Lapona Enigel, la 04 February 2015 - 05:29 PM, a spus:
Pitt, mein Lieber, poti te rog sa imi dai cateva Eckdaten pentru supa aceea cu cartofi si Bockwurst? Salivez la ea de cand ai postat-o si azi am venit cu toate cele necesare acasa. As aprecia tare mult, daca mi-ai da ceva indicatii. Intre timp curat cartofii. Lieben Dank im Voraus!
Hallo Lori, cu mare placere, desi nu-i mare scofala.
O ceapa taiata marunt, morcov si cartofi dupa ochi sau depinde de cit vrei sa faci. Taiate patratele(würfelig).
Calesti ceapa, morcovul/vii si cartofii in putin ulei, cind ceapa este sticloasa si cartoful il vezi ca devine mai moale(asta este secretul, ca supa sa devina mai cremoasa),pui Wienerle(astia i-am avut) taiati peste cartofi, mai lasi putin sa prinda gust, apoi torni supa. Eu folosesc Gemüsesuppe din aia gata.

Lasi totul sa fiarba pina cartofii si morcovii sunt moi. Eu am mai avut o bucatica de praz. Am pus rondele odata cu Wienerle.
La sfirsit am pus verdeturi si ceva smantina. Sare si piper sa nu uiti.
Pofta mare va doresc.
La noi trebuia sa fie ceva repede. Cel mai tare au fost placintele. Tre sa le repet azi iara...ptr. Brigitte.

Peter