Ce ati gatit astazi?
#2401
Postat 24 February 2011 - 05:01 PM
#2402
Postat 24 February 2011 - 07:15 PM
#2403
Postat 24 February 2011 - 07:47 PM
Azi mititei cu mustar.
Imagini atasate
#2404
Postat 24 February 2011 - 08:12 PM
Geany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:
Azi mititei cu mustar.
mercii am notat ...mi-ai facut pofta de mici..
#2405
Postat 24 February 2011 - 08:38 PM
Liliana, la 24 February 2011 - 08:12 PM, a spus:
Geany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:
Azi mititei cu mustar.
mercii am notat ...mi-ai facut pofta de mici..
Sory pt. pofta de mici ,iar la pizza data viitoare pun la pas cu pas (eu am mai multe stiluri de a face aluatul in functie de ce fel de blat vreau eu sa obtin ,pufos pt. mama si tata ca asa le place(au proteza),normal, ala care ti-am spus si subtire si crocant copt pe dosul tavii infainate).Asa ca trebuie sa deschid un topic si pe masura ce le prestez sa le pun pe toate in felul asta se poate inspira cine vrea,in functie de ce fel de blat prefera.
#2406
Postat 24 February 2011 - 09:28 PM
Eataly, la 24 February 2011 - 05:01 PM, a spus:
Da intai am oparit frunzele, apoi le-am tras putin in tigaie cu ceapa, usturoi,si ciuperci dupa care am amestecat cu ou, parmesan si putin pesmet.
Au fost foarte bune.
Asta seara unii ciorba de perisoare

si altii cartofi fierti cu sos de caviar


#2407
Postat 24 February 2011 - 10:31 PM
Geany, la 24 February 2011 - 07:47 PM, a spus:
Azi mititei cu mustar.
Geany, Geany, ce-mi faci tu mie.....auzi, mici cu mustar!!!!!! Musai si bere rece

#2408
Postat 24 February 2011 - 10:48 PM
#2409
Postat 25 February 2011 - 12:26 AM

#2410
Postat 25 February 2011 - 05:00 AM
Adriana, la 17 February 2011 - 06:26 PM, a spus:
Mie imi place ce face si promoveaza, nu-mi place limbajul.
E un mare clovn dar ce imi place la el: e f curat!
Imi place cum ii ia la intrebari in retsaurante si isi baga miinile prin cele mai ascunse colturi si le arata ce mizerie au pe acolo:))
#2411
Postat 25 February 2011 - 09:01 AM
Ioana, la 24 February 2011 - 09:28 PM, a spus:
Au fost foarte bune.
Asta seara unii ciorba de perisoare

si altii cartofi fierti cu sos de caviar


Ioana excelente preparate! chiftelutele le-ai prajit in tigaie?
si ciorbita ti-a iesit super! ti-am facut pofta ... ?
nu m-as fi gandit la un sos de kaviar

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2412
Postat 25 February 2011 - 10:49 AM
aura, la 17 February 2011 - 03:31 PM, a spus:
Am facut-o aseara, doar ca la cantitatea de conopida pe care o aveam am facut prea putin sos


#2413
Postat 25 February 2011 - 11:24 AM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2414
Postat 25 February 2011 - 11:58 AM
Adriana, la 24 February 2011 - 10:48 PM, a spus:

Sa sti ca nici mie, dar cum ieri cautam despre ea, am gasit ceva pe un seit italian.
Daniella, la 25 February 2011 - 11:24 AM, a spus:
si ciorbita ti-a iesit super! ti-am facut pofta ... ?
Daniella, am si scris ca-s la cuptor, nu prajite.Cat de ciorba nu eu am papat ci soata, eu am avut cartofii :-p
#2415
Postat 25 February 2011 - 12:04 PM
Ioana, la 25 February 2011 - 11:58 AM, a spus:
Scuze, mi-a scapat! Arata super


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#2416
Postat 25 February 2011 - 01:31 PM

Si in farfurie,pe cartofii fierbinti se presara sare,fulgi de unt,cascaval ras,smantana si oul.

#2417
Postat 25 February 2011 - 03:32 PM
Daniella, la 18 February 2011 - 10:08 PM, a spus:
Daniella, scuza raspunsul intarziat, dar nu am mai dat pe aici, da, i-am dat cu coaja cu tot la cuptor si i-am intors sa se "bronzeze" pe ambele parti
#2418
Postat 25 February 2011 - 04:14 PM
Geany, la 25 February 2011 - 01:31 PM, a spus:
Si in farfurie,pe cartofii fierbinti se presara sare,fulgi de unt,cascaval ras,smantana si oul.
Asa si eu de unde iau plita acu? Mi-au venit instantaneu zeci de amintiri in minte si mai ales...bunica


#2420
Postat 25 February 2011 - 06:05 PM

Azi le-am copt parintilor ceea ce numea Buna : "Faşirt" .
Nu-i chiftea, nu e drob e ..."Faşirt" .
.

.
M-am documentat un pic sa nu-mi ridic in cap lingvistii si culinarii din nu stiu cate landuri unificate si am gasit ca Falscher Hase, Iepurele Fals (Fashierte-ul), semana intru-catva cu ce stiam eu de la noi din Marginime (la marginea imperiului austro-strungar). Adica o chiftea coapta la tava si nu prajita in ulei saritor si cu spume de turbare la gura.
Compozitie:
60% carne de curcan (azi, dar merge si vita, si porc, si amestec, si iepure daca aveti) macinata,
20 % legume tocate marunt inabusite in untdelemn (ceapa, morcov, pastranac, ardei);
20% paine veche muiata in apa, stoarsa si terciuta bine.
Un strat de frunze de patrunjel maruntite din satar, doua oua, doi catei de usturoi, putin de sare si multe mirosenii © : piper verde, rozamarin si magheran. Facute pulbere de-a valma in mojar. Se pune in tava de cozonac unsa si tapetate cu faina. In interior un rand de oua fierte intregi. Nu se vad dar sunt acolo.
Avand in vedre ca nu a prea avut grasime am facut plapumioara din feliute foarte subtiri de salninuta afumata, ca sa apere chifteaua de vitregia cuptorului in care a stat la foc dulce cam o ora, cand m-a chemat de la computer mirosul.
Preparatusul se poate consuma atat cald pe langa cartofi sau alte garnituri cat si rece cu mustar sau hrean.
Poze de slaba calitate facute cu blitz-ul.
.

.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare