Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3941 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 November 2011 - 05:25 PM

Eu am cumparat zilele trecute un borcanel de ragu de fazan ca n-am mai mancat niciodata si nici nu cred sa am sansa sa gasesc fazan pe undeva :) , iar azi l-am pus peste paste. Bun, fara prostii la ingrediente.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13218024522206.jpg

Apoi am facut iepure umplut cu pancetta coppata , smochine uscate si para. super mega delicios.
Reteta aici http://artaculinara....dezosat-umplut/

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-1321802707292.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13218027214332.jpg

#3942 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 November 2011 - 06:44 PM

din serialul Anatomia Jumării

ieri am fost la fermă şi printre alte cumpărături, m-am ales cu o juma' de metru pătrat de slană natur, fără carne, dar cu şoricul aferent.

îngemănarea porcului cu focul a produs jumara perfectă, cu şoricul plin de băşicicuţe umplute cu aer care i-au conferit o crănţănoşenie pufoasă, plus bucăţica de grăsime redusă la o îmbucătură minusculă care se topeşte în gură şi învăluie papilele gustative într-o frenetică explozie de savoare Imagine postata


Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1215-13218063284317.jpg

#3943 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 November 2011 - 11:40 PM

Naut cu costite afumate
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13218251521621.jpg
Mincarica cu carne de vitel si cartofi, i-am taiat cam din topor :lol:
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13218252285627.jpg

#3944 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 November 2011 - 12:24 PM

Supa imperiala

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13218710655978.jpg

#3945 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 November 2011 - 04:00 PM

Nu mai stiam ce sa fac drept garnitura la snitele si-am facut rulori de varza pane cu umplutura de morcov si cascaval.Apoi aveam si niste ciuperci si niste brie care trebuiau folosite cat mai curand,asa ca am mai facut si un sos de ciuperci.Nu stiu daca se combina dupa legile gastronomice,dar noua ne-a picat nu rau.Poza e no comment,dar mai bune n-am cu ce face :D

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-1267-13218838372206.jpg

#3946 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 22 November 2011 - 12:20 AM

Vezi postareaDexter, la 20 November 2011 - 06:44 PM, a spus:


ieri am fost la fermă şi printre alte cumpărături, m-am ales cu o juma' de metru pătrat de slană natur, fără carne, dar cu şoricul aferent.

îngemănarea porcului cu focul a produs jumara perfectă, cu şoricul plin de băşicicuţe umplute cu aer care i-au conferit o crănţănoşenie pufoasă, plus bucăţica de grăsime redusă la o îmbucătură minusculă care se topeşte în gură şi învăluie papilele gustative într-o frenetică explozie de savoare Imagine postata


Arata intr-un mare fel :scratch: :scratch: Mi-ai adus de aminte sa incep si eu preumblarile pe la macelarii sa vad poate reusesc sa comand grasime pentru jumari. Iar untura rezultata e buna nu numai de uns pe pita ci si pentru prajit cartofii. :thumleft:

#3947 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 22 November 2011 - 12:27 AM

Parca-i concurs culinar, bunatati care mai de care. As incepe cu supa lui Lili apoi as servi din sarmalele lui Destiny, vita de la Paparotti, niste costite cu naut de la Adriana. La desert as fura si din jumerile lui Dexter da' mi-e ca ma taie bucati si ma azvarle in ocean. :thumleft:

#3948 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 November 2011 - 02:03 AM

Vezi postarealaura_lala, la 22 November 2011 - 12:20 AM, a spus:

iar untura rezultata e buna nu numai de uns pe pita ci si pentru prajit cartofii... La desert as fura si din jumerile lui Dexter

exact aşa am şi făcut, după ce am scos jumările, am aruncat cartofii la prăjit în untura topită. ce a rămas, e în borcan la păstrare.

ps dacă mai găseşti vreo jumară să-mi spui şi mie, cred că şi dacă făceam 10 m², tot nu mai rămânea nimic :thumleft:

#3949 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 November 2011 - 09:07 AM

Vezi postarealaura_lala, la 22 November 2011 - 12:27 AM, a spus:

Parca-i concurs culinar, bunatati care mai de care. As incepe cu supa lui Lili apoi as servi din sarmalele lui Destiny, vita de la Paparotti, niste costite cu naut de la Adriana. La desert as fura si din jumerile lui Dexter da' mi-e ca ma taie bucati si ma azvarle in ocean. :pupic:


Daca nu pui sare la prajit, poti folosi untura si la fursecuri!Ies super! Fragede!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3950 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 22 November 2011 - 01:58 PM

Vezi postareaDexter, la 22 November 2011 - 02:03 AM, a spus:


ps dacă mai găseşti vreo jumară să-mi spui şi mie, cred că şi dacă făceam 10 m², tot nu mai rămânea nimic :-h


Hmmm inseamna ca am ramas fara desert. Nu-i nimic, voi servi din portia viitoare.

Vezi postareazoazorel, la 22 November 2011 - 09:07 AM, a spus:

Daca nu pui sare la prajit, poti folosi untura si la fursecuri!Ies super! Fragede!Imagine postata


Asa e Zoazo, nici macar prin gand nu-mi trecea sa pun sare la prajit ca am o reteta de cornulete fragede care trebuie facuta de Craciun.
Dealtfel e un obicei aici sa vanda unt, margarina si untura gata sarate. Doar intr-un singur loc gasesc unt nesarat care-i bun pentru prajituri ori torturi. Ma enerveaza la culme fiindca sarea o poti adauga ulterior in orice aliment, odata pusa e mai greu de scos :pupic:

#3951 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 November 2011 - 02:54 PM

Ciorbita de miel cu orez, leustean si otet. Portia mea de dimineata :notworthy:
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-107-13219664767475.jpg

#3952 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 November 2011 - 02:58 PM

Vezi postarealaura_lala, la 22 November 2011 - 01:58 PM, a spus:


Asa e Zoazo, nici macar prin gand nu-mi trecea sa pun sare la prajit ca am o reteta de cornulete fragede care trebuie facuta de Craciun.
Dealtfel e un obicei aici sa vanda unt, margarina si untura gata sarate. Doar intr-un singur loc gasesc unt nesarat care-i bun pentru prajituri ori torturi. Ma enerveaza la culme fiindca sarea o poti adauga ulterior in orice aliment, odata pusa e mai greu de scos :notworthy:


Vezi-ti de treaba! Cate retete n-am facut eu cu "unt nesarat" in care am pus unt normal, din comert! N-au nici o treaba!Oricum pun sare la prajituri!
In untura nu pun, ca mai fac si crema de galbenele pentru rani si la aia CHIAR nu trebuie sare, asa ca...
Gata, ca suntem Off de tot!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3953 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 November 2011 - 03:46 PM

M-am mobilizat si eu astazi , desi nu aveam chef deloc . Piept de pui Shanghai , pilaf de bulgur ( ca de orez sunt satula)

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-780-13219695444008.jpg

#3954 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 November 2011 - 05:05 PM

Vezi postareaizuk, la 22 November 2011 - 03:46 PM, a spus:

M-am mobilizat si eu astazi , desi nu aveam chef deloc . Piept de pui Shanghai , pilaf de bulgur ( ca de orez sunt satula)

Atasament 100_5743.JPG

Define "bulgur"
Mai bine spus de unde il cumperi.
Merge si din arpacas?
Merge, nu merge, :thumleft: eu cateodata fac ... arpacas-otto :notworthy:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3955 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 November 2011 - 05:27 PM

Bulgur ...l-am luat aici de la un magazin arabesc . Nu stiu daca este la fel cu arpacasul , bulgurul fiind zdrobit parca , nu stiu cum sa explic . Are altfel granulatia fata de arpacas . Am mancat prima data acum vreo 2 ani in Turcia , mi-a placut . Am cautat si-n Romania , dar neavand magazin arabesc / oriental "in zona " , nu am reusit sa fac rost .

#3956 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 November 2011 - 06:38 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 November 2011 - 05:05 PM, a spus:

Define "bulgur"
Mai bine spus de unde il cumperi.


nu, nu-i totuna cu arpacasul
Eu cred ca am vazut bulgur pe la supermarketuri, da' nu mai stiu la care, ca eu inca mai am. mie mi se pare mai gustos decat orezul.

Maria, mi-e pofta de niste bors de miel. E singurul preparat din carne de miel care-mi place cu-adevarat.

#3957 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 November 2011 - 06:40 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 November 2011 - 05:05 PM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 22 November 2011 - 03:46 PM, a spus:

M-am mobilizat si eu astazi , desi nu aveam chef deloc . Piept de pui Shanghai , pilaf de bulgur ( ca de orez sunt satula)

Atasament 100_5743.JPG

Define "bulgur"
Mai bine spus de unde il cumperi.
Merge si din arpacas?
Merge, nu merge, :) eu cateodata fac ... arpacas-otto =))


eu zic ca merge,Bulgur-ul e un arpacas strivit :rolleyes:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3958 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 November 2011 - 06:46 PM

Vezi postareamoatza, la 22 November 2011 - 06:38 PM, a spus:

Maria, mi-e pofta de niste bors de miel. E singurul preparat din carne de miel care-mi place cu-adevarat.


te poftesc la masa la cina :rolleyes:
friptura la cuptor, cu rozmarin si usturoi, nu iti place? mie mi se pare cea mai cea!

#3959 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 November 2011 - 06:47 PM

Vezi postareaMariaSan, la 22 November 2011 - 06:46 PM, a spus:

te poftesc la masa la cina =))
friptura la cuptor, cu rozmarin si usturoi, nu iti place? mie mi se pare cea mai cea!


as putea sa ma sacrific :rolleyes: dar cred ca ma satur doar cu ciorba.

edit: si mie mi se pare f potrivita dimineata o cana cu zeama clara de ciorba fierbinte sau de supa

#3960 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 November 2011 - 07:03 PM

Vezi postareamoatza, la 22 November 2011 - 06:47 PM, a spus:

as putea sa ma sacrific :rolleyes: dar cred ca ma satur doar cu ciorba.

edit: si mie mi se pare f potrivita dimineata o cana cu zeama clara de ciorba fierbinte sau de supa


si stii care e ironia? tine mult mai bine de foame decat orice cereale sau mic dejun obisnuit (bine, nu includ ouale pe care nu le mai am in meniu de mult)

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi