Eataly, la 18 December 2011 - 10:08 PM, a spus:
Vreau si eu reteta de tobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Imi imaginez, dar vreau concret.
mai simplu
nu se egzista , daca ai stomacul porcului, si-n plus curatat.
fierbi organe de porc, plus ceva carne, grasime si sorici.
eu am avut: juma de cap de porc, fara ureche 1,1kg, 3 rinichi, 2 inimi, 1 limba. le fierbi cu condimentele agreate si sare pana se desprinde carnea capului de pe oase, rinichii ii pui spre sfarsit, ca se intaresc neplacut daca sunt fierti/prajiti (la alte preparate)prea mult.
dupa ce au fiert, adaugi in oala vreo 3,4 foi de dafin si niste crengute de cimbru si lasi sa se aromeze. scoti carnea, o tai in bucati mai mici, o mai condimentezi iar si-o indesi in stomacul curat si, eventual, carpit, daca are vreo gaurica. se coase gura de umplere, se aseaza pe un gratar intr-o oala suficient de mare ca toba sa fie acoperita de zeama de la carnuri.
se fierbe cca o ora, la foc mic -e pericol sa se sparga stomacul- si se inteapa toba din cand in cand ca sa iasa aerul dintre bucatelele de carne.
dupa ce e fiarta, se scoate intre doua tocatoare, pe cel de deasupra se aseaza o greutate -eu un bidon de vin de 6litri. vinul sa fie rosu si de buturuga, ca altfel nu garantez reusita preparatului.

toba se poate da la fum, noi nu.
poate pare un pic laborios, dar e f simplu si merita efortul. chiar mi-am propus s-o fac si-n extrasezon.