Ce ati gatit astazi?
#13501
Postat 04 February 2020 - 01:48 PM
uscata n-am folosit niciodata.
#13502
Postat 04 February 2020 - 02:39 PM
moatza, la 04 February 2020 - 01:48 PM, a spus:
uscata n-am folosit niciodata.
Pana vine Geany, confirm si eu ca e buna si frageda, mazarea congelata. Am luat o singura data mazare uscata si nu mi-a placut, a fiert greu si a iesit ca o fasole...bleah.
#13503
Postat 04 February 2020 - 03:05 PM
#13504
Postat 05 February 2020 - 12:54 PM



Am calit in ceaunul meu de tuci o ceapa mica si cateva rondele subtiri de morcov,cand s-au inmuiat am adaugat mazarea congelata,asa

Cand a inceput a forfoti isi lasa apa ei,am mai stropit cu apa si am lasat sa fierba vreo 10 min.
am adaugat sos de rosii passata,si o lingurita de bulion 24% ,1 catel de usturoi tocat marunt,fulgi de ardei iute piper,marar nu am avut proaspat ca nu am gasit am pus uscat de la plic,am servit cu salata verde...

Aici poza fierbinte si aburinda,dar am pus doar de poza apoi am pus-o imediat inapoi cu capac sa se odihneasca cat fac eu salata si pregatesc masa si tot!

#13505
Postat 06 February 2020 - 08:01 AM
Geany, la 05 February 2020 - 12:54 PM, a spus:
daca nici asta nu e o declaratie de iubire ptr forum!!!
mie nu prea-mi mai plac mancarurile cu sos de rosii/bulion. adica imi place rosia in ciorbe, supe, sos, salate...dar in astea gen tocanite/mancare lunga cum ii zicem noi - no! mai pun, dar rar si putin, constat c-am inceput sa folosesc mai mult o pasta de ardei pe care-am facut-o ast' vara.
Geani, io doar 1-2 min gatesc mazarea asta congelata

#13506
Postat 06 February 2020 - 08:54 AM
#13507
Postat 06 February 2020 - 09:53 AM
#13508
Postat 06 February 2020 - 10:16 AM
moatza, la 06 February 2020 - 08:01 AM, a spus:
Geany, la 05 February 2020 - 12:54 PM, a spus:
daca nici asta nu e o declaratie de iubire ptr forum!!!
mie nu prea-mi mai plac mancarurile cu sos de rosii/bulion. adica imi place rosia in ciorbe, supe, sos, salate...dar in astea gen tocanite/mancare lunga cum ii zicem noi - no! mai pun, dar rar si putin, constat c-am inceput sa folosesc mai mult o pasta de ardei pe care-am facut-o ast' vara.
Geani, io doar 1-2 min gatesc mazarea asta congelata

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min.

#13509
Postat 06 February 2020 - 10:26 AM
Geany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!
#13510
Postat 06 February 2020 - 10:32 AM
moatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:
Geany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!
Si eu le las asa pe uscat ca isi lasa ele apa lor ....daca tie iti place asa 2 min. mai al dente ,e f. bine si asa ,important e sa le gatesti cum iti place tie,dupa gustul tau!

#13511
Postat 06 February 2020 - 10:47 AM
moatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:
Geany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!
Păi depinde ce vrei să faci cu el. Dacă vrei să-l faci perpelit la tigaie, nu îl fierbi, poți să-l pui direct, dar dacă vrei să-l faci natur, buchețele, cu unt, sau cum fac eu o budincă cu broccoli și conopidă, dacă nu le fierb înainte și nu le scurg, s-ar scurge o grămadă de apă din ele.
#13512
Postat 06 February 2020 - 11:59 AM
Carmella, la 06 February 2020 - 10:47 AM, a spus:
io l-as pune in tigaia uscata, asa, congelat, un pic de sare, capac si se rezolva singur. nu l-as scufunda in lichid decat daca l-as face supa/ciorba.
prospat, l-as face la abur.
Aceasta postare a fost editata de moatza: 06 February 2020 - 12:01 PM
#13513
Postat 06 February 2020 - 09:22 PM
moatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:
Geany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!



Azi nema gatit...venii acasa cu provizii ca sa fac ceva , inspiratie tot de aici...am baut un pahar de vin rosu, mi se facu foame, am luat niste piept de pui afumat de la rusi, dupa mi se facu pofta de dulce...da-i cu o Toblerone, pana la urma am adormit


#13514
Postat 06 February 2020 - 09:48 PM
Lapona Enigel, la 06 February 2020 - 09:22 PM, a spus:
moatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:
Geany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!



Azi nema gatit...venii acasa cu provizii ca sa fac ceva , inspiratie tot de aici...am baut un pahar de vin rosu, mi se facu foame, am luat niste piept de pui afumat de la rusi, dupa mi se facu pofta de dulce...da-i cu o Toblerone, pana la urma am adormit




#13515
Postat 06 February 2020 - 11:03 PM

#13516
Postat 07 February 2020 - 01:25 PM




#13517
Postat 08 February 2020 - 02:43 PM

#13518
Postat 08 February 2020 - 05:43 PM




Acum trebuie să testez feluri de paste

#13519
Postat 08 February 2020 - 09:12 PM



Carmella arata superb pastele tale proaspete,ce faina ai folosit?!

#13520
Postat 08 February 2020 - 09:43 PM
Geany, la 08 February 2020 - 09:12 PM, a spus:



Carmella arata superb pastele tale proaspete,ce faina ai folosit?!

Din spirit patriotic local, folosesc numai făină Dobrogea
