Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2401 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 February 2011 - 05:01 PM

Ai fiert calit frunzele, ou, pesmet si... la cuptor?Am ghicit?Arata tare bine!

#2402 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 24 February 2011 - 07:15 PM

Vezi postareaGeany, la 23 February 2011 - 09:05 PM, a spus:

Arata super bine Lili,eu in aia cu mar m-asi infinge. :angry:

Geany eu la pizza ta...m-as infinge..apropo cum faci aluatul? cred ca am citit pe undeva ca ai m-ai scris dar nu stiu unde...

#2403 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 February 2011 - 07:47 PM

Am scris peste tot :1/2 cubulet de drojdie(12 gr.),putin zahar ,o pun la muiat,150 de ml. de apa calda ,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde sa framant un aluat elastic sa se desprinda de pe maini ma ajut la urma la framantat cu putin ulei.Un aluat clasic ,obisnuit.

Azi mititei cu mustar.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12985696595903.jpg


#2404 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 24 February 2011 - 08:12 PM

Vezi postareaGeany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:

Am scris peste tot :1/2 cubulet de drojdie(12 gr.),putin zahar ,o pun la muiat,150 de ml. de apa calda ,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde sa framant un aluat elastic sa se desprinda de pe maini ma ajut la urma la framantat cu putin ulei.Un aluat clasic ,obisnuit.

Azi mititei cu mustar.

mercii am notat ...mi-ai facut pofta de mici..

#2405 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 February 2011 - 08:38 PM

Vezi postareaLiliana, la 24 February 2011 - 08:12 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:

Am scris peste tot :1/2 cubulet de drojdie(12 gr.),putin zahar ,o pun la muiat,150 de ml. de apa calda ,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde sa framant un aluat elastic sa se desprinda de pe maini ma ajut la urma la framantat cu putin ulei.Un aluat clasic ,obisnuit.

Azi mititei cu mustar.

mercii am notat ...mi-ai facut pofta de mici..

Sory pt. pofta de mici ,iar la pizza data viitoare pun la pas cu pas (eu am mai multe stiluri de a face aluatul in functie de ce fel de blat vreau eu sa obtin ,pufos pt. mama si tata ca asa le place(au proteza),normal, ala care ti-am spus si subtire si crocant copt pe dosul tavii infainate).Asa ca trebuie sa deschid un topic si pe masura ce le prestez sa le pun pe toate in felul asta se poate inspira cine vrea,in functie de ce fel de blat prefera.

#2406 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 February 2011 - 09:28 PM

Vezi postareaEataly, la 24 February 2011 - 05:01 PM, a spus:

Ai fiert calit frunzele, ou, pesmet si... la cuptor?Am ghicit?Arata tare bine!

Da intai am oparit frunzele, apoi le-am tras putin in tigaie cu ceapa, usturoi,si ciuperci dupa care am amestecat cu ou, parmesan si putin pesmet.
Au fost foarte bune.

Asta seara unii ciorba de perisoare
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-479-12985756114661.jpg
si altii cartofi fierti cu sos de caviar :angry:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-479-12985756504622.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2407 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 February 2011 - 10:31 PM

Vezi postareaGeany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:

Am scris peste tot :1/2 cubulet de drojdie(12 gr.),putin zahar ,o pun la muiat,150 de ml. de apa calda ,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde sa framant un aluat elastic sa se desprinda de pe maini ma ajut la urma la framantat cu putin ulei.Un aluat clasic ,obisnuit.

Azi mititei cu mustar.


Geany, Geany, ce-mi faci tu mie.....auzi, mici cu mustar!!!!!! Musai si bere rece :angry:

#2408 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2011 - 10:48 PM

Vezi postareaIoana, la 24 February 2011 - 04:47 PM, a spus:

Chiftelute din frunze de sfecla(bietola-it, Mangold - de, beta vulgaris -lt) la cuptor
Cateva din ele le-am "umplut" cu gorgonzola picante

M-ai terminat, nu m-am gindit niciodata sa le folosesc in felul asta :angry:

#2409 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 February 2011 - 12:26 AM

sote de porc si brocoli cu susan.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-341-1298586361967.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2410 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 25 February 2011 - 05:00 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 February 2011 - 06:26 PM, a spus:

Ne explici si cum ai facut-o?
Mie imi place ce face si promoveaza, nu-mi place limbajul.

E un mare clovn dar ce imi place la el: e f curat!
Imi place cum ii ia la intrebari in retsaurante si isi baga miinile prin cele mai ascunse colturi si le arata ce mizerie au pe acolo:))
Imagine postata
Imagine postata

#2411 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2011 - 09:01 AM

Vezi postareaIoana, la 24 February 2011 - 09:28 PM, a spus:

Da intai am oparit frunzele, apoi le-am tras putin in tigaie cu ceapa, usturoi,si ciuperci dupa care am amestecat cu ou, parmesan si putin pesmet.
Au fost foarte bune.

Asta seara unii ciorba de perisoare
Atasament IMG_8115.JPG
si altii cartofi fierti cu sos de caviar :rolleyes:
Atasament IMG_8117.JPG


Ioana excelente preparate! chiftelutele le-ai prajit in tigaie?
si ciorbita ti-a iesit super! ti-am facut pofta ... ?
nu m-as fi gandit la un sos de kaviar :rolleyes: cum vine?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2412 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaaura, la 17 February 2011 - 03:31 PM, a spus:

fara poze, conopida tandoori (reteta lui Ramsay din cartea Gordon Ramsay's great escape). E prima data cand fac o reteta de-a lui (nu sunt un mare fan), dar trebuie sa recunosc ca a iesit mai bine decat ma asteptam. Reteta am gasit-o si pe blogul lui.

Am facut-o aseara, doar ca la cantitatea de conopida pe care o aveam am facut prea putin sos :rolleyes: mi-am dat seama prea tirziu, dar e un mod excelent de a da gust conopidei :rolleyes: Sa vad daca sunt decente pozele, le pun diseara.

#2413 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2011 - 11:24 AM

perisoare cu sos de smantana

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-1298625854229.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2414 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 February 2011 - 11:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2011 - 10:48 PM, a spus:

M-ai terminat, nu m-am gindit niciodata sa le folosesc in felul asta :rolleyes:


Sa sti ca nici mie, dar cum ieri cautam despre ea, am gasit ceva pe un seit italian.

Vezi postareaDaniella, la 25 February 2011 - 11:24 AM, a spus:

Ioana excelente preparate! chiftelutele le-ai prajit in tigaie?
si ciorbita ti-a iesit super! ti-am facut pofta ... ?



Daniella, am si scris ca-s la cuptor, nu prajite.Cat de ciorba nu eu am papat ci soata, eu am avut cartofii :-p
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2415 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 February 2011 - 12:04 PM

Vezi postareaIoana, la 25 February 2011 - 11:58 AM, a spus:

Daniella, am si scris ca-s la cuptor, nu prajite.Cat de ciorba nu eu am papat ci soata, eu am avut cartofii :-p


Scuze, mi-a scapat! Arata super :rolleyes: ! le-ai dat la sf prin pesmet? ai pus sau nu ulei in tava? :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2416 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 February 2011 - 01:31 PM

Cartofi copti,unt ,smantana,oua fierte moi ,turtite coapte pe plita.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12986334467567.jpg

Si in farfurie,pe cartofii fierbinti se presara sare,fulgi de unt,cascaval ras,smantana si oul.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12986335011158.jpg

#2417 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 25 February 2011 - 03:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2011 - 10:08 PM, a spus:

sunt cumva cu coaja cu tot? i-ai intors?



Daniella, scuza raspunsul intarziat, dar nu am mai dat pe aici, da, i-am dat cu coaja cu tot la cuptor si i-am intors sa se "bronzeze" pe ambele parti
fiica dacilor

#2418 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2011 - 04:14 PM

Vezi postareaGeany, la 25 February 2011 - 01:31 PM, a spus:

Cartofi copti,unt ,smantana,oua fierte moi ,turtite coapte pe plita.

Si in farfurie,pe cartofii fierbinti se presara sare,fulgi de unt,cascaval ras,smantana si oul.




Asa si eu de unde iau plita acu? Mi-au venit instantaneu zeci de amintiri in minte si mai ales...bunica :violent1: Cartofi la rola? Excelenti, Doammne ce savoare, ce ducleata au.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2419 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 February 2011 - 04:48 PM

dada, si eu o bat pe geany ptr barabulele din rola :violent1:

#2420 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 February 2011 - 06:05 PM

Dupa sarmaua la metru, chiftea la metru:violent1:
Azi le-am copt parintilor ceea ce numea Buna : "Faşirt" .
Nu-i chiftea, nu e drob e ..."Faşirt" .
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-12986497057155.jpg
.

M-am documentat un pic sa nu-mi ridic in cap lingvistii si culinarii din nu stiu cate landuri unificate si am gasit ca Falscher Hase, Iepurele Fals (Fashierte-ul), semana intru-catva cu ce stiam eu de la noi din Marginime (la marginea imperiului austro-strungar). Adica o chiftea coapta la tava si nu prajita in ulei saritor si cu spume de turbare la gura.

Compozitie:
60% carne de curcan (azi, dar merge si vita, si porc, si amestec, si iepure daca aveti) macinata,
20 % legume tocate marunt inabusite in untdelemn (ceapa, morcov, pastranac, ardei);
20% paine veche muiata in apa, stoarsa si terciuta bine.
Un strat de frunze de patrunjel maruntite din satar, doua oua, doi catei de usturoi, putin de sare si multe mirosenii © : piper verde, rozamarin si magheran. Facute pulbere de-a valma in mojar. Se pune in tava de cozonac unsa si tapetate cu faina. In interior un rand de oua fierte intregi. Nu se vad dar sunt acolo.
Avand in vedre ca nu a prea avut grasime am facut plapumioara din feliute foarte subtiri de salninuta afumata, ca sa apere chifteaua de vitregia cuptorului in care a stat la foc dulce cam o ora, cand m-a chemat de la computer mirosul.
Preparatusul se poate consuma atat cald pe langa cartofi sau alte garnituri cat si rece cu mustar sau hrean.
Poze de slaba calitate facute cu blitz-ul.
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-12986497391053.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi