Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2861 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 May 2011 - 09:15 AM

Puiul matolit :D - Drunken Chicken, (chinesse ? ) asian style - l-am adaptat vineri seara dupa posibilitatile din Kili-mangiamo si ale mele gusturi :D . Am folosit riesling.
Dupa ce s-a marinat o zi, ieri mi-a venit gust sa-i pun si un pic de agar-agar, ca sa nu pierd bunaciune de marinata. :D
.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-168-13054433691661.jpg
.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-168-13054434163201.jpg
.

Azi, ramanand pe aceleasi coordonate geografice si culinare am preparat una din retetele mele favorite: supa de alge wakame, cu ghimbir, urechi de lemn, tofu, fasiute de legume si o lingurita de mure goji (ca dau bine in poza ;) )
.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-168-13054434735082.jpg
.
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-168-13054434860626.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2862 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 May 2011 - 01:56 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 May 2011 - 09:15 AM, a spus:

Puiul matolit :D - Drunken Chicken, (chinesse ? ) asian style - l-am adaptat vineri seara dupa posibilitatile din Kili-mangiamo si ale mele gusturi :D . Am folosit riesling.
Dupa ce s-a marinat o zi, ieri mi-a venit gust sa-i pun si un pic de agar-agar, ca sa nu pierd bunaciune de marinata. :D
Azi, ramanand pe aceleasi coordonate geografice si culinare am preparat una din retetele mele favorite: supa de alge wakame, cu ghimbir, urechi de lemn, tofu, fasiute de legume si o lingurita de mure goji (ca dau bine in poza ;) )


arata megacalifragelistic ambele! ;) Mi-ar placea! dar ce ai facut cu puiul? ;)
de unde iei urechile de lemn si algele? legumele le tai la cutit? si agar-agar-ul (poate s-a mai spus pe undeva, dar eu nu am fost prezenta) de unde se cumpara? ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2863 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 May 2011 - 02:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 May 2011 - 01:56 PM, a spus:

arata megacalifragelistic ambele! ;) Mi-ar placea! dar ce ai facut cu puiul? ;)
de unde iei urechile de lemn si algele? legumele le tai la cutit? si agar-agar-ul (poate s-a mai spus pe undeva, dar eu nu am fost prezenta). :D


Ciupercile urechi de lemn le-am primit initial de la un var din Germania. Apoi le-am gasit intr-un magazin local naturist impreuna cu un alt sortiment: ciuperci shiitake uscate. Le-am cumparat.
Algele mi le-a adus tot din Germania fetita (pe care am avut placerea s-o facem :D ) eram pe punctul sa fac comanda online

http://www.superalim...log/alge-107395
http://www.veganlife...log/alge-122086
http://www.quatre-ep...e_lemn_50_g.mbs

...cand m-a intrebat ce as dori sa primesc cadou. Nu am ezitat. Pretul a fost asemanator cu ce am gasit pe net, dar fiind cadorisite au fost moka :D
Avand in vedere ca dintr-o lingurita de ceai de alge deshidratate poti face un litru de supa, nici nu mi se mai par atat de scumpe. Primul pachet de 50 g m-a tinut trei luni, asta gatindu-le minimum de 3-4 ori pe luna.

In orasele unde exista magazine cu specific asiatic (la mine nu ;) ) banuiesc ca nu ar trebui sa fie o problema.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2864 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 May 2011 - 05:01 PM

multumesc. :D In farfuria dumitale arata f bine. Mananca si buni cea conservatoare? :D Nu as avea curajul sa le iau pana nu as gusta la cineva produsul. Mi-aduc aminte ca am luat o supa de alge acum multi ani la un restaurant chinezesc si nu mi-a placut ... era ciudata ...acum nu stiu dc nu era bine facuta si din ce era? Inteleg ca tu cumperi doar praful (ceai de alge)?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2865 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 May 2011 - 05:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 May 2011 - 05:01 PM, a spus:

... Inteleg ca tu cumperi doar praful (ceai de alge)?

Arata ca un ceai negru tocat mai mare, dar nu e praf catusi de putin. Isi maresc volumul de peste 5 ori si firisoarele de wakame instant se transforma in panglicute de 2-3 cm.
Au o aroma marina pastel. Oarecum asemanatoare cu cea a foilor "nori" pentru sushi insa diferita. Textura e asemanatoare cu cea a salatei din ciorba.
Algele chinezesti tocate fidea si sarate - cele ieftine cu ~3 RON pachetul - deobicei le murez, sau rehidratate in apa 30 de minute le prajesc in ulei si sos de soya. Gustul lor e mai puternic iodat si nu plac tuturor. La hidratare devin mai carnoase 2-3 mm grosime si au textura mai ferma.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2866 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 May 2011 - 05:36 PM

Eiii, iaca, a venit si randul meu:
-Ciorba de coaste afumate si cartofi, dreasa cu ou si cu smantana.Ca verdeata, leustean proaspat si patrunjel verde.
Alaturi se vede paine neagra de la Cora.Are gustul si aroma painii negre din copilarie.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-73-13054736232274.jpg

-Cartofi noi cu smantana si marar (poza e pana sa le-mprietenesc, sa se vaza mai bine cartofii!Au fost 1 kg)

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-73-13054736949647.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2867 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 May 2011 - 05:51 PM

Cartofi noi ....of ce pofta mi-ai facut ...aici am vazut acum o saptamana in Helsinki la "piata" si nu am luat ca nu aveam chef sa car :(

#2868 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 May 2011 - 11:40 AM

Gulas

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-780-13055388094183.jpg

#2869 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 May 2011 - 12:10 PM

Zoazo am facut si eu pt. ai mei cartofi noi cu marar chiar m-am gandit la tine :D ... :D

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13056269494492.jpg


Cu branza de oi si ceva costita (ma gandesc sa fac cu varza)

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13056269618601.jpg

Si o frumoasa salata.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-1305626955498.jpg

#2870 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 May 2011 - 04:40 PM

La pranz am mai avut gulas de ieri , dar pentru seara asta am facut o rulada din omleta

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-780-13056431797591.jpg

#2871 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 May 2011 - 09:31 PM

Asta seara meniu comanda speciala pentru miss. entrecote pe grill, cartofi prajiti si salata ( fara poze).
desert inghetata artizanala ( magazinul se numeste gelatomania :floare: )
ps, alea doua bucatele au mai ramas dintr-un kil si 200 gr :floare: , "carnivorese" rau.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-16-13056606732545.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-16-13056606848558.jpg


#2872 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 May 2011 - 10:58 PM

arata de exceptie Stella ... ca o fiorentina buna ...! inca o data cele mai frumoase urari celei mici!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2873 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 May 2011 - 05:44 AM

indian style pui cu cuscus perlat

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-49-13056902393317.jpg

#2874 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2011 - 07:45 AM

arata nemaipomenit, ce inseamna cous cous perlat?

#2875 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 May 2011 - 07:51 AM

Vezi postareaAdriana, la 18 May 2011 - 07:45 AM, a spus:

arata nemaipomenit, ce inseamna cous cous perlat?


Daca nu ma insel este cunoscut si sub numele de couscous israelian.
este mult mai gros , arata ca niste perle.

http://french.alibab...-106130721.html

#2876 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,491
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 May 2011 - 08:06 AM

Vezi postareastella, la 18 May 2011 - 07:51 AM, a spus:

Daca nu ma insel este cunoscut si sub numele de couscous israelian.
este mult mai gros , arata ca niste perle.

http://french.alibab...-106130721.html

Mersi Stella :floare: o sa-l caut simbata

#2877 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 May 2011 - 12:46 PM

Varza cu afumatura (am pus si ardei gras si rosii),scuzati poza aburita dar e fierbinte :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13057155964955.jpg

#2878 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 May 2011 - 02:15 PM

Pui cu legume si curry

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-780-13057209484574.jpg

Un fel de chicken jalfrezi pe care l-am mai facut , dar cu mici adaugari ( ardei galben , ciuperci , morcovi)

#2879 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 May 2011 - 02:26 PM

Ce bine arata Izuka... :occasion15:

#2880 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 May 2011 - 05:14 PM

Pizza :wub:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13059044440843.jpg


Si inca una calzone,scuzati ca am dat edit, dar am uitat ca le aveam salvate pe un alt card.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13059109161212.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-405-13059109304014.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi