Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 686
  • 687
  • 688
  • 689
  • 690
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13741 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 April 2020 - 08:32 PM

Pizza mea anuală sau, în cel mai bun caz, bianuală. Pentru că nu îmi place să fac aluat, ce să fac... Azi am încercat cu un aluat cu mult ulei de măsline, a ieșit bun. Am pus pe ea o grămadă de cașcaval care expirase, cică, pe 30 martie, dar care era foarte bun încă, nefiind desfăcut pachetul. (Din restul calupului fac mîine supă de roșii cu găluște de cașcaval). Am mai pus niște mușchi file care se "trecuse" puțin, dar i-am tăiat marginile, am tăiat cubulețe și le-am rumenit în puțin ulei de măsline, apoi am pus 2 cepe tăiate peștișori, apoi am pus oregano, fulgi de cili, piper, la final de tot o stropitură de oțet balsamic care s-a caramelizat puțin. Am văzut azi un video cu Jamie Oliver care mi-a inspirat pizza asta. Deci blat, uns cu ulei de măsline, uns cu sos de pizza, felii groase de cașcaval de la un cap la altul, amestecul de mușchi file cu ceapă, cîteva cuburi de roșii din conservă, iar puțin ulei, piper, oregano și busuioc și la cuptor. Am mai făcut o tavă cu anchois și ton, capere, ceapă verde, fără poză deocamdată.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-00941300-1586111563.jpg

#13742 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2020 - 08:43 PM

Pizza cu blat inalt, lasata la crescut in tava unsa cu ulei ev.

Cu ansoa, usturoi, sos de rosii, oregano, mult pecorino razuit deasupra. Deaupra am pus ulei ev de masline si am compactat cu buricul degetelor sa se amestece cu pecorino si cu sosul de rosii. Pizza noastra traditionala de aici pe care toata lumea o face acasa.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-46543000-1586111953.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-98945700-1586111962.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-13212100-1586111973.jpg

Pizza "alba" eu de data asta am pus rosii taiate bucatele dar mai bine nu puneam pt ca nu aveau nici un gust. Aici deci peste aluat am pus usturoi, oregano, rozmarin, rosii si parmigiano razuit. La fel ulei ev deasupra.
De obicei pe asta alba o fac cu cartofi taiati rondele foarte subtiri.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-34805300-1586112163.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-05309500-1586112173.jpg

#13743 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2020 - 12:16 AM

ne-am dat si noi la pizza simbata trecuta, aia cu putina drojdie lasata de pe o zi pe alta
noi am facut-o foarte subtire in cuptorasul ala special

am facut pulpele dezosate cu cartofii noi dar la tigaie, n-am avut chef sa aprind cuptorul numa pentru asta

#13744 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2020 - 12:21 AM

Eu am facut-o subtire saptamana trecuta.
Dar pentru mine asta tip "sfingione" le bate pe toate. Eu numa' de asta as putea sa mananc.

#13745 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 April 2020 - 09:21 AM

Si noi ieri tot pizza:
- cu peste + ceapa rosie + negrilica Imagine postata
- cu ciuperci + sos de rosii + branza
Peste ambele, dupa ce le-am scos din cuptor, am aruncat rucola.
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-84-0-79467400-1586157652.jpg

#13746 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 April 2020 - 11:32 AM

Vezi postareaany_annette, la 06 April 2020 - 12:21 AM, a spus:

Eu am facut-o subtire saptamana trecuta.
Dar pentru mine asta tip "sfingione" le bate pe toate. Eu numa' de asta as putea sa mananc.


Vai Any, cum o faci ca ma tot invart prin internet cu multe retete.Ajuta un suflet pribeag! =))

#13747 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 April 2020 - 01:02 PM

Vezi postareaEataly, la 06 April 2020 - 11:32 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 06 April 2020 - 12:21 AM, a spus:

Eu am facut-o subtire saptamana trecuta.
Dar pentru mine asta tip "sfingione" le bate pe toate. Eu numa' de asta as putea sa mananc.


Vai Any, cum o faci ca ma tot invart prin internet cu multe retete.Ajuta un suflet pribeag! =))


Chiar te rog si eu sa spui, Any, cand ai timp, Si eu sunt fan blat crescut si pufos, mnomnom!
Eu de pofta si oroare de impachetat sarmale am facut pentru prima data "la metru", ca mi-am amintit ca era un topic pe aici.

Well, de pofta merge, dar a iesit prea uscata pentru gustul meu, ca nu a intrat sucul de rosii cum trebuie prin toate cotloanele, plus de asta am bagat la cuptor, iar eu prefer sarmalele moldovenesti care se fac pe ochi...plus de asta, nu am tinut varza suficient in apa si a iesit o chestie acra pe alocuri, meee. Mai am umplutura ramasa asa ca o sa iau niste ardei grasi si ii fac umpluti.
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-12-0-99286200-1586170948.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13748 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2020 - 01:40 PM

Eu am facut din nou ciorbita de cartofi cu bucatele de ciolan afumat (dezosat) ,servita cu ardei iuti,smantanica si paine neagra =))

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-18859600-1586173182.jpg

#13749 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,015
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 April 2020 - 03:06 PM

Azi am facut vinete umplute

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-43053300-1586177844.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-71496200-1586177912.jpg

#13750 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 April 2020 - 03:56 PM

Claudia, super arata vinetele tale! E retest truce as a de Imam ibaldi, parca asa se numesc =))

#13751 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 06 April 2020 - 05:29 PM

Astăzi m-am uitată și eu după vinete. Nu sunt la supermarket...
Am scos ultima punga din congelator și o sa o fac salata.

#13752 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 April 2020 - 05:31 PM

Am făcut pui cu smântână si in curs de facere un bors de curcan cu...
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-343-0-55953500-1586187094.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-343-0-49801400-1586187106.jpg

Si produs final!Imagine atasata: monthly_04_2020/post-343-0-67173000-1586187772.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 April 2020 - 05:43 PM


#13753 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2020 - 06:47 PM

Nu e nimic deosebit. Fac aluatul cu Bimby:
800 gr faina 00 ( sau jumatate 00 si jumatate de grau dur)
440 ml apa usor calduta
27 gr ulei ev masline
20 gr drojdie proaspata
1 lingurita si jumatate zahar
1 lingurita si jumatate sare

Pun in bocal apa, zaharul si drojdia maruntita. 37 de grade, 1 minut, viteza 2.
Apoi afaug uleiul, faina cernuta si sarea.
Framanta la viteza spic, bocal inchis, 3.30 minute.

Cand e gata framantat il scot il impart in 2 si il intind direct in tavi unse cu ulei. Il intind cu mainile unse bine cu ulei ev.
Dupa ce intind (imi ies 2 tavi o sa dau si masurile) plus una mica pt junior intr-o forma de 18-20 cm.
Acopar tavile cu pelicula transparenta si le bag in cuptorul stins binenteles, cu lumina aprinsa.

Asa arata intins aluatul in tava.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-70613300-1586191324.jpg

Dupa ce am facut poza am schimbat tava din dreapta ca e prea joasa si mi-ar fi dat aluatul pe dinafara. Si am mai si taiat o bucatica de aluat de am facut pizza mica de care va ziceam mai sus.

Aluatul crescut. Face bule.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-08307600-1586191487.jpg

Dupa ce aluatul a crescut se face cum am zis mai sus cu condimentul, se da la cuptor la 230 grade bine incins timp de 16-17 minute.

Asa arata crude inainte de cuptor

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-15865800-1586191633.jpg

Ansoa se pune bucatele dar nu sa ramana deasupra aluatului. Se pune pe aluat, cu egetul mare se impinge lejer in aluat si cu aratatorul se acopera cu un pic de aluat ca o paturica. Nush cum sa explic mai bine.
Usturoi se pune abundant taiat bucatele in pizza asta tre sa se simta.
Neaparat pecorino nu cascaval nu grana nu parmigiano sau altele. Eu pun local sicilian.
Cand se pune uleiul se apasa goarte goarte uspr cu buricul degetelor asa incat sa se amestece pecorino cu sucul de rosii si uleiul.

Devi tavile au asa:
23x33
24x34
aia mica rotunda de 16 cm nu 18

tavile masurate in interior


Va dau cantitatile pt 600 gr faina:
600 gr faina
330 ml apa usor calduta
20 gr ulei de masline ev
15 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingirita sare

fara Bimby un aluat clasic de pizza: drojdia maruntita se pine intrun pahar cu zaharul si putin din apa calduta. Se lase sa se activeze. Se pune peste faina cernuta si se incepe framantatul (la robot, cu mana) adaugind usor apa. Apoi se pune sarea si uleiul si se continua pana se obtine un aluat omogen.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 06 April 2020 - 07:02 PM


#13754 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 April 2020 - 09:13 PM

Any, multumesc tare mult pentru reteta! Arata super fain si as vrea sa fac o pizza cu margine din aia cheesy, ca la Pizza Hut.


Minoooo, ma omori maica...acum stau si balesc la bors si pui cu smantana, hai de capu meu Imagine postata Eu nush cum va ies taieteii aia subtiri...si sora-mea ii face la fel de subtiri. Eu una nu pot intinde turta aia subtire ca mi se trage mereu inapoi si ies niste duduloi de taietei. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13755 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2020 - 09:38 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 April 2020 - 09:13 PM, a spus:

Any, multumesc tare mult pentru reteta! Arata super fain si as vrea sa fac o pizza cu margine din aia cheesy, ca la Pizza Hut.


Minoooo, ma omori maica...acum stau si balesc la bors si pui cu smantana, hai de capu meu Imagine postata Eu nush cum va ies taieteii aia subtiri...si sora-mea ii face la fel de subtiri. Eu una nu pot intinde turta aia subtire ca mi se trage mereu inapoi si ies niste duduloi de taietei. Imagine postata

Laponel la taietei,trebuie sa lasi aluatul acoperit cu folie alimentra la frigider cam 30 de min.,apoi pui pe masa presari faina si intinzi cat de subtire poti tu,si imparti foaia cu cutitul,in bucati mai mici,patrate /dreptunghiuri,si o mai intinzi cu sucitorul pe fiecare in parte,iti va fi mult mai usor asa sa-i faci cat de subtiri vrei,apoi,presari multa faina pe foicica respectiva,rulezi si tai cat de subtiri vrei,apoi ii pui in sita de cernut si ii cerni deasupra unui lighenas/castron,toata faina in exces iti va cadea in recipientul respectiv si-ti vor ramane taiteii ,exact cum trebuie,ii faci cuiburi si-i le pui pe o hartie la zvantat,faina ramasa dupa cernut nu o arunci se poate refolosi !

Uite asa pe bucatele merge mult mai bine,pt. incepatori ,decat pe foaie mare...https://www.youtube....h?v=SQWkX3-yVGw si ca sa nu ti se stranga aluatul trebuie lasat mai intai la odihnit,cu sucitorul si cu multa faina apoi ii cerni,scuturi...

Aceasta postare a fost editata de Geany: 06 April 2020 - 10:07 PM


#13756 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 April 2020 - 10:49 PM

Vezi postareaGeany, la 06 April 2020 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 April 2020 - 09:13 PM, a spus:

Any, multumesc tare mult pentru reteta! Arata super fain si as vrea sa fac o pizza cu margine din aia cheesy, ca la Pizza Hut.


Minoooo, ma omori maica...acum stau si balesc la bors si pui cu smantana, hai de capu meu Imagine postata Eu nush cum va ies taieteii aia subtiri...si sora-mea ii face la fel de subtiri. Eu una nu pot intinde turta aia subtire ca mi se trage mereu inapoi si ies niste duduloi de taietei. Imagine postata

Laponel la taietei,trebuie sa lasi aluatul acoperit cu folie alimentra la frigider cam 30 de min.,apoi pui pe masa presari faina si intinzi cat de subtire poti tu,si imparti foaia cu cutitul,in bucati mai mici,patrate /dreptunghiuri,si o mai intinzi cu sucitorul pe fiecare in parte,iti va fi mult mai usor asa sa-i faci cat de subtiri vrei,apoi,presari multa faina pe foicica respectiva,rulezi si tai cat de subtiri vrei,apoi ii pui in sita de cernut si ii cerni deasupra unui lighenas/castron,toata faina in exces iti va cadea in recipientul respectiv si-ti vor ramane taiteii ,exact cum trebuie,ii faci cuiburi si-i le pui pe o hartie la zvantat,faina ramasa dupa cernut nu o arunci se poate refolosi !

Uite asa pe bucatele merge mult mai bine,pt. incepatori ,decat pe foaie mare...https://www.youtube....h?v=SQWkX3-yVGw si ca sa nu ti se stranga aluatul trebuie lasat mai intai la odihnit,cu sucitorul si cu multa faina apoi ii cerni,scuturi...

Geany, luat notite, bagat la cap Imagine postata . Am o sticla de bors luata de la rusi. Ori execut un bors in weekend, ori nu.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13757 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2020 - 10:54 PM

Cu placere =)) ,sa vezi tu ce bine or sa-ti iasa !! =))

#13758 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 April 2020 - 11:09 AM

Pui cu smantana si ciupercute,servit cu mamaliguta! =))

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-61813700-1586250574.jpg

#13759 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2020 - 12:42 PM

Multam fain Ani😘 deci deasupra ai: suc rosii, anchoa, pecorino si usturoi.

#13760 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 April 2020 - 08:07 PM

Vezi postareaEataly, la 07 April 2020 - 12:42 PM, a spus:

Multam fain Ani😘 deci deasupra ai: suc rosii, anchoa, pecorino si usturoi.


Da dar nu in ordinea asta.
Intai ansoa puse cum am zis. Apoi usturoi, suc de rosii, oregano, pecorino si ulei. Nu uita sa amesteci la final cu buricul degetelor.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 07 April 2020 - 08:08 PM


Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 686
  • 687
  • 688
  • 689
  • 690
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi