Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6921 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 January 2013 - 08:56 PM

Sot:(cotlet,cartofi cu branza de oi,ciupercute,mujdei, mamaliguta!)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13581032764639.jpg

Je'

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-405-13581032827557.jpg

#6922 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 13 January 2013 - 09:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 January 2013 - 01:49 AM, a spus:

cerra merci de explicatii! esti foarte voluntara si amabila ca de obicei!

Vezi postareakoral, la 10 January 2013 - 02:35 PM, a spus:

Mi-a mai ramas un pic de mancarica din organe de curcan, asa ca le-am blenduit si le-am asortat cu niste paste tip cus-cus si cu muraturi. Mancare noua, da? ( Zerda, Zozo, Daniella etc )

Imi replica imediat: din ce e sosul asta macinat, nu o fi friptura aia "veche" (adica de ieri)? Si nu mananca ... Basca inimi, pipote, ficat ... :scratch:

Destiny si eu vreau ciorba de loboda, daca mai este

Geany si Dex cartonase galbene amandoi:occasion14:!
Dex, cum facusi mandretea aia?

Cerra, am luat si eu aia mi s-a parut si foarte dulce si cu iz acru, n-am putut sa inghit ...biac! Paine sanatoasa poti face si tu in casa inlocuind faina alba cu integrala (eventual + tarate). Toate cele cumparate ...mai rar vreuna sanatoasa ...

On topic, fara foto: eu azi am facut 2 pastravi la cuptor cu rondele (partea alba) de praz pt je, doar presarat cu ierburi (din care am papat doar 1 azi). Am papat dulciuri dupa in schimb. Pt picea o portie de paste cu 4 branze si pt tati pulpa de porc marinata la cuptor cu cuburi de cartofi spreiate cu ulei si grillate, cartofi pe care i-a impartit cu picea ...

De unde iti iei tu pastravi Dani in Bucuresti?
Imagine postata
Imagine postata

#6923 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 January 2013 - 10:08 PM

Vezi postareaDexter, la 13 January 2013 - 06:24 PM, a spus:



cerra, ban! mă'c la masă la tăticu' matale, sau stai aşa, e vorba de tăticu' denisei, nu-i aşa? :scratch:


De al Denisei tatic ca al meu tatic nu mai este de multi ani:)

Pofteste!


#6924 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2013 - 10:36 PM

Dada, si eu vreau si de la dexter, si de la cerra(sotz) si de la geany( si ea si sot ) ...cre' ca dupa, ma rostogolesc :scratch:

#6925 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2013 - 10:37 PM

Eu imi iau pastravi proaspeti din Carrefour, din Auchan si din piata: Salajean sau Matache, dupa locatie!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6926 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2013 - 10:42 PM

Vezi postareacerra, la 13 January 2013 - 10:08 PM, a spus:

De al Denisei tatic ca al meu tatic nu mai este de multi ani:) Pofteste!

îmi pare rău, nu am ştiut :scratch: poftesc şi la matale şi la koralina că arată exact cum făcea bunica mea

#6927 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 January 2013 - 11:09 PM

Vezi postareastella, la 13 January 2013 - 10:36 PM, a spus:

Dada, si eu vreau si de la dexter, si de la cerra(sotz) si de la geany( si ea si sot ) ...cre' ca dupa, ma rostogolesc :floare:


Dau si de la sotz :floare: si de la noi foarte bun si ce am papat noi:)

#6928 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 January 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaDexter, la 12 January 2013 - 09:52 PM, a spus:

să nu credeţi că au fost numai doi mici şi zece pai(e), asta e poza de marketing :tongue3:


chiar ma gandeam, sa stii!

Cerra, mi-ai dat idei cu lintea, sa traiesti! da' n-am s-o fac piure, ca mie-mi place sa mestec, am impresia ca ma satur mai bine si cu mai putin. Si-am preluat si ideea cu varza chinezeasca, o abandonasem total.

Bai Giani, ce-as baga si io o felie de pizza, de cand n-am mai mancat!

#6929 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 14 January 2013 - 11:59 AM

Vezi postareamoatza, la 14 January 2013 - 11:52 AM, a spus:



Cerra, mi-ai dat idei cu lintea, sa traiesti! da' n-am s-o fac piure, ca mie-mi place sa mestec, am impresia ca ma satur mai bine si cu mai putin. Si-am preluat si ideea cu varza chinezeasca, o abandonasem total.




Moatza,

Nu`i piure lintea mea. Este linte rosie si am pus`o la fiert cu apa putina si am tot complteta treptat cu cate putina apa fierbinte (fiind linte rosie, nu vezi hoaspele dar nu este blenduita) puteam pune in ea unt sau lapte dar am vrut asa natur cum am zis si s asti ca merge si cu muraturi dar eu nu stiam exact daca este conform sau nu ( muraturi nu acrituri).

Stai linistite ca nu m`ati pierdut:) gatesc si ptr dieta si normal. La anumite mancaruri ne potrivim facem alte garnituri cum am facut si ieri.

Asa ca ai ce mesteca la lintea rosie ptr ca nu am fiert`o sa o destram cam al dente mai romanesc:))


#6930 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 12:04 PM

Cerra, noi nu facem decat ciorba sau supa de linte, cu usturoi, cu cimbru uscat, dar verde. Din cea rosie nu am mancat, ar trebui sa incerc si sa fac un piure.
GEORGIA

#6931 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 01:32 PM

Din experienta mea cu linte rosie daca o fierbi mai mult de 15 minute se face piure. Eu am rata cele 15 minute si-am decretat-o fasole batuta! :tongue3:
S-a mancat, dar daca vrei sa-si pastreze culoarea si forma nu mai mult de 15 minute, asa zicea la Food Safari.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6932 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 01:52 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 14 January 2013 - 12:04 PM, a spus:

Cerra, noi nu facem decat ciorba sau supa de linte, cu usturoi, cu cimbru uscat, dar verde. Din cea rosie nu am mancat, ar trebui sa incerc si sa fac un piure.



Giorgiana cea rosie dupa papila mea e mai dulce si apropiata de fasole, imi place mult, fac ciorba de linte rosie foarte des, cea verde e putin mai picanta, asa o percep eu dar delicioase ambele.
Imagine postata

#6933 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 02:13 PM

Vezi postareaCarmen L, la 14 January 2013 - 01:52 PM, a spus:

Giorgiana cea rosie dupa papila mea e mai dulce si apropiata de fasole, imi place mult, fac ciorba de linte rosie foarte des, cea verde e putin mai picanta, asa o percep eu dar delicioase ambele.


Atunci iau si eu odata sa fac si din cea rosie, ca m-ati facut curioasa.
GEORGIA

#6934 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2013 - 03:14 PM

Preferatele lui Manu: rulouri de vitzel(involtini)!
Timp de pregatire 5-7 minute.Felii subtiri, aproape transparente(pentru carpaccio) de vitzel, vita.
O felie de jambon crud(sau fiert), un cilindru de cascaval(Montasio azi), rulat cusut cu o scobi.
Trase intr-un pic de unt rapid in tigaie:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13581690086082.jpg

Stropite cu un pic de vin(alb, rosu, rosè) sec, nu dulce.
Agitati tigaia , suciti rulourile pe toate partile si-n 3 minute sunt gata.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13581690288255.jpg

Servite aici cu linte.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13581691631822.jpg

Se pot face si in suc de rosii, dar dureaza un pic mai mult.

#6935 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 03:43 PM

Eataly cum arata, classy, fata fina Manu :angryfire:
Imagine postata

#6936 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 January 2013 - 04:55 PM

[quote name='Dexter' date='13 January 2013 - 10:42 PM' timestamp='1358109756' post='180174']
[quote name='cerra' date='13 January 2013 - 10:08 PM' timestamp='1358107681' post='180165']
De al Denisei tatic ca al meu tatic nu mai este de multi ani:) Pofteste! [/quote]
poftesc şi la matale şi la koralina că arată exact cum făcea bunica mea /quote]

si eu ma asez cu castronelul in mana la coada la oala de supa de galusti a cerrei, care ca si a koralinei seamana cu a mamei mele . Dex tu nu mai ai foie la galuste de azi, da?

faine, rulourile Eataly, se gaseste si la noi la Mega Image carpacio de vita

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6937 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2013 - 05:08 PM

Vezi postareaCarmen L, la 14 January 2013 - 03:43 PM, a spus:

Eataly cum arata, classy, fata fina Manu :notworthy:


Carmencita, multumim!
Manu e o mancacioasa si mananca cam orice.
Astea-s rapide si pana se spala ea pe maini, sunt gata! :notworthy:


Vezi postareaDaniella, la 14 January 2013 - 04:55 PM, a spus:


,se gaseste si la noi la Mega Image carpacio de vita


Bun! :angryfire:
Taiate asa subtirel si saltate rapid in tigaie raman moi!

#6938 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 January 2013 - 08:51 PM

pff, n-am mai venit de multisor pe aici, da' m-au dat pe spate ciupercile lui Geany :71:
foarte faine si rulourile lui Eataly. Si la noi a aparut carne de vitel pt carpaccio, am luat, dar parca tot a ramas tarisoara =))

Eu azi un bors acru din cocos de curte cu taitei de casa :
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-115-13581894694435.jpg

#6939 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 January 2013 - 10:36 PM

Iulia, as manca manca 2 farfurii, una dupa alta :notworthy: !

#6940 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2013 - 11:21 PM

Pai mananci tu ciorba, si-mi dai mie cocottele, facem??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 345
  • 346
  • 347
  • 348
  • 349
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi