Ce ati gatit astazi?
#1661
Postat 11 October 2010 - 11:52 PM
#1662
Postat 12 October 2010 - 12:02 AM
FlorentinaG, la 06 October 2010 - 10:33 AM, a spus:
Finalmente pricep! Felicitari pentru metoda sanatoasa aleasa! Sunt complicat de facut?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1663
Postat 12 October 2010 - 08:11 AM
Geany, la 11 October 2010 - 11:00 PM, a spus:
Ia ca am gasit:''proba de microfon''Reteta prova del cuoco Maya am voie?! sau e interzis?!!

#1664
Postat 12 October 2010 - 04:37 PM


-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#1666
Postat 12 October 2010 - 06:51 PM
#1667
Postat 12 October 2010 - 09:18 PM
ciorba de vita

piure de cartofi cu friptura ...tot de vita

tortilla de patatas(sper ca am scris bine)

salata de varza

#1668
Postat 12 October 2010 - 11:06 PM

#1669
Postat 13 October 2010 - 04:03 AM
o supa cremoasa din dovleac portocaliu si cartof dulce:

lasagne clasice:

Mi-a mai ramas niste dovleac pe care nu l-am folosit la supa asa ca m-am gandit sa fac o incercare de chutney cu rosii, ceapa rosie si ardei gras. A iesit super, am sa-l mai fac.

#1673
Postat 13 October 2010 - 04:37 PM

#1675
Postat 13 October 2010 - 07:49 PM

Cu smantana si un ardei iute,iute...

Si am vazut-o azi pe Laura Calder facand pe euforia cuisin cartofi acordeon,pe unii am pus unt,pe altii am pus smantana,am mai fript si niste kaiser...Cartofi acordeon

#1676
Postat 13 October 2010 - 09:26 PM
#1677
Postat 14 October 2010 - 02:51 PM

Si tochitura cu ochi, mamaliga ,burduf,muraturi... mai multe detalii aici ca aici m-au inghesuit pofticiosiii tochitura geany cred ca iar am incurcat borcanele cu postarea dar m-am dezorientat si nu am mai stiut unde sa pun,cre' ca iar mi-o iau...


#1678
Postat 14 October 2010 - 03:07 PM
Die Kunst der Fuge ? - Arta fugii?


Rulici din carnaciori afumati si piept de pui subtiat in folie de plastic, tras in unt cu salvie.
Suprem sau nu, sosul l-am incropit deglasand caramelul din tigaie cu otet balsamic alb si ingrosandu-l cu smantana dulce. Un praf de sare si o priza de piper verde. Macinate la fata locului.
.

.

.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1679
Postat 14 October 2010 - 04:04 PM
W Mamadeus Paparotti, la 14 October 2010 - 03:07 PM, a spus:
Suprem sau nu, sosul l-am incropit deglasand caramelul din tigaie cu otet balsamic alb si ingrosandu-l cu smantana dulce. Un praf de sare si o priza de piper verde. Macinate la fata locului.
Asta arata fantastic. Cum ziceai ca ai subtiat puiul ala in folie?
#1680
Postat 14 October 2010 - 04:15 PM
La-Chef-A, la 14 October 2010 - 04:04 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 14 October 2010 - 03:07 PM, a spus:
Suprem sau nu, sosul l-am incropit deglasand caramelul din tigaie cu otet balsamic alb si ingrosandu-l cu smantana dulce. Un praf de sare si o priza de piper verde. Macinate la fata locului.
Asta arata fantastic. Cum ziceai ca ai subtiat puiul ala in folie?
Am luat o jumatate de piept de pui spalat/zvantat si l-am taiat felii mari si lungi de 5-6 mm grosimein lungul fibrei. Am luat un film alimentar l-am pus pe tocator am asezat pe rand cate o felie de muschi, am acoperit-o cu marginea celalta a plasticului si l-am batut usor cu ciocanul de snitele dinpre exterior spre interior. (merge si in punga subtire pentru depozitarea alimentelor). Datorita filmului alimentar, fibra musculara nu se rupe si se intinde uniform cat vrem noi de subtire. Am ridicat partea de sus a plasticului , am pus umplutura - azi carnaciori - si am rulat. Cand am subtiat prea mult m-am ajutat si de folia dedesupt la rulare.
Tehnica am vazut-o la televizor si mi s-a predat pe si forumuri de catre pitt sau, koch, sau ambii - ce-or mai gati ei oare ?

Pentru sos am uitat sa aduc mulţămită Adrianei

Carnea nu am sarat-o. Sarea, hidrofila fiind, extrage sucurile. In absenta ei, acestea se sigileaza in interior si muschiul ramane suculent si gustos. Am sarat doar dupa ce am scos din tigaie si am lasat preparatul intr-o farfurioara calda acoperita cu folie de aluminiu, cat timp ce am pregatit sosuletul.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare