Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2701 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 April 2011 - 03:52 PM

Gratar de porc (tigaie, de fapt :blackeye: ) cu legume la cuptor (in aluat prin care se da carnea de snitele) cumparate recunosc, congelate, eu numa' le-am bagat la cuptor

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13019250832928.jpg

Paste cu sos de rosii si vinete

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-1301925108887.jpg

Mancarica de praz si masline

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13019251384252.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13019251576824.jpg

#2702 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 April 2011 - 12:41 PM

fasolica cu carnat semiafumat romanesc :headbang:

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-49-13020000831267.jpg

#2703 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 April 2011 - 10:16 AM

Ciulama de dovlecei

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13020777152615.jpg

Servita cu o lingura de iaurt deasupra, miam! :headbang:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2704 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2011 - 10:17 AM

Vezi postareaAlexandru, la 06 April 2011 - 10:16 AM, a spus:

Ciulama de dovlecei

Cum ai facut-o mon cher, sa tin minte pentru cind ma invadeaza gradina :headbang:

#2705 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 April 2011 - 10:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 April 2011 - 10:17 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 06 April 2011 - 10:16 AM, a spus:

Ciulama de dovlecei

Cum ai facut-o mon cher, sa tin minte pentru cind ma invadeaza gradina :headbang:


Tai dovleceii în doua, apoi fiecare bucata în sferturi. Cine vrea poate sa elimine partea centrala cu sîmburi (eu o elimin).
Tavalesti bucatile prin faina, scuturi excedentul. (Eu le bag într-o punga de plastic, torn faina deasupra si agit energic totul)
Rumenesti la tigaie în ulei de masline, la foc iute, nu prea multe bucati o data. E de preferat ca bucatile sa ramîna al dente.
Scoti cu spumiera, scurgi de ulei, depui bucatile pe hîrtie absorbanta.
Faci un sos alb cu uleiul în care ai prajit dovleceii (daca e nevoie mai adaugi), o lingura de faina si +/- jumatate de litru de apa sau zeama de legume sau zeama de carne.
Zdrobesti 1-2 catei de usturoi, adaugi la sos, dai un clocot, dregi de sare/piper, pui dovleceii într-un castron, torni sosul peste dovlecei.
Presari cu marar proaspat tocat. Servesti fierbinte cu o lingura de iaurt deasupra. Daca n-ai iaurt, acresti o lingura de smîntîna groasa cu cîteva picaturi de zeama de lamîie.
Voilà!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2706 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2011 - 10:46 AM

Merci mon cher :headbang:

#2707 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 April 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaAlexandru, la 06 April 2011 - 10:16 AM, a spus:

Ciulama de dovlecei

Servita cu o lingura de iaurt deasupra, miam! :headbang:



Sigur as zice si eu miam miam dupa cum arata :105: !

#2708 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 April 2011 - 01:02 PM

Ghebe (de la congi) la ceaun cu ceapa si usturoi.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13020876793332.jpg

Cu pastai idem cu usturoi si omleta cu ghebe si marar.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13020876892969.jpg

#2709 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 07 April 2011 - 11:11 AM

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-49-13021674434193.jpg

supa de rosii cu galuste azi

acum cateva zile am facut fried rice si a iesit super bun, reteta era cu pui dar eu n-am vrut sa pun. a fost la fel de bun a doua zi, rece

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-49-13021681629512.jpg

#2710 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2011 - 11:52 AM

Vezi postareaAngel, la 04 April 2011 - 05:53 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 03 April 2011 - 11:32 PM, a spus:

mai, m-ati inebunit cu leurda asta. eu aici nu gasesc neam :)



eu nu am mancat niciodata si nici nu stiu cum arata macar

Arata ca frunzele lacrimioarelor,doar ca-s mai fragede si comestibile ;)

Uite:

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13021699048616.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2711 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 April 2011 - 01:13 PM

Pizzaa !!! ;)

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13021747700752.jpg


:)

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-405-13021747833855.jpg

#2712 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 07 April 2011 - 08:15 PM

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-264-1302200077382.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-264-13022000921868.jpg

#2713 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 April 2011 - 10:29 AM

Vezi postareaMaya, la 07 April 2011 - 11:52 AM, a spus:

Arata ca frunzele lacrimioarelor,doar ca-s mai fragede si comestibile :occasion15:



Si mai ales, cînd rupi frunzele de leurda, acestea degaja un miros de usturoi, spre deosebire de frunzele de lacramioare sau de brînduse, cu care pot fi confundate si care sînt extrem de toxice!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2714 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2011 - 10:14 PM

Mincarica cu praz a lui sorella mea :mad:
http://artaculinara....sline-si-rosii/
Am amestecat-o cu putina carne, pe care am salvat-o din tocanita pe care a ars-o Marco aseara :scratch:
In seara asta cu mamaliga alba, am "murdarit-o" cu nitica gorgonzola picanta marca "igor" de care m-am indragostit pe motiv ca seamana foarte mult cu Roquefort. :drool:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13022936004671.jpg


#2715 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 April 2011 - 08:25 AM

Adriana, ce e mamaliga alba? Am luat niste faina de porumb, oare ce se face cu ea, mamaliga ori altceva?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2716 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 April 2011 - 04:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2011 - 08:25 AM, a spus:

Adriana, ce e mamaliga alba? Am luat niste faina de porumb, oare ce se face cu ea, mamaliga ori altceva?


Nu stiu daca din faina de porumb face adriana mamaliga alba(sunt curioasa si eu)desi mie personal imi place din malai.Cu gaina de porumb poti face pancakes de exemplu.


Noi azi fast food, home made :) .Aveam o pofta nebuna de shaorma,asa ca am profitat ca aveam in casa niste wraps carora nu le gaseam intrebuintarea :) si in goana calului am incropit niste shaormici :D)

In loc de maioneza am folosit smantana cu pasta de usturoi si sos tiganesc in loc de ketchup.

Pentru sot, shaorma la farfurie,

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-479-13023604530804.jpg

pt mine in wraps

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-479-13023604839037.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2717 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 April 2011 - 05:15 PM

Ce mai comestibilitati ati preparat ! :)
Eu o zama de stevie, Conexiunea, o "pizza" de post cu ciuperci, rosii si tofu.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2718 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 April 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 09 April 2011 - 05:15 PM, a spus:

Ce mai comestibilitati ati preparat ! :)
Eu o zama de stevie, Conexiunea, o "pizza" de post cu ciuperci, rosii si tofu.

Mmm.... deci a aparut stevia deja, asa-i?
Imagine postata
Imagine postata

#2719 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 April 2011 - 07:11 PM

Vezi postareaMaya, la 03 April 2011 - 12:25 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 03 April 2011 - 12:23 AM, a spus:


Am si eu o intrebare, ,unde gasesti tu leurda in Germania? E ceva obisnuit pe acolo?


Cît e sezonul gasesc peste tot,chiar si în padure.Daca nu mi-ar fi frica de capuse,as culege din padure,asa cumpar de unde gasesc.Acum,în perioada asta,se gaseste în toate supermarketurile,în piata...
Nu stiu daca în toata Germania e ceva obisnuit,dar la noi,da,pentru ca stam aproape de poalele alpilor o cunoastem,creste peste tot :)

Inteles...deci in Germania aveti piata...asta va un lucru nou pt mine:)
Imagine postata
Imagine postata

#2720 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 10 April 2011 - 03:08 AM

Azi in colaborare: el orzo cu vin alb si lamiie, eu ghiveci cu dovlecei, pastai, mazare, usturoi si vinete.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-125-13023976067209.jpg

Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi