Ce ati gatit astazi?
#4561
Postat 02 February 2012 - 10:14 PM
#4562
Postat 03 February 2012 - 09:04 PM

Noi am inaugurat cocotele azi cu 'joulienne'.A fost dragoste la prima vedere!De cocote zic,de fapt,si felul de mancare mi-a placut din prima,atunci cand am facut cunostinta cu el la un restaurant.

#4563
Postat 03 February 2012 - 09:15 PM
Am taiat cartofii cubulete mici , i-am prajit , am calit o ceapa mica cu pastrama de porc si niste muschiulet ,le-am amesecat ,le-am pus in tava unsa cu putin ulei ,am batut ouale deasupra si am bagat la cuptor.Cand aproape era gata am presarat niste cascaval si am mai lasat unpic si gata.
Si am facut si un sos cu bulion , usturoi, sare,piper, busuioc
Alor mei le place mai mult sosul asta , eu am mancat cu ketcup , e foarte buna
Imagini atasate
#4564
Postat 03 February 2012 - 09:28 PM
Imagini atasate
#4566
Postat 03 February 2012 - 09:36 PM
Am gasit in peregrinarile mele in Toscana, file de strut si am luat 2 bucati in vid. Foarte scump, noroc ca erau ultimele. Cat "fiorentina".
Dupa mine nu se aseamana cu puiul, are alt gust, mai degraba l-as asemana cu carnea de vita.
Ce-ai acolo in cocote?
Sa le stapanesti sanatoasa!
#4567
Postat 03 February 2012 - 09:43 PM
moatza, la 03 February 2012 - 09:35 PM, a spus:
Am uitat ghilimelele - noa, acum am sau nu şanse să ajung şi eu pe lista lu"Dex?

Da, la noi e democraţie în week-end, în rest , io-s regina!

#4568
Postat 03 February 2012 - 09:49 PM
Multumesc de urare,tare mi-s dragi.Adevarat ca al meu mi-a zis un 'si-astea de unde-au aparut la noi'dar a mancat cuminte din ele.Pai e un amestec de ciuperci,ceapa sotate anterior in unt,vreo 3-4 cubulete de brie si cascaval,dat la cuptor vreo jumatate de ora.Asa am mancat,asa am preluat.Clar ca nu-i exact in fix ca ala de la restaurant,dar se aseamana totusi.
#4569
Postat 04 February 2012 - 12:50 PM

Care cu ceapa, care cu hrean, care cu sosul meu de chili facut asta vara.
.

.

.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4570
Postat 04 February 2012 - 02:04 PM
#4571
Postat 04 February 2012 - 04:18 PM
- aperitiv- chifteluţe şi bacon cu prune uscate la cuptor.
Imagini atasate
#4572
Postat 04 February 2012 - 04:22 PM
Piure de cartofi cu ficat de pui;
Castraveţi muraţi- nepozaţi- că m-am enervat că ştiam că am sfeclă roşie în casă, dar n-am mai avut...

Edit: Shefu", da" ce egoism am azi...nu dau nume...

Imagini atasate
#4573
Postat 04 February 2012 - 05:47 PM
koral, la 04 February 2012 - 04:18 PM, a spus:
- aperitiv- chifteluţe şi bacon cu prune uscate la cuptor.
Uaaaaa...

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4574 Guest_Gelutza_*
Postat 04 February 2012 - 08:49 PM
[quote name='Gelutza' date='31 January 2012 - 07:35 PM' timestamp='1328038555' post='126400']
[qu
uite, o reteta de asta tb spusa tuturor.
[/quote]
Carnatii i-am preparat traditional, dar i-a afumat nenea ala genial, ii mancam cruzi, daca ma simt bine sambata voi prepara 20 de kg si ii duc la afumat pe toti!
Nu ne spune nenea secretul, zici ca-s fierti inainte, nu stiu cum sa spun ca sunt...am avut afumati in tot anul , dar niciodata asa de bine, nu miros a fum deloc, altadata simteam iuteala de la fum, acum nuuuu!
[/quote]
Sigur are afumatoare de aia desteapta cu fum cald, care inauntru are un suport care se`nvarte. Si slaninutza, costitza iese tot asa de fain patrunse inauntru. Asta in cazul in care nu vrei carnatii si slaninutza afumate cu fum rece.
Eu am vazut in Serbia la niste prieteni o smecherie de asta de afumatoare si m am mirat cand verisorul prietenului nostru a zis o sa ii poti rupe cand ii scoate de acolo. Si asa a fost.
Am taiat in serbia un porc impreuna cu prietenii prin luna August si l am preparat acolo.
Afumatoarea repectiva in partea larerala are asa ca o soba de lemne unde se face focul apoi ceva horn care distribuie fumul cald pe niste gaurele in afumatoare.
[/quote]
Abia acum am vazut mesajul, cerra,nu am vazut instalatia, ca e foarte secretos tipul, dar ne-a placut rezultatul...
Ce am uitat eu sa spun, carnatii aia aveau compozitia cam asa:carne de porc, vita si pasare(curcan, gaina) in proportii egale, fiindca sotul nu are voie carne de porc si am tocat canea printr-o sita foarte fina de la robot.
Astazi am avut la masa carnati numai de porc si vita, lasati la cuptor cu ceva pulpa de porc, alaturi de muraturi asortate, mamaliga tot la cuptor si ce mai mergea la mamaliga si la oala aia de vin!

Ups si cartofi copti!
As putea spune ca eu n-am facut nimic, pe toate le-a facut cuptorul!

Eu doar am adus vinul!



#4575
Postat 04 February 2012 - 09:25 PM
Gelutza, la 04 February 2012 - 08:49 PM, a spus:

Ups si cartofi copti!
As putea spune ca eu n-am facut nimic, pe toate le-a facut cuptorul!

Eu doar am adus vinul!

Ma vad nevoita sa ma repet:





#4576
Postat 04 February 2012 - 11:20 PM
W Mamadeus Paparotti, la 04 February 2012 - 12:50 PM, a spus:

Care cu ceapa, care cu hrean, care cu sosul meu de chili facut asta vara.
[center].
Rusine!!! Acum numai adidasi vad in ochi!
#4577
Postat 05 February 2012 - 12:11 PM

#4578
Postat 05 February 2012 - 01:28 PM
Azi la pranz :gordon bleu ,snitele de pui,ciupercute la cuptor, salata si cartofi prajiti
Pozate in graba ,
Imagini atasate
#4579
Postat 05 February 2012 - 04:59 PM
Imagini atasate
#4580
Postat 05 February 2012 - 05:02 PM
koral, la 05 February 2012 - 04:59 PM, a spus:
Like

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare