Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 459
  • 460
  • 461
  • 462
  • 463
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9201 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 15 February 2015 - 07:13 PM

Vezi postareamoatza, la 15 February 2015 - 04:36 PM, a spus:

omu' zice ceva de gerul Bobotezei, cica ar veni, eu as zice ca-i Craciun: sarmale, toba si carnati.
v-arat doar carnatii, poate-oi poza si toba

Atasament IMG_1001 (Small).JPG

Atasament IMG_1003 (Small).JPG

cam inca pe-atatia erau la fum.
am calculat costul de productie doar ptr ingrediente si ne-a iesit cam 10lei/kg, fara manopera sau alte cheltuieli in/directe

:drool:


moato arata dementiali carnatii tai :blob8: Reteta te rog :hug:

#9202 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2015 - 08:45 PM

acuma chiar am cantarit: 10kg spata dezosata, degresata de porc, 4kg sunca alba, tocata carnaraia, 4plicuri usturoi deshidratat, 4 plicuri cimbru, 3 plicuri boia dulce, 1 plic boia iute, 2 plicuri piper alb, 2 plicuri piper negru, sare dupa gust, 2 capatani mari de usturoi maruntit si facut mujdei cu zeama de carne (de la ingredientele de toba), cam 1l lichid caldut, strecurat, cu care am framantat compozitia pana a devenit maleabila ca sa intre in matze. nu stiu exact cate grame are plicul cu condimente, dar erau marca carrefour, se poate verifica pe site-ul lor - poate 20gr? si au intrat 20m matze curatate de porc. compozitia se lasa peste noapte sa se aromatizeze, se fac chiftelutze ca sa se potriveasca gustul. produsul finit va fi mai putin piperat/usturoiat decat gustul incercarilor, nush care-i treaba, dar in timp se mai domoleste iutzeala initiala. deci fa din start mai condimentat.
noi nu cumparam deloc mezeluri din oras, asa ca fac periodic in casa si mi se pare o metoda buna de-a controla cat de cat ce mananci.
va zic si la toba: juma de cap de porc plus inca o ureche separat, 3 rinichi, 3 inimi, 3 limbi toate de porc, 1plic usturoi uscat, 1 plic boia dulce, 1 lingura boia iute, boabe de piper, sare. toate au intrat intr-un fundar de vita care se umple, se coase la un capat si se pune intr-un ciorap de matase nou, spalat bine, deschis la culoare si se fierbe cam o ora. ingredientele carnoase se fierb in prealabil. treaba cu ciorapul previne un dezastru ulterior, ca se poate sparge la fiert toba. am patzit si-asa, de-am pescuit carnea din oala si noroc ca aveam alt matz. fundarul se intzeapa si-nainte si-n timpul fierberii cu un ac. se scoate dupa o ora, se pune pe o tava si peste toba se pune un fund de lemn pe care se-aseaza o greutate. eu am pus un bidon de vin de 5 litri si-am lasat-o la rece in balcon peste noapte. a doua zi era beeeeton!

#9203 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 February 2015 - 08:48 PM

Motzulina s-a hotarat sa ne tortureze! :blob8:

#9204 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 February 2015 - 11:58 PM

Va rog eu mult mult mult de tot sa faceti topic separat cu explicatiile Moatzei (nu am semne de punctuatie ca nu_mi merg face figuri calculatoriciu) :notworthy:

#9205 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 February 2015 - 08:26 AM

Oai, Pusa, ce bine arata!
La noi, rata cu portocale si legume la cuptor.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-639-14240684270618.jpg

P.S. Am micsorat poza, ca era tare mare.

#9206 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 February 2015 - 01:29 PM

Vezi postareaEataly, la 13 February 2015 - 11:34 AM, a spus:

Bris, cum ai facut aluatul?



Lilly, scuze de intasrziere, nu am fost acasa si nu am avut net decat pe sarite, am reusit sa citesc dar nu si sa-ti raspund

aluatul e cu ricotta si imi ramasese de la minciunele. reteta e asa:
un pumn (cat iei cu amandoua mainile) de branza de vaca (eu ricotta), 3 pumni de faina, 1 lingura cu varf de untura/unt/margarina, sare, 3 oua intregi, coaja rasa de lamaie, 2 pachete praf de copt (cred ca in Romania praful de copt are 10 g, ca altfel mi se pare prea mult). Se amesteca toate, se framanta cu iaurt sau lapte prins (eu kefir).
fiica dacilor

#9207 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2015 - 06:24 PM

Grazie Bris!

Eu reteta lui Dex de la concurs:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-9-14241037781504.jpg

Adaptata pe un pat de rucola si solzi de parmigiano.
Grazie Dex, eu pe Vissani nu-l prea plac, dar reteta asta mi-a placut. :notworthy:

#9208 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 February 2015 - 10:02 AM

Lasagna, le-a placut fetelor

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-639-14243329748464.jpg

#9209 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 19 February 2015 - 10:23 PM

sarmale

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-244-14243773421596.jpg

si cateva jumari,deh...pofta mare :lol:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-244-14243773998108.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#9210 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 February 2015 - 10:43 PM

Vezi postareaEataly, la 16 February 2015 - 06:24 PM, a spus:

Eu reteta lui Dex de la concurs
Adaptata pe un pat de rucola si solzi de parmigiano.
Grazie Dex, eu pe Vissani nu-l prea plac, dar reteta asta mi-a placut.

să vă fie de bine, la mine sunt in rotație aproape săptăminală
pe vissani l-am văzut in niște rețete filmate și mi s-a părut cam "bully" cu sous-cheful cu care lucra dar combinațiile lui de trandițional și modern sunt total pe gustul meu.


cartofi prăjiți cu ouă și feta, amintiri din copilărie :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14244649056126.jpg

#9211 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2015 - 11:19 PM

Vezi postareaDexter, la 20 February 2015 - 10:43 PM, a spus:

cartofi prăjiți cu ouă și feta, amintiri din copilărie :rolleyes:

ar trebui sa ne amintim mai des sau sa refacem mai des aceste amintiri din copilarie :lol:

#9212 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 February 2015 - 09:13 AM

Fara misto, daca imi aduc aminte de mancaruri din copilarie, zau, nu stiu ce mi-a placut. Poate ca, singur la parinti fiind, am fost si rasfatat cu mancarea.... :lol: dar la painea aceea proaspata scoasa de pe vatra cu untura de porc , inele de ceapa rosie si un praf de sare/boia dulce.
Mamma mia. Nu uit cit oi trai eu. ^_^

Avind un caz de dieta "low carb" in familie :) si unul care vrea sa dea jos citeva prajituri :rolleyes: ma ocup mai mult de salate

aici salata mediteraneana cu fasole boabe, masline, feta si restul

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14245024521859.jpg

legume, mai mult pe aburi decit trase in unt... :)

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14245024296505.jpg

din cind in cind ne mai rasfatam, ca doara ce sa fac cu sefa. Vrea si ea sa manince. Ori ruladele de vita(fara varza de bruxelles) merg doara si la low carb..

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14245024413419.jpg

Gatiti voi in voie, ca eu ma uit si ce imi place, o sa incerc si eu.

Un WE frumos va doresc plin de gateli.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9213 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2015 - 04:38 PM

Pai cred ca pentru tine, care gateai un tort la 3 zile, sa gatesti lowcarb e o tortura. :lol:

Rulada are varzuca in mijloc?Eu ma gandisem la niste chiftele umplute cu varza de Bruxelles. :rolleyes:

#9214 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 February 2015 - 06:21 PM

Vezi postareaEataly, la 21 February 2015 - 04:38 PM, a spus:

Pai cred ca pentru tine, care gateai un tort la 3 zile, sa gatesti lowcarb e o tortura. :lol:

Rulada are varzuca in mijloc?Eu ma gandisem la niste chiftele umplute cu varza de Bruxelles. :rolleyes:


Low carb este destul de usor, trebuie carne. ^_^ Eu renunt numai la acele trei torturi. :)
Rulada de vita este cea clasica cu castravete murat in mijloc. Acum am vazut ca seamana cu chiftele.
Acum vezi ca nici fotograful dupa EOS nu mai este ce a fost... :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9215 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2015 - 06:31 PM

Stai ca nu m-am exprimat corect eu.
Se vede foarte bine ca e rulada.
Era o ideea de a mea de a umple niste chiftelute cu varzuca.
Adica un fel de sarma pe dos prajita. :lol:

In rest tu adu proteine, eu am sa aduc un topic fara gluten. :rolleyes:

#9216 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 February 2015 - 10:27 PM

mamaligo-pizza
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-142-14245503821319.jpg
fiica dacilor

#9217 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,819
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 February 2015 - 01:01 PM

Quiche cu spanac in "crusta" de cartofi

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2015/post-192-14248620727552.jpg


#9218 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2015 - 12:29 AM

De duminica si din ziua de Dragobete:

Piept de rata cu ciuperci, dupa reteta Mayei. :hungry: Delicios! Am mancat pana nu a mai fost nik! :hungry: !
Medium -rare pt mine, well done pt picea!


Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14249895081004.jpg


Secretul din rulou (pulpe superioare de pui, unse cu mustar+smantana 20%; urechi de lemn si ardei gras, totul rulat in bacon ) ... sectiunea am uitat-o intre hapaieli! :hungry:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-685-14249896772301.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9219 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2015 - 07:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2015 - 12:29 AM, a spus:

De duminica si din ziua de Dragobete:



:hungry: Lecker!
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9220 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 February 2015 - 08:53 AM

In ultimul timp nu prea. Aseara am vrut sa fac orecchiettele lui Eataly, dar cum soacra ne cadoriseste in ultima vreme cu tot felul de carne, trebuia sa schimb meniul.
Asa ca aseara un cotlet din ala zdravan cum era pe timpuri. Si cum azi nu lucrez, mergea si un mujdei(mama lui ce bun a fost). :hungry:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-1425106124259.jpg

Alt cadou primit a fost un țîmp de curcan din ala mai mare. Cu Spätzle si sos.

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-1425106144368.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14251061522263.jpg

Ceva buruieni cu restul pe langa ele
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14251061625983.jpg

Trebuie si legume, nu? Zucchini umplute cu ce am gasit prin frigider.
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14251061688715.jpg

Si cum am promis, azi orecchiettele. :hungry:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 459
  • 460
  • 461
  • 462
  • 463
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi