Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7101 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 04:29 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 February 2013 - 04:18 PM, a spus:



In alta ordine de idei, nu inteleg cu ce vi se pare ca dauneaza clatirea pastelor, adica trecerea strecuratorii cu pastele pe sub jetul de apa rece, din orice punct de vedere, mai ales cel al gustului? Eu fac asta dinainte de a afla ca asa recomanda Monti, in primul rind ca, racindu-le putin, le opresti din preparare, se mentin mai ferme si nu se lipesc atit de tare intre ele. Chestiunea asta nu afecteaza cu nimic gustului, garantat, ca doar nu apa fiarta de pe ele le da gust, ci sosul sau restul ingredientelor cu care se combina pastele.


Sz, ca nu m`am exprimat eu cum trebuie in legatura cu diabeticii. Nu ma refeream la insulinodependent, ci vroiam sa zic ca metoda Monti, ar fi un model bun ptr cei carora le zice ca trebuie sa se fereasca de zahar.

Chestia ca si la unul sanatos daca stai sa te gandesti, nu sunt bune cele pe care Monti le`a interzis nu le mai enumar acum. Toti zicem cam asa: mda, nu este bun dar ce sa fac acum? sa nu mai maninc? eu m`am hotarat sa nu mai maninc. Sper ca pot trece cu bine peste tot si sa ma obisnuiesc asa si gandesc asa in speranta ca daca te obisnuiesti intr`un anumit fel cam greu te dezveti.Asa sper eu sa ma invat cu noul stil de viata chiar daca poate am sa mai si gresesc din cand in cand.

Cu pastele sunt de acord cu tine. Nu sa schimbat nimik, chiar au ramas al dente si au avut gustul foarte bun.

Cred ca luam peste urechi ca nu este topicul adecvat discutiilor astea dar, am scris aici ptr ca aici am vazut mesajul.

#7102 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 February 2013 - 04:41 PM

Vezi postareaCarmella, la 02 February 2013 - 04:18 PM, a spus:



In alta ordine de idei, nu inteleg cu ce vi se pare ca dauneaza clatirea pastelor, adica trecerea strecuratorii cu pastele pe sub jetul de apa rece, din orice punct de vedere, mai ales cel al gustului? Eu fac asta dinainte de a afla ca asa recomanda Monti, in primul rind ca, racindu-le putin, le opresti din preparare, se mentin mai ferme si nu se lipesc atit de tare intre ele. Chestiunea asta nu afecteaza cu nimic gustului, garantat, ca doar nu apa fiarta de pe ele le da gust, ci sosul sau restul ingredientelor cu care se combina pastele.


De ce recomanda Monti clatirea pastelor cu apa rece?



Pastele clatite, chiar îsi pierd din gust. Nu ma bateti, dar mie mi se par oribile. Clatititul cu apa rece le "deschide" cumva porii, strica textura, sosul nu mai lipeste asa cum trebuie. Asta e parerea mea, si bineinteles ca sînt de acord ca fiecare îsi fierbe pastele cum vrea muschiul personal :occasion15:



Eu le fierb al dente, le scurg de apa si le consum. Deci nu au cum sa se lipeasca si nici sa se înmoaie. Pastele calitativ bune, si fierte al dente oricum nu se înmoaie aproape deloc, nici dupa racire. Daca va ramîn paste pe a doua zi si se lipesc, se pot "trage" în tigaie cu ceva, fie un sos sau simplu de rosii sau/cu un strop de ulei, ceva usturoi, un ardei iute... sau cu niste legume grilate stropite cu ceva ulei de maslie... saltati olecuta tigaia cu pastele în sos, legume sau ce-o fi, si se dezlipesc imediat. Fiertul prea mult le înmoaie si lipeste.

De fapt lipitul e doar chestie de aspect, ca daca turnati putin sos peste paste, chiar în farfurie, înainte de a le servi, prin amestecare usoara cu sosul ele se despart. Cu conditia ca au fost fierte al dente si nu papă...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7103 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 04:56 PM

[quote name='Maya' date='02 February 2013 - 02:41 PM'

#7104 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 05:02 PM

[quote name='Maya' date='02 February 2013 - 02:41 PM'




De ce recomanda Monti clatirea pastelor cu apa rece?




[/quote]

Maya,

Pe pagina 354 am dat eu raspunsul Adrianei in legatura cu pastele Montignace.Poti sa nu le clatesti si sa le lasi sa se raceasca asa in voia lor (asta daca nu te grabesti sa le maninci) dar indicate reci.
[/quote]

#7105 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 February 2013 - 05:21 PM

Vezi postareacerra, la 13 December 2011 - 09:50 AM, a spus:

Spaghetele mele au fost F1.Putin ulei de masline este permis ptr ca este grasime buna,cand se spune ca nu este voie sa combini cu grasimi, se refera la grasimile interzise ptr combinatia glucidelor cuprinse IG 35-50 (smantana, carne, iaurt gras, cascaval etc).

Painea doar ce cu multa taratza se poate combina cu grasimi, integrala nu, doar cu putin ulei de masline


Cerra, ma tem ca cele doua afirmatii de mai sus, incalca principiile monti. In carte retin ca scrie sa NU combini cu NICI o grasime, fie ea si ulei de masline, fie grasime buna, nici pastele si nici painea integrale, la F1. Uleiul de masline NU este o exceptie monti, pestele (nu pastele) este una dintre exceptiile monti.

Intr-adevar, doar pastele si painea monti pot fi combinate cu grasimi (nu doar ulei de masline), dar tu nu ai facut paste/paine monti (faina integrala + tarate 50-50% ca volum).

Daca tii monti curat, oricum consumi doar ceea ce inseamna grasimi bune, in acceptiunea monti.

Iar la cascavalul cumparat atentie la lista de ingrediente, nu toate sunt conforme, multe au amidon, diverse tipuri de glucide ascunse, sau alte adaosuri/amelioratori, care nu sunt monti.

Daca retin gresit cele de mai sus, sa-mi fie cu iertare, nu spun carecumva sa credeti din spirit de contradictie, dar daca e asa poate ca o fata monti amabila, care a citit principiile monti sa ne elucideze si sa te indrume corect.


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7106 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 February 2013 - 05:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 February 2013 - 05:21 PM, a spus:


Cerra, eu cred ca cele doua afirmatii de mai sus, le faci pt ca ai inteles tu gresit citind principiile monti. In carte scrie sa NU combini cu NICI o grasime, fie ea si ulei de masline, fie grasime buna, nici pastele si nici painea integrale, la F1. Uleiul de masline NU este o exceptie monti, pestele este una dintre exceptiile monti.



E permis foarte putin ulei de masline peste pastele integrale fierte al dente si clatite. Eu cred ca trebuie sa ne mutam la subiectul Monti cu discutiile. Asta a facut obiectul unei intrebari catre Monti si a raspuns cum am zis eu mai sus.

"masa [...] glucido - proteica (numita si masa glucidica) adica va fi constituita esential din glucide al caror index glicemic este intre 35 si 50. In acest caz, vor fi autorizate doar grasimile omega 3 (peste crud sau fiert la abur) si intr-o proportie mai mica grasimile mononesaturate (uleiul de masline pe spaghete al dente de ex .). In toate cazurile, pentru faza 1, glucidele cu IG superior lui 50 vor fi excluse."

#7107 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 06:10 PM

Carmella, la 02 February 2013 - 03:38 PM, a spus:

glucido - proteica (numita si masa glucidica) adica va fi constituita esential din glucide al caror index glicemic este intre 35 si 50. In acest caz, vor fi autorizate doar grasimile omega 3 (peste crud sau fiert la abur) si intr-o proportie mai mica grasimile mononesaturate (uleiul de masline pe spaghete al dente de ex .). In toate cazurile, pentru faza 1, glucidele cu IG superior lui 50 vor fi excluse."


Tocmai asa i`am raspuns si eu Danielei.Poate ca raspunsul tau il percepe mai bine decat al meu.

Si eu zic sa se mute la Monti discutiile care sunt legate de Monti.

#7108 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 February 2013 - 08:04 PM

Mancare de fasole cu carnati,telemea si muraturi,salata de varza murata,paine din faina integrala cu seminte...

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13598282217006.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13598282333117.jpg

#7109 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2013 - 12:06 PM

Vezi postareaGeany, la 01 February 2013 - 10:11 PM, a spus:

;) ;) ,deabea astept sa vad ce o sa faci :headbang:


Apai iaka in varianta tarta

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1267-1359885803803.jpg

si iaka,in varianta mini-tarta

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1267-13598858322665.jpg

Am combinat ceapa calita in unt cu niste cascaval de raclette si sunca(de-aia fara grasime),aduagat niste ou,niste cascaval ras de-asupra si gata bunatatea.Aluatul facut cu unt rece mi-a iesit aproape ca foietajul,asa ca azi el-am avut drept dejun,iar de maine cate-un pic la servici .

Nu mai zic c-a iesit o bunatate!

#7110 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2013 - 03:44 PM

[quote name='Ellani' date='03 February 2013 - 10:06 AM'
[/quote]

Foarte apetisante !

#7111 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2013 - 03:47 PM

Ciorba de burta
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1359899228011.jpg

Friptura de porc pikanta la cuptor, dovlecei la tigaie, vinete la tigaie, fenel la tigaie apoi stins cu putin sos de soia o salata buna de cruditati si un sos rece din iaurt si usturoi.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13598992371443.jpg

#7112 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2013 - 06:27 PM

F. fain Eluta! :notworthy: Cerra ce asi manca si eu niste legume la tigaie !

#7113 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 February 2013 - 07:15 PM

Vezi postareaGeany, la 03 February 2013 - 06:27 PM, a spus:

F. fain Eluta! :notworthy: Cerra ce asi manca si eu niste legume la tigaie !


Geany draga mea, numaia sa din poza te pot servii eu, ptr ca esti prea departe de mine.

#7114 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2013 - 10:15 PM

Vezi postareacerra, la 03 February 2013 - 07:15 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 03 February 2013 - 06:27 PM, a spus:

F. fain Eluta! :notworthy: Cerra ce asi manca si eu niste legume la tigaie !


Geany draga mea, numaia sa din poza te pot servii eu, ptr ca esti prea departe de mine.

Nu-i nimik ,bun si asa! =)) =))

#7115 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2013 - 10:54 PM

Vezi postareaGeany, la 03 February 2013 - 10:15 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 03 February 2013 - 07:15 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 03 February 2013 - 06:27 PM, a spus:

F. fain Eluta! :floare: Cerra ce asi manca si eu niste legume la tigaie !


Geany draga mea, numaia sa din poza te pot servii eu, ptr ca esti prea departe de mine.

Nu-i nimik ,bun si asa! :lol: :-*


Ori bateti drum pana la mine,caci mai am un pic.Desi nu,pentru Cerra nu merge,ca numai Monti nu e,dar facem noi si ceva Monti,nu ne pierdem asa usor cu firea :)

#7116 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 03 February 2013 - 11:06 PM

Supa de pui cu turnatei

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1535-13599256090461.jpg


#7117 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 February 2013 - 10:20 AM

Si noi am gatit impreuna (eu cu bucatarul meu sef si cu mamitza) o supa de pui cu galuszti (care nu prea ne ies de fiecare data) si din carnitza de la pui un pilaf bun cu morcovi, ardei, dovlecel. Si din legumele fierte din supa o salatzica de buf.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13599660014765.jpg
GEORGIA

#7118 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 February 2013 - 01:06 PM

Vreeaauu si euu salattaaa buuff!! ;)

#7119 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 February 2013 - 01:10 PM

Vezi postareaGeany, la 04 February 2013 - 01:06 PM, a spus:

Vreeaauu si euu salattaaa buuff!! ;)


Vino 'incoa sau arunc cu prastia!!! ;)
GEORGIA

#7120 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 February 2013 - 09:22 AM

Ieri , ciorba e pui , rulada din piept de pui cu emmentaler si masline invelita in bacon alaturi de niste mazare.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-780-13600488775524.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-780-13600488933117.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

26 useri citesc topicul
0 membri, 26 vizitatori, 0 utilizatori anonimi