Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 488
  • 489
  • 490
  • 491
  • 492
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9781 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2016 - 06:02 AM

Vezi postareaEataly, la 16 January 2016 - 01:30 PM, a spus:


Peter, de ce peste 4 saptamani?


Eu in fiecare an incepind cu miercurea cenusii(Wiki) pina fix in duminica pastelui renunt la orice dulce si la orice strop de alcool. =)) Sunt vreo 47 de zile, sau?
Dar anul asta inainte de asta ne mai destrabalam pe vreo insula..am voie sa gatesc acolo. :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9782 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2016 - 06:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 January 2016 - 12:15 AM, a spus:

Da' pentru tine sunculita aceea pe care o vad eu e leguma? :)

Noi in seara asta tocanita din carne de vitel cu cartofi, pe culcus de mamaliga :)


Pe toate le vezi. Au fost resturi de la o rulada de purcelus. =))

Sa-mi aduca Brigitte vitelus, ca nu am mai mancat demult mamaliga. :)

Vezi postareastella, la 17 January 2016 - 01:38 AM, a spus:


Peter, fain ce ai gatit acolo.


:)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9783 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 17 January 2016 - 09:00 AM

Peter ma alatur Pusei.....rulouri cele implute cu varza le ai fiert sau le ai pus la cuptor??
Bite!

#9784 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2016 - 09:37 AM

Vezi postareaverber, la 17 January 2016 - 09:00 AM, a spus:

Peter ma alatur Pusei.....rulouri cele implute cu varza le ai fiert sau le ai pus la cuptor??
Bite!


Ooh imi cer scuze. Nu am citit ca ati intrebat.
La inceput mi s-a parut a fi prea multa zeama, de aceea am fiert putin pe plita, cind am vazut ca a inceput sa mai scada zeama am pus in cuptor si am lasat sa scada bine, aproape de tot. Aluatul suge zeama/supa.
=))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9785 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 January 2016 - 12:26 PM

Aoleu, ce nebunii...

Adriana, spune-mi, te rog, cum ai facut tocanita de vitel si, mai ales, ce fel de carne ai folosit. Mersi mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9786 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2016 - 12:42 PM

Saptamina viitoare fac tocanita(Kalbshals)(mare lucru nu e..) dar este cu mamaliga. =))
Dar azi am facut piept de pui umplut cu spanac, bresso cu verdeturi, grana padano, Ceva tare lecker!

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530272162682.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530272246336.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530272335464.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530272425195.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-27-14530272505296.jpg

Peter

PS. o bere rece..mamma mia. :)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9787 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 January 2016 - 06:13 PM

Foarte lecker arata, Pitt! Ieri am urmarit o reteta pe ARD: piept de piu-piu uns cu o pasta de momite de vitel, apoi invelite ca o sarma mare in foaie de mangold, oparita in prealabil si apoi toata daravela stransa bine in prapur si data la cuptor. Arata ceva in genul pieptului tau de pui.

Pitt, te rog sa imi spui si tu cum faci tocana de vitel. Multumesc mult!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 17 January 2016 - 06:14 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9788 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,480
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2016 - 11:58 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 January 2016 - 12:26 PM, a spus:

Adriana, spune-mi, te rog, cum ai facut tocanita de vitel si, mai ales, ce fel de carne ai folosit. Mersi mult!

Eu o iau deja taiata bucatele de la macelar, nu stiu ce parte a animalului o pune dar e o parte care are un pic de vene si de grasime, nu e doar macra, ca sa ramina moale.
Acu am pus bucatelele cu putina faina intr-o punga apoi le-am aruncat in tigaia in care am pus nitel ulei si am lasat sa se prajeasca nitel, apoi am adaugat nitel vin rosu si l-am lasat sa se evapore, apoi am adaugat un pic de ceapa, sare, piper si garam masala, sos de rosii si bulion. Apoi am lasat sa fiarba mult si bine pe soba si cu capac adaugind cite un pic de apa. Am incercat si cind era fiarta carnea am adaugat cartofii si am stins cind erau si ei gata.

#9789 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 January 2016 - 08:30 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 January 2016 - 06:13 PM, a spus:

Foarte lecker arata, Pitt! Ieri am urmarit o reteta pe ARD: piept de piu-piu uns cu o pasta de momite de vitel, apoi invelite ca o sarma mare in foaie de mangold, oparita in prealabil si apoi toata daravela stransa bine in prapur si data la cuptor. Arata ceva in genul pieptului tau de pui.

Pitt, te rog sa imi spui si tu cum faci tocana de vitel. Multumesc mult!


Tocanita normala o fac ca Adriana, dar eu o voi face ca in reteta asta:

de data asta cu ceafa de vitel si nu cu carne macinata.
Si nu mai pun cartofi, ca doara e cu mamaliga. :floare:

FEURIGER HACKFLEISCHTOPF

Für 4 Portionen:

2-3 El Butterschmalz
500 g Rinderhack (gemischt ist auch gut…)
1 Zwiebel
2-3 Knoblauchzehen
1-2 rote Chillischoten
je 1 gelbe und rote Paprikaschote
2 EL Tomatenmark
1 kleine Dose pürierter Tomaten
750 ml Gemüse-oder Fleischbrühe
Salz, Pfeffer
1 EL Paprikapulver
1 EL Curry
1 Prise Nelkenpulver(ich 1 x Nelke zerstoßen)
1 Tl gerebelter Thymian
400 bissfest gegarte Spätzle(grüne)
1 Bund Petersilie

Schmalz in einem Topf erhitzen, das Rinderhack dazugeben und unter ständigem
Rühren braten.
Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, fein würfeln, zum Fleisch geben und kurz mitbraten.
Die Chillischoten halbieren, entkernen, waschen, kleinschneiden, zum Fleisch geben und mitbraten.
Die Paprikaschoten halbieren, entkernen, waschen, in feine Würfel schneiden, zum Fleisch geben und mitbraten.
Das Tomatenmark einrühren, die pürierten Tomaten und die Brühe angießen und das Ganze bei mäßiger Hitze 20 Minuten köcheln lassen.
Anschließend den feurigen Hackfleischtopf mit etwas angedickter Speisestärke leicht binden, mit Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Curry, Nelkenpulver und Thymian abschmecken.
Die Spätzle unter den Eintopf mischen. Diesen nochmals erhitzen, nachwürzen, dekorativ anrichten und mit der fein gehackten Petersilie bestreuen.

Nu dati cu parul, poate cineva vrea sa traduca reteta originala cu carne macinata, ca e tare "lecker"

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9790 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 January 2016 - 12:52 AM

incercai cu google translate dar nu am ajuns prea departe: Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, fein würfeln, zum Fleisch geben und kurz mitbraten cică s-ar traduce că ceapa și catei de usturoi coaja , zarurile fin , se adaugă scurt carnea și se prăjește Imagine postata
bre, eu nu am decît zarurile de la table și în tocăniță nu le bag Imagine postata

#9791 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 January 2016 - 06:41 AM

Vezi postareaDexter, la 19 January 2016 - 12:52 AM, a spus:

incercai cu google translate dar nu am ajuns prea departe: Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, fein würfeln, zum Fleisch geben und kurz mitbraten cică s-ar traduce că ceapa și catei de usturoi coaja , zarurile fin , se adaugă scurt carnea și se prăjește Imagine postata
bre, eu nu am decît zarurile de la table și în tocăniță nu le bag Imagine postata


"se taie finut" sau cubulete. Zaruri :pupic: Stai sa vina Lori, poate iti traduce. :floare:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9792 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 January 2016 - 09:16 AM

Vezi postareaPeter, la 19 January 2016 - 06:41 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 19 January 2016 - 12:52 AM, a spus:

incercai cu google translate dar nu am ajuns prea departe: Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, fein würfeln, zum Fleisch geben und kurz mitbraten cică s-ar traduce că ceapa și catei de usturoi coaja , zarurile fin , se adaugă scurt carnea și se prăjește Imagine postata
bre, eu nu am decît zarurile de la table și în tocăniță nu le bag Imagine postata


"se taie finut" sau cubulete. Zaruri =)) Stai sa vina Lori, poate iti traduce. :pupic:



1 sau cuburele - marca inregistrata Adriana (dar am mai observat exprimarea si la alte fete din Italia.

2 sau brunoise :floare: - cica asa-i zice acestei tehnici

:D

le: io le-as executa la chopper imediat :pupic:

#9793 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 January 2016 - 10:04 AM

Foarte creativa si eleganta in menu, ca de obicei Anicutz! Dar de ce vrei tu sa te abtii de la ceea ce-ti aduce placere? Lasa ca bebellino va avea toata viata sa guste din bunatatile facute de mami. Brava! Pupic!

Ce se revarsa asa vulvanic din pieptii aia de pui, Peter? Sau ai mai pus alaturi ceva spanac cu sos, pe farfurie?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9794 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 January 2016 - 10:54 AM

Vezi postareaany_annette, la 14 January 2016 - 10:05 PM, a spus:

Nu chiar de azi

Toata stima si respectul! :floare: Toate arata nemaipomenit de bine, iar la gust sunt sigura ca-s si mai si! :pupic:

#9795 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 January 2016 - 10:56 AM

Vezi postareaclau_ash, la 10 January 2016 - 08:44 PM, a spus:

Ciupercute portobelo cu branzica saint-maure

Grozava idee!! :floare: N-ai mai pus nimic altceva, in afara de branza? :pupic: Eu le umplu cu codite tocate, dar pun si diferite alte legume (tot tocate).

#9796 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 January 2016 - 10:58 AM

Vezi postareaPeter, la 16 January 2016 - 12:52 PM, a spus:

Any, la sarmalutele alea m-asi fi bagat si eu, ca bune sunt. Sigur!

Azi simplu ptr. copii.
Peter

Vezi postareaPeter, la 17 January 2016 - 12:42 PM, a spus:

Saptamina viitoare fac tocanita(Kalbshals)(mare lucru nu e..) dar este cu mamaliga. :pupic:
Dar azi am facut piept de pui umplut cu spanac, bresso cu verdeturi, grana padano, Ceva tare lecker!
Peter

PS. o bere rece..mamma mia. =))

Peter, esti fenomenal!!!!!!!! :pupic: :floare: Jos palaria! :D

#9797 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,480
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2016 - 03:20 PM

Vezi postareaDexter, la 19 January 2016 - 12:52 AM, a spus:

bre, eu nu am decît zarurile de la table și în tocăniță nu le bag
Imagine postata

si de ce nu? poate ca zarurile la cit se invirt in tocanita inmoaie carnea
alea iacta est :pupic:

Vezi postareamoatza, la 19 January 2016 - 09:16 AM, a spus:

1 sau cuburele - marca inregistrata Adriana (dar am mai observat exprimarea si la alte fete din Italia.

eu credeam ca si mama zice asa dar poate ca ea o fi zicind cubulete si noi am transformat in cuburele, poate pentru ca al nostru creier se gindeste in momentul acela la "cubetti" :floare:
Ce-mi plac chestiile astea, mai ales cind nu-mi dau seama de ce zic =)) asa ca trageti-ma de minecuta, tu si Dexter vad ca remarcati chestiile astea :pupic:

#9798 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2016 - 05:21 PM

:floare:))) Tocanita de zaruri au Dex! Felul asta tre' sa-l incercam, cred ca nu ingrasa :pupic:)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9799 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,480
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2016 - 05:24 PM

Da' mareste factura la dentist =))

#9800 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2016 - 05:38 PM

Vezi postareaPeter, la 18 January 2016 - 08:30 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 January 2016 - 06:13 PM, a spus:

Foarte lecker arata, Pitt! Ieri am urmarit o reteta pe ARD: piept de piu-piu uns cu o pasta de momite de vitel, apoi invelite ca o sarma mare in foaie de mangold, oparita in prealabil si apoi toata daravela stransa bine in prapur si data la cuptor. Arata ceva in genul pieptului tau de pui.

Pitt, te rog sa imi spui si tu cum faci tocana de vitel. Multumesc mult!


Tocanita normala o fac ca Adriana, dar eu o voi face ca in reteta asta:

de data asta cu ceafa de vitel si nu cu carne macinata.
Si nu mai pun cartofi, ca doara e cu mamaliga. =))

FEURIGER HACKFLEISCHTOPF

Für 4 Portionen:

2-3 El Butterschmalz
500 g Rinderhack (gemischt ist auch gut…)
1 Zwiebel
2-3 Knoblauchzehen
1-2 rote Chillischoten
je 1 gelbe und rote Paprikaschote
2 EL Tomatenmark
1 kleine Dose pürierter Tomaten
750 ml Gemüse-oder Fleischbrühe
Salz, Pfeffer
1 EL Paprikapulver
1 EL Curry
1 Prise Nelkenpulver(ich 1 x Nelke zerstoßen)
1 Tl gerebelter Thymian
400 bissfest gegarte Spätzle(grüne)
1 Bund Petersilie

Schmalz in einem Topf erhitzen, das Rinderhack dazugeben und unter ständigem
Rühren braten.
Die Zwiebel und die Knoblauchzehen schälen, fein würfeln, zum Fleisch geben und kurz mitbraten.
Die Chillischoten halbieren, entkernen, waschen, kleinschneiden, zum Fleisch geben und mitbraten.
Die Paprikaschoten halbieren, entkernen, waschen, in feine Würfel schneiden, zum Fleisch geben und mitbraten.
Das Tomatenmark einrühren, die pürierten Tomaten und die Brühe angießen und das Ganze bei mäßiger Hitze 20 Minuten köcheln lassen.
Anschließend den feurigen Hackfleischtopf mit etwas angedickter Speisestärke leicht binden, mit Salz, Pfeffer, Paprikapulver, Curry, Nelkenpulver und Thymian abschmecken.
Die Spätzle unter den Eintopf mischen. Diesen nochmals erhitzen, nachwürzen, dekorativ anrichten und mit der fein gehackten Petersilie bestreuen.

Nu dati cu parul, poate cineva vrea sa traduca reteta originala cu carne macinata, ca e tare "lecker"

Peter


Pentru Dexter, cu dediceishn:

Mancarica picanta cu carne tocata:

2-3 linguri de unt ghea. Adica din ala fara partea solida grasa. Eu il fac asa: pun untul intr-o craticioara din aceea micuta pentru sos de cioco si dau la cuptor 50 ° C pana se topeste. Las apoi sa se hodineasca bietul unt si partilea acelea solide se depun. Folosesc doar lichidul clar.
500 g de carne tocata, ori de vita ori amestec
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1-2 teci de ardei iute rosu: eu am acum un borcanel de limbi de pasare - o specie de piment rau de tot, adica, frate, rau! Mic si rau!
1 ardei capia rosu, unu galben/verde.
2 linguri de bulion, din ala pasta groasa
1 cutie de piure de rosii
750 ml de zeama de oase/carne ori de legume. Cum s-ar zice pe franceza, un fond.
sare, piper
1 lingura boia de ardei
1 lingura curry1 priza de praf de cuisoare - se poate sfarama in mojar in cuisor, doua
1 lingurita de tymian pisat, adica din ala uscat
400 g de Spätzle (o specialitate de taitei specifica sudului Germaniei).
1 legatura de pitrinjäl :)

Se incinge untul, se pune carnea tocata si se caleste amestecand continuu. Tai zaruri =)) usturoiu si ceapa si arunci in carne si amesteci mai departe. Cureti pe aia mici si rai de seminte (aici recomand manusi, ca sa nu te usture sub unghii trei zile dupa aia) si ii toci fin, la fel faci si cu ardeii capia. Ii bagi si pe ei la tigaie. Apoi amesteci bulionul, sucul de rosii si fond-ul , lasi sa dea intr-un clocot -doua, dupa care legi cu putin maizena, ori un pic de rantas, cum se zice in Moldova :) Pui toate mirodeniile, apoi adaugi Spätzle, mai lasi sa mai fiarba putin, cat sa se a,mestece aromele, stingi, pui patrunjelul tocat, et voilà!

Pofiti, va rog :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 488
  • 489
  • 490
  • 491
  • 492
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi