit cu castraveți murați și mujdei:
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-2240-0-42890500-1580670124.jpg

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi