Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7141 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 09 February 2013 - 08:10 PM

Vezi postareaDexter, la 09 February 2013 - 07:49 PM, a spus:

la mine e setat pe limba sparanghel, dar aia maternă tot pui e :appl:

Atasament P1200713.JPG


Cum, alfabetic vorbind, "s" urmeaza dupa "i" o sa fac setarea in ordine alfabetica, dar drept sa-ti spun, eu cand intru pe aici si privesc incep sa incurc "limbile de setare" :rolleyes:

#7142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2013 - 08:12 PM

Sa-mi zici daca o sa-ti placa, mamei de exemplu nu-i plac, pe mine ma lasa indiferente, nu pot sa zic ca ma dau pe spate dar le maninc, pentru ca vreau sa mincam toate legumele de sezon.

#7143 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 February 2013 - 08:13 PM

Sarmalute si eu!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13604335893395.jpg

#7144 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 09 February 2013 - 08:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2013 - 08:12 PM, a spus:

Sa-mi zici daca o sa-ti placa, mamei de exemplu nu-i plac, pe mine ma lasa indiferente, nu pot sa zic ca ma dau pe spate dar le maninc, pentru ca vreau sa mincam toate legumele de sezon.


Te rog sa/mi spui daca in afara de sare ai folosit si alt condiment :rolleyes:

#7145 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2013 - 08:27 PM

Vezi postarealenias, la 09 February 2013 - 08:17 PM, a spus:

Te rog sa/mi spui daca in afara de sare ai folosit si alt condiment :D

Doar sare. De obicei pun doar stropul de ulei de la inceput in tigaie si sare, apoi apa calda. Am luat buna obisnuinta de a tine fierbatorul cu apa fierbinte linga mine atunci cind gatesc, ca sa nu "sochez" termic ce e in tigaie :D Spre final cind gust sa vad daca sunt gata mai adaug sare daca e nevoie.

#7146 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 February 2013 - 08:33 PM

Vezi postareaGeany, la 09 February 2013 - 08:13 PM, a spus:

Sarmalute si eu!




hi, hi ziua sarmalutzelor :D bulanelor de iepuras, sparanghel/pui , indian pui , de toate ptr toti.

Asa imi palce cand vad lumea satula.

Am o intrebare: postul meu cu sarmalutele arata ora 5,01, iar eu stiu ca nu era atata mai tarziu era dar, as vrea sa stiu ca eu atunci am papat si ma invart pe linga chek si nu ma pot orienta sa treaca 3 ore de la sarmalutze. Cu cat merge in urma ora dupa forum? please

#7147 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 February 2013 - 08:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2013 - 07:33 PM, a spus:

Bulan de iepure cu ridichi sotè



Aratos tare bulanul !

Imi zici te rog, ridichile alea sunt iuti? ca aici nu imi vin in imagine daca le`am vazut dar iuti adika negre sigur sunt si alea chiar imi plac.

#7148 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2013 - 08:45 PM

Gelutza cam asa ceva mi-a zis si " furnizorul" ca se caftesc, pana nu mai au ce sa le faca! Asta e, eu nu pot sa comentez, ca nu ma pricep la din astea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7149 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 08:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2013 - 08:12 PM, a spus:

Sa-mi zici daca o sa-ti placa, mamei de exemplu nu-i plac, pe mine ma lasa indiferente, nu pot sa zic ca ma dau pe spate dar le maninc, pentru ca vreau sa mincam toate legumele de sezon.


ai facut si anul trecut o garnitura de ridichi si cu gandul la ea, am facut o mancarica de cartofi/ridichi, jumi/juma, putina cantitativ. Calda, am mancat ceva-ceva, nu i-am zis omului ca am pus si altceva pe langa cartofi si-a mancat si el, nu si-a dat seama. Dar dupa ce s-a racit, asa de puternic era mirosul incat n-am putut suporta nici macar cratita in frigider si-am aruncat-o. Eu am folosit ridichi negre si albe, de iarna, care se gasesc la noi. Astea pe care le-ai folosit nu au mirosul ala specific? De exemplu, cele mici si rosii, de luna cum le zice aici, n-au mirosul asa de pregnant.

#7150 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2013 - 09:00 PM

Nu-s iuti deloc si nici nu miros, singura chestie pe care am observat-o azi in timp ce le spalam si curatam a fost ca miroseau a pamint. Dar doar in acel moment, miros si gust au de ridichi. Poate ale voastre sa fie alt soi, nu's ce sa zic.

#7151 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2013 - 09:01 PM

Acum poate intra Stella sa ne zica, ce este in poza Adrianei este in engleza Turnip parca navet in franceza este un soi de rapita, Brassica rapa. Nu cred ca este iute, eu nu am mancat niciodata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7152 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:03 PM

inseamna ca-i altceva, chiar sunt curioasa daca le face Cerra sau Lenias, sa vad ce parere au de ele gatite termic.

#7153 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2013 - 09:03 PM

Vezi postareacerra, la 09 February 2013 - 08:33 PM, a spus:

Cu cat merge in urma ora dupa forum? please

Ora merge cum ti-o setezi tu din profilul tau
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13604366230584.jpg

#7154 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 February 2013 - 09:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2013 - 09:00 PM, a spus:

Nu-s iuti deloc si nici nu miros, singura chestie pe care am observat-o azi in timp ce le spalam si curatam a fost ca miroseau a pamint. Dar doar in acel moment, miros si gust au de ridichi. Poate ale voastre sa fie alt soi, nu's ce sa zic.


Multumesc!

Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei. Sunt foarte bune si sanatoase si curata rinichii. Normal ar fi alea negre sa le spalam bine si s ale folosim cu tot cu coaja (eu o curat de fiecare data.

As incerca sa le sotez astea negre sau cela daikon

#7155 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2013 - 09:06 PM

De la Wikipedia citire
http://it.wikipedia....ssica_rapa_rapa
as zice ca se numeste Brassica rapa rapa, ca vad ca Brassica rapa se mai imparte in multe feluri.
si asa cum scrie si acolo sunt dulci nu iuti

#7156 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:12 PM

Vezi postareacerra, la 09 February 2013 - 09:04 PM, a spus:

Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei.


si niste piper nu?
ne plac si noua, da' ne baloneaza si-s f putzitoare, le cam evit. mi-a adus fi-miu de la un prieten ast' toamna juma de sac, am tot dat din ele si restul zac in balcon si-acum.

#7157 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 February 2013 - 09:22 PM

[quote name='moatza' date='09 February 2013 - 07:12 PM'
Eu din cele negre de care zice moatza, fac salata cu ridichile rase, sare, zeama de lamaie si putin ulei. [/quote]

si niste piper nu?
ne plac si noua, da' ne baloneaza si-s f putzitoare, le cam evit. mi-a adus fi-miu de la un prieten ast' toamna juma de sac, am tot dat din ele si restul zac in balcon si-acum.
[/quote]
Da, si chiperi. Putacioase o ba, fac bine si nu ar trebuii s abaloneze. Din contra ar trebuii sa elimini pe gura aerul inghitit in plus din stomac.

#7158 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2013 - 09:27 PM

Vezi postareacerra, la 09 February 2013 - 09:22 PM, a spus:

Din contra ar trebuii sa elimini pe gura aerul inghitit in plus din stomac.


:D :D pe gura zici?

hai c-am deturnat scopul si durata, nu mai zic nik.

#7159 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 09 February 2013 - 10:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2013 - 08:27 PM, a spus:

Vezi postarealenias, la 09 February 2013 - 08:17 PM, a spus:

Te rog sa/mi spui daca in afara de sare ai folosit si alt condiment :pupic:

Doar sare. De obicei pun doar stropul de ulei de la inceput in tigaie si sare, apoi apa calda. Am luat buna obisnuinta de a tine fierbatorul cu apa fierbinte linga mine atunci cind gatesc, ca sa nu "sochez" termic ce e in tigaie :71: Spre final cind gust sa vad daca sunt gata mai adaug sare daca e nevoie.


:lol: Multumesc!

#7160 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 09 February 2013 - 10:32 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2013 - 09:03 PM, a spus:

inseamna ca-i altceva, chiar sunt curioasa daca le face Cerra sau Lenias, sa vad ce parere au de ele gatite termic.


Eu sunt foarte curioasa sa vad cum sunt si le voi face, dar trebuie sa dau peste ele.... stiu sigur ca le/am vazut pe undeva, dar in acest moment nu as sti unde sa merg sa cumpar :pupic:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

21 useri citesc topicul
0 membri, 21 vizitatori, 0 utilizatori anonimi