Carmella, la 02 February 2013 - 04:18 PM, a spus:
In alta ordine de idei, nu inteleg cu ce vi se pare ca dauneaza clatirea pastelor, adica trecerea strecuratorii cu pastele pe sub jetul de apa rece, din orice punct de vedere, mai ales cel al gustului? Eu fac asta dinainte de a afla ca asa recomanda Monti, in primul rind ca, racindu-le putin, le opresti din preparare, se mentin mai ferme si nu se lipesc atit de tare intre ele. Chestiunea asta nu afecteaza cu nimic gustului, garantat, ca doar nu apa fiarta de pe ele le da gust, ci sosul sau restul ingredientelor cu care se combina pastele.
Sz, ca nu m`am exprimat eu cum trebuie in legatura cu diabeticii. Nu ma refeream la insulinodependent, ci vroiam sa zic ca metoda Monti, ar fi un model bun ptr cei carora le zice ca trebuie sa se fereasca de zahar.
Chestia ca si la unul sanatos daca stai sa te gandesti, nu sunt bune cele pe care Monti le`a interzis nu le mai enumar acum. Toti zicem cam asa: mda, nu este bun dar ce sa fac acum? sa nu mai maninc? eu m`am hotarat sa nu mai maninc. Sper ca pot trece cu bine peste tot si sa ma obisnuiesc asa si gandesc asa in speranta ca daca te obisnuiesti intr`un anumit fel cam greu te dezveti.Asa sper eu sa ma invat cu noul stil de viata chiar daca poate am sa mai si gresesc din cand in cand.
Cu pastele sunt de acord cu tine. Nu sa schimbat nimik, chiar au ramas al dente si au avut gustul foarte bun.
Cred ca luam peste urechi ca nu este topicul adecvat discutiilor astea dar, am scris aici ptr ca aici am vazut mesajul.