Daniella, la 11 September 2010 - 09:16 PM, a spus:
Geany, la 11 September 2010 - 06:34 PM, a spus:
Daniella, la 11 September 2010 - 05:46 PM, a spus:
Geany, la 10 September 2010 - 11:02 AM, a spus:
Pizza calzone,adica pliata,umpluta cu:ciupercute,rosii,gogosar,carnaciori semiafumat si salam crud uscat,sos de rosii cu busuioc si oregano,cascaval...
miammiiii Geany ce bine arata! de cand nu am papat o pizza oare?
Paii la mine decate ori avanseaza,branze ,mezelicuri=pizza sau paste
Si nu-mi propun dinainte ci pe moment,se pisiceste cate unul pe langa mine:''nu faci pizza sau paste?!!'',paii sa vad ce e prin frigi...si incropesc eu ceva...
dar ce aluat ai facut?
Rapid-rapidulescu,1/2 cub de drojdie proaspata de bere(24gr.:2=12gr),presarata cu 1 lingurita de zahar,pusa la muiat cu vreo 3 linguri de apa calda,si 2-3 stropi de otet,dupa 10 min 1 pahar de lapte cald+1 lingurita rasa de sare,pus si drojdia muiata,adaugat faina alba frecat cu telul para pana am obtinut un aluat mai gros ca cel de clatite,frecat sa faca besicute,apoi adaugat iar faina ,framantat pana am obtinut un aluat elastic,la urma desprins de pe maini cu putin ulei...Am lasat la crescut la cald(nu prea mult ca nu am avut rabdare,adica ezact' cat sa prepar sosul,sa tai tot cuburele stii tu)am intins aluatul cu sucitorul am pus pe dosul tavii infainate,l-am mai ghighilit si acolo cu sucitorul ca sa fie rotund,chiar daca depasea marginile tavii,uns jumate de disc cu sos de rosii cu busuioc,pus cuburelele de ce am avut eu,presarat cu oregano uscat,ras cascaval,un praf de piper si un fir de ulei de masline,pliat raviolo(iul)

,si piscat marginile sa nu se desfaca la copt si presate si cu furculita trecuta prin faina,facut din loc in loc gaurele sa iasa aerul dinauntru la copt,pensulat cu ulei de masline,pus la copt in cuptorul dinainte incins la foc potrivit

....
Daca mai vrei vreo doi tipsuri ,ia de la mama:cand vreau o pizza cu un blat mai fraged(cand am in vizita parintii ca ei au proteza

)fac aluatul cu drojdie,lapte si un galbenus de ou(asta il fragezeste)si coc in tava unsa cu ulei,cand vreau un aluat potrivit,fac cum ti-am povestit mai sus,drojdie si lapte,cand vreau un aluat crocant(asa ii place sotului si lui cel mare)drojdie si apa si coc pe dosul tavii infainat...
Sosul de rosii cu busuioc ca asa ii sta bine unui adevarat sos de rosii il indulcesc cu putin zahar,si daca am ingrediente mai sarace in grasimi( de exemplu:mozzarela proaspata,sunca presata de pui ciupercute sau doar legume)trebuie si un fir de ulei de masline,daca sunt branze si mezelicuri grase nu mai trebuie ca devine prea greoaie...
Intai se pune pe blat sosul de rosii,apoi legumele si mezelicurile,(daca nu are oregano in opinia mea nu e pizza),se da la cuptorul preincalzit la foc mijlociu,cand e coapta pe jumate(adica fundul,dosul blatului e doar usor auriu)se pune branza,cascavalul(altfel el se usuca si legumele de dedesupt nu apuca sa se coaca) si eventual maslinele(altfel se amarasc prea mult)...