Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 458
  • 459
  • 460
  • 461
  • 462
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9181 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 February 2015 - 05:51 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 February 2015 - 05:29 PM, a spus:

Saliu la toti! Gatiti cu foc, vad! Bravo!

Pitt, mein Lieber, poti te rog sa imi dai cateva Eckdaten pentru supa aceea cu cartofi si Bockwurst? Salivez la ea de cand ai postat-o si azi am venit cu toate cele necesare acasa. As aprecia tare mult, daca mi-ai da ceva indicatii. Intre timp curat cartofii. Lieben Dank im Voraus!


Hallo Lori, cu mare placere, desi nu-i mare scofala.
O ceapa taiata marunt, morcov si cartofi dupa ochi sau depinde de cit vrei sa faci. Taiate patratele(würfelig).
Calesti ceapa, morcovul/vii si cartofii in putin ulei, cind ceapa este sticloasa si cartoful il vezi ca devine mai moale(asta este secretul, ca supa sa devina mai cremoasa),pui Wienerle(astia i-am avut) taiati peste cartofi, mai lasi putin sa prinda gust, apoi torni supa. Eu folosesc Gemüsesuppe din aia gata. :scratch:
Lasi totul sa fiarba pina cartofii si morcovii sunt moi. Eu am mai avut o bucatica de praz. Am pus rondele odata cu Wienerle.
La sfirsit am pus verdeturi si ceva smantina. Sare si piper sa nu uiti.
Pofta mare va doresc.
La noi trebuia sa fie ceva repede. Cel mai tare au fost placintele. Tre sa le repet azi iara...ptr. Brigitte. :tongue3:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9182 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 February 2015 - 08:45 PM

Herzlichen Dank nochmal! Die Suppe köchelt jetzt vor sich hin :tongue3:
E pe foc si miroase super!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9183 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 February 2015 - 09:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 February 2015 - 08:45 PM, a spus:

Herzlichen Dank nochmal! Die Suppe köchelt jetzt vor sich hin :)
E pe foc si miroase super!


Pofta mare! :occasion14:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9184 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 February 2015 - 09:35 PM

Danke! Schon gegessen;) Mortala reteta, rapid de facut, merge pe vreme rece, te unge la suflet! Poza cu telefonul, ca habar nu am unde imi e camera :occasion14:

Megagustos!

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-12-14230784842503.jpg

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 04 February 2015 - 09:35 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9185 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 February 2015 - 02:50 AM

Vezi postareastella, la 04 February 2015 - 09:43 AM, a spus:

Dex, poti da detalii despre sos??. Merci!

cantități pentru aproximativ o cană de ceai de sos, care ajunge pentru 30 de aripi
+ sucul de la o portocală
+ sos de soia - cam două degete
+ sos iute (după gust)
+ miere ( o lingură cu virf cel puțin)
+ unt - o felie de 1 cm
+ pudra de muștar, de ceapă și de usturoi
importantă e mierea care face sosul viscos. dacă vă place mai dulce, pune mai multă miere, dacă vrei mai mult sos, eu am pus un pic de apă caldă. trebuie gustat și jonglat din ingrediente

toate se pun pe foc și se reduc cam 15 minute

#9186 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 February 2015 - 12:40 AM

Merci Dex

#9187 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 February 2015 - 01:22 AM

Vezi postareaDexter, la 05 February 2015 - 02:50 AM, a spus:

+ sucul de la o portocală
+ sos de soia - cam două degete
+ sos iute (după gust)
+ miere ( o lingură cu virf cel puțin)
+ unt - o felie de 1 cm
+ pudra de muștar, de ceapă și de usturoi

din ce iese sosul asa de rosu? numai din sosul iute? de care? adica pui cam 1/4 cana de sos iute...de tipul Sambal Oelek ?
o sa fac si eu, intr-o viitoare vizita la ai mei, niste aripioare/ciocanele cu sos picant, ca nu le-am mai mancat de fro'10 ani

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9188 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 February 2015 - 03:26 AM

dani, e roșu de la sosul iute. cam așa pun, 1/4 de cană de sos iute, nu sambal că ala e cu fish sauce ci sriracha

#9189 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 February 2015 - 04:29 PM

Vezi postareaDexter, la 07 February 2015 - 03:26 AM, a spus:

dani, e roșu de la sosul iute. cam așa pun, 1/4 de cană de sos iute, nu sambal că ala e cu fish sauce ci sriracha

Daniella, spune de sambal oelek ( sau ulek ) - e facut doar chili cruzi maruntiti, ceva otet si sare.
Îmi place cum suna sosul tau! Merge sigur ca dip la bucatele de pui trase în panada cu faina de orez. Tre' sa încerc. Merci de idee :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9190 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 February 2015 - 06:14 PM

la mine in județ nu am cumpărat decît sambal care are in compozitie și fish sauce. dacă nu are atunci e bun. orice amestec de chili și oțet e bun.

#9191 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 February 2015 - 12:43 AM

Da, sambal oelek aici e cum a zis Maya. Dar e iute foc, nu poti pune mai mult de o lingurita la o cana, ca-ti ia foc caciula.
Si mie imi place sosul. Probabil il fac maine cu Turkey crispy strips..., doar ca nu stiu cu ce sa-l rosesc..., cred ca am sa pun ceva sos de rosii normal si un pic de sambal (e singurul picant pe care il am in casa). Si apoi abia astept sa trag niste ciocanele de pui in el...poate sapt urm....
O sa ma mai uit dupa sosuri picante fara porcarii in ele. Poate la anul ma invrednicesc sa fac unul. :rolleyes

Azi, supa de telina (la mine din tije) cu fenicul, a Mayei

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14234202540762.jpg


Si gulas de porc cu popricas sau turnatei parca le ziceti voi) din faina integrala. A avut mare succes la dl meu...ceea ce e raritate... In schimb picea mea ramane focusata pe paste...., zici c-a facut-o ma-sa in Italia... , ...nu a vrut sa guste din oferta de mai sus

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14234201704511.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9192 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 February 2015 - 01:03 AM

dani, poate ketchup-ul să fie bun la aripioare?

și eu in trend cu salată de fenicul with a twist: am tăiat feniculul in lung, cu mașinăria de curățat cartofi, portocalele sunt tip cara-cara, piept de pui și ... sos de usturoi.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-1423349469323.jpg

#9193 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 08 February 2015 - 05:42 PM

Cum a zis Maya de Sambal Oelek mi-a traznit in creieri o mamaliga picanta cu sambal din cela, fulgi de chilli, pui cu ciuperci si usturoi si un ardei copt sa mai atenueze din foc, ceea ce am si realizat:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-124-14234101221265.jpg

pupicei, miha :hug:

#9194 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 February 2015 - 08:47 PM

A fost bun, Miha? Ca de aratat arata apetisant! Si-mi place picant de numa...



Am facut sosul, Dex, l-am mancat cu crispy strips, pe pat de roesti reteta postata de Stella (perfect!), alaturi de 2 feluri de piure de pastarnac:
- unul aromatizat cu filamente de sofran...vi-l,recomand, gustul e asa de delicat, textura cremoasa...minunat...
- unul aromatizat cu pastaie de vanilie si fleur de sel. Interesant..., dar ma duce cu gandul la un mousse desert :hug: nu sunt obisnuita cu vanilia in mancarea sarata...

Din toata combinatia roesti Stellei mi s-au parut cei mai cei... :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14234219965372.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14234212004054.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9195 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2015 - 09:35 AM

Vezi postareaPeter, la 01 February 2015 - 01:43 PM, a spus:

Si azi m-a pus pe treaba sa-i fac mancarea ei(si a Adrianei) :hug:

De cind am vazut tava asta a ta numai cu gindul la ea am fost asa ca dupa ce am cumparat niste costite de porc am facut-o: am pus in tava tot ce era leguminos prin frigider: praz, morcovi, cartofi dulci, un fenel, dovlecei, citeva feliute de varza si deasupra costite de porc marinate cu ulei, coaja de portocala, paprika si usturoi
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14234672971815.jpg
bunut tare
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14234673262884.jpg

#9196 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 February 2015 - 02:27 PM

Salata de ton (de la conserva) cu turtite pe plita

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-405-14234848516933.jpg

#9197 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 February 2015 - 02:54 PM

Mi-a ramas de ieri de la salata cu ton un cartof fiert in coaja,pe care l-am razalit pe randeaua cu ochiuri mari,am mai adaugat si un cartof crud razuit pe randeaua cu ochiuri mici,pe asta l-am stors bine in pumni,i-am amestecat,am mai adaugat 2 oua batute,1 lingura de branza iute de oi si piper si am facut toci'

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-405-14235728140608.jpg

F.buni!

#9198 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 February 2015 - 10:43 AM

aseara, tarta cu dovleac si ricotta

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-142-14238165816325.jpg

si o felie (calda era, azi arata mai bine, dar nu am timp de pozat, scuzati)

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-142-14238166747096.jpg

reteta originala era numai cu dovleac, dar aveam doua linguri de ricotta si un albus ratacite prin frigider, le-am amestecat, am adaugat si un peperoncino si am pus peste crema de dovleac... nu va mai spun cum se bateau turcii la gura unora...
concluzie: un experiment reusit! de repetat pana mai gasesc dovleac bun
fiica dacilor

#9199 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 February 2015 - 11:34 AM

Bris, cum ai facut aluatul?

#9200 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2015 - 04:36 PM

omu' zice ceva de gerul Bobotezei, cica ar veni, eu as zice ca-i Craciun: sarmale, toba si carnati.
v-arat doar carnatii, poate-oi poza si toba

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-100-14240107366102.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-100-14240107509941.jpg

cam inca pe-atatia erau la fum.
am calculat costul de productie doar ptr ingrediente si ne-a iesit cam 10lei/kg, fara manopera sau alte cheltuieli in/directe

:blob8:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 458
  • 459
  • 460
  • 461
  • 462
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi