Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 716
  • 717
  • 718
  • 719
  • 720
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14341 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,642
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2020 - 02:22 PM

 mino, la 09 December 2020 - 02:00 PM, a spus:

Rață pe pat de varza călită!

Ce minunatie, Mino! De expozitie...

#14342 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 December 2020 - 02:50 PM

Mulțumesc!

#14343 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 December 2020 - 03:27 PM

Mino, cred ca daca am fi vecine m-as auto-invita la tine :D .

#14344 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 December 2020 - 03:48 PM

 adi_edi, la 10 December 2020 - 03:27 PM, a spus:

Mino, cred ca daca am fi vecine m-as auto-invita la tine :huh: .


Usa mea iti este deschisa oricand! :D :D

#14345 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 December 2020 - 09:33 AM

Supa cream de sfecla, cu smantana si crutoane.
E prima oara cand fac supa crema din sfecla. Pana acum facusem doar ciorba acra (bors), dar asa, crema, a fost apreciata si de Maia mea.
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-84-0-65801300-1607931211.jpg

#14346 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2020 - 02:02 PM

deci a fost buna?
ca eu am facut una mixta in care gustul de sfecla, am pus 2, predomina si nu era placut :toothy6:

#14347 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 December 2020 - 02:37 PM

 Adriana, la 14 December 2020 - 02:02 PM, a spus:

deci a fost buna?
ca eu am facut una mixta in care gustul de sfecla, am pus 2, predomina si nu era placut :toothy6:
Nu am avut multa sfecla, au fost 2 mai mici, asa ca am combinat cu un morcov, 2 cartofi, un sfert de varza, jumate de gutuie si 3 catei de usturoi (adaugati la final). Nu a avut gust pronuntat de sfecla (s-a simtit mai mult usturoiul Imagine postata), de aceea i-a si placut Maiei, ca ei nu ii place sfecla rosie. Doar culoarea a fost foarte frumoasa.

#14348 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2020 - 05:27 PM

aha, la mine cred ca a fost buba ca, pe linga ca ele 2 erau mari, am folosit apa in care am crescut o buruiana care e foarte amara, si cre ca asta a compromis tot

#14349 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 December 2020 - 08:14 PM

Astazi am facut ce n-am mai facut de ceva vreme. Varza de Bruxelles cu bucatele de bacon si smantana.

Se face foarte simplu. Se curata varza de Bxl, se taie in jumatati si se caleste bine in unt. In stil "charred" (adica sa se si arda putin). Se scoate din troc si se pun bucatelele de bacon si aproape se prajesc. Se adauga varza de Bxl peste ele, se pune si putin vin alb (sau sampanie, ca n-am avut altceva) ca sa "deglazing" ce s-a prins pe fundul trocului, se mai lasa putin dar se amesteca mereu, Se adauga ceva smantana (dupa gust), se mai lasa putin dar se amesteca mereu.. gaga!

Imagine atasata: monthly_12_2020/post-102-0-67996300-1607969619.jpg

Aceasta postare a fost editata de dragos: 14 December 2020 - 08:15 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#14350 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 December 2020 - 03:13 PM

Eu tot cu rață, de data asta o poza făcută în mare fuga, rață întreagă la cuptor cu garnitura de gutui și mere caramelizate cu coniac. Gutuile si merele au ieșit dulcegi si cu aroma discretă de coniac.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2020/post-343-0-28238700-1608037960.jpg


#14351 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 December 2020 - 05:28 PM

Eu am facut sarmale in foi de vita si sarmale in foi de varza

Imagine atasata: monthly_12_2020/post-591-0-27304400-1608046075.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2020/post-591-0-86047800-1608046108.jpg

#14352 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 15 December 2020 - 06:51 PM

Vai clau! Ce bine arata!!
Vreau sarmale in foi de varza!! Imagine postataImagine postataImagine postata

#14353 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 December 2020 - 06:54 PM

Oh, m-ati terminat cu tot felul de verze, rate si sarmale, din toate as manca, prima data m-as infige la varza aia de Bruxelles... Eu nu tin regim, dar varza calita fac destul de rar ca sunt singura care mananca. Fiului meu nu-i plac afumaturile. Deci eu sunt cea care sufera :toothy6: ; sarmale facem de Craciun...

#14354 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 16 December 2020 - 07:26 AM

Adi, eu varza si sarmalele in frunză de varza le fac tot fara afumături pentru ca nu le am tot timpul si pentru ca omului nu-i plac.

In schimb le fac picante!

#14355 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 16 December 2020 - 10:17 AM

Sarmalele in foi de varza sunt cu aripi de pui afumate (1 sotul nu mananca porc, 2 aici gustul carnii de porc e altfel decat in ro si nu prea imi place...asa ca prefer sa pun pui afumat in loc...) iar cele in foi de vita sunt cu bucatele de miel aruncate printre sarmalute...o bunatate in ceea ce ma priveste dar nu toata lumea suporta mirosul/gustul de oaie...

#14356 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 December 2020 - 10:34 PM

Astazi facui ceva simplu. Peste cu orez.
Peste file, prajit in unt, nu altfel. File de lup de mare.
Orez fiert simplu, spalat bine inainte. Orez cu bob mare, spalat bine inainte si fiert cu doo bucatele de cardamon strivite intre unghii, o stea mai mare de anason si un cuisor jumate de cuisoare. Fiert al dente si apoi scurs si lasat in troc, cu prosop deasupra, sa se faca.
Fileul de peste pe farfurie, orez langa el... superb!
Daca vreti un sos pe peste... In tigaia in care ati prajit pestele in unt, dupa ce ati scos pestele, turnati ceva vin alb, amestecati bine si lasati sa scada. Ca sa se prinda mai bine mai puteti pune niste unt... Amestecati bine, lasati sa scada... Daca vreti mai puneti putin vin... Lasati sa scada pana se mai ingroasa puti. Daca e nevoie, mai puneti puti unt in troc... Sosul ideal pentru peste prajit in unt.
Peste orez nu trebe sos. E bun asa cum este.

Ca idee... pestele prajit in unt iese mai bun decat ala prajit in ulei.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#14357 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 December 2020 - 12:30 PM

Ma bantuia de cateva zile :toothy6: ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2020/post-192-0-37484300-1608546568.jpg


#14358 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 29 December 2020 - 12:33 PM

Mbuna! Zile aglomerate pe aici, emotii adunate, nu am apucat sa va arat ce i am pregatit zânitei de ziua ei, primii ei 5 ani au fost cei mai frumosi 5 ani ai mei.
Foietaj cu mozarela si sos de rosii
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-124-0-03424100-1609237516.jpg
Chiftelute, snitelute
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-124-0-95240100-1609237662.jpg
Chifle cu perlute de branza, reteta lui Eataly, am lesinat o cu puisorii
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-124-0-24725400-1609237757.jpg
Si un tort, preferatul ei de la cofetarie
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-124-0-67308800-1609237838.jpg
Apoi pe mosu Nicolae l am asteptat cu biscuti cu nutela, reteta any anette.
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-124-0-78772400-1609237933.jpg
Piersicuta mea fiind nascuta pe 5 dec, se intituleaza Nicoleta, deci am sarbatorit o si pe 6, apoi in fiecare zi.
Va imbratisez cu drag.

#14359 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 29 December 2020 - 05:23 PM

Acum fac gem de cranberries :occasion14:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#14360 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 December 2020 - 05:51 PM

Miha, ce ai rasfatat-o pe micuta ta! sa-ti traiasca si sa va bucure viata in fiecare zi!
Imi place si cum le-ai aranjat pe platou, asa festiv.
Biscuitii lui Any i-am facut si eu, confirm ca sunt yummy!

 dragos, la 29 December 2020 - 05:23 PM, a spus:

Acum fac gem de cranberries :occasion14:


Pai scrie la "Conserve" :P .
Sau e "sos de cranberries"? Si eu cand am vazut reteta de sos prima data am zis ca e gem. Acum nu concep sa fac curcan fara el. Unele colege canadiene se mirau ca fac "from scratch" :P , au fost surprinse cand le-am spus cat de usor se face.

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 716
  • 717
  • 718
  • 719
  • 720
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi