Ce ati gatit astazi?
Postat 05 April 2020 - 08:32 PM

Postat 05 April 2020 - 08:43 PM
Cu ansoa, usturoi, sos de rosii, oregano, mult pecorino razuit deasupra. Deaupra am pus ulei ev de masline si am compactat cu buricul degetelor sa se amestece cu pecorino si cu sosul de rosii. Pizza noastra traditionala de aici pe care toata lumea o face acasa.

Pizza "alba" eu de data asta am pus rosii taiate bucatele dar mai bine nu puneam pt ca nu aveau nici un gust. Aici deci peste aluat am pus usturoi, oregano, rozmarin, rosii si parmigiano razuit. La fel ulei ev deasupra.
De obicei pe asta alba o fac cu cartofi taiati rondele foarte subtiri.

Postat 06 April 2020 - 12:16 AM
noi am facut-o foarte subtire in cuptorasul ala special
am facut pulpele dezosate cu cartofii noi dar la tigaie, n-am avut chef sa aprind cuptorul numa pentru asta
Postat 06 April 2020 - 12:21 AM
Dar pentru mine asta tip "sfingione" le bate pe toate. Eu numa' de asta as putea sa mananc.
Postat 06 April 2020 - 09:21 AM
- cu peste + ceapa rosie + negrilica

- cu ciuperci + sos de rosii + branza
Peste ambele, dupa ce le-am scos din cuptor, am aruncat rucola.

Postat 06 April 2020 - 11:32 AM
Postat 06 April 2020 - 01:02 PM
Eataly, la 06 April 2020 - 11:32 AM, a spus:
Chiar te rog si eu sa spui, Any, cand ai timp, Si eu sunt fan blat crescut si pufos, mnomnom!
Eu de pofta si oroare de impachetat sarmale am facut pentru prima data "la metru", ca mi-am amintit ca era un topic pe aici.
Well, de pofta merge, dar a iesit prea uscata pentru gustul meu, ca nu a intrat sucul de rosii cum trebuie prin toate cotloanele, plus de asta am bagat la cuptor, iar eu prefer sarmalele moldovenesti care se fac pe ochi...plus de asta, nu am tinut varza suficient in apa si a iesit o chestie acra pe alocuri, meee. Mai am umplutura ramasa asa ca o sa iau niste ardei grasi si ii fac umpluti.

Postat 06 April 2020 - 01:40 PM

Postat 06 April 2020 - 03:56 PM

Postat 06 April 2020 - 05:29 PM
Am scos ultima punga din congelator și o sa o fac salata.
Postat 06 April 2020 - 05:31 PM

Si produs final!

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 April 2020 - 05:43 PM
Postat 06 April 2020 - 06:47 PM
800 gr faina 00 ( sau jumatate 00 si jumatate de grau dur)
440 ml apa usor calduta
27 gr ulei ev masline
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita si jumatate zahar
1 lingurita si jumatate sare
Pun in bocal apa, zaharul si drojdia maruntita. 37 de grade, 1 minut, viteza 2.
Apoi afaug uleiul, faina cernuta si sarea.
Framanta la viteza spic, bocal inchis, 3.30 minute.
Cand e gata framantat il scot il impart in 2 si il intind direct in tavi unse cu ulei. Il intind cu mainile unse bine cu ulei ev.
Dupa ce intind (imi ies 2 tavi o sa dau si masurile) plus una mica pt junior intr-o forma de 18-20 cm.
Acopar tavile cu pelicula transparenta si le bag in cuptorul stins binenteles, cu lumina aprinsa.
Asa arata intins aluatul in tava.

Dupa ce am facut poza am schimbat tava din dreapta ca e prea joasa si mi-ar fi dat aluatul pe dinafara. Si am mai si taiat o bucatica de aluat de am facut pizza mica de care va ziceam mai sus.
Aluatul crescut. Face bule.

Dupa ce aluatul a crescut se face cum am zis mai sus cu condimentul, se da la cuptor la 230 grade bine incins timp de 16-17 minute.
Asa arata crude inainte de cuptor

Ansoa se pune bucatele dar nu sa ramana deasupra aluatului. Se pune pe aluat, cu egetul mare se impinge lejer in aluat si cu aratatorul se acopera cu un pic de aluat ca o paturica. Nush cum sa explic mai bine.
Usturoi se pune abundant taiat bucatele in pizza asta tre sa se simta.
Neaparat pecorino nu cascaval nu grana nu parmigiano sau altele. Eu pun local sicilian.
Cand se pune uleiul se apasa goarte goarte uspr cu buricul degetelor asa incat sa se amestece pecorino cu sucul de rosii si uleiul.
Devi tavile au asa:
23x33
24x34
aia mica rotunda de 16 cm nu 18
tavile masurate in interior
Va dau cantitatile pt 600 gr faina:
600 gr faina
330 ml apa usor calduta
20 gr ulei de masline ev
15 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingirita sare
fara Bimby un aluat clasic de pizza: drojdia maruntita se pine intrun pahar cu zaharul si putin din apa calduta. Se lase sa se activeze. Se pune peste faina cernuta si se incepe framantatul (la robot, cu mana) adaugind usor apa. Apoi se pune sarea si uleiul si se continua pana se obtine un aluat omogen.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 06 April 2020 - 07:02 PM
Postat 06 April 2020 - 09:13 PM
Minoooo, ma omori maica...acum stau si balesc la bors si pui cu smantana, hai de capu meu

Postat 06 April 2020 - 09:38 PM
Lapona Enigel, la 06 April 2020 - 09:13 PM, a spus:
Minoooo, ma omori maica...acum stau si balesc la bors si pui cu smantana, hai de capu meu

Laponel la taietei,trebuie sa lasi aluatul acoperit cu folie alimentra la frigider cam 30 de min.,apoi pui pe masa presari faina si intinzi cat de subtire poti tu,si imparti foaia cu cutitul,in bucati mai mici,patrate /dreptunghiuri,si o mai intinzi cu sucitorul pe fiecare in parte,iti va fi mult mai usor asa sa-i faci cat de subtiri vrei,apoi,presari multa faina pe foicica respectiva,rulezi si tai cat de subtiri vrei,apoi ii pui in sita de cernut si ii cerni deasupra unui lighenas/castron,toata faina in exces iti va cadea in recipientul respectiv si-ti vor ramane taiteii ,exact cum trebuie,ii faci cuiburi si-i le pui pe o hartie la zvantat,faina ramasa dupa cernut nu o arunci se poate refolosi !
Uite asa pe bucatele merge mult mai bine,pt. incepatori ,decat pe foaie mare...https://www.youtube....h?v=SQWkX3-yVGw si ca sa nu ti se stranga aluatul trebuie lasat mai intai la odihnit,cu sucitorul si cu multa faina apoi ii cerni,scuturi...
Aceasta postare a fost editata de Geany: 06 April 2020 - 10:07 PM
Postat 06 April 2020 - 10:49 PM
Geany, la 06 April 2020 - 09:38 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 06 April 2020 - 09:13 PM, a spus:

Laponel la taietei,trebuie sa lasi aluatul acoperit cu folie alimentra la frigider cam 30 de min.,apoi pui pe masa presari faina si intinzi cat de subtire poti tu,si imparti foaia cu cutitul,in bucati mai mici,patrate /dreptunghiuri,si o mai intinzi cu sucitorul pe fiecare in parte,iti va fi mult mai usor asa sa-i faci cat de subtiri vrei,apoi,presari multa faina pe foicica respectiva,rulezi si tai cat de subtiri vrei,apoi ii pui in sita de cernut si ii cerni deasupra unui lighenas/castron,toata faina in exces iti va cadea in recipientul respectiv si-ti vor ramane taiteii ,exact cum trebuie,ii faci cuiburi si-i le pui pe o hartie la zvantat,faina ramasa dupa cernut nu o arunci se poate refolosi !
Uite asa pe bucatele merge mult mai bine,pt. incepatori ,decat pe foaie mare...https://www.youtube....h?v=SQWkX3-yVGw si ca sa nu ti se stranga aluatul trebuie lasat mai intai la odihnit,cu sucitorul si cu multa faina apoi ii cerni,scuturi...
Geany, luat notite, bagat la cap

Postat 07 April 2020 - 12:42 PM
Postat 07 April 2020 - 08:07 PM
Eataly, la 07 April 2020 - 12:42 PM, a spus:
Da dar nu in ordinea asta.
Intai ansoa puse cum am zis. Apoi usturoi, suc de rosii, oregano, pecorino si ulei. Nu uita sa amesteci la final cu buricul degetelor.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 07 April 2020 - 08:08 PM