Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 674
  • 675
  • 676
  • 677
  • 678
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13501 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2020 - 01:48 PM

am inteles, la noi este f buna si frageda...sa zica Giani, ca ea face destul de des.
uscata n-am folosit niciodata.

#13502 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,999
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 February 2020 - 02:39 PM

Vezi postareamoatza, la 04 February 2020 - 01:48 PM, a spus:

am inteles, la noi este f buna si frageda...sa zica Giani, ca ea face destul de des.
uscata n-am folosit niciodata.


Pana vine Geany, confirm si eu ca e buna si frageda, mazarea congelata. Am luat o singura data mazare uscata si nu mi-a placut, a fiert greu si a iesit ca o fasole...bleah.

#13503 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 February 2020 - 03:05 PM

Mazare uscata eu nu fac,iau congelata,dar am grija sa scrie pe ea mazare fina(bonduel e buna dar si de la fine food) o reteta care imi place mie mult e asta alba cum a facut si Any aici https://www.artaculi...re-si-ciuperci/...la mazarea congelata eu calesc intai ceapa adaug mazarea congelata,amestec bine cand s-a decongelat o condimentez cu sare piper mai stropesc cu apa daca trebuie,apoi pun ce mai vreau eu sa pun,carne sau specialitati de carne deja calite,sos de rosii,sau bulion etc,la sote se face la tigaie ,eu o mai las sa se odihneasca ca sa spun asa,pana fac salata sau asez masa etc...am mai folosit si asa...https://www.artaculi...ino-alla-geany/ depinde de calitatea mazarei,trebuie gustat e ca la fasole,una fierbe mai repede alta mai greu...

#13504 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 February 2020 - 12:54 PM

:toothy9; Nu o sa ma credeti nici intr-un milion de ani ,dar azi i-am zis lui domnul Geany la cumparaturi,am niste carnita o frigem ,ce vrei ca si garnitura?! zice hai sa vedem ce gasim...eram la profi la noi ca ploua bate vantul si e urat tare n-am mai umblat prin alte parti,cartofii erau nashpa' rau,legume idem ,se opreste la conserve de fasole boabe,mazare,pastai,zic mnee nu fac de la conserva hai la congelate mai degraba :toothy9; la congelate erau putine si scumpe,voia orez cu legume de ala de se face la tigaie dar toate cu boabe de porumb,nu a vrut,amestec mexican nu a vrut ,zice mazare ,asi fi luat bonduell dar era scumpica,7,99 punguta,asa ca am luat gradina bunicii 4 lei punguta de 400 de grame,stiu ca am mai luat si era bunuta,e mai putin dulce ca bonduel care mie imi place mai mult(mami de exemplu nu o suporta spune ca e prea dulce) dar scrie pe ea,mazare fina congelata rapid...e buna....asa arata

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-15781100-1580899666.jpg

Am calit in ceaunul meu de tuci o ceapa mica si cateva rondele subtiri de morcov,cand s-au inmuiat am adaugat mazarea congelata,asa


Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-62966900-1580899762.jpg

Cand a inceput a forfoti isi lasa apa ei,am mai stropit cu apa si am lasat sa fierba vreo 10 min.

am adaugat sos de rosii passata,si o lingurita de bulion 24% ,1 catel de usturoi tocat marunt,fulgi de ardei iute piper,marar nu am avut proaspat ca nu am gasit am pus uscat de la plic,am servit cu salata verde...

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-63264700-1580899903.jpg

Aici poza fierbinte si aburinda,dar am pus doar de poza apoi am pus-o imediat inapoi cu capac sa se odihneasca cat fac eu salata si pregatesc masa si tot!

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-82186500-1580899969.jpg

#13505 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2020 - 08:01 AM

Vezi postareaGeany, la 05 February 2020 - 12:54 PM, a spus:

am pus doar de poza apoi am pus-o imediat inapoi


daca nici asta nu e o declaratie de iubire ptr forum!!!

mie nu prea-mi mai plac mancarurile cu sos de rosii/bulion. adica imi place rosia in ciorbe, supe, sos, salate...dar in astea gen tocanite/mancare lunga cum ii zicem noi - no! mai pun, dar rar si putin, constat c-am inceput sa folosesc mai mult o pasta de ardei pe care-am facut-o ast' vara.

Geani, io doar 1-2 min gatesc mazarea asta congelata :toothy9; si jur ca-i perfecta. oi gresi ceva?

#13506 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,999
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 February 2020 - 08:54 AM

Eu o fierb mai mult (cam 30 minute) ca nu imi place asa crud-dulce. Si pun si putin bulion sau pastă de ardei, depinde ce borcan am desfacut si mai pun marar mai mult ca imi place cum se imprieteneste cu mazarea.

#13507 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2020 - 09:53 AM

Vezi postareaDexter, la 03 February 2020 - 03:34 PM, a spus:

ieri la meci (Super Bowl - fotbal american).

Jennifer Lopez & Shakira - Super Bowl 2020 ! am vazut acum, mai mult decit superb

pirjolutele cu mazare si dovlecei au iesit excelent, da' le pun la vegetariane :toothy9;

#13508 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2020 - 10:16 AM

Vezi postareamoatza, la 06 February 2020 - 08:01 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 February 2020 - 12:54 PM, a spus:

am pus doar de poza apoi am pus-o imediat inapoi


daca nici asta nu e o declaratie de iubire ptr forum!!!

mie nu prea-mi mai plac mancarurile cu sos de rosii/bulion. adica imi place rosia in ciorbe, supe, sos, salate...dar in astea gen tocanite/mancare lunga cum ii zicem noi - no! mai pun, dar rar si putin, constat c-am inceput sa folosesc mai mult o pasta de ardei pe care-am facut-o ast' vara.

Geani, io doar 1-2 min gatesc mazarea asta congelata :toothy9; si jur ca-i perfecta. oi gresi ceva?

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :toothy9;

#13509 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2020 - 10:26 AM

Vezi postareaGeany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :toothy9;


pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!

#13510 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2020 - 10:32 AM

Vezi postareamoatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :toothy9;


pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!

Si eu le las asa pe uscat ca isi lasa ele apa lor ....daca tie iti place asa 2 min. mai al dente ,e f. bine si asa ,important e sa le gatesti cum iti place tie,dupa gustul tau! :toothy9;

#13511 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 February 2020 - 10:47 AM

Vezi postareamoatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :blush:


pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!



Păi depinde ce vrei să faci cu el. Dacă vrei să-l faci perpelit la tigaie, nu îl fierbi, poți să-l pui direct, dar dacă vrei să-l faci natur, buchețele, cu unt, sau cum fac eu o budincă cu broccoli și conopidă, dacă nu le fierb înainte și nu le scurg, s-ar scurge o grămadă de apă din ele.

#13512 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2020 - 11:59 AM

Vezi postareaCarmella, la 06 February 2020 - 10:47 AM, a spus:

Păi depinde ce vrei să faci cu el. Dacă vrei să-l faci perpelit la tigaie, nu îl fierbi, poți să-l pui direct, dar dacă vrei să-l faci natur, buchețele, cu unt, sau cum fac eu o budincă cu broccoli și conopidă, dacă nu le fierb înainte și nu le scurg, s-ar scurge o grămadă de apă din ele.

io l-as pune in tigaia uscata, asa, congelat, un pic de sare, capac si se rezolva singur. nu l-as scufunda in lichid decat daca l-as face supa/ciorba.
prospat, l-as face la abur.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 06 February 2020 - 12:01 PM


#13513 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 February 2020 - 09:22 PM

Vezi postareamoatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :blush:


pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!


Imagine postataImagine postataImagine postata

Azi nema gatit...venii acasa cu provizii ca sa fac ceva , inspiratie tot de aici...am baut un pahar de vin rosu, mi se facu foame, am luat niste piept de pui afumat de la rusi, dupa mi se facu pofta de dulce...da-i cu o Toblerone, pana la urma am adormit Imagine postata Ce sa mai gatesti la ora asta bai, ej nebun?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13514 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2020 - 09:48 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 February 2020 - 09:22 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 06 February 2020 - 10:26 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 February 2020 - 10:16 AM, a spus:

Moatzo,pe instructiunile de gatire de pe plic spune ca se pun legumele in apa in clocot ,acoperiti apoi cand dau din nou in clocot fierbeti 3-7 min. :blush:


pe-astea congelate in vecii-vecilor nu le pun in apa. au destula in ele ca sa se gateasca.
am vazut la cineva ca fierbea broccoli congelat in oala cu apa...plangi cu vorbe!


Imagine postataImagine postataImagine postata

Azi nema gatit...venii acasa cu provizii ca sa fac ceva , inspiratie tot de aici...am baut un pahar de vin rosu, mi se facu foame, am luat niste piept de pui afumat de la rusi, dupa mi se facu pofta de dulce...da-i cu o Toblerone, pana la urma am adormit Imagine postata Ce sa mai gatesti la ora asta bai, ej nebun?

:pupic: Paiii piept de pui afumat,cu vin si toblerone e deja un adevarat festin,daca ti se mai face foame iar ia-o de la capat :sad3: ...si eu nema gatit ca nu avui apa,asa ca pui rotisat gata cumparat cu cartofi prajiti si aia de la punga congelati doar i-am prajit ,cu salata verde ,maine preved la fel ca mi-a mai ramas ,da' ma nerveaza ca nu gatesc :blush:

#13515 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 February 2020 - 11:03 PM

si eu tot pui si cartofi prajiti taiati si prajitit de moi meme

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-1215-0-75590700-1581022940.jpg

#13516 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 February 2020 - 01:25 PM

A venit apa ! :blush: asa ca puiul rotisat i l-am pasat lui domnul Geany la scarbici' :pupic: ,azi am facut o mancarica scazuta de cartofi cu rondele de carnaciori si bucatele de afumatura(resturi,mai ramasesera si vreo 2 linguri de mancarica de mazare am pus-o si pe aia :blush: ) servita cu muraciuni'

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-25548700-1581074689.jpg

#13517 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 08 February 2020 - 02:43 PM

Supă de pui cu paste pentru răciți (ne-a pocnit pe toți, pe rând, ca pe muște)

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-2240-0-51587400-1581165797.jpg

#13518 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 February 2020 - 05:43 PM

Și eu tot pentru răciți, nu eu, mă mir că am scăpat pînă acum. Mi-am făcut vaccinul antigripal în noiembrie, poate are vreo importanță asta, deși sper ca nici ei să nu fie gripați. Am făcut supă din spate de curcan fiert pînă i s-au albit oasele, am dezosat și mi-a rămas juma de oală de carne fîșii, am pus morcovi și păstîrnac bucăți mari, ceapă și țelină, am făcut prima dată tăiței cu mașina de făcut paste și au ieșit excelenți cică, că eu nu am mîncat. Niște pătrunjel verde și asta e tot, dar am avut de lucru cu ea vreo 3 ore în total.

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-90614700-1581176196.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-58708200-1581176205.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-82880800-1581176214.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-03263000-1581176222.jpg

Acum trebuie să testez feluri de paste :blush:

#13519 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 February 2020 - 09:12 PM

In primul rand multa sanatate :pupic: supele voastre arata super apetisant,ce asi manca si eu un castronel cald!( azi am avut partyy!! doar eu cu Ale',pizza dar cu resturi ce am avut si eu prin frigi',ca nici nu am iesit azi din casa,asa ca branza mai putina, mai saracuta asa :blush: ,dar lui Ale' i-a placut f. mult :blush: )
Carmella arata superb pastele tale proaspete,ce faina ai folosit?! :sad3:

#13520 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 February 2020 - 09:43 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2020 - 09:12 PM, a spus:

In primul rand multa sanatate :pupic: supele voastre arata super apetisant,ce asi manca si eu un castronel cald!( azi am avut partyy!! doar eu cu Ale',pizza dar cu resturi ce am avut si eu prin frigi',ca nici nu am iesit azi din casa,asa ca branza mai putina, mai saracuta asa :blush: ,dar lui Ale' i-a placut f. mult :blush: )
Carmella arata superb pastele tale proaspete,ce faina ai folosit?! :sad3:


Din spirit patriotic local, folosesc numai făină Dobrogea :sad4: Nici nu m-a dezamăgit vreodată ca să o schimb. Au mai fost cazuri în care am avut nevoie și n-am găsit Dobrogea și am luat Raftul Bunicii sau Titan, dar nu am văzut ceva wow la ele, așa că rămîn pe Dobrogea. Acum nu vreau să vorbesc cu păcat, că n-o fi vina lor, dar un Raftul Bunicii proaspăt luat dintr-un magazin era plin de gîze de-alea tîmpite care se bagă prin toate pungile cu făină, mălai, orez etc.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 674
  • 675
  • 676
  • 677
  • 678
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
1 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. colit