Ce ati gatit astazi?
#4041
Postat 04 December 2011 - 01:13 AM
mersi
#4042
Postat 04 December 2011 - 01:34 AM
Angel, la 04 December 2011 - 01:13 AM, a spus:
mersi
Oare asta ti s-a lipit de suflet?
http://artaculinara....ea-de-radacini/
Poti incerca ambele variante. Si cea din radacina, si cea din tije. Si ne spui si noua.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4043
Postat 04 December 2011 - 05:21 PM
am facut un gem de prune fara zahar, dar cred ca ar merge si cu prune din compot. din ciclul asta am mai facut sos si din caise din compot.
sa revenim: cateva linguri de gem de prune, cu putin vin rosu, o lingurita din dulceata de ardei iuti, putina pasta dulce de ardei -conserva facuta de mine in toamna- se pun in blender (sau il faci cu mixerul stick). sosul rezultat ori se pune direct peste carne/ficatei, ori il faci separat. eu prefer sa-l fac in tigaia cu carne. corectezi gustul cu sare, piper, eventual o lingurita de miere. iese onctuos, savuros, spicy si parfumat. poti pune in sos ciupercute taiate, eu le-am sotat separat, ca am facut cantitate mai mare.
recomand tuturor sosurile din fructe de la compot. la mine nu prea se mananca fructele si deseori le fac sos ptr carnuri.
edit: telina o tai cu razatoarea borner ca pe cartofii pai si o prajesc intocmai.
[/quote]
Mulţumesc pentru explicaţii, Moatzo, eu voi încerca cu prune uscate ( la noi trec fructele din compot

#4044
Postat 04 December 2011 - 05:23 PM
Angel, la 04 December 2011 - 01:13 AM, a spus:
mersi
E mai bună cu rădăcină de ţelină rasă- sau poate m-am obişnuit eu aşa...- dar merge şi cu tije tăiate f.mic.
#4045
Postat 04 December 2011 - 06:58 PM
Imagini atasate
#4046
Postat 04 December 2011 - 07:37 PM
1 membri, 37 vizitatori, 0 utilizatori anonimi
moatza
daaa?
#4048
Postat 04 December 2011 - 10:21 PM


#4049
Postat 05 December 2011 - 08:50 AM
Angel, la 04 December 2011 - 01:13 AM, a spus:
mersi
Pai, la care dintre ele te referi? A Mayei, a lui Issis, sau a mea? Seful ti-a dat deja un link. Sper ca te-am putut ajuta!

#4050
Postat 05 December 2011 - 01:38 PM
Adriana, la 04 December 2011 - 10:21 PM, a spus:

Carnatii aia de Savoie?Vai ce buni sunt!
Portia lui Manu de Zama de poprici!

#4051
Postat 05 December 2011 - 01:41 PM
#4052
Postat 05 December 2011 - 05:30 PM

mancarica de cartofi cu putina:)carne

si friptura cu cartofi,la cuptor

#4053
Postat 05 December 2011 - 05:56 PM
Eu azi am mincat ce a preparat omu' meu adica conopida (albita deja) si apoi fripta putin in ce are omul in casa,ulei,unt etc si cind sunt aproape gata bronzata se toarna peste conopida din tigaie un sos(2 oua batute cu zeama de la o lamiie, sare, piper, vegeta, usturoi pisat si patrunjel verde)

Se obtine ce se vede ...pot sa spun ca daca foto nu i concludenta gustul ...da!
#4054
Postat 05 December 2011 - 06:12 PM

ca garnitura am mâncat salată de praz şi salată de sfeclă roşie care, spre marea mea mirare, se pupă foarte bine


#4055
Postat 05 December 2011 - 07:22 PM
Eataly, la 05 December 2011 - 01:38 PM, a spus:
Adriana, la 04 December 2011 - 10:21 PM, a spus:

Portia lui Manu de Zama de poprici!

Asa de bine ti-au iesit de zici ca-s din oala mea .

Eu am gatit mult dar nu prea am avut timp de poze.
Doar o Supa de pui cu Frecatzei .

http://povesticulinare.blogspot.com/
#4056
Postat 05 December 2011 - 07:32 PM
#4057
Postat 05 December 2011 - 08:57 PM
Dexter, la 05 December 2011 - 07:32 PM, a spus:
Nu,nuuuuu !
Zdrentele sunt din aluat moale de ou cu faina si eventual putin ulei,furnat in supa "prin" furculita.

Frecateii sunt dintr-un aluat tare,tare facut din oua,sare si faina ,dati prin gaurile mari de la razatoare.
Pentru ca tocmai am facut un post pe Blogul meu ,am sa-i pun si aici la "Tehnici ".
Later edit :
I-am pus aici .

http://povesticulinare.blogspot.com/
#4058
Postat 05 December 2011 - 11:24 PM

#4060
Postat 06 December 2011 - 02:52 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges