Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2441 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2011 - 07:46 PM

Vezi postareaaura, la 26 February 2011 - 02:56 AM, a spus:

Adriana, daca am inteles bine ai fiert conopida, ai pus deasupra sosul de bulion si ai bagat la cuptor. Asa e? In cazul asta te pup pentru idee, e buna pentru perioada de post.

Da, exact :floare:

#2442 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2011 - 08:04 PM

Geany :floare: merci de foto! am vazut sobita de pamant cu cuptoras din acela la tara, dar nu am mancat cartofi copti in ea (doar mancaruri la tava) si habar nu aveam ca ii spune rola ...de la ce?

Ioana excelenta ideea de sos de kaviar :floare: ! Ai incalzit ingredientele? Sau rece?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2443 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2011 - 08:18 PM

Cu mare drag Danielo...Nici eu nu ma pricep si pana la socrela nu am mai vazut nici eu zau.. :floare:

Lili ce bine arata pizza ta... :floare:

#2444 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 27 February 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaGeany, la 26 February 2011 - 08:18 PM, a spus:

Cu mare drag Danielo...Nici eu nu ma pricep si pana la socrela nu am mai vazut nici eu zau.. :floare:

Lili ce bine arata pizza ta... :floare:

Geany am pus un pic de ulei l aluat cand am framantat, dupa cum ai zis tu si am copto pe tava tapetata cu faina..mercii de sfaturi...

#2445 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2011 - 10:03 AM

Vezi postareaLiliana, la 27 February 2011 - 09:09 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 February 2011 - 08:18 PM, a spus:

Cu mare drag Danielo...Nici eu nu ma pricep si pana la socrela nu am mai vazut nici eu zau.. :floare:

Lili ce bine arata pizza ta... :floare:

Geany am pus un pic de ulei l aluat cand am framantat, dupa cum ai zis tu si am copto pe tava tapetata cu faina..mercii de sfaturi...

Arata f. bine Lili ,subtire si crocanta :floare:

#2446 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 February 2011 - 02:52 PM

eu am facut o ciorba de fasole taaaare buna cu multa verdeata (merci geany :violent6: )
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2447 Useril este offline   criss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 27 February 2011 - 05:38 PM

Lili pt ca fasolea batuta e in trend...

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-247-12988209998323.jpg

Fasole batuta fara ceapa calita ( cu ceapa solzisori marunti in fasole).. nu mai suport nimic calit asa ca adaptam,
cu snitel si gogo..

Fara poze am avut cas pane si cartofi natur ( pt coltul advers), si supa cu galuste
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#2448 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2011 - 05:56 PM

Eu azi, couscous

http://artaculinara....__0

#2449 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2011 - 10:24 PM

Io azi un rumpsteak, cu cartofi la rola moderna :) , ca mi-a facut Geany pofta. Am garnisit cu smantana, salata, piperat si sarat. Simplu si gustos!
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-12-12988382548855.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2450 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 February 2011 - 08:53 AM

Laponel cred ca sunt contagioasa ,in ultima vreme creez cam multe ''pofte''...Hi hi hi!. :blush: :headbang: -_-

#2451 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 February 2011 - 12:06 PM

Trebuia sa incerc ca nu mai puteam de curiozitate,asa ca am luat stridii,cum altii le considera delicatesse,eu doar am simtit ceva umed si rece,m-am cam zburlit,si data viitoare le pun sub grill cu putin unt ,pesmet si patrunjel.
Acu am pus putin balsamic,sare ,cateva taieturi de ceapa verde si bineinteles chilli.Cateva fire de morcov pentru gust dulce.Sunt sigura ca sunt sanatoase ,se mananca crude cat sunt inca in viata(24 h),dar trebuie sa fii obisnuit,ehhh! in orice e un inceput :headbang:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-119-12988871589731.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-119-12988873718547.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-119-12988874101273.jpg


#2452 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 February 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaNico, la 28 February 2011 - 12:06 PM, a spus:

Trebuia sa incerc ca nu mai puteam de curiozitate,asa ca am luat stridii,cum altii le considera delicatesse,.
Acu am pus putin balsamic,sare ,cateva taieturi de ceapa verde si bineinteles chilli.Cateva fire de morcov pentru gust dulce.Sunt sigura ca sunt sanatoase ,se mananca crude cat sunt inca in viata(24 h),dar trebuie sa fii obisnuit,ehhh!

Am egosim pe tine :headbang: :blush:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2453 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 February 2011 - 01:55 PM

Saptamana branzii - Lasata secului de carne -_-
Cine poate.
Dumnealor, deh! - Mamaroatta si ... Buni-roatta :headbang: (socrella)
Giunior a avut pofta sa roază gâturi de curcan. I-am facut o supa cu dedicatie.
In rest o budinca de cartofi cu branza framantata de capra, ou si smantana
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-12988939668793.jpg
.
Si o mancarica de frunză-verde sotata in unt + untdelemn, cu o leaca de praz blanşat si sos de smantana cu mustar.
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-12988939840213.jpg
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-1298894005276.jpg
.

Pe eticheta scria "salata coste".
Costel, Costel :blush: dar mie tare imi semana a mangold, beet spinach, chard, sau cum i-o mai fi zicand napului aista. A fost premiera pentru mine si inca sunt entuziasmat.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2454 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 February 2011 - 02:16 PM

Pilaf cu pui la tava stropit cu vin (super rumenit :headbang: ) si salata de varza murata cu mult piper si ulei.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12988953561759.jpg

#2455 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2011 - 02:25 PM

Vezi postareaNico, la 28 February 2011 - 12:06 PM, a spus:

Trebuia sa incerc ca nu mai puteam de curiozitate,asa ca am luat stridii,cum altii le considera delicatesse,eu doar am simtit ceva umed si rece,m-am cam zburlit,si data viitoare le pun sub grill cu putin unt ,pesmet si patrunjel.
Acu am pus putin balsamic,sare ,cateva taieturi de ceapa verde si bineinteles chilli.Cateva fire de morcov pentru gust dulce.Sunt sigura ca sunt sanatoase ,se mananca crude cat sunt inca in viata(24 h),dar trebuie sa fii obisnuit,ehhh! in orice e un inceput :blush:



Am voie sa ma zburlesc si eu,la gandul de umed si rece -_- ?



Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 February 2011 - 01:55 PM, a spus:

Saptamana branzii - Lasata secului de carne :-*
Cine poate.
Dumnealor, deh! - Mamaroatta si ... Buni-roatta -_- (socrella)
Giunior a avut pofta sa roază gâturi de curcan. I-am facut o supa cu dedicatie.
In rest o budinca de cartofi cu branza framantata de capra, ou si smantana
.
Si o mancarica de frunză-verde sotata in unt + untdelemn, cu o leaca de praz blanşat si sos de smantana cu mustar.
Pe eticheta scria "salata coste".
Costel, Costel -_- dar mie tare imi semana a mangold, beet spinach, chard, sau cum i-o mai fi zicand napului aista. A fost premiera pentru mine si inca sunt entuziasmat.



Cum faci sosul de smantana si mustar?Am facut cadva un sos de mustar,dupa reteta cuiva de pe undeva,dar nu mai stiu nici daca ma bati de la cine si nici de unde.Am servit atunci chiftele in sosul ala si tare bun a fost.(Oare ai postat dumneata pe undeva asa o reteta de chiftele cu sos de mustar ?! ) :headbang:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2456 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 February 2011 - 02:55 PM

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 02:25 PM, a spus:



Cum faci sosul de smantana si mustar?Am facut cadva un sos de mustar,dupa reteta cuiva de pe undeva,dar nu mai stiu nici daca ma bati de la cine si nici de unde.Am servit atunci chiftele in sosul ala si tare bun a fost.(Oare ai postat dumneata pe undeva asa o reteta de chiftele cu sos de mustar ?! ) :blush:

Am sotat o lingura plina de faina in unt, am legat sosul cu un pahar de lapte fierbinte (cuptorul cu micro~ )Am pus smantana dulce frecata bine - cam o cana stransa de pe laptele de tzaran :D- o lingura de mustar dulce, (mai gusti, mai pui sau nu), i mai dai sare si piper alb daca poftesti.

Cam asta ar fi sosul, pleaca de la un bechamel clasic. Eu faina am pus-o direct peste "mangoaldele" =)) sotate in unt, apoi ca mai sus.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2457 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 February 2011 - 03:25 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 February 2011 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postareaNico, la 28 February 2011 - 12:06 PM, a spus:

Trebuia sa incerc ca nu mai puteam de curiozitate,asa ca am luat stridii,cum altii le considera delicatesse,.
Acu am pus putin balsamic,sare ,cateva taieturi de ceapa verde si bineinteles chilli.Cateva fire de morcov pentru gust dulce.Sunt sigura ca sunt sanatoase ,se mananca crude cat sunt inca in viata(24 h),dar trebuie sa fii obisnuit,ehhh!

:D :D
Se spune ca pe stridii ori le 'ubesti ori le urasti de la prima degustare. Data viitoare cand mai ai, sa le pui din belsug suc de lamaie peste, faci si un vinaigrette mai acrut cu o esalota tocata in el, iei o bagheta proapata si niste unt cu usturoi. Daca vrei iti dau su retete la cuptor.




Am egosim pe tine :blush: =))



Si eu!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2458 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 February 2011 - 04:50 PM

[quote name='Lapona Enigel' date='28 February 2011 - 03:25 PM' timestamp='1298899539' post='79410']
Am egosim pe tine :blush: =))
[/quote]

Si eu!
[/quote]

asisderea!
eu le-am mancat cu multa lamaie si atat ...cu gustul ala pregnant de mare ... ala mi s-a parut tot spilul. Prima oara, le-am mancat de curiozitate si mai mult psihologic stiind ca sunt sanatoase ! La gustat sunt reci si gelatinoase, dar gustul de mare era pregnant. La a doua incercare am inceput sa ma obisnuiesc binisor. La a 3-a si cred ultima, deja imi placeau. Cred ca la restaurant au alt iz ... si-mi inspira alta incredere. Mie mi.ar fi frik sa le cumpar sa le mananc acasa doar cu lamaie ... poate nu sunt proaspete, poate le-au mai facut bucatarii aia ceva inainte ... :D Bravo de curaj!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2459 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 February 2011 - 02:55 PM, a spus:

Am sotat o lingura plina de faina in unt, am legat sosul cu un pahar de lapte fierbinte (cuptorul cu micro~ )Am pus smantana dulce frecata bine - cam o cana stransa de pe laptele de tzaran :D- o lingura de mustar dulce, (mai gusti, mai pui sau nu), i mai dai sare si piper alb daca poftesti.

Cam asta ar fi sosul, pleaca de la un bechamel clasic. Eu faina am pus-o direct peste "mangoaldele" :D sotate in unt, apoi ca mai sus.



=)) :blush: Multumesc pt raspuns!
Asa usor,usor imi fac lista de mancaruri pt saptamana asta :D
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2460 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 February 2011 - 08:02 PM

Petunella , eu fac simplu smantana/ crème fraîche pusa la fiert, amestecat cu 2-3 linguri de mustar plus sare si piper.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

22 useri citesc topicul
0 membri, 22 vizitatori, 0 utilizatori anonimi